-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferob
őstag
Próbálta már valaki a TP-LINK oldaláról az "új" TL-WDR3600_V1_131204 firmware-t?
(#8699) mate3553: Van valami változás a szeptemberi óta?
Valamint megmondanád, hogy hányas release? A szeptemberi ugye az 53148, így lehetne viszonyítani, hogy van-e esetleg valami nagyobb előrelépés. -
hmzs
tag
Sziasztok!
Adott egy wdr3600-os router Vargalex openwrt firm-el. Elgondolkodtam egy geoip vagy valami hasonló szűrő felrakásán. Keresgéltem leírásokat, de igazából nem találtam olyat, amibe bele is fognék a tudásommal. Újrafordítani kernelt meg csomagokat nem akarok, csak ha nagyon muszáj. Bízom benne, hogy van valakinek tapasztalata, vagy legalább irányt tudtok mondani, hogy merre keresgéljek.
Olyan megoldás érdekelne legjobban, ami a router saját tárába még befér. Jelenleg semmi pluszt nem csinál a router, csak az alap router funkciókat. Komoly szűrés sem érdekel, csak hu-s címeket engedjen, és kész. (Nem okoz gondod egy külső vinyó ráakasztása sem, csak mióta van mikroszerverem, okafogyottá lett a külső tár a routeren.)
Ez még szimpatikus, érthető is számomra:
http://tuxaas.blogspot.hu/2013/05/openwrt-iptables-mod-geoip-howto.html
Ez tényleg ennyi?Előre is köszönöm
-
csinturi
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Most vihetem vissza a stick-et..
-
válasz
csinturi #8693 üzenetére
igen, de az ac csak 5 GHz, az n pedig lehet 2.4 és 5 GHz is, és utóbbi (5 GHz) képes gyorsabb átvitelre, azért kell a routerhez dual band/5 GHz képes n szabványos, 300-as - legalább 2*2 mimo képes - ellenoldali modul.
gghrtz; ez egy nyilvános fórum, miért ne szólhatnál hozzá bármihez?
-
válasz
csinturi #8690 üzenetére
igen, amennyiben n szabványos, 5 GHz képes és 300-as - lehet jobb is, de a router csak annyit tud, 2*2 mimo képes - ellenoldal csatlakozik a routerhez, úgy ideális körülmények esetén sima ügy a 100 megabit/sec átvitele.
nekem intel advanced-n 6205 wifi modul van a notimban, az dual band és mind a két sávon 300-as, 2*2 mimo képs, n szabványos, 5 GHz és 300-as kapcsolaton simán átjön a digi 100/50 maximális sebessége, 2.4 GHz 300-as kapcsolaton kicsivel kevesebb.
itt a wifi modulod leírásában a lényeg;
•11n (20MHz): MCS0-7 (up to 72Mbps)
•11n (40MHz): MCS0-7 (up to 144Mbps)
•11ac (80MHz): MCS0-9 (up to 433Mbps) -
válasz
csinturi #8688 üzenetére
igen, írtad korábban is a típusát, de hiába ac képes, ha a router meg nem az, viszont a wifi stick meg n szabványon nem 300-as, a router meg az, tehát áll az, amit korábban is írtam, adott routerhez olyan ellenoldali wifi modul kell, ami n szabványos 5 GHz sávon tudja a 300-as mimo kapcsolatot, és nem csak 150-es, mint a jelenlegi.
-
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
A routerre "ráaggatott" pendriveom hogy érem el ? (vargalex fw) -
válasz
csinturi #8682 üzenetére
szia,
nem fog menni, és adott párosításban a wifi stick lesz a szűk keresztmetszet, mert n szabványon csak 150-es, amíg a router 300-as, amennyiben a wifi stick is 300-as lenne, úgy sima ügy lenne n szabványos 5 GHz sávon maximálisan átvinni a 100-as netet, legalábbis ideális körülmények között.
ac képes router kell adott wifi stick mellé, vagy dual band és 300-as n szabványos wifi modul a routerhez, tehát vagy ac kapcsolat - mind a két eszköz ac képes -, vagy pedig 5 GHz n szabványos és 300-as kapcsolat. -
patex1983
őstag
válasz
SztiviVander #8683 üzenetére
Köszönöm.
-
SztiviVander
addikt
válasz
patex1983 #8672 üzenetére
működni működik, hogy kinek mi a normális az más kérdés. nem kell újraformázni, ntfs-t kezeli a gyári fw (is). az más kérdés hogy lassabban mint egy vargalex fw az ext4-re formázott hdd-t. mellesleg az se nagy mókolás, felrakod ugyanúgy webfelületről mintha egy gyári frisebb fw-t tennél rá, aztán beállítod benne amit kell és kész. nem tudom hogy a 2TB-ra érzékeny-e a gyári fw mert sosem dugtam rá ekkorát, de szerintem nem. a BR-ed meg valszeg csak fat/fat32-t támogat ntfs-t nem.
-
csinturi
tag
Üdv!
3600-as routert használok, a laptopba pedig egy Edimax ac600-as usb wifi van. Jelenleg 50Mbps netem van, 5ghz-en 50-54Mbps állandóan van. Az a kérdésem, hogy ha 100Mbps netre fizetek elő, mennyi az esélye, hogy 90-100Mbps-al tudok tölteni wifin? -
g0dl
addikt
Ez a router openwrt-vel ( tehát nincs hw nat) milyen sebességen tud pppoe + nat routeolni?
-
szegto
senior tag
Üdv.
Transmissionnel vannak problémáim....vagyis eléggé furán működik a dolog.
Úgy szoktam tölteni, hogy letöltöm gépre a dolgokat mivel gépre sokkal gyorsabban tölt, majd átmásolom a letöltött tartalmat a routeren lévő vinyóra és a transmissionbe beolvasom a torrent fájlt majd onnan seedelem tovább.
Transmission Remote GUI-ban azt irja az egyik torrentre hogy 65GB van feltöltve, viszont az oldalon meg azt irja hogy 2GB.
Lehet probléma az, hogy nem a routeren lévő vinyóra töltöm le közvetlenül hanem utána adom hozzá?
Nem nagyon értem mit rontok el, de olyan mintha a feltöltésemet nem érzékelné.Aki tud segíteni ne fogja vissza magát.
Köszi -
libus
őstag
A minap újraformáztam a HDD-m a 3 particiós változatra (extroot version), mert a 2 particiósra volt még formázva, s nem volt elég hely a LuCi-ban telepítendőkre, és elkezdtem tegnap letölteni egy torrentet, és a Wifi innentől úgy belassult - míg ment a letöltés -, hogy sokszor egy weboldalt sem hozott be a böngésző.
Ez mitől van??
Nem állítottam semmi extrát, sőt a feltöltési sebesség is nagyon vissza van állítva. Bár ez annyira nem számíthatott, mert akkor még csak az volt az első torrent a kliensbe.
Valaki megtudná mondani mi a baj? -
patex1983
őstag
Üdv! Szemezgetek egy ilyen jószággal. Nekem annyi lenne a lényeg, hogy mindenféle firmware mókolás nélkül az usb-re kötött hdd-t a belső hálóról el tudjam érni smb-n keresztül. Működik ez a gyári firmware-rel normálisan? Mennyire érzékeny a rákötött hdd-kre? Gondolok itt arra, hogy nekem egy wd green 2TB-os vinyó van egy Revoltec ex-301 külső házban és pl a blu-ray lejátszóm nem ismeri fel, hiába dugom rár usb-re. A másik dolog, hogy formázni kell-e a hdd-t. Jelenleg majdnem agyig van és ntfs fájlrendszer. Köszönöm.
-
Zirowe
nagyúr
-
Mzombi
aktív tag
sziasztok!
ma vettem egy TP-WDR3600-t, de az a fura (érthetetlen számomra), hogy a router 35Mbit/s-t és 45Mbit/s-t produkál a 100Mbites csomagomhoz... Előtte egy régi kisebb tudású router volt, de szinte többet tudott, mint ez. Mit ronthattam el, vagy hol kellene vmit átállítanom? -
-
Victoryus
addikt
Még egy utolsó kérdés mára: 14-es wifi sávon megy másnak? Nekem nem akarja ezt a sávot használni. Ezt fizikailag nem tudja, vagy csak másik országot kéne állítani neki?
-
Victoryus
addikt
Nos nem aludtam. Vargalex, imádlak!
Ebben a firmben szinte minden előre konfigolva van, most már látom nagyjából mit csesztem el az előző próbálkozásaimnál, sok adatot nem adtam meg a torrentnél pl.. Végre megy a torrent is!
Köszönöm!
-
Victoryus
addikt
Nem teljesen szabad, csak van rajta 3GB hely. Win7 telepítő, az pótolható valami gubanc üti fel a fejét. Most ott tartok, hogy feltettem a vargalex féle firmet, ez legalább magyar. Mondjuk kicsit megijesztett, mert egy idő után csak a power led világított a routeren, és semmit nem csinált. No de pont ezt csinálta a telefonom is flash után, így nyomtam neki egy ki-bekapcsolást, és végre életre kelt. Most már net van, wifi megy, végre itt van dual band mód is. Lehet a másikban is volt, csak nem találtam meg.
A torrentre inkább alszok egyet. Ha van valakinek egy leírása hozzá, azt szívesen áttanulmányozom. -
Victoryus
addikt
Azért köszi
Most ez alapján próbálom belőni: http://wiki.openwrt.org/doc/recipes/usb-storage-samba-webinterface
De még mindig nem az igazi. Elkezdi letölteni a torrent fájlt, és most meg azt írja, nincs neki elég helye. Pedig van 3GB hely, és csak 6MB-os a fájl. Akkor már látja elvileg a pendriveot, meg a mappát ahová menteni kéne nem? Vagy kéne neki swap is? Még kicsit káosz van nálam... -
válasz
Victoryus #8661 üzenetére
Ha jól olvasom OpenWRT van fent. Vargalexből a sysupgrade (remélem jól írtam) verzióval tudod felülírni a jelenlegit.
Gyáriból olyat rakhatsz rá, aminek a nevében nincs boot szó. Pár hozzászólással feljebb kaptam én is válasz hasonló kérdésekre.De azért várd meg a tőlem hozzáférhetőbbek válaszát is a biztonság kedvéért.
-
Victoryus
addikt
válasz
krealon #8649 üzenetére
Köszönöm! Így már feltette az ntfs támogatást. Mivel az a leírás amit linkeltem, első telepítést említ, ezért hagyták ki belőle az opkg update-et gondolom. Linuxhoz nem értek még.
Egyelőre próbálkozok ntfs-sel, mert most nincs szabad vinyóm, egy 8GB-os pendrive viszont bőven elég annak a pár ekönyvnek amit seedelni kéne.
Egyéb: egyszer csak leállt a wan-ppoe, majd ledobta a wifiről a mobilt is, és csak a router újraindítása segített rajta. Pedig még csak 1-2 órát ment, csak simán híreket olvastam.- Most mi a következő lépés, ha megy az ntfs? System/mount points? Ott pedig sda vagy sda1? mindkettőn ugyanazt mutatja. Van rajta egy torrent mappa, azt adtam meg neki.
A transmission-nél pedig megadom a letöltés helyének, hogy /dev/sda1/torrent?
No ez az elgondolás nem működik, a transmission azt írja nincs ilyen könyvtárHa nagyon nem menne a dolog, a gyári firmware-t vagy a vargalex félét hogy tudom feltenni? A luciban sima update?
-
válasz
Intruder2k5 #8659 üzenetére
Nagyon Dánke
-
-
válasz
Intruder2k5 #8657 üzenetére
Hálásan köszönöm
És ha ez rákerült, akkor mehet rá az újabb gyári?
És, ha az újabb gyárit (ami boot-os) akarom cserélni mondjuk OpenWRT-re, akkor azt is csak simán rátolom?Nincs több kérdésem
-
-
válasz
Intruder2k5 #8655 üzenetére
Köszönöm
Azt hittem, hogy közvetlenül nem lehet.
Akkor ez jó?: [link]
Az újabbat kicsomagolva ott volt a félelmetes
"boot" szó.
-
-
Sziasztok!
Lehet, hogy kérdeztem, lehet hogy kaptam is rá választ, de baromira nem találom, ezért elnézést kérek előre is
Szóval, OpenWRT BB firmwaret, felül lehet flashelni a DDWRT oldaláról leszedhető webrevert-es gyári verzióval, Luci-s felületen keresztül?
Előre is köszönöm a segítséget
(És még egyszer elnézést, ha már volt
)
-
suste
veterán
ha jó NAT-olt, másik SSID-s wifi akkor youtube-os videó is van róla: [link]
ha egy hálózaton, ugyan azon az SSID-n roamingolós wifi (WDS) kéne, akkor keress itt a PH-n, itt is sokat beszéltünk róla, és google-val is találsz leírásokat (openwrt WDS)
kicsit macerásabb a beállítás, de nem kell SSH ehhez sem, megy luci-ból, és a végeredmény jobb a wifi hálózat kiterjesztésére -
-
krealon
veterán
válasz
Victoryus #8633 üzenetére
"Lefuttattam puttyban azokat a parancsokat, amiket az open wrt beállításainál találtam,
root@OpenWrt:~# opkg install kmod-fs-ntfs kmod-fuse ntfs-3g
de azt írja nem lehet telepíteni a csomagot."Az
opkg install ...
elott szokas egy
opkg update
parancsot futtatni."Akkor most e helyett a firmware helyett csak fel kéne tenni a vargalex félét."
Ha mindenkeppen NTFS-sel akarsz szenvedni, akkor egy kezdo felhasznalonak a Vargalex firmware a jo valasztas a TL-WDR3600-ra.
"Erre simán tudok most telepíteni a webes felületről, vagy kell valamit még csinálni???"
Ha van eleg hely a csomagoknak, es teljesulnek a fuggosegek, akkor siman megy a telepites az osszes OpenWRT verzio alatt.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #8647 üzenetére
Szia!
Nagyobb áramerősségű táp nem okoz gondot. Kérdés, hogy közvetlenül van kötve a SATA táp felé, vagy valamin keresztülhalad. Utóbbi esetben ez lehet korlátozó tényező.
Nekem állandó használatra először egy 320 GB-os WD volt rajta egy 160 GB-os szintén WD társaságában. Később egy 500 GB-os WD 5000BEVT és egy 500 GB-os Seagate. Végül 2 db 1 TB-os Hitachi Travelstar 5k1000. Egyikkel sem volt gond.
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #8644 üzenetére
Szia!
Sata táp és adat hosszabbítóval fizikailag igen, de a táp nem biztos, hogy bírná.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #8640 üzenetére
Szia!
Igen, korábban valóban csak failsafe volt. Közben megtaláltam az említett hozzászólásomat. Ma már azt mondhatjuk, hogy 16 hónapja benne van. És az ott linkelt forrásból az is látszik, hogy 1 másodpercnél rövidebb ideig tartó nyomásra reboot-ol, 5 másodpercnél hosszabbra pedig resetel és reboot-ol.
-
Mate
nagyúr
2,4-es wifi teljesítményére hatással lehet az 5 GHz-es?
-
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #8623 üzenetére
Szia!
Pontosan mi a teljes tűzfal config? Ennek hiányában így elsőre azt mondanám, hogy egy olyan szabály kell, mint ez, csak a cél zóna az "Eszköz".
-
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #8595 üzenetére
Szia!
Most éppen nem megy a forrás böngészése az OpenWrt-nél, így linkelni nem tudom, de korábban már valamelyik topic-ba írtam: már "gyárilag" van reset funkció kötve a reset gombhoz OpenWrt alatt.
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #8635 üzenetére
akkor majd talán vargalex erre jár és tud valamit mondani
nekem ilyenre még nem volt szükségem, csak a LAN->GUEST irányra, és ott meg alapból van router elérés
de tuti hogy a tűzfalban kell variálni....pl a célzónának az "eszköz" -t adod meg ugye???? és nem a LAN-t!
mert a routert akarod elérni..... -
Mate
nagyúr
Vargalex-ben wifit mennyire fontos usáról HU-ra állítani?
-
Victoryus
addikt
Lefuttattam puttyban azokat a parancsokat, amiket az open wrt beállításainál találtam,
root@OpenWrt:~# opkg install kmod-fs-ntfs kmod-fuse ntfs-3g
de azt írja nem lehet telepíteni a csomagot. Akkor most e helyett a firmware helyett csak fel kéne tenni a vargalex félét. Erre simán tudok most telepíteni a webes felületről, vagy kell valamit még csinálni??? -
Victoryus
addikt
válasz
trance89 #8534 üzenetére
Feltettem ezt:luci-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.bin
Sajnos nincs benne ntfs/fat32 támogatás. Hogy tegyem vissza a gyárit, vagy a vargalex félét? Vagy ebbe hogy lehetne ntfs/fat32 támogatást beletenni?
A másik amit nem találok, hogy a wifi dualban menjen, B-G. Per pillanat G-n van, de így nincs meg a gyári firmwarer-rel mért sebessége, ami elérte az 50 megabitet, most kb 30mbit, 2 méterre a routertől. -
vargalex
félisten
válasz
vadászcsiga #8508 üzenetére
Szia!
De, én igen. Linux-ról.
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #8623 üzenetére
Vagyis "csak" a routert nem éred el.
Arra tippelnék, hogy a tűzfalszabályok sorrendje miatt lehet.
Esetleg próbáld meg külön szabályban definiálni csak a 192.168.1.1 elérést, és ezt a szabályt előre tenni. -
suste
veterán
válasz
trance89 #8624 üzenetére
Próbáltad úgy is, hogy a 2 SSID-nek ugyan azt adod meg?
Ha van időd akkor megnéznéd majd SSH-n, hogy hány és milyen interfészek vannak (wan, lan, ???). Meg hogy van-e relayd csomag az fw-ben?
Kiváncsi vagyok pontosan melyik verzióval oldotta meg a Gargoyle készítője.....
Köszi! -
libus
őstag
-
libus
őstag
Installálni szeretném az NFS servert ez alapján, de ezt a hiba üzenetet kapom:
Installing unfs3 (0.9.22-3) to root...
Downloading http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/packages/unfs3_0.9.22-3_ar71xx.ipk.
Configuring unfs3.
Collected errors:
* resolve_conffiles: Existing conffile /etc/exports is different from the conffile in the new package. The new conffile will be placed at /etc/exports-opkg.Valaki tudna segíteni az NFS Server feltelepítésében?
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Már majdnem jó
Nekem nem vendég wifim van, hanem az egyik LAN portot választottam le, azon van egy AP.
Forrás zóna: lan_guest
Forrás MAC: kitöltve
Forrás IP: kitöltve
Cél zóna: lan
Cél cím: bármelyik mivel ezzel a géppel szeretnék korlátlanul mindenhez hozzáférni
Művelet: elfogadásAz egyik LAN porton levő GoFlex-et látom is, ez már félsiker, de az USB levő HDD-t, nyomtatót nem és a Lucihoz sem férek hozzá. Hol rontom el
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #8620 üzenetére
a vendéghálós leirásban a 2. üzenetben le van írva
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy repeater-ként hogyan tudnám bekonfigolni ezt a típusú routert ?
Köszi! -
Victoryus
addikt
válasz
trance89 #8534 üzenetére
szia!
Nekem most gyári állapotban van a router. Tehát letöltöm a luci-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.bin-t, és a webes felületen betallózom, majd frissítem? Ezek után ha felment, akkor hasonlóan a gyárihoz, a Luci webes felületen be tudok állítani mindent? PPoe adatok, wifi jelszó, sáv stb? Akkor ez alapból kezeli az usb-s eszközöket és benne van a Transmission torrent kliens is. Nekem nagyon más nem is kell, csak legyen meg a dual band wifi, gigabites lan, wifi jelszavazva, esetleg mac szűréssel, torrnet menjen és ennyi.
-
Közben teszteltem egy HP Elitebook-al is. Azzal mértem 50 Mbps-t is, amit már elfogadhatónak találok.
Konklúzió: mobiltelefonok wi-fije nem túl acélos, sőt az USB-s Edimax semEgyelőre marad az OpnWRT
-
Valami nem kerek ezzel OpenWRT-vel nálam. Max 15-20 Mbps-t mérek közvetlenül a router közelében Wi-Fi kapcsolaton keresztül.
Hogyan tudom a gyári firmware-t visszarakni?
Letöltöm a TP-Link oldaláról a legújabbat és simán Luci felületen betallózom és flashelem vele a routert?Ki szeretném próbálni, hogy a firmware okozza-e a sebességcsökkenést, vagy más oka van?
-
-
Köszi. Én úgy csináltam saját, józan paraszti ésszel, hogy a Network - Wifi szekcióban a 2.4GHz-es adapterhez adtam egy új SSID-t, aminek a beállításainál a network résznél csak a wan-t pipáltam be. Kipróbáltam mobillal, netre felment, de a NAS-t nem érte el.
Ez így nem jó?QoS-t gondolom külön kell megint csak telepítenem, mert az alap BB-ben nincs benne, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Splinter Cell: Deathwatch - Íme az animációs sorozat teljes előzetese
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Metal Gear Solid
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer All in One: i7, 16gb, 512gb, Full hd, Nvidia GF. 840A, JBL hang
- MSI RTX GeForce 3060 12 GB-os VGA kártya ! AkciÓÓ!
- Külső táp nélküli Asus GeForce GTX 1050Ti 4 GB ! AkciÓÓ!
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Sigma C 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM újszerű
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Utolsó 2 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest