Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• geckowize

őstag

Hello!
    Olvastam Oliverda AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutatóját, amelyben pont egy Athlon II X4 620 procinak a húzását írja le (magam is egy ilyennel próbálkozom), de néhány dolog nem tiszta.

Prime95-tel a CPU Host Clock/Reference Clock/External Clock/tévesen FSB minden egyes 10 vagy 5 mhz-es emelésénél mennyi ideig kell tesztelni?
    Azt írta 200-ról 250-ig 10 MHz-es léptékekben kell haladni, utána 5 MHz-enként 300-ig. Egy lépték gondolom azt jelenti, hogy beállítom, aztán save bios, majd reboot, eztán prime95, de mégis meddig?
    Gugliztam, de valaki ilyen 12 órákat írt, na most azért nem hiszem, hogy minden 10 vagy 5 MHz-es emelésnél 12 órákat fogok várni, azt azért már túlzásnak tartom, de erősítsetek meg abban, hogy mi a helyes.

Másik kérdésem ezzel kapcsolatos:
    Például ha az SPD-ben 800MHz-hez 5-5-5-15 időzítés szerepel és mi még e mellé beállítjuk a 300MHz-es alapórajelet, akkor könnyen megkaphatjuk az 1200MHz 5-5-5-15-öt végeredménynek, amit nem biztos, hogy tolerálnak a modulok. Ezt mindenképpen ellenőrizzük le és ha kell kézzel fixáljuk a késleltetéseket, mielőtt a referencia órajel emelésébe kezdünk!

Én a memória időzítésekbe annyira nem ástam bele magam, azt tudom, hogy az első szám az a CAS Latency, a többit is meg tudnám nézni, hogy mit jelent, de attól, hogy a nevüket tudom, még nem fogom megérteni, mi alapján kell beállítani.

Tehát mi alapján állítsam be az időzítéseket? Esetleg valaki valami jobb tutorialt mint ami az első hsz-ben van?

Új hozzászólás Aktív témák