Új hozzászólás Aktív témák

• patvaros87

csendes tag

Sziasztok!
    Sgitségeteket szeretném kérni, van nekem egy asrock k10n78d, alaplapom, 2x2 corsair ddr2 1066mhz 2.1V, hozzá egy am3 amd athlon2 240-esem. Nah most a következö érdekelene engem. Alapból a proci a 2800mhz-en megy. Igaz nem sokat értek a tuinghoz, de szeretném kicsit még túlhajtani. Amit magamtól sikerült beállitani az 3500Mhz feszültség emelés nélkül. Így rendkivül stabill és alkalamzásoknál észrevehetően gyorsabb is! Viszont ha már efölé emelem akkor már észrevehőtebben romlik a teljesitmény gondolom hibázik a proci amit sikerült igy kihoznom belől az 3640 de az már nem volt jó mert lassult a gép. A neten ahogy ovlasgattam utána elvileg 3700-ig lehet feszültség emelés nélkül húzni, nekem is az lenne a célom, csak innentől kezdve elakadtam, gondoltam megkérdezem itt biztos tudnak segiteni :)
    amitket tudok a biosban állitani
    CPU frequency 250-en van most (gyárilag 200 és ugy 2800mhz) de lehet állitani 150-500-ig
    PCIE frequency 100-on van lehet állitani 75-250-ig
    cpu frequency multiplier x14.0 igy van jelenleg, de lehet lefele állitani felenként
    cpu voltage 1.4V
    NB frequency multiplier x8.0 2000mhz de ha 10x hagyom akkor ugye 2500mhz ugy is minden gond nélkül megy a gép.
    NB voltage:1.1750V
    HT bus speed, ugyan az mint a nb frek. ugyan azok a szorzók,
    memória:unganged módban van.
    Ha valaki lenne szives leirni hogy mik is ezek pontosan amiket lehet álligatni mert azt se igazán értem hogy a NB freq. megy minden gond nélkül 2000-en de 2500-ön is, hogy pl.:ennek is mijelentősége van, azt olvastam hogy a pcie freq. nem szabad módositani,.
    Még annyi hogy a biosban van lehetőség hogy maga állitsa be hogy mennyire akarom túlhúzni pl:50% akkor már 4200-on menne csak ahogy néztem akkor már a procinak is 1,550V- adna, illetve az nb volt is 1.330 lenne amit meg nem merek nehogy tönkre menjen. Na szóval aki tudd segitsen, adjon tanácsokat :D .
    Előre is köszönöm mindenkitől a segitséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés