Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Headless
őstag
válasz Intruder2k5 #58599 üzenetére
Másolgatás alatt én az overlay tartalmára gondoltam persze ez neked nem esik nehezedre az biztos
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
MODERÁTOR
válasz Headless #58603 üzenetére
Jaja, én is arra gondoltam, ezért is írtam, hogy ha kézbe kerül a router, akkor már reset-el fogunk indítani, nem másolgatunk, legyen tiszta a lap kezdésnek.
Nehogy azt hidd, OpenWrt-t én nem sokat használtam, sok éve csak ASUS routerem van Tomato fw-vel, csak rövid ideig volt párhuzamosan egy 1043ND-m is, azon tesztelgettem kicsit, meg anno WL-500gP-n, de ezeknek is már jó ideje, akkor még vargalex build sem volt, leginkább csak Speeedfire útmutatásai valahol a topik elején. Nagyon nem ismerem ezt a rendszert, bár nagyjából átlátom, és egyáltalán nem ijedek meg tőle, de WiKi alapján csináltam a dolgokat, nehogy kimaradjon valami.
Persze azért közben is élesztettem ismerősöknek 4-5 darab elflashelt 1043ND-t, de ezeken én nem foglalkoztam egyébbel, miután elindult.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #58595 üzenetére
Szia!
Véletlenül nem a config-ok megtartásával frissítettél? A gargoyle-s config-okat nem ismerem, de lehet, hogy ott másképp van megoldva a külső elérés.
Alex
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #58605 üzenetére
Szia!
De, mert a szolgáltatója MAC Clone-al működik, és a PC MAC van regelve, illetőleg kellett a DDNS is, tehát ez volt az egyetlen remény, konfig törléssel esélytelen lett volna. Mint mondottam azt fentebb is, a router magára van hagyva hétvégére, vasárnap estig senki sem lesz ott, és mivel mindkettő OpenWrt, reménykedtem, hátha jó lesz így is. Sajnos nem lett jó... Illetve félig jó lett, a MAC Clone maradt, mert net van, pingre válaszol, de semmi több.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz wwenigma #58587 üzenetére
Lehetséges hogy az internethez (PPPoE) a VLAN 0 ID-t használják? Alapból a router openwrt alatt az 1-es adja hozza. Holnap melo, hétfőn tudom tesztelni...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
suste
veterán
akinek 1043v1-e és 0.6-os fw-je van, az tesztelne kicsit?
fel kéne tenni ezt a mentést:[link]
utána elérhető lesz a 9092-n egy új backup/restore menü
ki kellen próbálni, hogy megynitva milyen board nevet ír, és látható lesz-e fw letöltési lehetőségköszi!
-
csocsoszán
őstag
Szervusztok!
segitséget kérnék! Sem a http://192.168.1.1:8081 sem a http://192.168.1.1:9092/ oldalt nem tudom elérni a beállításokhoz. most már sokadszorra csinálok resetet. (Sem rádugott winyóval sem winyó nélkül! Hiába olvasok nem találom mit kell csinálni.) Legújabb suste van fent.
Fogalmam sincs hol a baj?[ Szerkesztve ]
Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
suste
veterán
válasz csocsoszán #58609 üzenetére
Reset utan jelszobeallitas, majd reboot, es utana 9092...
-
csocsoszán
őstag
Szervusz!
Köszönöm a választ! Reset - jelszó- a ruter jelszó beállítás? mert így csináltam újraindítottam és akkor kéri a felhasználó nevet és a jelszót a 9092-őn. De fogalmam sincs hogy mi? bármit ütök pl ftp a felhasználó név jelszónak a router belépési jelszavát adom meg! Nem jó.Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
csocsoszán
őstag
válasz csocsoszán #58611 üzenetére
fogalmam sincs hogy de beengedett! Ezt nem értem! Talán root felhasználó név plusz a router jelszó beütése?
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Nincs most előttem router, így a funkciót nem próbáltam ki. Viszont belenéztem, hogy hogyan állapítjátok meg a board-ot. Látom, hogy a /proc/cpuinfo-ból. Ez viszont sok esetben nem egyértelmű. Pl. TL-WDR3600 esetén elvileg a machine értéke "TP-LINK TL-WDR3600/4300/4310".
Ami jobban használható, az a /var/sysinfo/model file-ban szereplő szöveg. Itt egy TL-WDR3600 esetén ez található: "TP-Link TL-WDR3600 v1". TP-Link esetén ezt a /lib/ar71xx.sh script tplink_board_detect függvénye tölti. Itt megtalálhatjátok az előforduló értékeket.
Alex
-
csocsoszán
őstag
Szervusztok!
Már csak annyi lenne a kérdésem, hogy totalcommanderrel kívülről hogyan tudom elérni a routeren lévő winyót, Ip címet beírom a : után mit kell írnom? és kell e valahol engedélyezni ezt az elérést? ( belülről már elértem.)Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Headless
őstag
válasz csocsoszán #58616 üzenetére
Kívülről való eléréshez,
1. LuCI -> hálózat/tűzfal/forwardok ftp-wan forwardot engedélyezed.
2. A kliens eszközön ftp kapcsolat létrehozása és a port az lesz ami az előző forwardban volt látható, mint bemeneti port.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
chros
őstag
válasz Headless #58617 üzenetére
Ehhez meg ennyit:
- kivulrol csak ftp-vel erheted el (belulrol sambaval is)
- IP: ha fix ip-d van, akkor az, ha nincs fix (vagy csak nevvel egyszerubb), akkor celszeru dynamic dns-t beallitani a luciban (ekkor regisztralnod kell a valsztott szolgaltatonal, en dnsexit-et hasznalok, de van egy magyar is a listaban), ezutan mar az altalad alkotott dns nevet hasznalhatod az ip cim helyett
- es ha mar ftp-t hasznalsz, akkor celszeru kivulrol normalis kliens-t hasznalni, pl. filezilla, mert ekkor tls-t (titkositas) hasznal alapbol a nev/jelszo kuldesekor (TC-hez fel kell telepiteni valamit hozza)
- ha tls-t valasztasz (celszeru), akkor a tuzfalszabalyokban engedelyezni kell az ftp passive portokat is (belulrol tovabbra is hasznalhatod a TC-t)@(#58586) wwenigma: "OpenWRT CC-RC1 -nél megvan a teljes sávszél"
Ez tenyleg nagyon erdekes! Koszi az infot!@(#58606) Intruder2k5: "config-ok megtartásával frissítettél"
Vargalex hihetetlenul jo meg mindig!
Beleneztem az 1.7.1-es gargoylba: valoban ez a baj. A sima firewall szabalyoknal nincs 443-as port nyitva! (csak par alapertelmezett sor). Majd a vegen van ez az include:
option path /usr/lib/gargoyle_firewall_util/gargoyle_additions.firewall
ami nalatok mar megszunt letezni. (Errol beszelgettunk par napja, hogy nagyon atirtak a tuzfalszabalyok kezeleset). Igy majd hetfon egy backup generalas utan a reset segiteni fog -
mrhitoshi
veterán
Üdv! Egy kis segítség kellene. Adott egy PS4 és egy router. Szeretném úgy beállítani a routert, hogy 1-es NAT legyen a PS4-nél.
Ehhez elvileg portokat kell nyitni neki, és forwardolni.
Fix IP címet megadtam a PS4-en, már csak ezekkel a portokkal kell kezdenem valamit.
Próbáltam valamit mókolni, de valahogy nem megy.Port nyitáshoz valahogy így kell kinéznie a kódrészletnek ?
config rule
option target 'accept'
option src 'wan'
option dest_port '80'
option name 'PS4'
option proto 'tcp udp'Továbbításhoz pedig:
config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option src_dport '80'
option dest_ip '192.168.1.xx'
option name 'PS4'
option proto 'tcp udp'És elméletileg ezeket a portokat kell használni. [link]
Mondjuk az nem tiszta, hogy mit értenek az inbound és outbound alattPS4
-
chros
őstag
válasz mrhitoshi #58620 üzenetére
Neked a masodikra van szukseged: port forward
config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option src_dport '80'
option dest_port '80'
option dest_ip '192.168.1.xx'
option name 'PS4 port 80'
option proto 'tcp udp'Minden portra, amit nyitn akarsz fel kell venned egy ilyen szabalyt.
Es ezutan ujra kell inditani a tuzfalat:
/etc/init.d/firewall restart
Ezek utan ennek mukodnie kell (PS4-ben nincs tuzfal? nem lattam meg ps4-et ). -
mumtaz
senior tag
válasz vargalex #58576 üzenetére
Mindig ugyanazokat a csomagokat pakoltatom be. Mindig bemegyek menuconfig-ba és ott alap WR1043ND kerül beállításra, valamint ez kiegészítve azokkal a csomagokkal, amik kellenek egy esetleges pendrive-hoz (blkid, fdisk, nls kódlapok, vfat). Valamint alap luci és ehhez az UPNP, QOS, Samba. Illetve még belefordítom az USB-s wifim meghajtóját. Tehát semmi nagy cucc.
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
2 db router van 1 internetkapcsolat.(Tp-link1043v2 és 4300-as)Diginet 200
Össze lehet kötni hogy használja mindkettő ugyanazt a hálózatot?
A másik routert a másik helységben használnám laptopon,a másik maradna az asztali gépnek:
KösziASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Gézengúz
addikt
válasz szaboi6512 #58626 üzenetére
Tessék..
-
vargalex
Topikgazda
válasz szaboi6512 #58628 üzenetére
Szia!
Mi nem látja az 5 GHz-es wifi-t? Az 1043ND? Az csak 2,4 GHz-et tud.
Alex
-
suste
veterán
válasz szaboi6512 #58630 üzenetére
szerintem te kevered a dolgokat
írd le pontosan mit szeretnél, mi mihez csatlakozna és mivel (wifi/kábel) -
MODERÁTOR
válasz szaboi6512 #58632 üzenetére
Talán mert a kliens nem ismeri, nem támogatja az 5GHz-es frekvenciát.
-
suste
veterán
válasz szaboi6512 #58632 üzenetére
látom nehéz eset vagy, ezért mégegyszer kérdezem:
mi, mihez, hogyan???
azt tudjuk, hogy te érted és átlátod amit kérdezel, de ha másoktól akarsz kérdezni valamit, akkor úgy kell feltenni a kérdést, hogy az is megértse, aki nincsen ott melletted, és nem látja a rendszeredet, nem tudja milyen eszközeid vannak....szóval ha újra átgonold, akkor szerint ez egy normálisan megválaszolható kérdés?
wifi 5ghz-el de csak a 2.4 ghz-et látja.A csatlakozás megvan csak 2.4 ghz-en az 5 ghz nincs a listában,ha beállítom hogy csak az 5 ghz legyen akkor semmit nem lát belőle.eddig annyit tudunk, hogy van egy 1043-ad, meg egy 4300-at, a többi amit leírtál az értelmezhetetlen
(mi, mivel, hova?)[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
Na akkor még1xer.
2 db router összekötve a 4300 kapott dinamikus ip-t.A hálózat működik.A 4300 tud 5ghz-en is csatlakozni,de nem látja a rendszer az elérhető hálózatok között csak a 2.4 ghz-es részét.Qualcomm Atheros AR9485WB-EG wifi hálózati kártya.Erre tippelek hogy ez nem támogatja az 5 ghz-et.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
siddis
őstag
válasz szaboi6512 #58635 üzenetére
..az csak 2,4-es sajna. 40 MHz, N-es, de csak 2,4-es.
[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
suste
veterán
válasz szaboi6512 #58635 üzenetére
na így már valamivel jobb, de ez még mindig ködös:
A 4300 tud 5ghz-en is csatlakozni,de nem látja a rendszer az elérhető hálózatok között
de legalább lehet tippelni, hogy te a "rendszeren" a kliensedet érted, és a 4300-ast meg rosszul fogalmazod meg, mert nem a 4300 csatlakozik valahova (a terendszeredben), hanem a 4300-ra lehet 5Ghz-en is csatlakozni, de ezt csak olyan klienssel lehet, ami szintén tudja az 5Ghz-et
tehát az 5Ghz-es wifit nem érted hogy működik, ennek olvass utána pl wikipédián, vagy google.....[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz vargalex #58625 üzenetére
Volt, hogy leállt, de akkor kezdtem elölről.
Aztán az is lehet, hogy a csomagokban van a hiba, mert van olyan build, aminél soha nincs semmi hiba és van, amelyiknél ha bakot ugrok, sem lehetett fordítani.
A legutóbbi Build pl. teljesen jó volt.Luci2 vajon mikor lesz végleges. Nem nagyon haladnak vele.
chros: Köszönöm. Ez hasznos.
-
csocsoszán
őstag
Szervusztok!
Még mindig nem ok a router beállítás. Segítséget kérnék! Nem tudom formázni a winyót mivel csomó anyag van rajta. De a régi Vargalex féle firmware-val lett formázva ext 4-be. Már többször reseteltem a mostani suste 06-os firmware-t de az új transmissiont nem tudom felrakni.
Én úgy látom hogy a csatolás pontoknál az 500Mb látszik, de szeretném overlay tárolónak beállítani, de sehogy sem tudom.
A szoftvernél sem jelzi hogy látja.
Mit tegyek? A winyót nem lehet újra formázni mivel látszik, hogy szinte tele van. Viszont használnám a suste firmware előnyeit! Köszönöm!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Headless
őstag
válasz csocsoszán #58639 üzenetére
Legelőször letörlöd az fstabból az általad létrehozott részt. Swapot látom nem te hoztad létre az rendben is van hagyd úgy uuid alapján csatolva.
Majd felkeresed a 9092-es oldalt. Formázó, fel van mountolva a vinyó /share/extroot-ba, ezért rogtön unmountold a rá létrehozott gombbal.
Majd keresd meg a 3.1-es lehetőséget, hogy idézzek a címéből. "meglévő partició csatolása extrootként"
Mivel ez egy nagy vinyó biztos hogy gpt tehát a törlést opciót válaszd. Utána válaszd ki a partició számát. Fent látod a textbox-ban hogy melyik melyik. És válaszd ki hogy milyen fajta extrootot akarsz a gombbal. Maradjon a /ovarlay. És ezzel újraidul a router és kész is vagy.Szerk, jah hoy az extrootos particiót nem akarod törölni? Másold át a másikra, addig van elég hely.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz csocsoszán #58641 üzenetére
Csak nagyon figyelj a partició kiválasztásnál, ugyanis a gomb megnyomása után már nincs vissza út.
-
MODERÁTOR
válasz csocsoszán #58643 üzenetére
A hwapro-n van fent, a minap is linkelték.
-
csocsoszán
őstag
válasz Intruder2k5 #58644 üzenetére
Kicsit nehezen, de 5 perce válaszolt wwenigma! De ha volna még valakinek jelezze! Köszönöm!
-
Gyurka6
őstag
Hali!!
1043 v1, Poli27 firm. Luci-t nem tudom elérni a 443-as porton, (firefox) a chrome: nem biztonságos a kapcsolat és visszavált. Tudni az okát és a megoldást?Gyurka
-
suste
veterán
válasz csocsoszán #58645 üzenetére
ha nincsen már meg a goflex, és nem találsz másikat, akkor jó alternatíva lehet pl egy Rpi, vagy egy Bpi
Bpi mindent tud amit a goflex (gigabit, sata), és +ban még elég sokmindent (hdmi, több usb, dual proci, 1gb ram, több kész oprenszer elérhető, stb) és nem sokkal drágább
egyetlen hátránya, hogy nincsen saját rack-ja, de adnak hozzá kábelt
viszont késöbb akár kis asztali gépnek is befogható, vagy médialejátszónak.... -
őstag
A kérdésem a következő:
Milyen sebességet tud átküldeni a v1-es router, ha a wan port dhcp-n csatlakozik egy másik routerhez.
Digi ZTE csoda lenne, utána raknám a saját v1-es routerem 200/100-as netnél. -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest