Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fritz Teufel

addikt

válasz vilmaboy #15310 üzenetére

A 13.10 stabilan megy a gépemen, pici hibák előfordulnak, de a Winos sem volt sallangmentes és semmi nem az. Amikor feltettem a 14.04 Béta 2 verziót, eleinte hasított, mint az álom. Egyszer csak, beállt a teljes kijelzőm és a laptop minden egyes gombja használhatatlanná vált. A HDD visszajelző gombja folyamatosan világított, a ventilátor maximum fordulatszámon visított. Érdekes módon az egérkurzor használható maradt (mármint lehetett mozgatni és nem több), a laptopot hard resettel lehetett csak újraindítani. Amikor a laptop újraindult, minden alkalommal 8db hibaüzenet várt. Mindig 8 db. Lejelentettem a hibát, amit másnap közepesre súlyoztak. A hibaüzenet szerint KernelOops Leírás: kernel-bug-exists-upstream.
    Egy mérnök válaszolt a jelzésemre és megkért, hogy próbáljam az előtte egy nappal bejelentett 3.14-es kernelt, majd jelezzek vissza nekik. Feltettem, de ugyan úgy kiakadt. Érdekesség, hogy szinte mindig pontosan 6 óránként állt be egyik pillanatról a másikra. Az új stabil kernel sem változtatott semmit, jelentettem. Tegnap előtt megkeresett egy másik mérnök és a fentebb mutatott linket küldte, hogy innen telepítsem ezt a kernelt és jelezzek nekik vissza, hogy mi lett az eredmény. Most imádkozom, hogy jó legyen, mert ha az új kernelek állandóan összeomlanak a laptopomon, akkor az nem sok jót jelent a jövőre nézve, számomra...

Új hozzászólás Aktív témák