Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- sh4d0w: Van-e még?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
Aktív témák
-
lapa
veterán
üdv. szokás szerint nagy bajban vagyok. restart után nem bootolt be a csoda, a live cd "unallocated" filerendszert vél látni. az egyik dolog tehát, hogy szükségem lenne egy data recovery szoftverre. win alól a "Stellar Phoenix Linux Data Recovery" látja a könyvtárakat, de az a gép hasonfos állóképességű, mindig megfagy miközben fut rajta a vinyó szkennelése. nemtom van-e valami csodaeszköz Ubuntu alá, úgy néz ki valami szuperblokkok vagy másegyéb távozott el.
a lényegesebb dolog az lenne, hogy ettől függetlenül nem tudtam recoverálni a dolgokat új vinyóra. ezzel a manuállal próbáltam a dolgokat. korábban már sikerült visszaállítanom ebből a tar fájlból, de akkor a partíciók nem sérültek. most viszont új, partícionálatlan merevlemez került a képbe... hirtelen nem volt jobb ötletem, mint ráindítani egy 8.04 telepítést, majd az automata partícionálást követően a fájlok másolásakor elvenni tőle az elektronokat (kikapcsolni).
ezt követően live cd-ről visszanyomtam reá a backup.tar tartalmát, és restartoltam. még mindig semmi, "verifiing DMI" az utolsó mozzanat. akkor még megeditáltam a fent linkelt leírásban szereplő helyeken (menu.lst meg fstab) az UUID-ket, de még mindig nem bootol. se grub, se semmi.
ezen kívül még tönkrement az ADSL modem meg a router tápja. más bajom nem volt tegnap, szuper délutánt töltöttem együtt a buzeráns teknikával.
kérem, hogy aki tud segíteni megbútolni ezt a szépséget árulja el mit kell tennem. köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4438
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest