Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- talmida: My Art II.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Meghalt Chuck Norris
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
birno
addikt
Ezzel majd még eljátszadozom, per pill azonban idegesítőbb gondjaim is vannak.
Most átvariáltam a particióim, újraraktam az ubuntut, be kell vallanom, hogy eddig rootként használtam.
Most sima userként, de az idegeimre megy!
Az első kérdés: ha betörnek a gépre akkor így még a jelszavam is meg kell szerezniük és csak úgy lehet root joguk, igaz?
Ha rootként használom akkor meg csak a gépig kell eljutniuk, ennyi a különbség?
Második kérdés(sor).
Miért van az pl, hogy kirakom a thunderbird ikont a felső panelre, de nem indul el mert azt mondja hogy már fut s csak akkor indul el ha sudo-val indítom.
Pl Filezilla ikonnál nincs ilyen és mindkettő az /opt könyvtárban van(netről ugye egy kész tar.gz csomagban szedhetők le, telepíthető formában csak régebbi verziók vannak).
Sima sudo-nál ugye grafikus felületen nem tud mit csinmálni, gksudo-nál meg a root könyvtárból töltené be magát
Sőt, ''kdocker -m thunderbird'' indítanám, ha elé rakom a gksudo-t akkor csak a kdocker indul el.
Ez rohadt idegesítő, miért van ez??
Másik pl, hogy ha fordítok egy programot a ./configure résznél olyan hibákat is ad amiket ha rootként csinálom nem.
Plusz a végén sudo checkinstall is hibával fut le, nem tudja létrehozni a könyvtárakat az /opt alatt, de a sudo make install igen.
Miért?
Szerintem az olyan mint Vistán az UAC, többet árt/idegesít mint véd...
Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AKCIÓ! ASUS B365M i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 TG GAMDIAS 650W
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/13.3/FHD/IPS/Garancia/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest