Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
"és ez amúgy influenza, csak hát megturbózták a tüskefehérjével, hogy kiirtsák a bolygót! béllgéc és társai
"Mondjuk ilyenkor érdekelne hogy az ilyet mondó emberke szerint, ha béllgécék kiirtották már az embereket, akkor kiből lesz nekik pénzük, ruhájuk, legfőképp kajájuk, gondolom majd béllgécék mennek ki kapálni a zőccséget hogy ehessenek

Jah, nem, az ilyen emberkék lesznek a rabszolgáik, hiszen ők oltatlanok ezért túlélték a kiirtást
-
tttttt2
csendes tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Korábban volt egy táblázat, hogy mi van, ha 2 Pfizer után újabb Pfizer vagy éppen Moderna.
PPP 20x-os, PPM 32x-es antitestszint emelkedést hozott nem túl nagy mintán mérve.
Én 2 Pfizer után Modernát kértem és kaptam.
Pfizer után egy, Moderna után két napig éreztem a vállamat a szúrás helyén.
(Ezzel jól leképeztem az eltérő mellékhatások összehasonlítást is.)
30 alattiként pedig - ahogy korábban is említve volt - a Moderna booster az ötszörös szívizomgyulladás esély miatt (Pfizerhez képest) nem ajánlott. -
t72killer
titán
-
seredy
tag
válasz
seredy
üzenetére
A pedagógusok kötelező oltásáról találtam, ha volt már, elnézést kérek.
– Nem állnak sorban az utcán képzett pedagógusok, ugrásra készen, hogy beálljanak a kiesők helyére. Az biztos, hogy minden egyes tanár, akit a kötelező oltás elutasítása miatt kell majd szabadságra küldeni, hiányozni fog a rendszernek – mondta Horváth Péter. A győri Révai Miklós Gimnázium igazgatójaként a saját tantestületében is tud olyan pedagógusokról, akik szinte biztos, hogy nem veszik majd fel az oltást. Hozzátette: náluk egyelőre a tankerület utasítására várnak, az érintett kollégáknak legkésőbb november 15-éig kell tájékoztatást kapniuk, az első oltást pedig december 15-éig kellene felvenniük.
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottsága a sztrájkkövetelések közé is felvette a kötelező oltásról szóló rendeletek visszavonását, erről múlt hét szerdán egyeztettek először az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) képviselőjével, aki azt ígérte, a következő, november 10-ei tárgyaláson reagálnak majd a szakszervezetek új követelésére. Csakhogy időközben az Emmi a sztrájktárgyalások halasztását kérte, az újabb találkozó időpontja november 18-a. Ezzel kapcsolatban a szaktárca megkeresésünkre annyit közölt: az időpont-módosításnak technikai okai vannak. Ugyanakkor beszédes, hogy a következő egyeztetésre azt követően kerülhet sor, miután lejár az oltatlan munkavállalók tájékoztatására meghatározott november 15-ei határidő. Vagyis a kormány a további döntések előtt minden bizonnyal látni szeretné, milyen arányban lehetnek azok, akik a kötelezőség ellenére is elutasítják az oltást.
-
törölt tag
Hétfőtől szigorú korlátozásokat vezetnek be a be nem oltottaknak Felső-Ausztriában
Covid: Austrians heading towards lockdown for unvaccinated
Szlovákia és Ausztria szigorít oltatlanok ellen, Mo-on még decemberben is arról fognak csámcsogni talán kellene maszkot viselni.
-
Freddy76
addikt
"2021. november 15-től valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton mindenkinek - ügyfeleknek és ügyintézőknek is - kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni. Az intézkedés célja az emberek egészségének megóvása, a koronavírus terjedésének csökkentése – közölte az MTI a Miniszterelnökség bejelentését."
Ezt komolyan gondolják, vagy trollkodnak? Tényleg úgy gondolják, hogy ezzel a legcsekélyebb mértékben akadályozzák a terjedést?
-
-
válasz
inf3rno
üzenetére
Én nem kombinálnám, pfizert kérnék harmadiknak.
a régi mantra, hogy eltérő technológiás oltás lenne a jó harmadiknak.
több államban is kísérleteztek mix & match oltással, vagyis azzal, hogy eltérő harmadik oltást adnak be – ezt nevezik heterológ oltásnak. Ezek jó eredményt mutattak, de ugyanez elmondható a homológ oltásokra, vagyis azokra az esetekre, amikor ugyanazt a vakcinát adják be. Dobson Szabolcs úgy véli,
EGYELŐRE NINCS BIZONYÍTÉK ARRA, HOGY E KÉT STRATÉGIA KÖZÜL BÁRMELYIK JOBB LENNE A MÁSIKNÁL. [link] -
t72killer
titán
válasz
BlackV
üzenetére
Ezt én ennyire egyértelműen nem jelenteném ki. Volt elég antitestje a korábbi körből ahhoz, hogy tünetekig ne jusson el, ettől függetlenül a vírussal való tali az egy booster. Elképzelhető persze, hogy igen szűk tartományt kell belőni ahhoz hogy tünetek se legyenek de megugorjon az antitest-szint.
-
inf3rno
nagyúr
Azt hiszem mégis megkérdem. A mostani boosterek közül 2 Pfizer után mit javasoltok? Én egy harmadik Pfizerre gondoltam, de ugye a régi mantra, hogy eltérő technológiás oltás lenne a jó harmadiknak.
-
-
Z.É.T.
őstag
"Ezek a poszt-covidos kutatások nyertek támogatást a Magyar Tudományos Akadémia pályázatán"
-
válasz
koxkids
üzenetére
Mit jelent az, hogy nagyon magas? Mi az a szint, amitől már nem nagyon magas?
Persze ez a te döntésed. Én semmi logikát nem látok abban, hogy miért ne oltassam be magam a negyedik hullám felfutásán a májusi szputnyik után. Így erre a hullámra kimaxoltad magad, jövőre meg majd meglátjuk mi lesz.
-
-
seredy
tag
válasz
Ringman
üzenetére
már éles a jogszabály hogy állami alkalmazottnak oltottnak kell lennie, nem?
ide beletartoznának a tanárok is, nem? a szakszervezet épp ebbe állt bele, hogy ne legyen kötelező. amúgy meg december 15-ig kellene beadatni az elsőt, ha jól emlékszem. Tegnap ilyesmit mondott Gulyás:Leszögezte: nem lesz általános kötelező oltás, a munkáltatók dönthetnek. Kitérve arra, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szervezetével tárgyalnak az állami intézményekben, így az iskolákban is kötelezővé tett oltásokról, elmondta: a járvány elején a PDSZ is támogatta a tanárok oltását, hiszen sok gyerek között dolgoznak. "Azt kérjük a pedagógusoktól, hogy vegyék fel az oltást, legyenek most a kormány szövetségesei!" - fogalmazott a miniszter. A tanárok átoltottságának mértéke keddre fog kiderülni - jegyezte meg később, és azt is leszögezte, hogy a megbízási szerződéssel dolgozóknak is be kell oltatniuk magukat, ha állami intézményben dolgoznak.(https://infostart.hu/belfold/2021/11/11/jarvanyszabalyok-kormanyinfo-utan)
Számomra még mindig nem világos, hogy kötelező-e a tanároknak vagy nem. -
Sziasztok!
Whitelabos 'Komplex védettségi vizsgálat (S+N fehérje ellenanyag)' jó lesz 3. oltás szükségessének eldöntésére, és a jelenlegi védettségi állapot csekkolására?
Szputnyik oltást kaptam májusban. -
t72killer
titán
válasz
Soulfly842
üzenetére
Ez csak egy AY.4.2, nem kell jobban félni tőle mint a sima deltától.
-
viharhozo
addikt
-
junior11
veterán
válasz
Soulfly842
üzenetére
Igen, Szlovákiában már párszor ki volt mutatható a delta plusz, de még nem vált dominánssá.
-
Soulfly842
addikt
Azért ez elég aggasztó - korábban azt hiszem, hogy arról szólt a fáma, hogy a szlovákoknál is kezd dominánsá válni.. romániában/ukrajnában épkézláb módon valószínűleg nem mérik:
Több városban is azonosították a delta plusz variánst Horvátországban
Megszólalt az immunológus a delta még ragályosabb változatáról, kötelező oltást is emlegetett
Vírus szekvenálásról mikor kaptunk utoljára épkézláb adtatot mi magyarok??
Amióta nincs folyamatosan 'törzsi tanács' azóta csak még jobban elsunnyogják a részinformációkat.
-
Freddy76
addikt
Bazmeg. Ez pont olyan, mint amikor egy kerthelyiségben az egymáshoz közel lévő asztalok között van, amelyiknél lehet dohányozni, és van, amelyiknél nem...
Amúgy ilyenkor jövök rá, hogy mennyire találó volt az Orbán Ráhel féle turisztikai ügynökség szlogenje: Itt kell lenned, hogy elhidd...
-
Sir Pocok
őstag
Az a baj a saját cégünket és a maszek ügyfeleimet látva, hogy mindenki arra vár, hogy OV mondjon már valamit, vezessen be valami korlátozást. Fosnak egyes cégtulajok rendesen és könnyebb azt mondani, hogy azért szigorítunk mert Viktor is.
Viszont az az érzésem, hogy erre várhatunk...
-
t72killer
titán
-
válasz
kolopele
üzenetére
és ezért keresnek oltatlant? nincs olyan kontextus, amiben ennek értelme lenne, csak és kizárólag a sötét összeesküvés-elméletekben való hit....
persze, mindenkinek mindig maszkot kéne hordania. de ez sem jut el az emberek agyáig.
Ui. ma amúgy már láttam két maszkos embert az irodaházban..! bámulatos. -
-
kolopele
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Annyiban igaz, hogy az oltatlanokra mindenki veszélyes lehet, mivel az oltottak is fertőznek. Ezért kellene magát mindenkinek beoltatnia, és zárt térben legalább maszkot hordani, de amíg nem tesznek semmit kötelezővé, addig az emberek zömétől nem kell csodát várni.
Én ma délben kaptam meg a két Modernára a Pfizert, nagy eséllyel a karfájdalom lesz az ami eltarthat majd egy hétig is megint. -
Sir Pocok
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Annyit tudni, hogy saját tüskefehérjét fejlesztettek. Ebből nekem az jön le, hogy nem a vadvírus tüskefehérjéje van copy-past belerakva.
-
igazatok volt, azért estére csak belázasodtam a pfizer után, és még most is kóválygok kicsit, meg sajognak az izmaim. Vettem be algopyrint, az pár órára helyre rak.
más. ezt most láttam, gondoltam, itt hagyom, elrettentésnek. A sötétség országa már így működik. Egészen elképesztő.
és ez nem vicc. apám küldött olyan összeesküövés-elméletes cikket is, amiben az volt, hogy az oltottak veszélyesek az oltatlanokra, hiszen meg vannak fertőzve a tüskefehérjével..!
ami amúgy egy biológiai fegyver
és ez amúgy influenza, csak hát megturbózták a tüskefehérjével, hogy kiirtsák a bolygót! béllgéc és társai

-
t72killer
titán
válasz
Sir Pocok
üzenetére
"The facility is able to produce 40 million shots per year. ", egy lentebbi cikk 200 millió/év kapacitást ír. Ez kb helyi párttitkári szinttől felfelé lesz náluk elérhető, bár a kimelt gyarmatosítási célpont Magyaro lehet kap 1-2milliót "természetesen" a nyugati mRNS árak 2-3x-osáért
.#39949: ha igaz, az szuper, van forrás/infó?
-
Sir Pocok
őstag
Elkészült Kína MRNA vakcinája.
Amint "várható" volt mindenben is jobb mint a nyugati társai. Érdekes, hogy egy shot-os és kimondottan inaktivált vakcinát kapott user booster oltásának szánják.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Melyik tavasszal? En nem tapasztaltam ilyet. Iden tavasszal es tavaly tavasszal is voltam peldaul gasztroenterologia maganrendelesen minden extra nelkul. Legnehezebb egyebkent iden nyar vegefele volt menni maganegeszsegugybe, szimplan sehol nem volt idopont. Valoszinuleg leginkabb amiatt, hogy vegre ideje volt kitolni a hullafaradt embereket valami ertelmes merteku szabadsagra.
-
t72killer
titán
"Zdravko Krivokapic montenegrói miniszterelnök közölte, nem kívánja felvenni a koronavírus elleni védőoltást, mert elegendő antitest van a szervezetében - írta pénteken a Vijesti.me montenegrói hírportál.
Elmondta, nem tudja, hogy mitől, de folyamatosan nő az antitestek száma a szervezetében, de amint száz alá esik ezek száma, be fogja oltatni magát." [link] <<-
, a világ első antitestgenerátor politikusa. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Maganegeszsegugyben eddig sosem alltak le a szuresek, most se lesz igy. Jovo kedden megyek MRI-re, ha nem mehetnek, mar szoltak volna szerintem. Akkor allhat le a maganszures, ha az o szemelyzetuk betegszik meg. De akkor meg lesz mas intezmeny, ahova szinten mehetsz.
-
Micsurin
nagyúr
Magán eüben sem mehetnek most akkor a szűrések?

Rák hajlam miatt kéne szűrés anyumnak évesen (nem is érzi magát jól ízületek, hőérzet etc etc pár hete) de időpontra már ezek szerint nem fog eljutni.

-
Freddy76
addikt
válasz
BlackV
üzenetére
Neked van igazad. Nos, akkor alaposan megszopattam magam a Janssennel. Arra van protokoll, hogy hány havonta lehet oltakozni? Valószínűleg sokáig velünk marad az oltás, időről időre ismételni kell, én is felszállnék az mrns láncra, de nyilván nem egy héttel a Janssen után...
-
Freddy76
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Nekem a "klasszikus" űrkutatás egyfajta hobbi, szóval a holdraszállás tagadása kiverte a biztosítékot. Próbált győzködni a szokásos mantrákkal, mint pl. nincs csillag az égen, megmarad a lábnyom légkör nélkül, és lobog a zászló. Erre mondom, hogy mivel nincs légkör, a nap erős fénye miatt nem látszanak a csillagok, a lábnyom az éles szerkezetű porszemcsék miatt marad meg, a zászló pedig azért "lobog", mert légkör hiányában élettelenül lógna, így egy felső rúddal ki van merevítve, az anyagban fémszálak vannak, amit az űrhajókesztyűvel így tudnak kiegyengetni, de nézze meg a képeket, minden képen pontosan ugyanúgy "lobog" a zászló. Mire a válasz: minden bizonyítékra kitalálnak valamilyen magyarázkodást...
-
t72killer
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
Kész Dr.Sins 2.0... Nem tudom az ilyen milyen életkorban fordul át totál valóságtagadásba
.
#39933: szerkesztve, úgy értettem, mikor történt. Gondolom volt aktív szülői rásegítés.#39931: egyelőre jó, csak ezzel pont az lesz a gond, hogy a szputnyikra janssen nem egy világbajnok antitestgeneráló, nem biztos, hogy booster után 3hónappal is lesz elég.
-
Freddy76
addikt
válasz
BlackV
üzenetére
Én azt olvastam, hogy két keleti, egy nyugati, és antitestek megléte elég. A Janssen nyugati, tehát a két Szputnyik + Pfizer + antitestek = két Szputnyik + Janssen + antitestek. A két Janssen akkor kell, ha nem tudok/akarok antitestet mérni és igazolni. Vagy félreértek valamit?
-
BlackV
őstag
válasz
BlackV
üzenetére
... viszont ebben az esetben mrns vakcinát írja. Tehát most ott tartunk, hogy te mehetsz a modernáddal ha van antitest, én meg a Janssenemmel sehogy sem.
Idén se fogunk Ausztriában egymásnak menni..
Impfgremium betroffenen Personen einen Test auf neutralisierende Antikörper durchzuführen und eine Dosis eines von der EMA zugelassenen mRNA-Impfstoff (BioNTech/Pfizer,
Moderna) in Anspruch zu nehmen. -
Freddy76
addikt
Oltásellenes ismerősöm mindenáron meg akar győzni. Ő mondjuk nem csak oltásellenes, hanem keményen konteóhívő (chemtrail, holdraszállás tagadása - a laposföld talán még elkerüli). Ma átküldött egy, a facebook profilján megosztott videót, amelyen egy USA republikánus képviselő szónokol az oltás ellen, a cím "nincs értelme az oltásoknak". Az ilyeneket általában törlöm, de ezt megnéztem, kiderült, hogy a pasas arról beszél, hogy akik átestek a fertőzésen, azoknak felesleges az oltás, amíg tart a természetes védettség. Nosza, megírtam az ismerősnek, hogy hallgasson a képviselő úrra, és menjen oltatni, mert erről szól a videó. A válasz: "hűha, köszönöm, hogy szóltál, akkor gyorsan leveszem, remélem, nem osztották meg sokan"...
-
knorbi90
csendes tag
Srácok! Holnap mennék 3. oltásra reggel, na most kiderült hogy az egyik kollégám akivel egész héten együtt dolgoztam ma pozitív tesztet produkált. Nekem semmi tünetem nincs.
Van kockázata így a 3. oltásnak, vagy simán mehetek minden további nélkül. Én májusban kaptam a 2. Szputnyikot, holnap Pfizerre mennék.
Köszi! -
Sir Pocok
őstag
-
BlackV
őstag
Parci, na osztrákok reszeltek még egy kicsit a 2g-n. Mehetsz 1db nyugatival is ha van antitest. Részleteket még nem olvastam el.
Hát igen. Évi 250 ezer magyar síelő választja Ausztriat, azért a víz az úr..
-
Eagl3
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Inkább az oltás utáni nap a húzós, nem az aznap. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
#39910 Ringman: az, nevetséges. Nagy gondok vannak... és csodálkozunk, hogy az anyhe tünetesek (akár erős tünetesek) bemennek dolgozni. Persze, hogy bemegy szerencsétlen, különben nem tud a gyereknek enni adni vagy kikötik az áramot.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Sir Pocok
üzenetére
Az oltások legalább valamennyire megindulni látszanak, ez jó hír. Az első/második dózis esetén nem annyira, de a közelmúlthoz képest ez is kimondottan pozitív. A harmadik oltás meg egész héten jól ment. Jó hír. Harmadik oltásról azért sokkal könnyebb meggyőzni a kétszer már oltottakat, mint az eddig nem oltottakat az elsőről. Egyébként a kommunikáció szintjén is sokkal jobban megjelent már minden oldalról(tudomány, politikusok), mint eddig, annak is lehetett rá jelentős hatása. Plusz ugye több élő példát is lehetett látni a kórházba kerülő dupla oltottakról a "híres" politikusok közül.
Remélem 4 milliót el fogjuk tudni érni. Ha ilyen tempóban haladnánk, januárig meglenne és annak a járvány egészére jelentős hatása kellene legyen. -
Eagl3
veterán
-
Ringman
félisten
válasz
Sir Pocok
üzenetére
Az első dózissal oltottak száma: 5 992 142 (az előző napi adatokhoz képest + 5 415)
A második dózissal is beoltottak száma: 5 768 941 (az előző napi adatokhoz képest + 4 368)
már éles a jogszabály hogy állami alkalmazottnak oltottnak kell lennie, nem?
gondolom kivárnak vele, hátha nem kell a végén az oltás. -
válasz
Sir Pocok
üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 8370, változás(1): +1566 (+23.0%) | elmúlt 7 napban összesen: 47620 (átlag: 6802.9), változás(2): +18875 (+65.7%) | incidencia: 781.7
Új halálos áldozatok száma: 116, változás(1): +33 (+39.8%) | elmúlt 7 napban összesen: 683 (átlag: 97.6), változás(2): +228 (+50.1%) | incidencia: 11.6
Új mintavételek száma: 37324, változás(1): +4639 (+14.2%) | elmúlt 7 napban összesen: 221011 (átlag: 31573.0), változás(2): +60690 (+37.9%)
---
Kórházban: 5147, változás(1): +1518 (+41.8%) | elmúlt 7 nap átlaga: 4693.8, változás(3): +1571.6 (+50.3%)
Lélegeztetőgépen: 509, változás(1): +143 (+39.1%) | elmúlt 7 nap átlaga: 469.2, változás(3): +134.0 (+40.0%)
Tesztpozitivitás: 22.43%, változás(1): +1.61% (+7.7%) | elmúlt 7 nap átlaga: 22.94%, változás(3): +3.07% (+15.4%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
"
.

.