- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz
üzenetére
Bécsi pályaudvaron már azért szóltak októberben, hogy 30 másodpercre lehúztam a maszkot, amíg ittam.
Egy ember aludt a váróban maszk nélkül. 3 rendőr meglátta és begyorsítva odarohantak felébreszteni és felvetetni a maszkot.
Odarohantak... mintha bármi múlna azon a 3 másodpercen a setához képest.
Van különbség a két nép között, mondjuk onnan nézve mi a Balkán lehetünk
-
BlackV
őstag
válasz
Drizzt
üzenetére
Az ugyanaz a teszt, csak az avidin már átváltja bau-ra. Ott 21,8 a szorzó. Tehát 150U x 21,8 = 3270 BAU/ml.
kw3v865: de át lehet váltani ott ~7x a szorzó, ahogy ZÉT is írta.
De csak "kilóra" tudod átváltani, az egyik az "almákat" méri meg, a másik pedig a "körtéket."
forceberg: Elisa Igg N nem jó, Centaur S kell -
t72killer
titán
válasz
BlackV
üzenetére
Igen, az 1-2 dózis közti hupli 'hosszúlépés esetén rizikós, oltáshoz képest +2-3gen. variáns járványcsúcs idejére tuti nem időzíteném.
Viszont az "időtávot" nem egy egyenletes folyamként kezelném a továbbiakban sem, akkor kellene maximalizálni a védelmet, amikor nagy az elkapás valószínűsége. Ez részben szezonális, részben egyéni sztori. Továbbá, igencsak érdemes belekalkulálni a vírus evolúcióját: most azért megy a pánikroham Mo.-on a boosterekért, mert már messze nem a vuhani cucc terjed, amire elég lenne a 100au/mL körüli antitest-szám is némi sejtes támogatással. Ha jobb lett volna az alapozás, akkor sokan nem csúsztak volna abba a csapdába, hogy a 3.dózis előtt 2-3héttel meggyötri őket a delta.
#40387: ennek a tajparasztnak sokkal többmindent számláznék, mint a kórházi ellátása, kifejezetten a biztosítása felett. Gyakorlatilag tönkrevágta 18ember szabiját és hazavágott 2 alkalmazottat.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
BlackV
üzenetére
Egerben legközelebb amúgy is december végén van náluk vérvételi időpont legkorábban...
Amit nézek magánalbort, ott antitest vizsgálatnál valamilyen Advia centaur van, más nincs. 0,5 - 150 U/ml a skála. Nem tudom annak a whitelab centaurhoz van-e köze, hasonlíthatósága. Viszont lehet kérek majd antitestet is, amikor legközelebb mennem kell vérvételre. -
válasz
t72killer
üzenetére
Egy norvég nyugdíjas - aki már akkor rosszul érezte magát, mikor egy turistacsoporttal Bergenből a spanyolországi Malagába utazott, és pozitív is lett a koronavírus-tesztje - megszökött a kórházból és beült egy bárba a tengerparton - írja a Norway Today.
Ennek következtében sikerült 18 utastársát és két szállodai alkalmazottat megfertőznie. [link] -
t72killer
titán
válasz
Ringman
üzenetére
Na az ilyennek számláznám ki tételesen a kórházi ellátást, de tényleg. Egy dolog, hogy valaki fullba tolja az antivaxxert (bár a térítőkre ott is rá kéne lépni), az viszont dupla szintlépés, hogy az illető veszteget, okiratot hamisít ÉS visszaél a hamis okmánnyal a közegészségügy kárára.
-
Ringman
félisten
Ukrajnában 800 ezer hamis Covid-igazolvány is lehet
ehhez már nincs is mit hozzáfűzni.
-
BlackV
őstag
Arra vigyázzatok, hogy csak az abbot au/ml-re 7x a szorzó. Medicover is au/ml-t ad meg de arra nem jó a 7x.!
Synlab most felejtős 3 hét a leletkiadás. -
A Whitelab ugyanúgy jó, mint a Synlab?
23-ára van időpontom a 3. shotra, de előtte megnézném, hogy van-e bennem valami a lassan fél éves kínaiból?
-
t72killer
titán
válasz
Ringman
üzenetére
Amennyi csoportot hoztunk így létre, kb nem lenne sok értelme, max összefogva a szomszédos országokkal, összedobni egy közös adatbankot. Olyan sok a kombináció, hogy egyszerűen kicsi lenne a minta
.#40376: kérdés, hogy "csak" az oltóanyagot pazaroljuk, ha 'rövidre adunk második, harmadik, stb dózisokat, vagy a sietős ember boosterrel sem éri utol azokat, akik kivártak? Avagy ki áll jobban:
Elméleti egyeske: 2021 január 1. első dózis, április 1. második dózis, október 1 harmadik dózis
Elméleti ketteske: 2021 március 1. első dózis, április 1. második, október 1 harmadik
? -
kw3v865
senior tag
Volt már szó korábban az antitest vizsgálat mértékegységienk átváltásáról. Sajnos nem találom most. BAU-t AU-ba akarok váltani. Mennyivel kell szorozni?
-
BlackV
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Jelenleg sasjnos csak nagyszámú klinikai vizsgálattal, amibe mindenféle egyén beletartozik, így a te eseted is. Egy ilyen eredménye lett pl., hogy a pfizer leghamarabb 6 hónapra ajánlja a 3. adagot. Hogy ez mindenkinek jó, azt én se állítom, csak azt, hogy a "nem létezik túloltás" marhaság.
-
t72killer
titán
válasz
BlackV
üzenetére
#Namegmondtam 2
.Én úgy képzelem el, hogy a dózis után "kiürült" szervezet sokkal ideálisabb táptalaj valami újat tanulni. Ha belegondolsz, teljesen egyértelmű a logikája - igen valószínű ez is áll a "nagy sino feltámadás" jelenség mögött is:
Az első dózis generál benned X mennyiség antitestet. Rövid oltásközzel ebből a vérben kering még 3/4ed X, vagy akár pont a maximum, X. Ezek az antitestek turbó sebességgel aprítják a második dózissal generált tüskefehérjéket, azelőtt kinyírva az adagot, mielőtt a szervezet a lehető legjobban kitaníthatta volna az immunrendszert. Ha hagyod az antitest-szintet leesni, az új dózis kiélheti full potenciálját, kevés a készen váró stock antitest ami belerondít a képbe.
csupán #mérnökjózanész, immunológiából nem tudom megerősíteni.
-
Ringman
félisten
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Helyes
-
Asbee
veterán
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Hajrá, még több hasonlót, hogy kicsit észhez térjenek. Csak legyen is betartva, kemény büntetésekkel.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Tudtam hogy ez lelkesítő lesz neked 
azt a rendőrt (mennyiség kell ehhez, minden utcára legalább egy) néznem meg aki ezt ellenőrizni tudja
Azt mondhatott majd pl hogy patikába indultam csak megszomjaztam és a karácsonyi vásárban mivel ez útba esett ittam egy forralt bort … egészségügyileg indokolt mivel szomjan csak nem halhat az embert
és tudjuk hogy a bor kis mennyiségben jó hatással van a szív és érrendszerre -
törölt tag
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Még ott se tartanak mint mi …
egészségügyi dolgozók számára kötelezővé teszik az oltást. Egyelőre nem világos, erre mikortól kerül sor.
nalunk már rég oltva vannak az egészségügyiek
Csirák le vannak maradva
-
FіkuszKukіsz
őstag
E közben a laborban.
Országos kijárási tilalmat vezetnek be az oltatlanok számára Ausztriában
-
-
Ringman
félisten
válasz
BlackV
üzenetére
igen, ez alapján a 3. dózist is jól el kell találni, a pfizer is 6 hónapot javasol. (ill. esetemben várni kellett volna az oltással, csak ugye akkor azt kommunikálták épp, hogy hónapokig (!) nem lesz mrns, mert félrerakják)
alapból nem tartom elhibázott döntésnek a 21 napos oltásközt, mert tényleg érdemes volt sietni, csak jobban kellett volna kommunikálni a 3. oltás szükségességét.
mivel a fertőzés is 3. oltásnak számít, így nonszensz, hogy nincs tesztelési kapacitás, ingyenes havi n db antigénteszt, stb és antitestet meg 9-11k elköltésével kérhet valaki.
-
törölt tag
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
A másik topikban is így kezdődött de utána az adminok hoztak rá szabályokat nagyon helyen ..mindenki be is tartja és mindenki érti is hogy mit ír a másik
-
t72killer
titán
válasz
Ringman
üzenetére
#namegmondtam
.
.Viszont ez a világ igen nagy részének rossz hír: sokan használják a brit statisztikákat kiindulópontként (mivel a legtöbb ország nemigen vezet használható statisztikákat): ezekszerint egyértelműen nem lehet pl abban bízni, hogyha a brit 6-7hónapja oltott még gond nélkül kihever egy deltás randit, akkor a magyar is ki fog, mert kettejük védelmi szintje közt nem kis különbség van.
-
BlackV
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Ez ugye az első 2 adagra vonatkozik. De ebből logikusan az is következni fog hamarosan, hogy a 3. adag beadásának megválasztása is soktényezős döntés. Egész egyszerűen ha túl sokat olt valaki, nem biztos, hogy tartós lesz a hatás. Hamarosan be fog bizonyosodni, hogy tévedés volt az az állítás, hogy nincsen túlimmunizálás. Már hogy a lópikulába ne lenne. Az is túlimmunizálásnak számít ha sok oltás miatt az utolsó után pl. rövid lesz a védelem, azokhoz képest, akik megfelelő oltásközöket használnak. A megfertőződés is oltási tényezőnek számít.
Ezért kell mindig vigyázni a fetisizmussal. -
törölt tag
Én csak annak az igénynek adtam hangot ami a másik topikba tiltási ok:
Külön értesítés nélkül törlésre kerülnek a legalább rövid magyar nyelvű magyarázatot sem tartalmazó hozzászólások.
Ez az ottani adminok megbeszélése után született szabály mert már tarthatatlan volt az egész. Az szeretném ha megérthetném amit írtok. (Mivel nem tudok angolul, héberü, urduul …stb ezért írok magyar topikban és úgy gondolom minimálisan elvárható egy magyar topikban az amit az adminok is írtak a komoly topikban hogy magyarul böfögjön oda valamit a szerző ennyi nem több)
offba teszem mert nem kívánok szabály és az elvárható hozzáállást megsérteni …
ha az itteni adminok nem tartják indokoltnak a felvetést elfogadom azt is természetesen … ezennel ezt a témát én befejeztem -
nobela
senior tag
"Már bocs, de ezek szerint aki cigizik, esetleg alkoholt iszik és kórházba kerül, akkor az is foglalja a helyet egy "normális" embertől."
Problémát okoz a logikus vitakultúra, úgy látom.Normál esetben van kapacitás ezeknek az ellátására. Most viszont újra a kapacitás végéhez közeledik az eü, így minden oltatlan idióta ellátása normális emberek életébe kerülhet.
-
Tulajdonképpen igen. Aki szándékosan pusztítja a saját egészségét és emiatt kórházba kerül, az foglalja a helyet azok elől, akik nem pusztítják szándékosan a saját egészségüket és kórházi kezelésre szorulnak valami miatt.
--------------------------------------------------------
A zenésztársunk már jobban van, kivizsgálták a kórházban, infúziót kapott, de szerencsére nincs komolyabb baj, így már haza is engedték. Ami ijesztő az egészben, hogy ahogy mi, úgy ő is megkapta már a harmadik oltást, mégis beteg lett [link]
Itt most mi az ijesztő ebben? Az oltásoknak éppen az a céja, hogy a komolyabb megbetegedéseket megelőzzék.
-
kolopele
nagyúr
válasz
UberMutant
üzenetére
Amikor elsőként megszólalt már tudható volt. Önjelölt virológus, csak már eleve az alapok sincsenek meg. Sok van belőlük.
-
Ringman
félisten
na itt van t72killer kiáltványa:
Immunogenicity of standard and extended dosing intervals of BNT162b2 mRNA vaccine
• BNT162b2 vaccine with an extended interval between doses is highly protective
• Antibody levels were higher after the extended regimen compared with the short regimen
• The extended regimen enriches for virus-specific CD4+ T cells expressing IL-2
• Antibody levels wane after each dose, but B and T cell pools are maintained -
törölt tag
válasz
Sir Pocok
üzenetére
Még hányszor veszik át a hatalmat és hányféleképpen?
Nem úgy volt, a bankokkal és tőzsdékkel már megtették? Milyen ügyetlenek, ha mindig új módszer kell. A zenetanár ismerős ezek szerint jól becsapott és csak álcából él szerényen, a hegedűtokja valójában Pfizer részvényekkel van tele és bármelyik percben átveheti a hatalmat!
Fun fact: a pestis járványokban is megtalálták őket, mert kevésbé voltak betegek mivel többet adtak higiéniára. Amúgy a megfejtő ismerősöd szerint hogyan működik a dolog? Mert én már harmadik Pfizeren vagyok túl és még nem vettem észre módosultak volna a génjeim, orrom is változatlan és sajnos a Wonder Woman színésznő se kopogtatott az ajtómon beavatási ceremóniára.
A nagy drámai bejelentéseken szoktam röhögni, hogy valaki inkább felmond, ha kötelező lesz az oltás. Hát végül is, átmeneti hiányon túl nem látom hátrányát, ha olyan tanár és mentős felmond aki nem hisz a tudományban, olyan rendőr aki nem tesz a közbiztonságért.‘Detox’ routines won’t undo Covid vaccine, experts tell anti-vaxxers
-
válasz
Chesterfield
üzenetére
Ennyike

egyebkent tényleg azért érdekes ez csak, mert ez egy olyan suli, ahol gyakorlatilag kivétel nélkül a teljes szülői közösség és a tanári kar is felelősségteljesen járt el az egész járvány alatt, és lényegében egészen idáig sikerült megúszni a tömeges fertőzést - ez most láthatólag nem megy, pedig mindenki vigyáz
-
Ringman
félisten
-
-
BlackV
őstag
válasz
nobela
üzenetére
Igen ez egy vérlázítóan nagy hiba volt az oltási sorrend. 40 éves haverom alapbetegség nélkül januárban Pfizer, mert orvostechnikai eszközökkel kereskedő cégnél dolgozott.
Jakupcsek aki szemmel láthatóan él és vírul, hetekkel előbb megkapta az oltást (feb16), mint muterom és a két 90-hez közeli nagymamám. (!)
20 éves celebek március végén, április elején az instán feszítettek az oltásukkal, én április végén jutottam hozzá sinohoz, úgy h 2 időst szállítgatok stb.
Az általad említett tanárokról nem is beszélve.
Ha valamit, ezt sosem fogom elfelejteni ezeknek. -
nobela
senior tag
És itt egy újabb nagyon súlyos bűne a jelenlegi kormánynak (tudom nem politizálunk de ez itt most nem elkerülhető).
Amikor tavasszal kijelentették hogy nem prioritás a tanárok oltása.
Sajnos nekem is lett belőle halott pedagógus ismerősöm...
-
t72killer
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Lyally :(. Hátigen, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak a covidosoknak kell lélegeztető, pedig messze nem.
#40287: Sajnos sok. Semmi okunk feltételezni, hogy a 3 millió oltatlan felnőtt korfája és átlag eü állapota eltérjen az ország többi részétől.
#40294: Nem vok rosszindulatú típus, de az ennyire idiótáknak tényleg kívánok egy min. lélegeztetős kört

#40298: Wow, új variáns???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AliExpress tapasztalatok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Apple MacBook
- BestBuy ruhás topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Használt 1TB NVME SSD-k - frissítve: 04.11
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

?
.
)
Tudtam hogy ez lelkesítő lesz neked
Fun fact: a pestis járványokban is megtalálták őket, mert kevésbé voltak betegek mivel többet adtak higiéniára. Amúgy a megfejtő ismerősöd szerint hogyan működik a dolog? Mert én már harmadik Pfizeren vagyok túl és még nem vettem észre módosultak volna a génjeim, orrom is változatlan és sajnos a Wonder Woman színésznő se kopogtatott az ajtómon beavatási ceremóniára.