- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
pluhi
tag
válasz
SztiviVander #10598 üzenetére
WDS repeater nálam "egy pofon a szarnak" kategória ilyen árnyékolt helyen. Gagyi sávszél jönne csak át és még meg is felezné azt. Ki van csukva, ezért van bekötve kábellel és AP Client módban. Lehet, hogy jobb lenne a úgy roaming, de annyit nem ér.
-
suste
veterán
-
SztiviVander
addikt
ha most nem úgy van akkor próbáld meg a 801-et wds repeater módra állítani (a root AP a 3600), fix ip-t beállítani neki (ha eddig esetleg a 3600-tól jkapta volna dhcp-n a lan ip-t), és az AP dhcp-je legyen letiltva. mivel AP-kra nem nagyon csinálnak openwrt-t így a gyári fw-el kell próbálkozni, vagy jobb lesz a roaming a gyári fw-es wds-el vagy nem.
-
pluhi
tag
Üdv!
Adott egy WDR3600 suste fw-vel az emeleten. Sajnos Horcsik födém van a házban (árnyékol mint a fene), ezért vettem egy WA801ND-t, hogy szórja a jelet lenn. UTP-vel van bekötve, ugyanaz az SSID/sec, másik csatorna. Sajnos minimális jelszintje van mindkét eszköznek a másik emeleten is. Ez nyilván normális, viszont a működés így nem százas. Roaming az nincs. Dobás határán van a jelszint és mégse akarnak átmenni az eszközök a másik APra. Nem néztem utána mennyire van ez a része kitalálva a Wifinek, gondolom nem egy soft handover szintű dolog. Ha van közte x dB különbség nem kéne átmásznia magától?
Másik a Samu TV-m, ami a routertől 3 méterre van. Bekapcsolás után mindig a rossz APn van. Erre egy elméletet tudtam gyártani eddig: a TV-nek aktiv kapcsolata lenne kikapcsolt állapotban is, de az openwrt ledobja valamiért és ekkor felmászik az APre. Bekapcs után nem megy vissza magától a routerre -> roaming problem. Persze már a DLNA is összefossa magát, olyan gyenge a kapcsolat.
Gondoltam gyors fixként az AP-ben letiltom a TV MAC cimét, vagy ilyesmi. Nem elérhető az AP az eredeti IPjével, hmm. Router arp listájában pedig nem is szerepel az AP MAC cime, ez hogy lehet? -
Zügynök
tag
Sziasztok,
tud valaki segíteni a következő problémával?
Kb egy hete nem megy a transmission (minden más rendben), a 192.168.1.1:9091 hellyel nem képes kapcsolatot teremteni.
Magát a hdd-t lehet látni a hálózatról, amin vannak a torrentek.Üdv:
Zpéter -
woodworm
veterán
Nem kell feltétlenül airprint kompatibilisnek lennie, az már plusz lépés, elég a cupsot telepíteni openwrt alá.
-
ajani
aktív tag
válasz
krisi047 #10590 üzenetére
Nekem a Samsung Mobile Print megy android alól a xerox phaser 3117-es nyomtatómmal (Samsung ML1610-et választok ki). Más megoldás eddig nem működött. Régen ment iOS alól is, de egy frissítés véget vetett a jóvilágnak...
Elvileg valahogy rá lehet bütykölni openwrt-re olyan szolgáltatást, amitől airprint compatibilis lesz, de nekem nem sikerült (a 1043-as topicban keress rá).szerk: Most nézem, hogy a printbot fizetős...
-
krisi047
senior tag
válasz
donmackó #10584 üzenetére
Nagyon szuper, köszi! Annyit kellett csak megadnom, hogy Raw kapcsolat, az IP 192.168.1.1 és a nyomtató típusa. Engedélyezést kért az Android és megy is beépülve a nyomtatás gombbal minden alkalmazásban. Egyébként lehet rosszul emlékszem, de mintha a Kitkat óta lenne ez a nyomtatósdi integrálva a rendszerbe.
-
donmackó
addikt
válasz
woodworm #10588 üzenetére
Nem hiszem hogy az asszonnyal vagy a gyerekekkel készült képeimre lennének kíváncsiak. Ilyen alapon ott a google cloud print, csak az nem openwrt kompatibilis (avval nem bírtam nyomtatni). A hidrogén bomba terveit + az usákok elleni támadás terveket meg magam nyomtatom.
krisi047: Igen. A google cloud printtel kezdődött.
-
woodworm
veterán
válasz
donmackó #10587 üzenetére
Én inkább erre gondoltam:
" How does it work? Are you really installing 3800+ printer drivers on my phone?
No, we aren't. Your document is sent to our render server farm, together with information about your printer. Our server processes the document and sends back a version in the language of your printer. Your Android device (phone or tablet) sends this processed version to your printer via your local network. Of course the transfer is https encrypted and the documents are never stored on our servers (the processing is in memory)."
Nincs ezzel gond, a router általában egy szolgáltatáson lóg, csak ne érje meglepetés az embert.
-
donmackó
addikt
válasz
krisi047 #10580 üzenetére
Én Printbot-tal nyomtatok közvetlen telóról és tabletről. Usb-vel van felkötve egy HP Deskjet 1510-es multigép, P910nd-vel megosztva suste firmware alatt. Látja egy XP-s és egy Win7-es pc), és egy kitkat-es teló + egy jelly bean-es tablet (ezeken van a printbot).
Leírás:
- Supports more than 3.800 printer models from all leading manufacturers (e.g. HP, Canon, Epson, Lexmark, Brother, Samsung). Works with most Airprint™ enabled printers.- Supports printing over JetDirect, LPR and IPP protocol.
- Auto scan for printers
-
Sziasztok!
Használtan szeretnék venni ilyen routert.
Van valami érdemleges, mit kell figyelni vásárlás előtt raja? -
krisi047
senior tag
Sziasztok! Régebben kérdeztem, talán többen ti is, hogy lehet-e Android-os kütyükről nyomtatni a routerre kötött vezetékes nyomtatóval. Akkor nem találtam megoldást itt sem, úgyhogy maradt a laptopos nyomtatás a TP-Link vezeték nélküli segédprogramjával.
Azóta a gyári fw-t Gargoyle-ra cseréltem és egy régi Xerox Phaser 3450 nyomtatót használok a hagyományos kábeles módon. Viszont kíváncsiságból rákötöttem a routerre, ami felismerte és javasolta is a HP Jetdrive használatát vezeték nélküli nyomtatáshoz. Ezt még egyelőre nem próbáltam, inkább az Androidos vonal érdekelt. Sok app kipróbálása után egyetlen működőnek a PrintHand bizonyult. Ugyan csak egy tesztlapot sikerült kinyomni a free verzióval, de legalább bizonyítja, hogy működik. A premiummal bármit ki lehetne, de sajnálok érte 3700-at. Valaki tud esetleg free alternatívát?
-
Victoryus
addikt
A merevlemez be/kikapcsolást is lehet ütemezni? Bár ennél nyilván komplexebb, mert akkor ugyanúgy a sambát is meg a transmissiont is kezelni kell. Pedig halk ez a WD red, de mégis van egy monoton búgása ami zavar éjjel.
-
Dadan01
senior tag
Úgy van switch módban, hogy egy lan portba jön a "net" dhcp kikapcsolva és range extenderként is szerepel a hálózatban.
Suste: dhcpvel mit érek el? Mindig meg kell nézzem mielőtt ssh v luci elérést akarok, h milyen ipcímet kapott a router? Egy másik helyen ez simán megy, bár ott talán nem 1.x hanem 2.x fix ipt adtam a routernek, de itt csak úgy ment, ha azonos tartományban van minden eszköz.
-
suste
veterán
válasz
Dadan01 #10574 üzenetére
a fix ip-s beállítás a gond
állítsd DHCP-re a LAN interfészt, és megoldódik a problémád(#10576) Centaurus
találsz komplett leírást vargalextől a 1043-as topicban
vagy leszeded a 4MB-os mentésemet, és kiveszed belőle, majd bemásolod a www_vargalex mappába a "switch" fájlt, akkor 2 kattintással a 8081-en indítva....
-
Dadan01
senior tag
Help!
Adott egy vargalex fw-s router, amelyik egy modem mögött ül, fix ipvel és switch módban. Megy ami kell, dlna, ssh, samba, de a transmission nem tud csatlakozni a trackerekhez. Tűzfalat ki be kapcsolva sem, ill a modemen is állítottam dmzt, de semmi. Mi lehet az ok?
-
mzsombor
tag
válasz
Centaurus #10572 üzenetére
Suste fórumtárs FW-jével nagyon egyszerűen. http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/
-
Centaurus
tag
Sziasztok!
A a routert hogy lehet úgy beállítani hogy switchként működjön?
-
bigrock
addikt
Üdv,
Adott egy 3600, Vargalex firm-el, rajta lóg egy 1 TB-os HDD. Ezt a HDD-t szeretném áttenni egy 710N routerre (suste firm), és adatokat másolni rá, majd vissza a helyére. Egy-két szóban leirná valaki, hogy csináljam?
KöszI! -
teglus
csendes tag
Sziasztok!
Látom szerencsére él ez a fórum
Szóval van egy ilyen routerem már egy ideje, de csak mostanában határoztam el hogy felokosítom.
OpenWrt van rajta, samba és transmission,
A problémám az hogy a transmission dög lassú.
Ugyanazt a torrentet a számítógépről használva bittorrent klienssel 7 MByte/sec-el tudok tölteni, amíg a transmission csupán pár száz KByte-tal tudja csak.
Miért van ez? Én ronttam el valamit, vagy tényleg csak ennyit tud ez a router?Kösz előre is a válaszokat!
-
Centaurus
tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy pár kérdésem.
De előtte felsorolom az otthoni cuccokat
Adott egy Tcomos speedporttos modem router iptvs cucc.
Erre szeretném ráakasztani a TLWRT 3600 openwrt-s cuccot úgy hogy minden működjön,távoli elérés,DLNA működjön a speedportos ketyerén keresztül is stb.
Mert egyszerűen nem tudom összehozni a dolgokat.
Előre is köszönöm a válaszotok és a segítségetek. -
válasz
nyikszi #10561 üzenetére
Ezt a routeren, PuTTY-al bejelentkezés után, leállítod az USB-t használó alkalmazásokat, torrent, samba, ftp, dlna, stb..., leválasztod a HDD-t (umount), majd utána mehet az ellenőrzés...
e2fsck -pf /dev/sdax
A végére az x helyére az ellenőrizni kívánt partíció száma írandó! Nagy lemez esetén sokáig is eltarthat, ha van swap, az közben maradhat bekapcsolva, az gyorsíthat a folyamaton...
-
válasz
Gézengúz #10560 üzenetére
2.4 GHz frekvencián nem, hiszen a tl-wr841n(d) 2 * 5 dBi 2.4 GHz antennával rendelkezik, a tl-wdr3600 pedig a 2 * 5 dBi dual band antennából csak 2 * 2 dBi értéket kap 2.4 GHz sávra, a maradék 2 * 3 dBi az 5 GHz sávé, de ilyen szempontból meg nem lehet összehasonlítani, mivel a tl-wr841n(d) nem 5 GHz képes.
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #10559 üzenetére
Köszi. Ezt hol futtassam? Win7-em van. Szedjek le hozzá egy wines verziót? Vagy a routeren is van mód erre?
-
Gézengúz
addikt
Jól veszem ki az itt olvasottakból, hogy a 3600-nak nem lesz akkora wifi térereje (beszórt távolsága) mint pl. egy 841N-nek?
-
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Mostanában vacakol a routerem firmware-je. Vargalex 1.5-ös van fenn, de állandóan leszakad valami. Hol a samba, hol a minidlna, hol a transmission. Általában megelőzi egy net leszakadás ezeket. Most a samban keresztül nem értem el a hdd-t. Ilyen volt a rendszernaplóban:
Jan 2 19:16:12 OpenWrt kern.crit kernel: [13319.970000] EXT4-fs error (device sda3): ext4_find_entry:935: inode #2: comm smbd: reading directory lblock 0
Ez mi? Látszólag fel van csatlakoztatva a hdd és a transmission ment is. Aztán a routert újraindítom, akkor minden helyreáll, de csak egy darabig. Hdd gond lenne? Előre is köszi a válaszokat.
(Tervezem Suste firmware-jét feltenni, de most nincs időm, majd jövőhéten nekiállok.)
-
SztiviVander
addikt
válasz
Francis1980 #10550 üzenetére
openwrt-ben nem vagyok nagy szagértő (inkább Vargalex-et kérdezd), de feltételeztem hogy tudja a pptp-editor funkciót (egyedire módosítja a kliensek Call ID-ját), de e szerint úgy tűnik alapből mégsem:
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/vpn.nat.pptp
viszont ha ezt felrakod akkor mennie kell(ene). ettől függetlenül ilyen esetekben (pptp kliens képességű eszköz mögül több vnp kapcsolat ugyanarra a szerverre ugyanazzal a juzerrel) a site-to-site vpn-t (azaz a router a pptp kliens és a mögötte lévő klienseket ő route-olja be a vpn csatornába) még mindig jobb megoldásnak gondolom. -
suste
veterán
válasz
donmackó #10551 üzenetére
1: bejelentés megvolt: [link]
(A rendszerben csak egy változás van: belekerült a "relayd" csomag. A 8081-esen frissültek a dolgok, a DDNS lista bővült, és a wifi időzítés + ki/be gomb működik együtt is.)2: webrevertek nem tüntek el, ott vanak a helyükön, csak a linkek voltak rosszak, mert a régebbi build mappa nevébe beletettem az "OLD" szót, mert többen azt tették fel az új helyett.
Linkeket már javítottam. Köszi hogy beírtad a hibát!!! -
donmackó
addikt
-
Francis1980
csendes tag
válasz
SztiviVander #10547 üzenetére
Ez érdekes. Kérdezősködtem kicsit, és a cégnél isa2006 fogadja a vpn kapcsolatokat, és nincs semmiféle korlátozás. Pl. annak a cégnek az irodájából amely fejleszti a vállalatirányítási rendszerünket egyszerre 3-4 user is be szokott jelentkezni egyszerre.
Ezt találtam, igaz 2011-es, de ezek szerint bizonyos routerek csak egy vpn-t engednek át egyszerre. Nem lehet hogy csak valami config problémám van? LuCI-ban nem láttam semmit ami ezzel kapcsolatos lehet. -
trance89
őstag
látom kaptunk újévre friss suste buildet
BÚÉK mindenkinek! -
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Pár napja csinálja a routerem hogy van internet pár másodperc után pedig nincs és megint visszajön és csak wifi-n van ez a jelenség lan kábelen kötött gépen nem .
A Routeren a Wifi lámpa villog állandóan és a mellette balra levő beállitás? lámpa is .
Először Openwrt volt rajta most visszaraktam a gyári fw de ettől sem lett jobb.
Mi lehet a gond? -
SztiviVander
addikt
válasz
Francis1980 #10546 üzenetére
Az opernwrt nem akadályoz meg abban hogy több kliensről kapcsolódhass vpn szerverre. Viszont ha MS féle pptp a szerver akkor azzal sajnos vannak bajon ilyen téren. De lehet akár olyan gond is hogy pl egy IP-ről vagy egy username-el csak egy kapcsolódás engedélyezett (a mi amúgy teljesen jogos biztonsági beállítás). De openwrt-vel meg tudod csinálni azt is hogy maga a router legyen a pptp kliens és akkor a mögötte lévő kliensek mindegyike látja a céges hálózatot anélkül hogy egyesével be kellene jelentkezniük.
-
Francis1980
csendes tag
Sziasztok! VPN-es problémám lenne.
Beszereztem egy ilyen routert itthonra. OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 fut rajta. Egy olyan gondom van, hogy nem tudok több gépről bejelentkezni VPN-el a céghez (pptp). Egy gép simán felmegy, de amint ez a kapcsolat él, más eszközről nem tudok kapcsolatot létesíteni.
A gyári firmware-el nem próbáltam ki. Valakinek volt már ilyen gondja? Esetleg az OpenWrt problémája lehet? -
pacman789
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10544 üzenetére
Köszi szépen, ezt jó tudni, akkor mondom is le
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozik, de lehet a vargalex féle rom miatt van
Az mitől lehet, hogy T-home a szolgáltató, amit a router ír ki IP címet, az más mint amit a whatismyip.
És egyik IP címmel se jelez egy nyitott portot miközben jópár nyitva van.Előre is köszi.
Üdv.:
pac -
trance89
őstag
válasz
mivamma #10539 üzenetére
sztem opendns-t próbáld ki: https://www.opendns.com/home-internet-security/parental-controls/opendns-home/
-
mivamma
senior tag
Sziasztok!
Ne menjünk bele, hogy miért kell egy 7 éves lánynak okos telefont venni karácsonyra (nagyapja volt
), mert most már megvan a baj. De, ha már így alakult, akkor sem szeretném, hogy kedvére netezgessen itthon, sőt azt sem szeretném, ha bármerre el tudna kalandozni a neten. Van valamilyen "szülőszűrő" program a routerre, amin mondjuk MAC címhez lehet különböző megszorításokat beállítani (Vargalex fut rajta) ?
Előre is köszönöm!
-
mprrpm
tag
válasz
doberman #10529 üzenetére
Az előbb már linkelte wwenigma fórumtárs a lényeget.
Tehát a routerben levő USB porokért felelős IC (GL850G) 4db usb portal rendelkezik.
TP-Linkék ebből csak 2db-ot használtak fel. A maradékot kettőt meg én.
Aki nekiáll csak óvatosan mert elég macera ráforrasztani a chip lábához a vezetékeket.
Ennél már csak a ledek cseréje volt macerásabb. (LED méretei 1.5mm x 0.8mm) -
kaciokos
őstag
válasz
atomanti19 #10523 üzenetére
Valaki mindig olvassa...
Így látatlanban két lehetőséget látok:
1. WiFi-n felcsatlakozik valami eszköz, ami erős forgalmat bonyolít, ezért lassú a net az asztali gépről. Nézd meg a DHCP táblában, mik vannak WiFi-n csatlakozva, esetleg a szomszéd is nálad netezik-e, kapcsolj ki minden eszközt, ami WiFi-n csatlakozik, esetleg ideiglenesen változtasd meg a WiFi jelszavad valami teljesen másra, és nézd meg, hogy úgy mit csinál az asztali gép.
2. Ha az asztali gépen akkor is lassú a net, ha WiFi ugyan be van kapcsolva, de tuti senki nincs csatlakoztatva rá, akkor szerintem HW hiba, vidd vissza, ha még garanciális.
Az OpenWRT használatát egyébként én is támogatom, de ezt azért tudnia kell gyári FW-rel is.
-
PistiSan
addikt
válasz
Szia!
Nekem a gyári rendszerrel borzasztó lassan ment a wifi kapcsolódás, illetve más hálózati lejátszással kapcsolatos gondjaim is adódtak.
Nekem a SUSTE féle OpenWrt nagyon bevált, bátran ajánlom neked is a használatát. -
Rick4
félisten
válasz
Szerintem cseréld le egy openwrt-re a gyári szoftvert.
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Körülbelül negyedjére írom le a problémám az elmúlt hónapban,remélem valaki legalább elolvassa.
WDR 3600-am van. 15/0.8 ADSL internettel használom, T-től. Ha megy a wifi a routeren akkor nagyon magas a pingem, böngészni alig lehet. Ha letiltom a kapcsolóval minden oké ugyan olyan mintha csak simán modemről tolnám. Ezt kb 2 hónapja kezdte el. Használhatatlan így.. Természetesen többször újraindítottam, letöltés nem megy készülék nincs csatlakoztatva a hálózathoz. 1 asztali megy rá LAN-on. Mi lehet a probléma? Gyári frissítést tettem rá 2 hónapja. Ment nem volt probléma 1 ideig...
Üdv! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
doberman #10521 üzenetére
Hardware modification rész, kérdéses hogy mennyi "tápellátás" maradt szabadon. Kérdéses hogy 2x1A van a 2 portra vagy cakkpakk 1A.
-
kungzi
veterán
ja és adnak hozzá cat5e vagy 6-os kábelt? Ha igen milyen hosszút? Mert ha túl rövid, akkor azt is vennem kell
-
kungzi
veterán
üdv
holnap jön meg ez a router, érdekelne, hogy lehet ezt falra szerelni?
-
mzsombor
tag
válasz
Victoryus #10501 üzenetére
Van valami mód, amivel spontán újraindulásra bírhatom? Valami process kilövése, ilyesmi. Sima restart kérésre nem reagál, éjszaka óta állandósult a terhelése 6.00 körül, SSH-n, ftp-n nem érem el, Luci még megy. Magától nem indul újra, én meg még három napig nem leszek a közelében. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Fekete Színben,6 Hónap Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Motorola Edge 60 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Asus G752VS Gamer laptop eladó!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest