- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
válasz
eastsider #15309 üzenetére
LEDE 17.01.0
megjelenés napjától kezdve használom, betonstabil
openwrt/LEDE alatt nincs HW NAT ezért max 230Mbit-es netet bír el -
trance89
őstag
válasz
doberman #14444 üzenetére
legnagyobb valószínűséggel a routereken levő 2 különböző openwrt verzió, az ősöreg vargalex build és a suste BB okozza kb a galibát mint azt már én is megtapasztaltam
nálam míg mindegyik routeren ugyanazon openwrt verzió van (jelenleg a legfrissebb CC) betonstabil az egész hálózat, abszolút problémamentes, meglehetősen nagy mennyiségű adat van rajta mozgatva
fő router: 1043nd v3, ap: 3600 v1.3, repeater: 841nd v8, pár hete a 3600 v1.5 volt az elsődleges routerem de rendkívül olcsón hozzájutottam egy bontatlan 1043 v3-hoz így beraktam azt a helyére, a 3600 pedig megmarad rezervának, mind2 kiváló támogatással rendelkező eszköz ami az újabb modellekről nem mondható el, ugyanolyan stabil velük a hálózat
ha már csak az egyiken régebbi fw volt (pl a 3600-as ap-n BB) máris jöttek a problémák, legbosszantóbb volt hogy a samba megosztásokat nem láttam a hálózaton vagy jóval lassabb volt az átvitel, a repeater módban működő 841nd v8 a CC előtti openwrt verziókkal (gargoyle-t használok client bridge módban) folyamatosan szakadt (úgy hogy a másik 2 routeren CC volt), egy rakás régebbi hivatalos gargoyle buildet próbáltam még a régi jól bevált AA alapút is de mindegyikkel katasztrófa volt, amint felraktam rá egy friss CC alapú gargoyle-t onnantól kifogástalanul működik
szóval akiknél viszonylag összetett a hálózat, sok vezetékesen és anélkül csatlakozó klienssel ilyen esetben egyáltalán nem ajánlom különböző fw-ek használatát -
trance89
őstag
válasz
dethroner #12351 üzenetére
az 1043nd v1-nek erősebb a wifije, a 3600-nak kétsávos antennái vannak [link] vagyis 5ghz-en is ezzel szór
egy nagyobb lakást több routerrel kell lefedni nempedig egy darab jóval drágábbal (amivel mellesleg alig érnél el valamivel jobb eredményt), ha át tudod húzni a kábelt a lakáson az messze a legjobb megoldás de ha ez nem opció akkoris ott a repeater mód openwrt/gargoyle fw-el, akár egy 741nd vagy 841nd is tökéletesen ellátja ezt a szerepet és mind2 piszok olcsó -
trance89
őstag
köszönet a leírásért, még régebben gondolkoztam a felrakásán de a pepe github oldalán található leírás láttán inkább hagytam a fenébe most viszont hogy pár kattintással megoldható volt fel is dobtam a 3600 v1.3 és 841 v8.0-ra is, mind2 tökéletesen műkszik, a fw feltöltő oldallal raktam fel a 3600-ra a suste 0.6, a 841-re pedig a gyári BB buildet utána pedig visszamentettem a backupokat
a 3600-ra nagyon jól jött mert az 1.3-nál még nincs egyszerű tftp lehetőség, annak aki gyakrabban pakolgat fw-t ez egy nagyon hasznos kis cucc és mivel uboot írás előtt backup is készül amit rögtön le is mentek nagyon nagy baj gondolom nem történhet, max elszáll a flash
az pedig hogy a gyári fw-el gondja akadhat a legkevésbé sem érdekel, arra vettem ezt a routert hogy openwrt-t futtassak rajta, eszem ágában sincs visszatérni a gyárira
mondjuk azok az emberek akik uboot-al szórakoznak nem hinném hogy nagy szükségük lenne a gyári firmre -
trance89
őstag
válasz
vgyuri #12275 üzenetére
"Usb3-as pendrive-ra 10 év itthoni garancia van"
ami ugye nem érvényes az elhasználódásra, a torrent pedig pont ezt teszi vele nagyon gyors ütemben
de ha azt vesszük hogy évről évre rohamosan csökken az áruk nem is szóltam, pár év múlva egy 32-es kulcsot már fillérekért kap az ember ami már tegyük hozzá most sem valami drága -
trance89
őstag
válasz
Kicsirics77 #12067 üzenetére
lehet hogy csak a wifi titkosításnál a TKIP/CCMP kell neki, legjobb auto-n hagyni ezesetben
bár mindig a "Force CCMP (AES)" ajánlott ha nincs vele gond, rendes n-es hálóhoz úgyis az kell -
trance89
őstag
üdv
van otthon egy porosodó 2,5"-os wd blue lemezem amit rá akarok kötni a 3600-ra amin suste kolléga legújabb firmje ketyeg, mindössze egy adaptert szeretnék hozzá amivel megbízhatóan működne, nem fogom hordozni, kizárólag a router mellett fog pihenni
ezeket néztem:
AXAGON ADSA-1S
ICY BOX AC603
mivel kizárólag routerre lesz így az usb3.0 sem érdekel
van valakinek tapasztalata hasonló adapterekkel? a gyártó tökmindegy csak megbízhatóan működjön nonstop a routeren lógva
köszi előre is -
trance89
őstag
látom kaptunk újévre friss suste buildet
BÚÉK mindenkinek! -
trance89
őstag
válasz
mivamma #10539 üzenetére
sztem opendns-t próbáld ki: https://www.opendns.com/home-internet-security/parental-controls/opendns-home/
-
-
trance89
őstag
válasz
PistiSan #10410 üzenetére
mivel a fájlrendszer squashfs így nem tudod törölni az előtelepített csomagokat, a 8081-es felületen (routerip:8081) tudsz csinálni pár kattintással extroot-ot csak egy akármilyen pendrive kell hozzá arra pedig annyi mindent telepítesz amennyit csak akarsz
http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/00--8MB_beepitett_funkciok.txt -
trance89
őstag
válasz
PistiSan #10388 üzenetére
egy próbát megér mindenképp, rakd fel a hivatalos BB buildet: [link]
vagy suste kolléga okosított verzióját: [link]
én személy szerint a gyári fw-t már nem ajánlom soha senkinek mert egyre gyakrabban jöttek elő mindenféle bugok, legtöbbször samba megosztás terén ami nálam az egyik legfontosabb, a BB pedig stabil mint a beton -
-
trance89
őstag
válasz
golfnyeres #10283 üzenetére
-
trance89
őstag
válasz
SztiviVander #10277 üzenetére
-
trance89
őstag
válasz
marfoglalthu #9693 üzenetére
az előbb kipróbáltam, nekünk is telekom iptv van és tökéletesen megy ezzel a felépítéssel
telekom router -> wdr3600 (gyári fw, igmp on) -> ap (841nd, openwrt, dhcp off) -> telekom stb
ahogy nézem nem mindegyik tplink router tartalmaz igmp proxy-t (gyári fw), viszont az újabb reveknél még az olcsóbb modellekben is már találni, pl 841nd v9 emulátorában már szintén látszik de a v8-ban még nincs, ez van pl nekem is, viszont lényegtelen mert azt úgyis csak ap/switch-ként működtetem
kezdenek rájönni a gyártók hogy ez egy meglehetősen fontos funkció -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #9692 üzenetére
azon a linken nézd amit én írtam, ott már van
és a legújabb gyári firmben is (TL-WDR3600_v1_140916) -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #9688 üzenetére
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #9538 üzenetére
nem egészen, a 751 és 951-es modellekben nincs minipci:
http://wiki.openwrt.org/_media/media/rb951g2hnd-03.jpg
http://www.lanmart.ru/media/wysiwyg/instriction/021_compare_rb751_rb951/mikrotik_rb751u_2hnd.jpg
mondjuk egy RB411 / RB411L -be pedig nem sok értelme van áldozni ha otthoni routernek kell, mert a 2 együtt már nem kicsit többe jön mintha venne egy RB951g-2HnD-t ami egy nagyon bika soho gépezet ezért a pénzért -
trance89
őstag
nagyon el vagy tévedve, a lan-lan wan-lan (köszönhetően a hw nat-nak) átvitel simán hozza a gigabit körüli értékeket, ha már a routerre kötött hdd-re/ről szeretnél másolni az már kicsit más tészta ugyanis ott az 560MHz-es proci a szük keresztmetszet és azt se felejtsük el hogy ezen a masinán 2.0-ás usb portok vannak
mint ahogy suste írta, köss egy 600Mhz-es PII-es PC-t 128MB ram-al egy gigabites hálóra és próbálj meg másolni vmit a hhd-ről hálózaton, szted mennyivel fog? -
trance89
őstag
most őszintén, mégis mit vártál egy 13-14 ezres árkategóriájú routertől? azért ne essünk a ló túloldalára, ez a legolcsóbb gigabites routerek egyike ami meglehetősen jó hardverrel rendelkezik ezért használható nas funkciókra is de nemsemmi hogy egyesek elvárják hogy ugyanolyan sebességeket produkáljon mint egy 3x-4x ennyibe fájó nas vagy pc...
-
trance89
őstag
szépek ezek a kék ledek de rohadt erősek, tegnap leragasztottam a belsejében az egész led sort egy kevésbé átlátszó ragasztószalaggal így most már nagyon fasza lett, azelőtt simán kivilágított egy 4x5m-es helyiséget éjjel, íróasztalnál szemben vele szintén nem lehetett kibírni mert kiszedte a szemeimet sötétben
-
trance89
őstag
válasz
atomanti19 #9204 üzenetére
a modemet rakd bridge módba és a router tárcsázzon pppoe-n keresztül, ha pedig dlink dsl-321b vagy 360r modemed van akkor nagyon ajánlott ez a fw: http://logout.hu/cikk/uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/bevezeto.html
ez a 2 modem talán a legelterjedtebb és a gyári fw egy instabil rakás szar mind2re -
trance89
őstag
válasz
Stukker1987 #8798 üzenetére
nem kell hozzá már a februári verziók óta
-
trance89
őstag
hálás köszönet
én viszont már jönnék is egy kis kéréssel: pls tudnál összedobni egy transmission-el szerelt verziót ami még tartalmaz angol nyelvet is? mert ebben csak magyar van az meg eléggé szúrja a szemem egy router kezelőfelületén
minden mást tartalmaz amire nekem (és még a túlnyomó többségnek) szüksége lehet, amúgy szépen ketyeg egy wdr3600-on -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #8595 üzenetére
kb 1 hónapja szórakoztam 841ND-n openwrt-n relayd-vel, 2-3x reseteltem a reset gombbal, mindig visszaállt alap beállításba aztán csináltam elölről
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #8593 üzenetére
igen mert már nem 1x csináltam
ha pedig trunk verzió van fent (az rc3 is az, a véglegesben lesz majd csak luci) és resetel az ember akkor minden veszik, a lucit is lehet újrarakni -
trance89
őstag
jól
a resethez cca 10 sec reset gomb tartás kell, ez valszeg egy restart volt mert reset után a lucit is húzhatnád újra (vagyis mindent kezdhetnél elölről)
openwrt alatt szinte bármi kivitelezhető, asszem a tűzfalszabályoknál kell bűvészkedni kicsit de ezt a hozzáértőbbek majd megmagyarázzák hogyan, ennyire mélyen nem vagyok benne az openwrt világában
"Interfaces-nél a LAN-ból kiveszem a pipát és csak a wna-hoz teszem be az jó megoldás erre?"
próba, bajt nem csinálsz vele -
trance89
őstag
jól sejted, más alhálózaton vannak így nincs más megoldás mint átírni itt vagy ott
amúgy nyugodtan hagyhatod dhcp-n, nem kell statikus cím mert az openwrt mindig ugyanazt a címet adja minden adott mac címnek, áramtalanítás és reset után is de esetben egyszerűbb ha átírod 0.1-re a lan címet
ja és a router nem árt ha más alhálózaton van mint a modem, (pl 0.1/1.1) az ütközések elkerülése végett
vendég wifi: network - wifi - add gomb és beállítasz mégegy wifi hálózatot (külön ssid-vel)
openvpn: google tele van leírásokkal, pl [link]
a network/wifi/firewall/dhcp konfig fájlokat sokkal egyszerűbb winscp-vel módosítani vi-vel (text editor) szórakozni:
[link]
megnyitod, file protocol: scp, beírod: router ip, user, pass és login, az etc/config mappában pedig ott a konfig fájlok az edit gomb pedig felül
így a leggyorsabb -
trance89
őstag
ahogy intruder is írta, ez a pontos sorrend:
1. beszúrod a wan-ba a netkábelt, bármelyik lan-ba a pc-t
2. vársz míg kap a pc-d ip címet, utána telneten kiadod a passwd parancsot, ezzel állítasz be jelszót, ha megvan kilépsz
3. belépsz ssh-n és kiadod a következő sorokat egyesével:opkg update
opkg install luci
/etc/init.d/uhttpd enable
/etc/init.d/uhttpd start
reboottelnet/ssh-hoz putty-t használj, a restart parancs beírása után újraindul és már be tudsz lépni a webes felületen
-
trance89
őstag
nincs abban sem javítva, külön kell beírni a scriptek közé luci-ban
minden openwrt alapú fw-t ugyanúgy kell flashelni
vpn szerver tudtommal nincs benne
igen csak lengyel de az hogy miket tartalmaz/milyen fájlrendszereket támogat tökéletesen érthető, vagy ott a google translate:Modified firmware OpenWrt Barrier Breaker
Last update: 2014-08-16 9:22 images based on release Barrier Breaker .
They are designed for routers on the platform ar71xx or ramips with 8MB or more of flash memory. The content is identical to the aforementioned images + plus:
- full Luciana - two themes: the standard OpenWrt (the settings in the gui) and Bootstrap (set by default)
- English and Polish translation
- additional applications - DDNS, WoL, UPnP, Samba, Transmission , QoS, HD-IDLE, Watchcat, print server, all with the possibility of setting from Luciana
- support for 3G modems (chat / usb-modeswitch / serial-option / serial-sierrawireless / acm / cdc-ether / cdc-ncm)
- adding packages to handle different protocols wan
- 3g modem, pptp, xl2tp, PPPoE, IPv6, etc.
- Supports file system ntfs-3g / vfat / ext2 / ext3 / ext4 images can be downloaded from http://dl.eko.one.pl / luci / barrier_breaker / ar71xx / (Barrier Breaker).Luciana=luci (kezelőfelület)
nekem is van egy wireless repeater beiktatva, az adott eszköz egy 841nd v8 router, rajta gargoyle fw-el (szintén openwrt alapú), abban pár klikk a wireless repeater bridge mód, ez pedig mivel kliensként csatlakozik a fő routerre tökéletesen műkszik szinte bármilyen routerrel (+akármilyen firm)
a range extender-ek gyári fw-jét eléggé szidják mert elég sok routerrel nem kompatibilis (nem csatlakozik) vagy szar sebességet produkál -
trance89
őstag
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewforum.php?f=28
itt rengeteg 3600-assal kapcsolatos topic van és elég sokban panaszkodnak, legtöbben az instabil vagy lassú wifi kapcsolatot emlegetik (2,4 és 5ghz-en is), a legfrissebb 2014 júniusi buildet nemnagyon dícsérik, 2-3-al régebbi verziókat ajánlanak
openwrt alatt a wifi bug januári javítása óta nincs semmi hasonló, amúgy egy fikarcnyival sem bonyolultabb mint egy dd-wrt, ugyanolyan áttekinthető/logikus felépítése van
sztem maradj inkább az openwrt-nél, vargalex vagy poli27 buildjei jók csak ezekhez kell a wifi patch (2 kattintás beírni) vagy ha jó az angolod akkor ezt ajánlanám, én már jó ideje ezt használom: [link]
havonta frissítik, betonstabil custom build minden népszerű >8MB flash-el rendelkező routerre, alapból szinte ugyanazokat csomagokat tartalmazza mint a vargalex/poli27 build kivéve a dlna-t de ez is bármikor felrakható (1.27 MB szabadon felhasználható)
csak angol/lengyel nyelvet tartalmaz, angol az alapértelmezett
ha érdekel akkor gyáriról ezt kell feltenni: [link] -
trance89
őstag
igen, a rart fájlt nem is fogadja el
viszont a 2013 áprilisi dd-wrt-vel ugyanúgy lesznek wifi problémák mint a tavalyi openwrt-kkel, ez utóbbihoz a kb 2014 feb óta megjelent buildekben már benne a wifi javítás
a dd-wrt fórumon rengetegen panaszkodtak anno a wifi-re, azóta nem is jártam ott
az openwrt sokkal kiforrottabb atheros soc-os eszközökre -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #8520 üzenetére
az hogy factory vagy sysupgrade verziót teszed meglévő openwrt-re tökmindegy, ezzel brickelni nem lehet, már nem egyszer raktam factory verziót több routeren is openwrt-re mindenféle probléma nélkül
dd-wrt-nél ugyanez a helyzet, ott van factory-to-ddwrt.bin és ...-webflash.bin, boot-os gyári fw ráflashelésénél szintúgy brick a vége! ezért a dd-wrt letöltési oldalon egyből linkelik is a webrevert (boot résztől megszabadított) gyári firmet -
trance89
őstag
vargalex hdd formázója nincs benne de ez nem is valami fontos, ottvan pl a minitool partition wizard: [link]
minidlna sincs benne de ez 2 kattintással felrakható, a többi stimmel
barrier breaker az új verziók, az attitude a régi, ebből már talán nem is fognak újabb buildet kiadni
nem valami bonyolult, ha elakadsz itt vagy az openwrt topicban segítenek, ha pedig nem tetszene pár kattintással visszarakható a gyári fw -
trance89
őstag
azt amit linkeltem, a poli27 és vargalex fw jóformán ugyanaz csak jóval öregebb kiadások és mind2höz kell külön a wifi patch 1.3-as hw verziótól
a dd-wrt egy rakás szar erre a típusra
gyári fw-hez képest szinte csak előnyei vannak, az eko.one.pl linken található luci-s verzió pl ezeket az extrákat tartalmazza:
DDNS, WoL, UPnP, Samba, Transmission, QoS, HD-IDLE, Watchcat, 3G modem támogatás stbstb -
trance89
őstag
nem kell a poli fw, használd ezt: http://eko.one.pl/?p=openwrt-luci
majdnem ugyanazokat a csomagokat tartalmazza mint a poli csak ezt folyamatosan frissítik, alapból angol nyelvű
a wifi patch 1.3-as hw verziótól felfele kell, de az újabb buildek már tartalmazzák a javítást mint a fenti verzió is amit linkeltem, nekem is az fut az 1.3-as kékledes 3600-omon, semmi hibája nincs(#8388) Centaurus
persze, majd keress pm-ben
gargoyle (openwrt alapú fw) kell hozzá, vagyis azzal a legegyszerűbb, mindössze pár kattintás -
trance89
őstag
válasz
szevaleva #7133 üzenetére
gargoyle fw-hez van egy wifi scheduler nevű kiegészítő, ebben pontosan meg tudod adni mikor legyen aktív a wifi, a hét minden napján hány órától hányig:
ez viszont a wifi-t kapcsolgatja, ha csak 1-2 gépről lenne szó akkor ott a gyári firm-ben a parental control és access control - schedule, itt mac cím alapján tudod beállítani ki és mikor csatlakozhasson fel -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #6648 üzenetére
sztem openwrt vagy dd-wrt alól is megoldható azt pedig nem olyan egyszerű hekkelgetni
-
trance89
őstag
szeretném én is használni ezt az adblock scriptet egy 841ND AP-n de nem tudom felrakni mert a router úgylátszik közvetlenül nem éri el a netet:
192.168.88.1 - router ami ossza az IP-t
192.168.88.3 - AP
az AP-n van wifi is bekonfigurálva azon keresztül tökéletesen megy a net csak az AP nem látja közvetlenül
az openwrt pedig punk17 build-je
valakinek valami ötlet? -
trance89
őstag
ott a pont, hacsak nem darálod szét rajta a csavarokat a csavarhúzóval(ami egy műanyag ház esetén csaknem kizárt) akkor még egy avatott szem sem mondja meg hogy az adott cucc szét volt szedve
túlmelegedésről pedig annyit hogy ezek apró, gyenge smd ledek, nem olyanok mint amilyen a telefonodban is van, max langyosak
viszont a ledek is lefesthetők akár színes filctollal így sokkal gyengébben fognak villogni, garanciáztatás esetén pedig bármilyen alkoholtartalmú löttyel egy törléssel eltüntethető -
trance89
őstag
valószínű hogy csak pár smd kondi értékén változtattak, ezekről pedig pusztán ránézéssel meg nem mondod hogy milyen értékűek, mindenképpen mérni kell
az smd ellenállások viszont megállapíthatók mérés nélkül is, vagy számozva vannak vagy színkóddal jelölve -
trance89
őstag
-
trance89
őstag
az ilyenek miatt nem szeretek gyári fw-t használni, bár erre a ketyerére nincs is más:
This device has the same form factor as the TL-WR703N and also uses the AR9331 chipset.But it only has 2MB flash and therefore will not be supported in OpenWrt. Early versions have 16MB RAM (for both Chinese and International versions), latest versions even only have 8MB RAM and run vxWorks (see boot log).
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #5446 üzenetére
így sem:
Oops! Google Chrome could not connect to www.gargoyle-router.comTry reloading: www.gargoyle-router.com
ugyanez IE-el, viszont pingelni meg tudom
felettébb érdekes
-
trance89
őstag
válasz
hudyfiu #5445 üzenetére
nem köszi, le van mentve mindegyik amelyik kell de azért itt-ott fel szoktam nézni az oldalukra
utóbbi időben viszont átszoktam Gargoyle PL-re, ugyanaz mint a hivatalos csak folyamatosan frissítgetik/oksítgatják -
trance89
őstag
akkor a szolgáltatómnál van valami szar mert telefonról sem jön be ugyanarról a hálózatról (telekom.sk), mobilnetről viszont igen
dns cserét, dns cache ürítést próbáltam és még a ccleaner-t is ráeresztettem a chrome-ra -
trance89
őstag
csak nálam nem jön be napok óta a gargoyle oldala?
http://www.gargoyle-router.com/ -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #5409 üzenetére
nekem szeptember környékén vásárolt 1.3-as rev is kék ledes mégis szar a wifije
-
trance89
őstag
válasz
VeryByte #5241 üzenetére
az emberek nagy része aki még nem látott routerboard-ot ezt szajkózza, de itt egy kép: [link]
ebben az egy ablakban beállítható minden amire a userek túlnyomó többségének szüksége van
aki pedig kicsit is konyít a hálózati eszközökhöz játszva beállít rajta akármit, kismillió szájbarágós leírás van hozzá, aki pedig egy mezei routerrel nem tud mit kezdeni az úgyis az ismerőst hívja aki az alap dolgokat még akkoris betudná lőni egy ilyenen ha először lát ilyen kütyüt(#5253) VeryByte
elvileg rárakható de én soha nem cserélném le rajta a routeros-t, így tökéletes ahogy van
rengeteg router megfordult már nálam de stabilitás/megbízhatóság terén egyik sem közelítette meg azt a szintet amit a RB nyújt -
trance89
őstag
minél előbb add el, én is ezt tettem
szimplán kifogtál egy szar darabot mint én is anno, nálam is pontosan ugyanezt csinálta gyári és openwrt fw-el is, több nap baszakodás után meguntam, rengeteg mindennel próbálkoztam
és ami a legnagyobb baj hogy hiába viszed megreklamálni nagy az esély hogy ha újat kapsz az is ilyen lesz, rengetegen panaszkodnak wifi problémákkal wdr3600 esetén
utána vettem egy RB951G-2HnD-t, emellett a wdr3600 egy ócska szar és ami a vicc hogy árban pont ugyanannyi -
trance89
őstag
válasz
B-L-A-C-K #4730 üzenetére
Intel Centrino Wireless-N 2230
egy 10 eurós wifi kártya ami a 150Mbit-et lazán kihajtja + még BT-t is tud, pár hete cseréltem a laptopomban az öreg realtekest erre mert azt mindig ledobálta a router, ezzel már tökéletes -
trance89
őstag
válasz
zsolt320i #4429 üzenetére
én pár hete vettem egy 3600-ast és én is megdöbbentően tapasztaltam hogy eddig messze ez a legszarabb wifi térerőt biztosító router (nem csak gyári fw-el), pedig már sokféle megfordult nálam
az 5ghz részét nem is próbáltam mert nem izgat, a 2,4 lett volna fontos, azal pedig 2 helyiséggel odébb már kiugrált a térerő
most arra vár a szekrényben hogy eladjam
aztán 2 hete pedig beszereztem egy ilyet: [link]
na ez router, 1 watt wifi teljesítmény, 2db 2,5 dbi beépített antennával dupla akkora térerő a családi házunk minden sarkában mint azelőtt bármilyen más routerrel
pl 1db 30-as falon és egy vasbeton emeleti padlón keresztül (légvonalban kb 10-12m) van 60-65 dbm, ez telefonon/tableten 4/3, ritkábban 4/2 csík)
a rajta futó routerboard fw pedig így néz ki: http://demo.mt.lv/
elsőre nagyon bonyolultnak tűnik az egész de minimális utánaolvassásal kap az ember egy hihetetlenül stabil és megbízható eszközt, egy wdr3600 openwrt-vel is kispista emellett holott azonos árkategória -
trance89
őstag
nem mondtam, hogy a fal mellett vezesd el, átfúrni (esetleg ismerőssel átfuratni) a falat és elég egy pár méteres lankábel
nekem is a 15m-es az egész lakásunkon át húzódik, értsd 3 falon keresztül (az egyik egy 30-as fal), ha kerülgettem volna, még a 30m sem lett volna elég -
trance89
őstag
attól függ mekkora lenne a max fájlméret amit néznél a tv-n, ha szóba jönnének nagyobb 1080p anyagok akkor inkább wdr4300
de persze csak akkor ha veszel mellé egy normális 5ghz-es stick-et is, ez pedig nem is annyira olcsó, enélkül semmi értelme cserélned
a másik kérdés az, hogy tetszeni fog e a tv-dnek a wifi stick, mondjuk ennek utána lehet járni google-n hogy esetleg melyik 5ghz-es stickeket szereti és akkor nem érhet meglepetés
viszont ha csak 5m a különbség akkor miért nem a kábelt választod? nekem a lakásban 2db wdtv van, egyik 5 másik 15m-es lan kábellel rádugva a routerre, 100x jobb mintha wifin csatlakoznék töredéke akkora sebességgel, ha van hova elrejteni a kábelt akkor sokkal inkább ezt ajánlom, fillérekből meg tudnád úszni
kábelen pedig csak egy 100mbit-re képes lejátszóval/tv-vel is akadásmentesek a 30-40 gigás 1080p anyagok -
trance89
őstag
de az az érdekes hogy pár napja amikor még fentvolt a vargalex fw és telefonnal (nexus 4) próbáltam rácsatlakozni ugyanúgy ledobott, aztán már vissza se jött a wifi, ekkor csak a repeater módban üzemelő 741nd volt rácsatlakozva és azt is ugyanúgy levágta
a nexus 4-ben pedig messze nem realtek hálózati chip van hanem qualcomm (már egy ideje övék az atheros) ami elég jól teljesít és az 5ghz-et is tudja -
trance89
őstag
itt is írtak róla páran és a wdr4300 topicban szintén ami ugyanez a hardver, ezenkívül egy rakás külföldi fórumon írkodnak erről a hibáról
nekem nagyon úgytűnik, hogy ez valami hardveres hiba lesz mert sokaknál hibátlan bármelyik openwrt fw, másoknál pedig összevissza dobálja a wifit ugyanazzal a fw-el, mint nálam is, és persze 1.3-as rev ami elég új
tegnap olvastam egy 1 hónappal ezelőtti hsz- t itt egy hasonló cipőben járó egyénről aki megreklamálta és kapott is egy újat helyette de az ugyanúgy szar volt, szóval elég sok a defektes verzió -
trance89
őstag
válasz
Lacics25 #3892 üzenetére
nagyon sok embernél vannak gondok a wifivel wdr3600 esetén openwrt alapú fw-ekkel, köztük nálam is
vargalex-el megállás nélkül dobálta a wifit, egy friss trunk buildet próbáltam tegnap azzal már majdnem jó volt, dobálni nem dobált de annyira lassú volt a wifi sebesség hogy alig töltődtek be az oldalak
ment vissza a gyári, azzal nincs se dobálás se sebességbeli problémák
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Óriáskészülék, kis akksival
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Formula-1 humoros
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Demót kapott a Lost Soul Aside
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest