Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ki van kapcsolva. status ablakban wireless radio disable.
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
csak a böngészés, és az is hullámzó. jelenleg jól működik, pedig nem történt semmi.
-
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
megpróbáltam, kb egyforma értékek jöttek ki, a gépen 3ms, a routeren 4 ms.
egy gép van rákötve, jelenleg a transmission le van állítva, a tv sem használja, és a médiaplayer sem használja a hálózatot. esetleg windows hiba lehet?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
titus26
üzenetére
Ki kellene deríteni, hogy a routeren is lassú a net, vagy csak a gépen... Gondolom gyári firmware van rajta. Állíts le minden le/fel töltést, és futtass le egy ping-et, egy adott oldalra. Mondjuk legyen a www.google.hu.
Ha megvan, akkor a gépeden is nyiss meg egy parancssort, és oda írd be ezt:
ping www.google.hu
majd a kapott értékeket vesd össze... Ha nagy különbség van, akkor lehet még a gép hibája is. Tényleg, csak egy gép van rajta? Vagy több? A többi is lassú?
Esetleg, ha nincs benne sok extra beállítás, és nem nagy dolog visszakonfigolni, akkor nyomhatsz neki egy reset-et is... Sokszor már az is megoldja a problémát.
Esetleg feltehetsz egy DD-WRT-t is

-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
router nélkül okés minden.
a routerbe be van kötve egy nas, transmissionnal, egy tv, és egy médialejátszó is.
ha a transmissiont leállítom, akkor is lassú. -
titus26
tag
Hali!
Olyan gondom van, hogy egy pár napja a böngészőim (explorer, opera) olyan szinten belassulnak, hogy ide a bejelentkezésre kb 2 percig vártam. minden oldalt nagyon nehezen akar megnyitni. ilyen routerem van nekem is.
-
yodee_
őstag
üdv!
két napja elkezdett olyanokat művelni a routerem, hogy gondol egyet és nem tud wifin kommunikálni. látszódik de ha fellépek nem lehet vele semmit csinálni. még a menüt sem érem el. újraindítás után minden visszaáll, és működik.
kérlek segítsetek
-
harry
veterán
Eddig akkor csak egy notival teszteltél? Így akkor az is lehet hibás (mármint pl. gyenge vevő), esetleg valami ismerőst átrángatnék, hogy próbálja ki ő is.
Esetleg lehet játszani csatorna váltással, FW frissítéssel, középső szintre tenni a routert, ha cserélhető az antennája, erősebbet tenni rá, notiba venni egy USB-s vevő, venni még egy egységet, ami csak jel továbbító/erősítőként funkcionál. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Megmondom őszintén, nem vagyok nagy WiFi-s, én csak alkalom adtán használok WiFi-t. Van egy program, a WirelessNetView, próbáld meg azt. Bár ettől nem fog megjavulni, de egy kicsit bővebb információt szolgáltat a hálózatról. Ha esetleg vannak más hálózatok a közelben, ugyanezen a csatornán, akkor válts csatit. Lehetőség szerint olyat kell keresni aminek a szomszéd csatija is szabad. Ha van ilyen... Ezt meg fogja mutatni a fentebb linkelt program.
Az is lehet, hogy a géped WiFi-je gyenge. Ez megmagyarázná azt, hogy a router jelét erősnek mutatja, de mivel a saját jele gyenge, így a kéréseket nem tudja a routerhez eljuttatni.
-
LOTR
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
God
köszi, erre nem is gondoltam![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Intruder2k5
én arra gondolok, hogy a falakban azért eléggé előfordulnak az elektromos vezetékek, de ezek ennyire bezavarnának?
azt, hogy a szintek között nem akar működni még a vasbetonnal megmagyarázom magamnak, de a közfalaknál azért gyanús
és miért van az, hogy a jelerősségnél azt írja ki, hogy jó vagy kiváló aztán net meg még sincs, vagy azzal nem kell foglalkozni, hogy mit ír a jelerősségnél? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
God Vazzeg
üzenetére
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet hogy csak ennyit tud

-
nimfas
addikt
válasz
Keresztapper
üzenetére
köszi, kipróbálom....
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Arra én is gondoltam, mert tény, hogy ezek a cuccok valóban nem úgy vannak tervezve, hogy függőleges irányban szórják a netet hanem inkább a horizontális terjedés van előtérbe helyezve. Ámde ott valami más probléma is lesz, mert azt írja, hogy már két közfal után sem jó...
-
LOTR
addikt
Sziasztok!
Ismét érdeklődnék:
mennyire normális ezzel a routerrel, hogy egy 3 szintes házban a legfelső szintre téve a routert, a középső szinten már nem lehet netezni, sőt 2 közfal eltéréssel sem nagyon, pedig a jelerősségnél azt mutatja hogy a maximum alatt van 2 vonallal még a legalsó szinten is?
Van erre valami beállítás, vagy hogy lehetne megoldani ezt a problémát?
A fő cél az volt, hogy ne mobilnetet kelljen használni a legalsó szinten, hanem működjön a wlan, de valahogy nem akar...
Valakinek ötlet?
a gép amivel próbálom egy siemens amilo pi 3540... és a korábbi kérdésem, hogy mitől lehet az, hogy egy valamilyen gigabyte alaplap 1gbites integrált hálókártyájával szerelt gépet egyáltalán nem érzékel ha vezetékkel van rákötve?
csak ennél az egy gépnél nem működik, különben meg a régi routerrel azon is van net hiba nélkül?
Előre is köszi! -
ro_bert17
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tegnap éjjel letöltöttem, és visszaraktam egy régebbi (azt nem tudom, hogy ez az eredeti-e, 2010.04.21) firmware-t.
Azóta a harmadik gépen sem dobálja el időközönként a jelet, visszatudtam állítani az eredeti beállításokat, és [link].
-
DEx-
tag
Sziasztok,
az miért van, hogy amikor új letöltést indítok a transmission-el, akkor egy ideig kapcsolódik egy rakat peer-hez, tölt rendesen, de aztán idővel szépen lassan csökken a peer-ek száma és úgy 10-15p alatt, szépen le is megy nullára és ott kész... ennyi... megáll.
Ha ezután vagy törlöm, majd újra berakom a torrentet a listába, akkor megint ugyanez... (szóval nem a peer-ek fogynak el ténylegesen). Illetve szintén ugyanez, amikor csak restartolom a transmission-t.
-
Keresztapper
senior tag
1. umount /dev/sda5
2. e2fsck -p /dev/sda5Az fstab-ban engedélyezni lehet az automatikus indulást. Szerintem meg is találod, hogy hol.

Az előzőt már nem tudtam időben szerkeszteni, de annyit még oda akartam írni, hogy szerintem ne ext2, hanem inkább ext3, de főleg ext4 fst-t hozz létre!
-
Keresztapper
senior tag
-
nimfas
addikt
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szia! swap van beallitva, csak nem particio, hanem file (512 MB), hogy is kell beallitani az inditas sorrendet? Egy particio van, nemtom miert lett 5-os....
-
Keresztapper
senior tag
1. a /etc/init.d/fstab-ot sorold hátrébb, induljon mondjuk 20 helyett 65-dikként.
2. a network share menüpont a LuCi-ban nem a vsftpd, hanem a samba megosztás konfigurálására hivatott.
3. Miért sda5 a hdd? Ennyi partíció van rajta? Swap-et nem akarsz esetleg létrehozni? (torrentezéshez mindenképpen kellene...) -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Most szántam el magam egy új router megvételére. A neten ezt a TP-Linket találtam, ami megfelelt a követelményeknek, és árban is elérhető volt.
A kérdésem az volna (bár tudom, eléggé általános, és szubjektív a dolog), hogy mennyire megbízható ez a router? A mostani készülék egy ASUS WL-520G, és már megérett pár év után a cserére.
A következő tulajdonságok miatt választottam ezt:
- gigabites portok a LAN részre
- gigabites port a WAN részére
- Wifi-N szabvány támogatása
- 3 antennaAhogy látom, egy rakat firmware meg is jelent hozzá. Nekem abszolút semmi extrára nincs szükségem (nem akarok vinyót rákötni, torrentet futtatni), egyszerűen csak az otthoni netet szeretném vele megosztani, és a megfelelő sebességet kihozni (a gigabites, és n szabványú) az itthoni rendszerből.
A jelenlegi routernek működés szempontjából semmi baja nem volt, legfeljebb annyi, hogy havonta, 2 havonta újra kellett indítanom, mert "lefagyott". Ez zavart a sebesség korlátain túl.
Aki tudna véleményt mondani ezek alapján, azt kérem tegye meg

Előre is köszönöm a segítséget, válaszokat.Üdv.
P1eTr0
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Jamboo529
üzenetére
Hi!
A routeren soha nem fogsz 3 MB/sec-el tölteni... És itt nem a neted a szűk keresztmetszet, hanem a router processzora. Valahol 1,5 MB/sec körül van a plafon, de ekkor már jó nagy terhelést kap a proci, és a router többi funkciója is belassul... Tehát, ha Te max-on szeretnél tölteni éjjel-nappal, akkor maradj a PC-nél, ez a router nem arra van tervezve.
-
Jamboo529
senior tag
Helló!
Most okosítottuk a routeremet Openwrt+luci+trasmission combóval.
Router 1043nd, net UPC 30/3mbit.
Eddig a pc intézte a torrentet utorrent2.2 vel, letöltés maxon 3MB/s, feltöltés csordogált 50-100KB/s -el
Most átadtam a stafétát a Transmission 2.12-1 verziónak, ami USB 2.0 ás kábellel tölt 1 Samu F3 5400rpm-re.
Most jön a bibi.
Az eddigi legjobb letöltés ezzel 1,5MB volt, az is csak 1 pillanatra. Átlagban alig éri el az 1-et, ami ugye 30%-ot jelent.
A feltöltés viszont vígan mászott 300K fölé is.
Most egyik szemem sír a másik nevet.Várnám hasonló paraméterekkel rendelkező fórumtagok írásait, hogy kinek mennyivel megy fel, le, és milyen beállításokat használtok?
-
titus26
tag
sziasztok!
kéne egy kis segítség. ilyen routerem van nekem is, megy róla a pc(böngésző, torrent), egy nas (mybook WE, transmission, twonky, stb) lcd tv, és egy asus médiaplayer.
a gondom az, hogy néha a böngésző olyan szinten belassul, hogy egy-egy oldal betöltésére perceket kell várni. a torrentekben jelenleg csak feltöltés megy. a netem pedig digis20/10-es.valakinek valami ötlet?
-
nimfas
addikt
Torrent... és FTP...
Szívás folyamatban:
"SYS log
Dec 27 19:11:31 Nimfas user.crit kernel: EXT2-fs error (device sda5): ext2_lookup: deleted inode referenced: 1343489
Dec 27 19:11:31 Nimfas user.crit kernel: EXT2-fs error (device sda5): ext2_lookup: deleted inode referenced: 1343489
Dec 27 19:11:31 Nimfas user.err syslog: transmission-daemon Error loading config file -- exiting. (daemon.c:401)"Fenti hiba.... Torrent nem megy.... ftp-se...
Szóval passz... hogy mi lehet a gond :-SSS
-
tlac
nagyúr
válasz
Keresztapper
üzenetére
szuper, kösz!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
LifeSpirit
üzenetére
Szia!
Legalább a 150-est, mert gyakorlatban nagyjából a feltüntetett sebesség felét tudja... Jó esetben! Az 54-esen esély sincs rá, hogy átmegy 30 Mbit/sec!
Ehh... Ha néha frissíteném is az oldalt, akkor esetleg látnám, hogy előttem már 5-en válaszoltatok a kérdésre.

-
jeriko2
tag
Tudna valaki segíteni, külső hdd-ről hogyan lehet boot-olni?
A rendszer feláll, de nem látok ki a routerről a net-re (a konfigok ugyanazok).
Köszönöm,Árpi
-
adamka16
őstag
válasz
LifeSpirit
üzenetére
Akkor ez csak rád vár

Tp-link WN821N
Mellesleg, a routered 2X2 MIMO és ez az USB adapter is 2X2 MIMO képes, ami ugye a 2X150 mbit-ből jön ki. -
törölt tag
válasz
LifeSpirit
üzenetére
akkor ne a nethez, hanem a router-hez valassz sztem adaptert. 300-asat.
-
LifeSpirit
tag
Sziasztok! Nagyon megfelelőbb témakört nem találtam erre amibe beírhatnám ezt a kérdést:
Ha 30/3Mbit/s-es netem(Fiberpower30) van,akkor milyen USB eszközt kell vennem a gépemhez ha wifit akarok használni?
54vagy150 vagy 300M-eset????
szal:TP-Link TL-WN422G 54M USB adapter (5év gar.) vagy
TP-Link TL-WN721/722N 150M USB adapter (5év gar.) vagy
TP-Link TL-WN821N 300M USB adapter (5év gar.)Amúgy TP-Link TL-WR1043ND wireless 300Mbps 3x3MIMO routerem van...
-
ro_bert17
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
törölt tag
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Mi most az aktuális gyári legújabb fw a routerre? 1.7-es verzióm van! Ez a legújabb??
gyári fw feltétele jár garivesztéssel??Köszi
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Lesliegold
üzenetére
Samba: nézd meg a config file-t és a security sorban user helyett share legyen az érték.
transmission: szintén config file - rpc wishlist - false -
Keresztapper
senior tag
válasz
Lesliegold
üzenetére
A mount point az a könyvtár legyen, ami alá a meghajtót szeretnéd csatolni. Ezt nem árt előtt létre is hozni. (pl. mkdr /mnt/hdd). Az "options" mezőben meg rw,noatime legyn.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Keresd vissza a hozzászólásom, amiben a firmware-t linkeltem neked. Abban erre is direkt felhívtam a figyelmed.
-
jeriko2
tag
Sziasztok!
Külső HDD-ről szeretném indítani OpenWrt-t. A router szépen megy, fent van minden csomag, mountolva külső hdd. Átmásolom rá komplett rendszert, /etc/config/fstab-ban 0-ról 1-re állítom az is_rootfs-t. Újraindítás után wifi megy, LuCi megy, be tudok jelentkezni routerbe, /overlay is rendben, hdd-ről boot oké, de nem látok ki a netre. A configok bit-ről bitre egyeznek, kivéve az is_rootfs-t.
Tudna valaki segíteni, mit ronthatok el?
Ha kihúzom hdd-t, újraindítok, megy minden.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
ro_bert17
üzenetére
Igen, ugyanott tudod megcsinálni... A mentésre nem tudok mit mondani... Lehet, hogy ez csak "pillanatnyi elmezavar" volt nála.

Mi az, hogy russia? Mármint azon kívül, hogy Oroszország...
Ilyet még nem láttam, nem tudom, hogy mitől lehet...És most Sorry, de megyek aludni...
-
ro_bert17
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
...és ezt úgy csinálnám, hogy valahonnan előkerítek egy régebbi firmware-t, és upgrade-nél, arra downgrade-elek? (egyébként remélem marad költői a kérdés, mert egyelőre úgy tűnik nem lesz gond a routerrel)
Szerk.: Mondjuk ami érdekes volt még, hogy a firmware frissítés előtt, csináltam mentést a beállításokról. A nagy kapkodásban szerettem volna visszatölteni, de hibát írt ki rá.
Ja és a wan kapcsolatnál normális a pppoe/russia pppoe? -
ro_bert17
őstag
válasz
ZolaMan
üzenetére
Nekem még friss és üde a sztorim. Épp a ma esti a karácsonyi nagy unalomban döntöttem úgy, hogy felfrissítem az anno számomra legmegfelelőbb ár/érték aránnyal rendelkező routerem firmware-t. Bár az eszköz minimálisan van terhelve, így nem jelentkezett semmi rendellenesség nála. Viszont én híve vagyok a frissítéseknek, gondolom nem véletlenül adják ki alapon.
Sajnos a firmware frissítést szószerint elbohóckodtam. (szerintem ennyi butaságot még sosem csináltam 10 percen belül) Ezt követően a router elkezdett köhigcsélni. Nem volt jel, vagy vót de minek, mert eldobálta, kanócon hol volt, hol nem... Szóval nem épp meseszerű sztori. Kétségbe esett újra tábla, factory default, reset gomb, de semmi...
Maradt három elképzelésem: szervíz, kuka, ráolvasás.
Viszont most pár ki és bekapcsolás után műkszik. A friss verziójú firmware van rajta. Jut eszembe: régebbi firmware-t lehet rá tenni, károkozás mentesen?
Szvsz egy próbát még lehet meg ér a kütyüd. -
yodee_
őstag
szeretnék valakivel msn-en tárgyalni, mert elakadtam a beállításokkal, és itt nem annyira egyszerű. kérem akinek van némi ideje rám keressen meg!
előre is köszönöm
-
adamka16
őstag
válasz
ZolaMan
üzenetére
Hali.
Volt mikor nekem is rosszalkodott a wifi telepítése után, de végül meggyógyult és most okés is.
Hogy megéri-e drágább routert venni? ez csak is a te pénztárcád dönti el... én biztos nem vennék. Samba megosztásnál, több mint 100mbit-et hoz, ami sztem bőven elég a mindennapokra. Full HD filmet nézek folyamatosan, szaggatás nélkül. Mi kell még?
Mellesleg igen, a ára miatt nagyon érdemes megvenni ezt a routert és ehhez mérten elég nagy tudása van, főleg okosítás után. Ha neked megéri venni 30 felett routert, akkor vegyél.. nekem nem érte meg
-
ZolaMan
tag
Sziasztok!
Kb 1 hete vettem egy ilyen WR1043ND routert.
Hosszas gondolkodás és olvasgatás után döntöttem mellette. Persze az alacsony ára is fontos tényező volt.
Megosztom a negatív tapasztalataimat.
1.7 es verziót kaptam. Már a gyári fw-rel is bizonytalankodott. Reboot után 5-10 percig nem ment a LAN-on a dhcp. Fagyott is a router véletlenszerűen. Gondoltam sebaj, felteszem az újabb gyári fw-t. Maradt a hiba és a wifi is elkezdett bizonytalankodni, nem mindig látszott és nem is midnig lehetett belépni rá. Itt megjegyzem, hogy amikor éppen működött a router, akkor nagyon szép sebességeket mértem vele. Wifin a laptopom sima beépített adapterével megvolt kb 155 Mbit/s win7 megosztással.
Próbálkoztam OpenWRT-vel, feltettem szépen, de ez sem volt stabil. Gyakran a sys led csak villogott és telnettel kellett újrakezdenem a telepítést. Kisilabizáltam, hogy általában ott kezd el bénázni, amikor a wifi modult telepítem, onnantól kezdve bármilyen beállítással instabil a router.
OpenWRT-ből is több verziót próbáltam, mindegyikkel ugyanez volt.Az USB sebessége sajnos nagy fileok másolgatására nem alkalmas, csak esetleg streamelésre, de utólag látom, hogy ezzel a drágább routerek sem állnak jobban, ilyen célra NAS-t kell venni.
Rengeteg időt szívtam eddigre az egésszel. Itt jött el az a pont, hogy bántam, hogy nem pl az ASUS N16-ost vettem meg, mert igaz, hogy majdnem 3 szor anniyba kerül, de legalább működik.
Gondoltam visszateszem a gyári fw-t és visszaviszem a boltba, hogy cseélrjék be valami korrektebb routerre. Lefuttattam azt a filecsonkoló parancsot a pendrive-ra másolt orig.bin-en utána parancssorból megírtam a firmwaret. Na innentől full brick
Szerintem nem is lehetett volna ennél jobban ide illő, frappánsabb befejezése a rövidke közös történetünknek.Szóval teljesen letaglózva és értetlenül állok az egész eset előtt. Hibás volt a router? Vagy Ilyen szar az összes? Feketemágia? Nem ezt ígérték!
Az biztos hogy kicserélem, de mire? Fontolgatom, hogy mégegyszer nekivágok, hátha egy szerencsésebb példányt fogok ki, érdemes? -
rolko
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
root@OpenWrt:~# e2fsck -p /dev/sda2
/dev/sda2 is mounted.
WARNING!!! The filesystem is mounted. If you continue you ***WILL***
cause ***SEVERE*** filesystem damage.
Do you really want to continue (y/n)? yes
TORRENTVINYO: recovering journal
TORRENTVINYO: Note: if several inode or block bitmap blocks or part
of the inode table require relocation, you may wish to try
running e2fsck with the '-b 32768' option first. The problem
may lie only with the primary block group descriptors, and
the backup block group descriptors may be OK.
TORRENTVINYO: Block bitmap for group 256 is not in group. (block 4294967295)
TORRENTVINYO: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY.
(i.e., without -a or -p options)Ezt dobja ki
-
rolko
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az miként műxik?

-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Neil Watts
üzenetére
Hi!
Az /etc/init.d/fstab script start függvényét csak akkor módosítsd, ha nem mountolja automatikusan a HDD-t. Persze a START módosítása is segít, nagyjából ugyan azt éred el vele, azaz később indul az automatikus mountolás.
-
rolko
őstag
Sziasztok kéne egy kis help!
Egyik napról a másikra a router nem ismerte fel a 1,5 terás vinyómat, mondom biztos begajdult az fw, teszek fel egy frisset, mivel a pen drájvomat nem tudom fel mountolni
és a memóriára se fért rá az új fw, ezért befrissítettem a sysupgrade el. Fel is tette, beállítottam és az új fw-vel se látja a 1,5 terásat
Előszedtem egy 320GB-osat, megformáztam belőle 200GB-ot EXT3-ra Paragon Partition Manager segítségével, ezt rögtön felismerte
ám mikor feletettem a Transmissiont, download mappát létrehoznám rá, kiírja hogy read only file system, vinyó le, újraformáz, ugyan az. Nyomtam egy reset to default Luciban, vissza állt minden, újra beállítok, felteszem Trans-t király most a mappát is létrehozta, majd mikor végeztem, elindítok egy letöltést, kb 1 perc elteltével megállt a letöltés olyan hibával hogy read only file system
Mi leli ezt?
Próbáltam már olyat hogy megformáznám a vinyót(üres) fstab-al de azt írja nem tud ide létrehozni.
Lehet hogy a factory kellene? Csak nem tudom sehogy felrakni

-
tlac
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
pedig szinte már megcsináltál mindent elvileg
-
tlac
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
azt az fstab-ra írtam
de egy ilyet is írtam:
"a leírásban azt a helyzetet vettem alapul, hogy már minden csomag fent, ami ezekhez kell"
ezt kiegészíteném azzal, hogy már be is legyen konfigolvatehát az usb-s initscript legyen engedélyezve és fusson le egyszer, ennyi
az fstab script és az usb script, két dolog
-
tlac
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
usb-s initscript be van állítva?
-
DEx-
tag
Sziasztok,
a yodctcs-t nem használja valaki? 10.03 Kamikaze-ra is van(!)
ctorrent-re épül annak a guija. Magyar srác írja a gui-t kb. 3 éve (http://hup.hu/node/46536) , itt a honlapja:http://sites.google.com/site/yodctcs/home2
Sajna 1043ND-re fordított bin nincs, de lehetne fordítani elvileg rá.
Ha a feedback-et megnézitek nekem le is írta hogy hogyan kell, de sajna nekem nincs külön linuxos gépem erre, a routeren meg nemtom lefordítani, mert hiányzik hozzá egy csomó minden.Nem tenne egy próbát valaki vele?
üdv,
DEx- -
tlac
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
persze
-
tlac
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
még mindig nem kell a sleep
particionálsz (pl. cfdisk, kulturáltabb, mint az fdisk)
létrehozod a swap partíciót és felcsatolod (mkswap, swapon)
megformázod a másik partíciót (mkfs.ext4)
létrehozod az /mnt/hdd-t
átírod az /etc/init.d/fstab-ban a start számát
luci-ban beállítod a mount point-okat, de csak save-et nyomsz
luci-ban az initscriptes oldalon nyomsz egy disable-enable párost, hogy normalizálódjon a helyzet
nyomsz egy reboot-ot, hogy lássuk jó lett-eszerk.
a leírásban azt a helyzetet vettem alapul, hogy már minden csomag fent, ami ezekhez kell -
Neil Watts
veterán
Akkor csak annyi kell, hogy 90-re atirom?

Sleep sem kell akkor?
akkor csak annyi hogy1. particionalok
2. swapet es normal particiot letrehozok
3. START=90-ra atirom az init.d-s fstab fajlt
4. ezutan letrehozok egy "hdd" konyvtarat a /mnt alatt
5. az /mnt/hdd-be felcsatolom az sda2-t
6. swapnek beallitom az sda1-etes ezutan mit/hogy?
Kezdek mar olyan szepen osszekavarodni, hogy csak na!
Udv. core2
-
tlac
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
én igen
de az fstab scriptet szerintem ne írd át
már írtam neked, hogy csináld így
nem kell a sleep -
Neil Watts
veterán
Elnezest kerek hogy ennyit irok, tudom nem blog ez, de:
Itt vannak a fajlok. (pastebin)
Azt mar tudom, hogy az /etc/init.d/fstab elejere csak egy sleepet kell beszurnom, de az /etc/config/fstab az hogy van?

Udv. core2
-
Neil Watts
veterán
Szoval?

Ki kell törölnöm az eredeti /init.d/fstab fajl tartalmat?
-
Neil Watts
veterán
Meg egy kis kiegeszites: Az FSTAB fajl nem igy nez ki alapbol...
Toroljen ki a tartalmat, es rakjam bele az elozo postban irtakat?
-
Neil Watts
veterán
Na akkor Vargalex!
Ezt igy jovahagyod-e?

1. Partícionalok fdiskkel. Ket partíciot hozok letre. egy simat es egy swapet
2. Megcsinalom a swapet:mkswap /dev/sda1
swapon /dev/sda13. Ezutan megcsinalom az adatparticiot ext4-gyel:
mkfs.ext4 /dev/sda2
4. az /etc/config/fstab-ba bemasolom a kovetkezoket:
config global automount
option from_fstab 1
option anon_mount 1
config global autoswap
option from_fstab 1
option anon_swap 0
config mount
option target /mnt/hdd
option device /dev/sda2
option fstype ext4
option options ''
option enabled 1
option enabled_fsck 1
config swap
option enabled 1
option device /dev/sda1ahogy irtad.
5. Az /etc/init.d/fstab script-be ezt masolom be:
start() {
sleep 2
config_load fstab
mkdir -p /var/lock
lock /var/lock/fstab.lck
echo '# WARNING: this is an auto generated file, please use uci to set defined filesystems' > /etc/fstab
lock -u /var/lock/fstab.lck
config_foreach do_mount mount
config_foreach do_swapon swap
}Ezutan meg mit kell allitanom?

-
vargalex
Topikgazda
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ha a partíciók létrehozásán túl vagy, akkor igen.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Neil Watts
üzenetére
Persze adamka16 leírása is működik, neki az vált be, úgy tartja logikusnak. De én úgy vagyok vele, ha valamit már megcsináltak az OpenWrt-ben, akkor minek sajátot írni rá.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Neil Watts
üzenetére
Hi!
Én egy Linux swap és egy Linux partíciót hoznák létre (tényleg nincs értelme valamilyen filerendszeren teljes partíció méretű swap file létrehozásának). Majd:
mkswap /dev/sda1
swapon /dev/sda1
mkfs.ext4 /dev/sda2A /etc/config/fstab-ot így állítanám be (az általad írtak figyelembe vételével):
config global automount
option from_fstab 1
option anon_mount 1
config global autoswap
option from_fstab 1
option anon_swap 0
config mount
option target /mnt/hdd
option device /dev/sda2
option fstype ext4
option options ''
option enabled 1
option enabled_fsck 1
config swap
option enabled 1
option device /dev/sda1Ha nem mountolná automatikusan (mert nem tölti be időben a modulokat), akkor a /etc/init.d/fstab script start függvényének elejére tennék egy sleep-et:
start() {
sleep 2
config_load fstab
mkdir -p /var/lock
lock /var/lock/fstab.lck
echo '# WARNING: this is an auto generated file, please use uci to set defined filesystems' > /etc/fstab
lock -u /var/lock/fstab.lck
config_foreach do_mount mount
config_foreach do_swapon swap
} -
Neil Watts
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
ez meg ehhez kapcsolodik:
Vagy nyugodtan hasunalhatom adamka16 leirasat is?
Nem lesz belole gond?
Valami olyan leiras kene nekem ami tuti biztos, nem akarok megint firstboototlni.

-
Csádám
tag
Sajnos mégsem jó így. Az XP-s laptop most már sehogy nem akar felcsatlakozni a routerre.
Ha dinamikus az IP, akkor egyszerűen nem csatlakozik, nem kap a DHCP-től érvényes IPt. (ezt a win7-es másik laptop is csinálja, de az androidos telefonom nem).
Ha statikus az IP, akkor most azt csinálja, hogy kiírja, hogy csatlakozott, de nem biztonságos a hálózat (holott wpa2 van), és semmi nem megy, majd egy idő után ledobja.
Ping nem éri el a routert, térerő viszont azt mondja, max (holott -70dBm körül van).
Hogyan tudom kideríteni, mi a para? A laptopot most vettem anyukámnak karácsonyra (felújított, van rá gari). Thinkpad T42, Intel a/b wifivel. A másik laptop szintén T42, de a/b/g wifivel, és win7-tel, statikus IPvel teljesen jól megy.
Légyszi segítsetek, mert ha nem jó, vissza kell vinnem Pestre a garancia miatt!
Drivert frissítettem legújabbra már mindenből, nem segített. Routeren legfrissebb gyári fw van.Ja és a router DHCP-je az asztali, kábelen rákötött gépnek ad IP-t, és teljesen jól működik.
bocsi a kisregényért

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Látásjavító szemműtét
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Le Mans Ultimate
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple MacBook
- Jövedelem
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB SSD, RTX 4090(16GB), IPS 240Hz
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)