- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Tuning ügyben kérném szépen a segítségeteket.
Van egy [A88M-G3.1] alaplap és benne egy AMD 860k processzor.
Annyi az értetlenségem tárgya, hogy észrevettem ha a North Bridge clock-ot (ami alapjáraton itt 1800MHz) elkezdem emelni (200MHz-es lépésekben lehet ebben a BIOS-ban - és most tartok 2000MHz-nél), akkor az egész rendszer teljesítménye növekszik egy picit (pl. RAM olvasás 20000MB/s-ről 21000MB/s-re)
Próbáltam volna a következő fokozatra állítani (2200MHz), de ott már nem indult a gép. (2000-en Prime95 és MemTest se dob hibát egy óra elteltével)
Amit engedne a BIOS az NB voltage emeléséhez, az a CPU NB/GFX voltage érték (ami alapjáraton 1.13v)
Engedi is beállítani az értéket, de az AIDA64-ben és AMD Overdrive-ban is azt írja, hogy jelenlegi érték az 1.13 és a max érték (amit a BIOS-ban beállítottam - az 1.25v) tehát maradt az NB fesz 1.13v ha jól értlemezem. És valószínűleg így is lehet, mert nem engedi ugyanúgy 2200MHz-re állítani.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki járt e már így esetleg és mi lehet szerintetek a megoldás?Köszönöm szépen előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest