- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szimla65 #6998 üzenetére
Szia!
Milyen fw-t tölts le?
Ez attól függ, hogy végül OpenWrt, vagy DD-WRT mellett döntöttél... Előzőből viszont további választási lehetőségeid vannak. Legyen LuCI-val, WebIf-el, vagy esetleg legyen a Gargoyle? Ragaszkodsz a stabil kiadáshoz, vagy próbálgatnád az rc-t? Szeretnéd inkább magad építgetni, vagy legyen a már összerakott r3pl4y féle build?
-
laluna
csendes tag
válasz
AndrewTdi #6980 üzenetére
Helló!
Sajnos nekem ugyanez a bajom. A routeren mindent beállítottam, elvileg minden rendben, viszont nem tudom a hálózatról elérni sehogyan sem. Ha elárulnád nekem a titkot örülnék. A korábbi jótanácsokat próbáltam figyelembe venni mégsem jön össze.
Mi volt az utolsó lépésed amitől beindult a hálózati láthatóság?Előre is köszi.
Ha persze valamikor itt leszel.
És persze szívesen veszek segítséget bárkitől.
Üdv. -
szimla65
aktív tag
ÜDV!
Üdv!
Szeretnék ilyen Routert vásárolni.A milyen routert vegyek topikban ezt ajánlották.
Tetszik is a dolog,de vásárlás előtt lenne pár kérdésem.
1.Wint és Linuxot használok(linuxot pár hónapja csak)tetszik-tetszik de ez a parancssoros dolog ez nem.Nem is megy ,ezért ezt lehetőséget álltalában mellőzőm.
Ezért tippet kérnék,hogy milyem fw-t tegyek fel ami egyszerű és nem kell parancssorozgatni.Egy asztali gép vezetéken+egy laptop vezeték nélkül,és egy nyomtató.Kezdetnek ennyit kellene kiszolgálnia Szuperul.
2.Olvastam itt,hogy megoldható a teljes fw felrakása Pendrive-ra,azért,hogy a gyári fw sértetlen maradjon bármilyen probléma felmerülésekor.És esetleg a későbbiekben
mikor már biztosabban mennek ezek a dolgok akkor a routeren cserélném.Ezt a lehetőséget ajánljátok-e.Ha egyszer be van állítva akkor utánna minden működjön ki be kapcsolgatás nélkül.
Ha már meglessz a cuc akkor újra jelentkezem,addig viszont olvasom tovább ezt a topikot.Várom a válaszokat.Ez egy korábbi hozzászólásom,válaszokat kaptam is rá vargalex és Intruder2k5 személyében.Ha lehetséges akkor kérném a további segítséget.Milyen fw-t töltsek le és honnan.
Ma 16h körül megjött a cucc.Már alapon üzemel(asztali pc,laptop Wifin)
Gondolom kis beállítási problémával találkoztam,kb 20-30 percre itthagytam a gépet mire vissza jöttem nem volt net,belépni sem tudtam a routerbe csak úgy ,hogy pár másod percre kihúztam a tápot.A menüben nem találtam Exit vagy valami hasonló gombot amivel kilépek a menüből.
De ez egyenlőre nem is számít. -
CS_D
senior tag
válasz
[Misel] #6996 üzenetére
Szerintem a kérdés nem erre irányult.
4 LAN port, de ha mind a 4 portjára egy hubot/switchet teszünk, és rá sok-sok eszközt csatlakoztatunk, amit a router menedzsel.
Nem vagyok benne biztos, de én 254 eszközt tartok elképzelhetőnek. Bár egy ilyen hálózati infrastruktúrát kétlem, hogy ez a hardver fenn bírna tartani.
-
[Misel]
tag
válasz
Armagedown #6992 üzenetére
4 LAN-port van rajta, de ez minden leírásban szerepel, képeken látható
-
Armagedown
őstag
Nem tudjátok véletlenül hogy ez a router hány gépet tud kezelni vezetékes hálózaton ?
-
yager86
csendes tag
Hello!
Köszi a tippeket, próbálom csökkenteni a peerek számát, hátha segit.
Seednél nem hashel ezért tényleg nem terheli nagyon, de ha már képes rá, akkor csak használni szeretném egyszerre 1 torrent leechelésére is.
A winya egy Coolink házban van, annyira nem régi, 1-2 éves, kipróbálom másikkal is ha lesz lehetőségem.
-
CS_D
senior tag
válasz
yager86 #6984 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanilyen 80/25-ös netem van, viszont a router DIR-825.
Mindenképp javaslom, hogy használj ext3 vagy ext4 fájlrendszert. Ekkor a sebesség nekem fel tud menni akár 3-4 MB/s-ig is, de azt már sajnos nem bírja: kifagy, vagy újraindul.
Kisebb torrentek esetén megoldás, ha 2 MB/s-re bekorlátozom a sebességet, de nagyobbaknál ez sem elég. Peer-ek száma is le van csökkentve, de ettől függetlenül előfordul, hogy újraindul.
Most volt egy 15 napos uptime-om, amit tegnap egy 16 gigás torrent letöltése tett tönkre. Kb 3 perc után lefagyott. De a 15 napos uptimeban 8 torrent seedelését végezte, elég jó hatásfokkal (átlag 100-200 KB/s). Az a tapasztalatom, hogy a seed sokkal kevésbé terheli meg a rendszert. (Ezért: PC-n letölt -> Sambán átmásol -> hashcheck, majd seed)
A másik ami még fontos volt nekem, hogy milyen USB-SATA vezértlőt használsz. Nekem egy régebbi fajtával naponta rebootolt, majd lecseréltem ezt egy újabbra, és máris kibírt 15 napot. Szóval ezt is le lehetne ellenőrizni.
-
válasz
Kolondrum #6977 üzenetére
JA kimaradt, hogy a reset gombra sem reagált nyomhattam napestig, illetve a sok led villogása beakadt és egy mintát ismételt. Jó lenne ha valaki mondana valamit, pl: nekem is volt ilyen.
A legelejnén is meghalt ugyan így, de azt a korai f/w-re fogtam.
A dlinkem soha nem fagyott le. Ez meg most másodszor. -
yager86
csendes tag
Üdv kollégák!
Van egy ilyen fasza routerem Gargoyle 1.3.8 firmware-rel. Beton stabil, minden megy, addig a pontig amig nem kezdek el torrentezni vele. Próbáltam eddig transmissiont, rtorrentet, a beállitások elvileg megfelelők voltak, azonban 10-20 perc után kifagy mind2 kliens, vagy újraindul a router vagy befagy vagy csak a kliens, ez változó. Van 1 GB swap , 2 GB a progiknak ext2-ben + egy 1,5 TBos ntfs partició, amire próbálok tölteni.
Örömmel és sörrel jutalmaznám, ha valakinek támad egy jó ötlete. -
Pár hónapos 1.7-es verzióm van. Az imént csonttá fagyott teljesen random. Nem lehetett elérni és áramtalanítás után a power leden kívül más nem ment az újboli áramtalanításig. kb 50 napot bírt ki non stop. Találkozott valaki ezzel? Ünnepek előtt jó jel.
-
yodee_
őstag
válasz
AndrewTdi #6974 üzenetére
hogy akarod elérni? mert ha böngészőben, akkor nem kell elé a http. én hálózati meghajtóként csatlakoztattam és gyönyörűen működik. persze a külön jelszóval.
más: olvasgattam és lassan belevágok egy openwrt feltelepítésébe. melyik verziót ajánljátok? a webes config mindenképp kellene. köszi
-
AndrewTdi
addikt
válasz
k.zozo. #6973 üzenetére
Üdv!
Elvileg IP-re éred el, írja is a router infoja amikor a Sharinget állítod. A router ip-je / a név amit megadtál az USB-nek. pl:
192.168.1.1/pendrive
itt írja:Viszont nekem ennél tovább van a gondom.
Beállítok én is mindent. Viszont az IP-s eléréssel (192.168.1.1/pendrv) olyan üzenetet kapok, hogy nem jó a név és jelszó. Viszont nem is kért semmit, hogy írjak be. Ezt kapom.Én értelmezek valamit rosszul vagy kihagytam valamit?
-
k.zozo.
tag
Szevasztok!
Segítségeteket kérném.
Adott egy Tp-link 1043 Router, gyári legfrissebb FW-el. Rádugtam 1 usb-s winyót. Látja a router, network sharing-nál beállítottam a megosztást, user accounts-ban a jelszavakat.
Úgy tűnik minden ok., de a számítógépről nem látom a winyót. Hálózatnál néztem, ahol látszik a másik hálóba kötött gép is. Rossz helyen keresem, vagy mi lehet a gond?
Köszi -
Tuya
tag
válasz
Intruder2k5 #6968 üzenetére
bazz innen rendeltem laptopot es akartam volna a routert is de nem talaltam,huhhhh egy postak0ltseg ala kellene venni a kettot....
-
Magnat
veterán
válasz
Intruder2k5 #6968 üzenetére
Ráadásul korrekt cég, korrekt árakkal.
-
Tuya
tag
sziasztok!vennnek en is egz ilyen 1043as routert,de videki vagyok sajna,tudtok mondeni egy normalis nem lehuzos webshopot?olyan kellene amiinel kiszallitaskor fizetek....thx
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6934 üzenetére
Inkább lassan át kellene nevezni "OpenWrt kérdések és válaszok"-ra. A legtöbb, itt leírt dolog úgy s használható más routereken is, amikben Atheros-van.
-
dethroner
veterán
Only N már volt, most épp mixben megy. De ki fogom próbálni akkor N, 40MHz és végignézem a csatornákat. Még azt vettem észre hogy a laptop több hálózatot is lát, ami az enyém. Pl be hálózatazonosító: barack. Nos látja a barack nevű, de lát barack 2, és barack 2 3 hálózatot is. Holott én csupán azt hoztam létre amiben nincs szám. És tud is bármelyikhez csatlakozni, tehát mindet az én hálózatomnak látja. Itt valami nagyon el vagy cseszve?
-
dethroner
veterán
Azért még próbálkoznék pár dologgal. Nem tudnátok valami nagyon részletes, magyar leírást belinkelni?
köszi -
mallee
tag
Helló!
Sikerült valakinek wifi kliens módba tenni ezt a csodát OpenWRT-vel? Hiába állítom be, a másik routeren nem látszik, hogy felcsatlakozna..
Köszi!
-
adamka16
őstag
válasz
dethroner #6947 üzenetére
Attól még, hogy N-es még lehet 65mbit-es. Nálunk a koleszban is idén szereltek fel publikus wifi-t és ott is 65 mbit. pedig N szabványú... a Notim pedig 150mbit-et tud a kis 1043-assalami cirka 8,8-9 mb/sec másolást jelent.
tehát ott a wifi kártya lesz a ludas... mellesleg, haverom régebbi notijába is N-es wifi van, de mégis csak 54mbit-el tud csatlakozni. N és N között is nagy különbség! -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Az lenne a gondom hogy wifin olyan max 3,3MB/s-el tudok hálózaton belül másolni, pedig a laptopom n szabványt tud. Ez meg ha jól számolom nagyjából 26 megabit. Laptopon a feladatkezelőben 65Mbitesnek látja a hálózatot. Ez elég karcsú, nem?Nem tudtok valami linket dobni esetleg ahol nagyon részletesen, ha lehetek telhetetlen akkor minden kis részletre kiterjedő magyar nyelvű leíráshoz?
Mert böngészővel megnyitva baromi sok dolog van ugye, amit lehet nem lőttem be tökéletesre.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vartime #6932 üzenetére
Hi!
Azért a DIR-825-ön a 2. USB beforrasztása jóval egyszerűbb, mint egy RAM csere. Csak két lábat kell rövidre zárni, és az USB foglalatot kell beforrasztani. Az általad is említett képek alapján a B1 verziónál a foglalat helye valami extra kemény forraszanyaggal be van forrasztva, de az én B2-mnél nem volt. (Érdekes, hogy én már áprilisban B2-t kaptam, CS_D viszont októberben még B1-et.)
-
StLui
veterán
válasz
Keresztapper #6909 üzenetére
Köszi, sajnos csak úgy tudom megoldani, hogy vennem kell egyet addig, ha más nem akkor ez lesz, mert nem tudom a netet kábelekkel megoldani most.
-
válasz
bpmcwap #6940 üzenetére
Na látod ehhez meg én vagyok "hülye", de a php scipt futtatásához véletlenül nem kell egy böngésző? Én eredetileg konkrétan egy shell script-re gondoltam, nem php-re. De ha Te tudod futtatni a php-t a routeren, ám legyen.. A gondolatmeneted egyébként jó.
crontab segítség ITT
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6937 üzenetére
rágugliztam.... van egy kérdésem, én kicsit ollózni össze php, nem tudni de csinálni... kezdem érteni mi ez a cromtab, pl
20 00 * * * /mnt/hdd/php/proba.php
és akkor mondjuk php-ben elvileg tudok programozni és amit phpben megírtam azt le is futtatja ebben az esetben minden nap este 8kor...??? -
bpmcwap
senior tag
válasz
a menüt megtaláltam, esetleg egy példa scriptet tudnál írni???? Köszönöm!!!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
esetleg lehetne ennél egy picit érthetőbben és részletesebben???? Megköszönném mert csak felhasználó vagyok....
-
-
bpmcwap
senior tag
Üdv,
nekem is egy ilyen ketyerém van és én is feltettem az OpenWrt-t és talán még hasznát is venném, ha meg tudnám oldani amit szeretnék...Szóval az lenne a kérdésem hogy létezik e valami olyasmi program amit fellehetne tenni az Openre ami automatikusan backupolná a csatolt winyo bizonyos könyvtárát és/vagy bizonyos fájljait adott FTP-re, pl egy free tárhelyre a webkam képét... ??? Végül is egy usb hub segítségével akár 2-3 kamerát is tudnék csatolni a routerhez a winyo mellett... a vga kamerák mentenének a wiinyora a winyoról pedig a backup progi a tárhelyre pl 20 secenként... Vagy elég jó áron lehet már neten rendelni ilyen ipkamerákat is... Szóval tud valaki valami backup progit openwrtre? Esetleg használ is??? Mit? Hogy?
Köszi! -
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #6931 üzenetére
szépnek szép, de én kétszer is meggondolnám, hogy moddolt firm-et teszek rá... azért mégse 12e ft-os router
-
-
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6931 üzenetére
gratula az uj szerzemenyhez ,picit /nagyon/ irigyellek :-) a tomato miatt is :-) hasznald egeszseggel,jah es a topicot azert itt ne hagyd!!!!!!!! :-)
-
vartime
csendes tag
válasz
vargalex #6929 üzenetére
Csak olvastam róla egy fotókkal illusztrált leírást, ehhez még nem merek hozzányúlni a 1043nd-hez is kellett 10 nap, és el is csesztem sajnos.
Egy harmadik routerre már nincs keret, tehát ha bele merek nyúlni akkor nagyon rá fogok készülni. Látom hoztam pici vidámságot a fórumba, de hol lehet kapni usb-port szegecselőt
?
-
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vartime #6927 üzenetére
Mikroszkóppal át kell nézni a környékét is, amikor le van véve az IC. Hegyes pákával először leforrasztod 2-3 saroklábat, aztán egyesével óvatosan végigforrasztod, hangyafasznyi flux-szal körítve.
Én most keresek embert rá, mert itthon nincs se mikroszkópom, se pákám...
-
vartime
csendes tag
válasz
Keresztapper #6918 üzenetére
Köszönöm a választ !
Ezekszerint 2-nél többrétegű a nyák ? Ha igen akkor feleslegesen nem próbálkozom alternatív forrasztási pontok keresésével. Már nagyon megbántam hogy nem készültem fel jobban. Persze vigasztal a dir-825, de a ledjeitől esténként úgy néz ki a hálónk mint Las-Vegas. No azért jobb lenne két jó router, mint egy.Üdv : VarTiMe
UI. Vettem panelfúrót (dir-825 2. usb-mod)
-
vartime
csendes tag
válasz
vargalex #6913 üzenetére
Szia! A két utolsó dolog: elindítottam a samba-t, majd luci alatt átírtam az opkg beállítás utolsó sorát (option overlay root) /overlay - ról átírtam /home -ra. ami a vinyóm bemountolt ext4-es partíciója. Folyamatosan újraindul amikor a szolgáltatóhoz kellene kapcsolódnia. ha lehúzom róla a kábelmodemet, akkor bebootol.
Az oldaladról letöltött openwrt-ar71xx-dir-825-b1-squashfs-backup-loader.bin firmwarét raktam fel rá (mivel a másikat a gyári firm nem engedte).
Most az rc4-es backfire-n filózok, de nemtudom ha azt felrakom lesz-e extroot, a fórumon belinkelt image készítő oldalak, ha jól látom csak kamikaze-hez jók.
Addig is előbb átolvasom az általad javasolt dir-825-ös topicot (máris találtam érdekes dolgot ott is
)
Köszönöm az érdeklődést: VarTiMe
-
vargalex
Topikgazda
válasz
adamka16 #6923 üzenetére
Hi!
A saját build-elésű 2.12-essel.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #6914 üzenetére
Hi!
Ez igaz, de gondoltam ne ezt a topic-ot terheljük az esetlegesen DIR-825 specifikus dolgokkal.
-
Simi121
aktív tag
válasz
Keresztapper #6918 üzenetére
Ezt én nem támasztom alá
2 routeren is cseréltem ram chipet és nem kell előmelegíteni. Hegyes pákával egyesével sikerült megforrasztani a lábakat és ellenőrizni lehet multiméterrel mégha babra munka is.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
vartime #6912 üzenetére
Szia!
Nálam az volt a gond, hogy az egyik lábnál volt egy szakadás, de csak mikroszkóp alatt lehetett látni.
Ez után már ment rendesen, de előtte pontosan azt csinálta, mint a tiéd, vagyis csak a power led világított, de az OpenWrt nem bootolt.
Amúgy nagy szopás volt, mert a nyák többrétegű és olómmentes forrasztást alkalmaztak a gyárban, így az egész lapot előzetesen 100 C-ra kellett melegíteni, mert amúgy annyira elvezette a hőt, hogy nem lehetett forrasztani.
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #6916 üzenetére
a netem napközben 3Mbit le, 0,5Mbit fel. éjjel mikorra be van állítva, hogy töltsön, akkor 8,5Mbit, felfelé 2Mbit. napközben 100/25kbit/s-re van korlátozva.
esetleg tapasztalat szerint kb, hány torrentet bír biztosan kezelni a router, hány kapcsolatot bír egyidejűleg, csak van valami átlag érték... -
válasz
adamka16 #6915 üzenetére
Ezt Te érzed, más nem fogja tudni megmondani neked... Nagyban függ a neted sebességétől is, na meg a seed-erek minőségétől, sebességétől, ahonnan tölteni szoktál. Szóval, az uptime, illetve a top paranccsal látod a router terhelését, a sebességet meg ugye a transmissionben, és ezt a kettőt hozd össze valahogy. Ha még nem érted el a maximum sebességet, és van még szabad erőforrás, akkor nyithatsz további slotokat. Ez persze már torrentenként is változhat, általánosítani nem lehet, maximum átlagolni.
-
adamka16
őstag
Ötleteket keresek, hogy miként állítsam be a transmission-t a routeren, úgy hogy minél többet tudjak kihozni belőle. mennyi legyen a maximum peerek száma, és a maximum peerek száma torrentenként?
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vartime #6912 üzenetére
Hi!
Milyen firmware-t raktál a DIR-825-re? Mikor indul újra? Terhelés alatt? Vagy csak spontán?
Esetleg a DIR-825 topic-ra is átjöhetsz! -
vartime
csendes tag
válasz
Keresztapper #6911 üzenetére
Tájékoztatnál hogy forrasztás volt a gond, vagy szoftveres ? Mi volt a megoldás ? Nálam csak a power led világít, tehát a rendszer be sem indul ..., erre gondolva szedtem ki negyedszer is a ramot. Bár sztem mostmár végleges lesz a tetszhalott állapot.
A dir-825 tel még csak szenvedek, mert állandóan újraindul.
és én is köszönettel tartozom Simi121-nek a memóriáért !!!!
-
Keresztapper
senior tag
Mindenkinek jelentem, hogy kigyógyult a routerem a ramcsere utáni tetszhalott állapotából. Az OpenWrt ugyan összefosta magát, de az overlay törlése után már megy, ahogy kell.
Szóval öröm van.
Köszönet Simi121-nek a RAM-ért.
-
Kojak
aktív tag
Hali!
Az USB-re kötött külső winyót, hogy tudom elérni a neten keresztül?
-
válasz
Uchiha Obito #6905 üzenetére
De, hogy r3pl4y hova tűnt, azt nem tudom... Már vagy egy hónapja semmi hír róla!
Na meg speeedfire is rendesen eltűnt. -
Gery85
tag
válasz
Intruder2k5 #6904 üzenetére
köszi,akkor ezt kell szeretni, DDWRT-t nem szeretnék,mert nincs rá szükségem.
-
Uchiha Obito
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6887 üzenetére
Igen, köszi, most már ezt fogom használni
-
Persze DD-WRT-vel, vagy OpenWrt-vel némileg gyorsabb lenne, de azért csodákat úgy se tesz! Ez soha nem lesz egy Xeon-os szervergép... Van akinek sikerült elérni vele 10k környéki sebességet, de van akinek 4-től nem megy feljebb. Ha visszaolvasol, Te is láthatod, hogy elég vegyes a kép.
-
Gery85
tag
Sziasztok,van egy 1043ND-s routerem, nincs rajta módosítva a frim és egy olyan problémám van,hogy hálózati meghajtóra másolni csak 3MB/seccel tudok,lemásolni róla pedig 8MB/seccel, több merevlemezzel is próbáltam,és mindegyikkel ezt csinálja. Mi lehet a probléma??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest