Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NavySeal
senior tag
-
NavySeal
senior tag
válasz kolopele #38392 üzenetére
Tegnap beszéltem egy ismerőssel. Nem oltatja be magát, mert már átesett a fertőzésen tavasszal.
Szóval Ő azt mondta, hogy az immunrendszer egy kényes egyensúly, amit nem akar mesterséges beavatkozásokkal - oltással - megbontani...
Nyeltem egyet és mondtam, hogy sok szerencsét.Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
-
NavySeal
senior tag
Nálunk a cégnél detto.
A minek a 3-iktól a kettő nem elégen át az ismerettségi körömben csak oltottak betegedtek meg-ig minden van...
Még manapság is hallom, hogy ez egy sebtében összetákolt kísérleti vakcina...
A non plus ultra az, amikor a fiatal mérnök kolléga bejön a ne légy birka oltásellenes kitűzőjével és mikor leoltom, hogy engem most akkor birkának néz még neki áll feljebb...Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Igen, én is abban bízom, hogy most gyorsabb. A lehető leghamarabb - ahogy volt időpont - kértem a 3-at.
Persze a kollégáim nagy része úgy nézett rám, mint a véres rongyra, hogy ezt meg minek(?!), nem elég a 2 oltás?
Remélem még időben leszek védettebb a közelgő vihar előtt, mert az már látjuk, hogy "Winter is Coming!"Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Én 2 AZ után kaptam egy pfizert. A pfizer shot után este fáradt voltam, másnap fájt a karom ma már az sem (szerdán kaptam 13h körül).
Ahol voltam (Ercsi) oltóponton nagy többségében voltak a 3-ik oltásra várók. El-elvétve volt első oltásra jelentkező.
Pfizer után mikorra várható, hogy amidiklroiánokantitestek ellepjenek?Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
válasz kolopele #37875 üzenetére
Az én 13 éves gyerekeim remekül el vannak itthon ketten, én meg itthon tudok velük maradni bármikor.
Ez azért nem a többség szvsz.
Tavaly tavasszal általános iskolás elsős volt a lányom, a fiam pedig 4-es. Több tanárral beszéltem, hogy a digitális otthoni oktatás miatt hónapokkal voltak/vannak lemaradva...
Én annyira nem rajongok az otthoni oktatásért.Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
válasz AMD Power #37818 üzenetére
Feleségem és a fiam szombaton egy kis vidéki Tescoban állnak a sorban, majd mögöttük egy 60-70 év közötti néni maszk nélkül(!!) telefonon mondja - feltehetően a lányának -, hogy alig bírt 38.5°C-al kikelni az ágyból és tudott eljönni bevásárolni. Ennyire még nem érezte rosszul magát. De azért az unokát vigyék el nyugodtan a 7végén, majd legfeljebb vesz maszkot... 1.5-2 éve minden médiából a COVID ömlik, és még így is megtörténik az ilyen...
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Gyerekek én ezt már nem hiszem el...
Elektronikai gyártó cégnél a mérnökségen 3 kolléga ma Ne legyél birkás kitűzővel "lázad" a cégnél kötelezően bevezetett maszkviselés és amúgy generálisan a Covid oltások ellen.
Mondtam is nekik, hogy én extra birka vagyok, ma megyek 2 Astra után a 3-ik oltásra, biztosan velem van a baj...Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok! Jelentkeztem 3-ik oltásra (2 Astra után), azonban nem látszik a felületen, hogy milyen oltások lesznek csak a hely és időpont. Mindenképpen mRNS-t szeretnék 3-iknak. Amennyiben pfizert, vagy modernát nem tudnak oltani aznap, akkor mi a teendő?
(bár ahogy hallottam pfizer megint érkezett be 150k adag)Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
válasz Drizzt #20883 üzenetére
Én tegnap előtt kaptam 10. hétre az AZ#2-t. (hívott a háziorvos, hogy menjek, mert most van...) Az elsőnél egy-két óráig volt 37.3C és 3-4 napig fájt a karom. Most annyi volt, hogy sajna bealudtam a Francia EB meccs félidejében Más tünet azóta sincs a karom sem fáj.
-
NavySeal
senior tag
Bakker. Annyira sokat nem tudunk még erről a "lepráról". Ahogy írtam korábban, mi a gyerekekkel meg úgy voltunk itthon, hogy a feleségem full beteg volt nekünk meg semmi tünetünk. Sőt, nekem utána 0 antitest (laboros vizsgálat).
Mást meg csak úgy elvisz...Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Az az igazság, hogy én is nagyon szeretem a sört
Feleségem Covid-os lett, itthon voltunk 2x10 nap karanténban 4-en. Sem a gyerekek, sem én nem kaptuk el, pedig az első héten full köhögéssel, még maszk nélkül voltunk együtt (nem csináltak tesztet!?)
Mivel tünetmentesek maradtunk a gyerekekkel, azért csináltattam egy antitest laboros vizsgálatot, ami 4.0 AU/ml lett (?)
Április 20-án megkaptam az AZ-t, de ugye tudjuk 3 hét a minimum idő, míg el kezd kialakulni valamiféle védelem.
Szóval, ahogy említettem nagyon szeretem a sört , de én is azt tudtam mondani, hogy nem fogok elmenni a teraszra a haverokkal sörözni, mert valószínűleg dobhatnám ki az AZ oltást ha ott megfertőződnék.
Elnézve a képeket, nem mindenki gondolta ezt így végig...
A lezárásokat is igyekeztem arra kihasználni, hogy némi felesleget ledobjak, hiszen egyértelműen az elhízás az egyik legnagyobb rizikófaktor. Alsós gyereket még visszatartjuk a suliból, de valószínűleg Május 3-tól már mennie kell...ez is elég rizikós lesz most, nem kell a bulizgatással még bevinni valamit.
2-3 hét és szerintem is emelkedni fognak a számok. leccszí...Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Háziorvosom tegnap este hívott, hogy mehetek pfizerre. Mondtam, hogy AZ-át már felvettem kedden, így köszönöm már nem aktuális.
Szóval lehet, hogy tényleg el akarják a nagy jövő heti kínai kampány előtt oltani a többi vakcinát.Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Feleségem elkapta sajnos. Így a két gyerekkel (8 és 11 éves) bekerültünk természetesen mi is. Az a vicc az egészben, hogy 1 hetet köhögött itthon, majd a saját pénzből vett gyorsteszttel ment el a háziorvoshoz, ahol + lett. A karanténban töltött 1 hét után lett egy negatív gyorsteszt, majd egy pozitív PCR és még 10 napra hosszabbított a doki. (az egészről hivatalos rendelet nem jött)
Mi a gyerekekkel tünetmentesek maradtunk és ahogy tegnap is írtam az antitest gyorsteszttem negatív lett, a laborosra várok (kíváncsiságból csináltattam csak meg).Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok! Ma reggel megkaptam az AZ-t. Ha nem fog kiütni szerda este már sportolhatok szerintetek, vagy érdemes várni x napot?
-
NavySeal
senior tag
Úgy néz ki holnap kapok AZ-t. Bár nem ezt szerettem volna, de ez jutott most és ki szeretném használni azt az időt, amíg a gyerekek itthon vannak és nincs nagy lehetőség a fertőződésre.
Ha jól tudom ebből 12 hét után jön a 2-ik adag? Addig nincs is teljes védelem, gondolom.Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Feleségem elkapta és 20 napig össze voltunk zárva vele. A gyerekekkel nem volt, nincs semmi tünetünk. Az antitest gyorsteszt negatív lett. Lehetséges, hogy nem kaptam el úgy, hogy 1 hétig el sem volt szeparálva és köhögött, tehát volt tünete?
-
NavySeal
senior tag
Azt mondjátok meg, hogy ha ennyire szuperül megy az "oltakozás", akkor hogy van, hogy első nap regisztráltam és ma közölte a doki, hogy a héten biztosan nem fog még tudni beoltani, mert nem kap oltást?!
46 évesen, krónikus betegség nélkül.
Én ezt nem értem...Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest