Hirdetés

Aktív témák

• (Bundás)

addikt

Sziasztok!

Még mindig problémáim vannak USB rack-re való installálással kapcsolatban (nem sok időm volt foglalkozni vele eddig).
    Találtam egy leírást, ami már 2008-as, és egy-két dolog már nem ugyanaz mint a szintén nem mai 10.x-es telepítőmhöz viszonyítva.
    A telepítés felment, rendszerbetöltőnek a telepítés közben a /dev/sdb lett kiválasztva (már alapból is ez volt).
    Gépbe teszteléskor viszont error hd0,1 out of disk fogadott. A leírás szerint a telepített boot/grub könyvárban kellett volna lennie egy menu.lst fájlnak, ahol át kellett volna írni az összes hd0,1 bejegyzét hd0,0-ra. Ezt a grub.cfg-ben találtam meg, amit meg is tettem.
    A leírás szerinti # groot=(hd1,0)” részt nem találtam meg egy fájlban sem, csak úgy mint device.map fájlt, ahol a hd0 útvonalát /dev/sdb-re kellett volna állítani.
    A grub.cfg-ben található hd bejegyzéseket átírva, szintén ugyanaz a hibaüzenetet kaptam bootoláskor.

Valami ötlet, tuti tipp amivel feltudnám telepíteni USB rack-re az Ubuntut, esetleg kijavítani eme hibaüzenetet? Indítólemezként már használtam a rack-et, de sok idő mire (feleslegesen) betölti a telepítő részt és kiválasztom az Ubuntu tesztelése részt...

Köszi

Aktív témák

Hirdetés