- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
FNZ
őstag
válasz
hackeeeee #9097 üzenetére
a storage sharing-ot nem kell engedélyezni hozzá?
a tv-t tudná, mert látja most is a win7-es gépemet a hálózatban, de a routeres pendrive-t nem látja
próbáltam azt is, hogy nem az egész pendrive-t osztom meg, hanem 2 könyvtárra, de úgy sem müxiklehet frissítek egy firmware-t
-
suste
veterán
válasz
MrSealRD #9092 üzenetére
ha működik minden ami neked kell, akkor szerintem sosincs értelme a friissítésnek, legtöbbször csak a probléma szokott lenni belőle
persze vannak biztonsági frissítések, meg egyéb változások, de trabantból nem lesz ferrari.....ez persze a saját véleményemés persze én magam is csinálok a végleges BB-ből saját buildet, amit fel is teszek majd,
de nálam ott kezdődött a dolog, hogy volt sok csomag amit nem használtam a vargalex-ben, és volt ami viszont hiányzott.... -
Most én is elgondolkodtam, hogy vargalex 1.1.7-en, hogy lehetne upgradelni komolyabb problémák nélkül...
Tehát a sysupgrade verzióval van valami kockázat? A beállítások nem gond...azt megcsinálom újra...de stabil az új verzió? Van valami komoly előnye ami miatt megéri megpróbálni?
-
FNZ
őstag
próbálkoztam megosztani egy pendrive-t az usb porton, de nem látja a samu tv-m
esetleg van valakinek részletes leírás a megosztásról, mert amit találtam az alapján nem megy -
FNZ
őstag
az utolsó előtti 130909 firware van rajta. érdemes frissíteni a mostani 140916-ra?
meg akartam nézegetni a leírását, de elég gyér, amit adtak hozzá papír alapon, ráadásul a wdr4300-hoz van
ha a mobilteló n-es wifis, akkor a csatlakozásnál miért csak 54 MBites kapcsolatot ír? nem többet kellene?
-
slylecz
csendes tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már azzal a problémával, hogy:
- nem tudja elérni a transmission oldalát
- ha mégis, akkor üres a lista, pedig volt benne min 20db seed-elt cucc
- újat hozzáadni nem tudok, mert nem jelenik meg a listában
- végezetül, hogy a merevlemez folyamatosan dolgozik (de min?)Jó hír:
- elérem a merevlemezt fájlkezelővel
- elérem a router felületét
- ami a legjobb, hogy még van netem.Köszi!
-
FNZ
őstag
beüzemeltem első körben a kábeles részét.
zöld ledes és ver:1.5
ez jó vagy olvastam, hogy van kék ledes is? -
suste
veterán
persze hogy lehet
és igen, sysupgrade kell, de a beállítások megtartásától vedd ki a pipát
és arra fiyelj, hogy az openwrt oldalán található alap verzióban nincsen luci (webes felület), csak parancssoron éred el első induláskor, és neked kell telepíteni a lucit, ha szükséged van rá.... -
tzol
tag
válasz
hackeeeee #9040 üzenetére
Köszi! Most néztem csak, hogy neked eleve külső winchestered van. Azokat biztos úgy készítik, hogy a szabványt éppen teljesítő eszközökkel is működjön. Félek, hogy egy belső 2.5"-es többet kér majd. Érdekes, hogy a mérésed alapján felpörgéskor vesz fel kevesebb áramot...
Köszi még egyszer, hogy megmérted! -
g0dl
addikt
-
dejo60
csendes tag
A NoIP-re előfizettem a 25 host-os csomagra. 2 évre 20 dollár volt akciósan.
Nekem annyit megér, hogy ne kelljen havonta belépnem, az ingyenes regisztráció fenntartása miatt.
Azért nem a DynDNS-t fizettem elő, mert a NoIP számomra áttekinthetőbb, mind a szolgáltatásait, mind az admin felület tekintetében. És ha már fizetek akkor azt választom ami nekem jobban tetszik! -
dejo60
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg ezt fw-t használom: OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342
Most, azaz tegnap jelentették be az OpenWrt Barrier Breaker 14.07 Final verzióját.Lehetséges a jelenlegi Vargalexes verziót erre frissíteni fájdalom mentesen? Addig rendben van, hogy az összes beállítást portforwardot, stb felírom. Vagy valószínűleg megmaradnak a beállítások? No meg telepítettem is fel plusz csomagot, konkrétan egy smtp szervert ez alapján: http://tothszabi.info/blog/email-kuldes-msmtp-hasznalataval
És írtam egy szkriptet ami napközben 2 óránként elküldi a router IP címét nekem e-mailben. Erre akkor volt szükség amikor a dynDNS megszűnt ingyenes lenni.Szóval ha szeretném kipróbálni a legújabb Open-WRT-t akkor innen melyik fw-t töltsem le?
Igazából eddig csak a gyári FW-t cseréltem a vargalex félére.
Most akkor jól logikázom, hogy ezt kell letöltenem és a jelenlegi rendszerre ráfrissítenem?
https://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.bin -
FNZ
őstag
sok-sok fórumolvasás után, most rendeltem egy ilyen készüléket, remélem beválik
-
Victoryus
addikt
A régi routeremet egy Tplink WR340GD Clinet Bridge módban szeretném használni. Hát, nem sikerült még megvalósítani.
Szóval ehhez a 3600-as routeren semmit nem kell állítani, csak wr340-en?
Ott bekapcsoltam a bridge lehetőséget, megadtam neki a 3600-as mac címét, de kér felhasználói nevet és jelszót is. De felhasználói név eleve nincs a 3600-asnál, csak a root. Legalábbis nem találtam. Kipróbáltam a root+jelszóval de azzal nem tud belépni. Kipróbáltam, hogy ssid-t adok meg felhasználói névnek, úgy se jó. Vagy totál hülyeséget csinálok, és a 802.x dynamic mód az nem erre van kitalálva? Vagy milyen módba kéne tenni ezt a wr340-t? Vagy el kéne adni... és venni kábelt helyette. -
vASalo
tag
válasz
SztiviVander #9059 üzenetére
Ebbol vargalex lesz.
A DLNA sem kezel feliratokat a gyari romban. -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #9054 üzenetére
cron restart elég szerintem (rendszer/rendszerindítás-nál)
-
Kicsirics77
veterán
a luci-->rendszer-->ütemezett feladatoknál betettem azt hogy 12:30-kor csináljon egy reboot-ot a router
de nem hajtotta végre ezt,lehet az a gond,hogy nem indítottam újra a vasat? -
SztiviVander
addikt
válasz
wwenigma #9050 üzenetére
akkor az jó hosszú idő lehet
tegnap délelőtt léptem be, ma reggel mikor bejöttem még mindig be volt logolva (refresh se dobott ki a loginhez). sima opera, semmi addon. sőt, az új loginfelület óta nem is tudja menteni az opera a belépési adatokat szóval még az sincs mint a régebbinél hogy ha kilépett akkor refresh-re simán visszalogoltatott. na mindegy, nem zavar egyik se csak kicsit meglepett.
-
vASalo
tag
válasz
SztiviVander #9049 üzenetére
"ilyen marhaság helyett inkább azt csinálták volna meg hogy 1 nap után is felpörgesse az alvó 2.5-es hdd-t és ne kelljen ki-be dugni"
Tegnap vettem egy ilyet és nekem is ez van.
Van erre valami megoldás vagy csak az OpenWRT? -
sanzi89
addikt
Arra volna igényem, hogy ha egyszer beállítom, működjön normálisan. Eléggé fel tud kúrni, mikor este leülök a TV elé, hogy megnézzek egy részt valamiből, de a routert hegeszteni kellene egy fél órát, mert nap közben valamikor megmakkant.
2008 óta használok routert torrentre és fájlmegosztásra, és akkor még kicsit más világ volt, kellett szenvedni parancssorral meg az Oleg-gel rendesen, mégis ha az ember beállította ment hibátlanul. Ez a negyedik routerem, ami ezt az igényt elégítené ki, és érdekes módon csak ezt akartam már párszor apró darabokra törni. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
sanzi89 #9047 üzenetére
Sry, en egy normalis cuccot hasznalok normalisan. Majd ha lesz igény hogy több tudás kell molyolás nélkul, akkor veszek egy drágábbat. Addig ilyen igenytelen, boldog user vagyok. A WDR3600 jol mukodik amig nem akarjak az emberek a Higgs-bozon kutatasara hasznalni.
SztiviVander: egy ido utan automatikusan kijelentkezik... vagy megfogtad valami böngészőaddonn-nal?
-
SztiviVander
addikt
vicces az új gyári fw azon tulajdonsága hogy egyszerre csak egy admin lehet bejelentkezve. melóhelyen ottmaradt belépve böngésző, most itthon nem tudok belépni
valahogy ezt az újítást nem reklámozták agyon. ilyen marhaság helyett inkább azt csinálták volna meg hogy 1 nap után is felpörgesse az alvó 2.5-es hdd-t és ne kelljen ki-be dugni
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #9047 üzenetére
végre megtaláltad a kulcsszót!
"igény"
itt sosem azt mondtuk, hogy ez az eszköz mindenkinek az igényét kielégíti
árának nagyon is megfelelő tudású! (majd számold ki mennyit költöttél az új cuccra...)
akinek több kell, az másikat keres, de kár szidni az eszközt, ami sokaknak megfelel.... -
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #9044 üzenetére
Én ennél a routernél már semmi se lepődök meg.
De már meghozta a futár a Mikrotik 1W-os cuccát, jövő héten rendelem a J1900-as Cerkás lapot, és építem a Home szervert. Ezt pedig szétverem... -
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #9042 üzenetére
Van extroot, de ugyanazt a jelszót használtam a routeren, mióta megvan. Plusz ha lehúzom a HDD-t, és resetelem akkor se enged be többet. Mindegy, formázom az extroot-ot, de lehet lementem róla a 800GB-nyi cuccot, és formázom az egészet.
-
-
sanzi89
addikt
-
kaciokos
őstag
válasz
mivamma #9036 üzenetére
Én már megoldottam, csupán arra akartam utalni, hogy nem feltétlen azért nem kábelezik valaki, mert sajnálja a 70 Ft-ot egy méter kábelre, lehetnek egyéb akadályok is. Amúgy én is kábel párti vagyok LAN ügyben, a WiFi-nek az egyetlen előnye, hogy nem kell hozzá kábel, mert különben lassabb, bonyolultabb és megbízhatatlanabb, de ez az egy előny azért bizonyos esetben meghatározó.
A PowerLine jó dolog, de már jelentősebb befektetés, mint az UTP kábel.
-
-
Victoryus
addikt
Este megint előjött a hiba, pedig azon a sávon nem nyomták el a jelet. Hát, nem tudom. Lehet ez a Belkin vacak nincs a helyzet magaslatán. Van valami beállítás esetleg, hogy lejár a wpa kód hitelessége x idő után? De annak magától meg kéne újulnia nem? Másra nem nagyon tudok gondolni. Senki nem találkozott még ezzel?
-
-
doberman
senior tag
válasz
Victoryus #9027 üzenetére
esetleg kapcsolj be távolság optimalizációt, hálózat,wifi,haladó.. itt méterben add be. egyik ilyen "sűrű" helyen segített. ha az 5-ös csatornát választod kapcsold be a 40Mhz módot plusz a force 40 Mhz mode... de az is lehet, hogy valamelyik kliens löki le a htpc-det a hálózatról.. végső megoldás a fix vezetékes kapcsolat..
viszont mit keres AlfoldNet-Vozarik AP a listán?? csak nem csabai vagy szintén?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Victoryus #9027 üzenetére
Sajnos igen, mivel szinte mindenki alapból auto-n hagyja a csatornakiosztást, ami azt eredményezi, hogy minden indításkor más csatornát használ a router.
Ahol kevesebb eszköz van, ott ez még nem is akkora probléma ez, viszont ahol ennyi van, vagy több, sajnos elég sok gondot tud okozni.
Én azt javaslom, hogy próbálgasd, ha valamelyiken jó lesz, akkor ez lesz a probléma forrása, és erre figyelned kell a későbbiekben.
Az 5 és a 6 jó választás lehet, bár ott is lehet sajnos zavarás. Vagy még kicsit talán lentebb, 3-4. De mivel ott erősebbek, mint a tiéd, lehet, hogy ugyan ez lesz a jelenség.
-
Optika01
tag
próbáltam keresgélni neten port beállítással kapcsolatban, és ha jól látom nekem ez van beállítva: az UPnP menüben:
Current UPnP Status:
EnabledCurrent UPnP Settings List
ID App Description External Port Protocol Internal Port IP Address Status
1 uTorrent (TCP) 44082 TCP 44082 192.168.0.100 Enabled
2 uTorrent (UDP) 44082 UDP 44082 192.168.0.100 Enabledtorrentnél pedig a bejövő portnak is a 44082 van beállítva.
Ez így jó lehet.
Bocsánat, de nem igazán értek hozzá.
Előre is köszönöm a segítséget nektek.
üdv: -
Victoryus
addikt
Egy érdekes problémám van a routerrel: a wifi le szokta dobálni a htpc-t meg a laptopot is, a telefont viszont nem. Ráadásul nem is mindig jön elő a hiba. pl nézem a Walking Deadet htpc-n, ami egy belkin usb-s wifivel csatlakozik. Egy rész ok, de a következő rész 10-20. perce körül a htpc közli, hogy nem tud csatlakozni. Ez kb 3x történt meg eddig. Ilyenkor usb-s vackot kihúztam, utána töröltem a wifi kapcsolatot, és sikerült újra csatlakozni. Ha nem húzom ki, akkor egyszerűen nem képes visszacsatlakozni a wifire.
A laptopnál eddig egyszer jött elő ez a gond, de ott hiába kapcsoltam ki/be a wifit, meg hiába töröltem ki ugyanúgy nem csatlakozott fel, csak másnap. Mindeközben a telefon simán képes wifis netet használni... Én ezt nem értem.
Közben a torrent is zavartalanul megy, telón megnéztem, és a routeren megosztott vinyó is látszik a hálózaton. Akkor mi a bánatért dobja le az eszközöket? Jelerősség is bőven jó. -
Zirowe
nagyúr
válasz
donmackó #9017 üzenetére
15 kapcsolati szal/torrent, 30mbites netet maxon kihajtja, felfele 3mbit, ezen ertekek mellett stabilan, normalis sebesseggel tudok netezni.
Viszont mostanaban neha a feltoltes felmegy 5mbitig, amitol viszont teljesen belassul a bongeszes, akkor is, ha le mar nem tolt.
-
Optika01
tag
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, mert én 1.0-s felhasználó vagyok.
Teljesen gyári állapotban lévő, zöld ledes WDR3600-at használok lassan 1 éve.
Arra lettem figyelmes, hogy torrent letöltés indulásakor akár 3-4 MB/s ír ki, viszont pár perc elteltével a sebesség lecsökken pár száz KB/s -ra.
A net DIGI 50/30, utorrent klienst használok (korlátozás nincs beállítva), Vista van a laptopon, Tablet, mobil csatlakozik még a WIFI-re.
Speed test-el a sebesség rendben.
Eddig nem nagyon figyeltem a torrent sebességet, mert nem sokat használom, de most, h észrevettem, már zavar.
Van arra lehetőség, h a net sebességét kihasználjam? Olvastam , h a router okozhat ilyen gondot. Tudnátok segíteni "szájbarágosan " a beállításban?Előre is köszönöm a segítségek.
üdv:
-
donmackó
addikt
Érdeklődnék, hogy kinek milyen fel- letöltési sebességgel stabil a torrent a routeren? Illetve hágy kapcsolat és aktív torrent stb van beállítva.
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem, ez a lemez nem képes felpörögni a szamitogep USB portjáról (ami tuti nem tobb mint 500mA mert annal tobb aramot a szabvanyok miatt nem fog leadni es figyeli is a gép) és az előző 1043ND-n sem volt mukodokepes kulso tap nelkul.
Esetleg még arra gondolok hogy közösített a táp így be tudja terhelni a másik port rovására, de ehhez kellene panelrajz és nem szokványos megoldás.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ettől függetlenül 1A-t biztos tudnak. A winyóm Samsung HM160JI , és tévedtem mert 850mA van rairva.
(+ a ház fogyasztasa ugye).
Edenyke: a benne levo chip 4 USB-t tud kezelni. A tápellátást meg jol oldották meg ahogy nézem, mindkét kivezetett portnak külön van. (ha jol nezem)
-
Zirowe
nagyúr
Egyebkent vmelyik openwrt/dd-wrt wikinel olvastam, hogy a router hardvere alapbol csak 1 usb 2.0as portra van tervezve, a dupla port a tp-link ugyeskedesenek koszonheto csak.
Nekem vigan viszi lassan tobb, mint 1 eve a noname usb 3.0as hazban levo 2.5"os vinyomat 1 portrol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest