- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Nestor16 #24677 üzenetére
Másik topikban a fórumtárs volt szíves lefényképezni a saját BIOS beállításait [link]. Más gyártóknál is hasonló és az előbbi alapján szerintem elég egyértelmű a Legacy / UEFI boot kiválasztása. Bár vannak az UEFI bootnak is előnyei, de azt az újabb 8.1/10-es rendszerek tudják inkább kihasználni.
-
lev258
veterán
válasz
Nestor16 #24674 üzenetére
Az UEFI bizonyos értelemben a BIOS továbbfejlesztése, jobb biztonsággal és újabb funkciókkal. De ettől még maradhatsz a régi (legacy) üzemmódban is. Én is így használom.
Egy másik oldalról, míg a BIOS-nál jellemzően MBR partíciós tábla van (annak korlátaival), addig UEFI esetén a GPT használatos (kvázi megkötések nélkül).
A grafikus kártya (gondolom Nvidia-ra gondolsz) automatikus módja csak Windows alatt létező funkció. Linux alatt választani kell. Komolyabb játékokat leszámítva bőven elég az Intel.
cooi111: Gondolom be kellene állítanod, hogy ne zároljon, csak sötétedjen el a képernyő. -
válasz
Nestor16 #22694 üzenetére
Itt egy jó link az fstab szerkesztéséhez. Még egy link.
Lényegében felcsatolás után megállapítod az uuid-et a sudo blkid segítségével és azt beírod az fstab megfelelő sorába, ahogy az első linkben is mutatja a példa
# Adataim
UUID=9cf67e97-b3f5-5jk9-831d-dd435hh033455 /media/adat ext4 defaults 0 0/media/adat-hoz ill. helyette az eszköz elérési útját kell beírnod, utána jön a fájlrendszer megnevezése, a default egy alap paraméter, elméletileg jó lesz. A végén a két 0 is jó úgy, a második linkben le van írva, mit jelentenek a végén a számok.
gksu gedit /etc/fstab parancs kell a FSTAB szerkesztéséhez, a gedit a szövegszerkesztő, ha mást használsz, azt kell beírnod. Ha elmentetted a változást, a cat /etc/fstab paranccsal meg tudod nézni, hogyan néz ki az fstab.
az új sort a / root utáni sorba írhatod, de a / sora után nyomj entert és úgy írd az új sort és ez után is kell enter
itt egy példa
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=94c25654-65fa-4a22-k7c5-bgc5445027b3 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
UUID=921241bd-6451-468e-bac2-351258kl3a99 /media/TORRENTEK ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=0b26696b-8d0d-4432-8595-9f2d49145952 /media/Data auto nosuid,nodev,nofail 0 0 -
imibogyo
veterán
válasz
Nestor16 #20464 üzenetére
Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy mi köze van a hangerőnek egy driverhez? Mert ha még valami fícsörről lenne szó (DTS, EAX, gyári mixer stb.) azt érteném, de ilyenről még nem hallottam. Amúgy én külső USB-s DAC-okkal (HRT MS2+, több különböző olcsó eBay-es DAC, kisDAC stb.) csak jó tapasztalatokat szereztem linuxozás alatt.
A második linkeden amúgy azt írják, hogy a következő modulokkal szépen szólt 13.10 alatt:
- alsa k3.11.0-12-generic
- alsamixer v1.0.27.1
- pulseaudio 4.0De valószínűleg gain beállítás lesz a ludas. Itt minden le van írva. Bocsi csak bedobom, mert most el kell mennem. Ha ebből nem sikerül megoldani, akkor este visszatérek rá.
To fix the broken pipe error:
We have to add options snd-usb-audio ignore_ctl_error=1 at the end of alsa-base.conf:
sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
add options snd-usb-audio ignore_ctl_error=1, save and close.
alsa force-reload --> then alsamixer
press F6 and select "Xonar U7", now you can change the "Speaker Front" value to increase/decrease the headphone output gain.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Hardcore café
- EA Sports WRC '23
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest