Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Blaze71

őstag

válasz harry #11354 üzenetére

Nos, nálam is szarakodott a múlt hét végén egy Kingston DDR3 1333 MHz-es modul, de ettől még nem fogja túlfeszelni a lap az alaktrészeket. Az, hogy az Everest mit ír rá, már más kérdés. Mivel a progit folyamatosan fejlesztik, sokszor nem ismeri az adott alkatrészt, de egy újabb verzió már igen. PL a 770-DS3 deszka sem egy mai gyerek, de még a nyár elején frissnek számító verzió szerint csak 3 memória modul volt benne és így jött ki a 4 GB. :DDD A másik, hogy megint csak régebbi Everest szerint a 12 V-os ágon 7,96 V feszültség volt, amivel valószínüleg el sem indult volna a gép. Szóval nem szabad készpénznek venni egyetlen diagnosztikai program által mért eredményt sem, de támpontnak jó. Feszültséget multiméterrel kell mérni, illetve BIOS-ban a PC Healt menü alatt ellenőrizni. A többi csak közelítő érték. Inkább arra való, hogy lásd, terhelés alatt mennyire változik. Így lehet kiszűrni egy gyenge tápot, vagy alaplapot.

Yolan! Nem találkoztam még olyannal, hogy túlfezselné a lap a procit. Ha a progi mást mutat, akkor valószínüleg rosszul számol és ezért fals az érték. Mint az előbb írtam, feszültséget csak multiméterrel mérünk, ha tutira akarunk menni. A terhelés alatti túlfeszelés megint csak viszonylagos. Ajánlanám, hogy indíts el egy Everest stabilitástesztet és monitorozd, hogy mennyit változik a feszültség. Ha minden alaktrészed jó, akkor néhány század V lesz a különbség a minimum és a maximum közt, ami bőven elhanyagolható, mondhatni benne van a hibahatárba. Gyorsan csináltam egy tesztet, itt az eredmény:

Új hozzászólás Aktív témák