- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
donmackó
addikt
válasz
vargalex #11799 üzenetére
Akkor lehet hogy én voltam a béna.
Én a mtd -r write /tmp/firmware.bin parancsot adtam ki amikor winscp-vel felmásoltam a firmware-t. Lehet hogy be/át kellett volna állítani a jogokat a fájlon? Meg amikor kiadtam a mount_root parancsot az elején, nekem nem azt írta hogy root@OpenWrt:~# hanem samknows@OpenWrt:~#. Nem lehet hogy nem teljesen ugyanaz a firmware volt nálunk? Utólag kicsit sajnálom hogy nem csináltam pár képernyőképet.
-
vargalex
félisten
válasz
donmackó #11798 üzenetére
Szia!
Pedig hidd el, hogy ebbe a részébe nem nyúltak bele. A /tmp ugyan úgy egy ramdrive (a RAM fele), csak saját scripteket tölt le oda. De azért bőven van hely a firmware-nak és a /tmp-be váltás is ugyan úgy megy (persze a cd és a /tmp közé kell egy szóköz, nem cd/tmp, ahogy te írtad):
BusyBox v1.19.4 (2015-02-03 17:28:09 GMT) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
_
___ __ _ _ __ ___ | | ___ __ _____ _____
/ __|/ _` | '_ ` _ \| |/ / '_ \ / _ \ \ /\ / / __|
\__ \ (_| | | | | | | <| | | | (_) \ V V /\__ \
|___/\__,_|_| |_| |_|_|\_\_| |_|\___/ \_/\_/ |___/
P E R F O R M A N C E M O N I T O R I N G
SW: WDR3600 Build
-------------------------------------------------
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 896.0K 212.0K 684.0K 24% /
/dev/root 6.0M 6.0M 0 100% /rom
tmpfs 61.9M 1.1M 60.8M 2% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 896.0K 212.0K 684.0K 24% /overlay
overlayfs:/overlay 896.0K 212.0K 684.0K 24% /
root@OpenWrt:~# cd /tmp/
root@OpenWrt:/tmp#Egyébként legfeljebb a firmware feltöltéskor fordulhatna elő olyan, hogy nem fér el a /tmp-be a feltöltendő file. De ugyan ez lenne a helyzet wget-nél is. Ugyanis a frissítéskor az mtd, vagy a sysupgrade parancs kiadásakor nincs progress, azaz ott biztosan nem láttál 7%-ot (mivel semmi ilyesmit nem jelez közben).
-
donmackó
addikt
válasz
vargalex #11794 üzenetére
Én nem akarom kétségbe vonni a tudásod, de megjegyezném hogy például a cd/tmp parancsra biztos hogy hibát fog dobni (legalábbis nem azt írja ki mint a normál openwrt). Az meg hogy felteszed winscp-vel a firmware-t az addig oké, de ha telepíteni próbálod 7%-nál le fog állni és valami hiba üzenetet fog dobni. Próbáld ki és majd meglátod. Előtte csinálsz egy backupot és visszateszed.
-
válasz
eszakas #11795 üzenetére
Reset gombot áram alatt nyomva tartva ~10mp-ig, nincs semmi változás?
A gépen fix 192.168.1.x IP címet beállítva, nem válaszol a router a pingre?
Ha saját routerrel összekötöd a WhiteBox WAN portját, nem látszik a saját router DHCP kliensei közt?
Ha UTP kábellel összekötöd valamelyik LAN portját a PC-vel, a számítógép érzékeli a kapcsolatot? A routeren kigyullad a megfelelő LAN LED?
-
eszakas
őstag
Az a fejlemény, hogy a bal és a jobb szélső ledek világítanak
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #11792 üzenetére
Szia!
Én pedig csak azt jegyezném meg, hogy a donmackó által linkelt megoldás is failsafe-val indul (a Step 5-ben pont azt csinálja, majd a Step 7-ben telnetel a routerre).
Ráadásul a Step 8-ban úgy írja a passwd parancs használatát, hogy előtte nem is mount-olja a jffs2 partíciót, majd a Step 9-ben azt írja, hogy kapcsold ki a routert. És szerinte utána egy másik router mögé kötve be lehet rá SSH-zni. Hát nem, mert így a root új jelszava csak a tmp-ben lesz, ami az újraindulás után elveszlik. Az már csak hab a tortán, hogy az SSH után futtat egy mount_root-ot, majd wget-el szedi le a telepített http szerverről. De könyörgöm, ha valóban tud SSH-zni (egyébként valóban lehet, csak a Step 8-ban ugye kell egy mount_root a passwd elé), akkor minek a http szerver és egyéb baromság. Egyszerűen SCP-vel fel lehet másolni a routerre a firmware-t. Vagy akár wget-el közvetlenül a netről leszedni, hiszen ilyenkor van net az eszközön. Szóval, szerintem ez egy eléggé elcsépelt leírás...
Egyébként én is failsafe-ban mount_root után változtattam a root jelszót, hogy azért néha rá tudjak nézni, hogy mit csinál:
BusyBox v1.19.4 (2015-02-03 17:28:09 GMT) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
_
___ __ _ _ __ ___ | | ___ __ _____ _____
/ __|/ _` | '_ ` _ \| |/ / '_ \ / _ \ \ /\ / / __|
\__ \ (_| | | | | | | <| | | | (_) \ V V /\__ \
|___/\__,_|_| |_| |_|_|\_\_| |_|\___/ \_/\_/ |___/
P E R F O R M A N C E M O N I T O R I N G
SW: WDR3600 Build
-------------------------------------------------
root@OpenWrt:~#Szerk.: Persze, igazából ez a hozzászólás nem neked szólt, hiszen ezzel te tisztában vagy.
Szerk2.:
(#11791) Headless: A failsafe módhoz a qss (illetve szerintem a TL-WDR3600-on az wps/reset) gombot nem feltétlenül jó rögtön áram alá helyezéskor nyomogatni. Hiszen, ha a bootloader tartalmaz tftp recovery módot, akkor így abban áll meg az eszköz. Szóval, a failsafe-hoz akkor kell megnyomni (elég egyszer) hátul a gombot, mikor másodjára felvillan a System led.
-
-
válasz
donmackó #11786 üzenetére
'Csak megjegyzem hogy a whitebox firmware cseréhez ez a helyes módszer'
"utána rá kell dugni a saját hálózatodra hogy ip-t kapjon, különben elveszik az ssh hozzáférésed. Ez tapasztalat."
Ez így nem teljesen igaz, mert ha van működő rendszer rajta, akkor simán meg lehet flashelni failsafe módban, telnet-en, ahol fix ip címe van az openwrt-nek.
http://itcafe.hu/tema/samknows/hsz_1130-1130.html
http://itcafe.hu/tema/samknows/hsz_1081-1081.html -
Headless
őstag
válasz
eszakas #11790 üzenetére
Először mostmár akkor tényleg megkéne tudni, hogy a failsafe üzemmód még működik-e az eszközön, mert ha működik akkor nem kell angolul se tudni csak le kell másolni a dolgokat mint ott csináltak, ez olyan esetben még google fordítóval is menne.
Szóval hogy ezt kiderítsd.
1. áramtalanítsd a routert
2. Kapcsold be a routert
3. amint bekapcsoltad kezd el nyomogatni a qss gombot hátul veszettül.Ha sikerült failsafe módba lépni az jelzi, hogy a system led(csillag) iszonyat gyorsan villogni kezd. Ha ez megvan akkor örülj, mert még minden kokányolás nélkül megoldható a dolog.
-
vargalex
félisten
válasz
donmackó #11788 üzenetére
Szia!
Ehhez sajnos olyan eszköz kell, ami legalább failsafe módban elindul. Ugyanis ez az általunk is írt failsafe módból történő frissítés. A kollégáé nem boot-ol sehova. Ezért írtam, hogy ha olyan bootloader van rajta, amiben van tftp recovery mód, akkor az megoldás lehet, különben csak a soros port marad.
-
eszakas
őstag
válasz
donmackó #11786 üzenetére
Nem dugtam én sehová
.
Egy hálózat független laptopon csináltam az egészet a TP-1043ND-vel/az volt az előző WB de azzal meg az utóbbi időben. 2év után szakadt a net azért küldték a 3600-at/. Az most a fő ruterem, egyenlőre én nem találok benne problémát, ami nem jelenti azt, hogy nincs is
Ja sajnos nem tudok angolul és a google fordítója után ilyet csinálni elég izgalmas
-
donmackó
addikt
válasz
eszakas #11785 üzenetére
Csak megjegyzem hogy a whitebox firmware cseréhez ez a helyes módszer: [link]
Én is így csináltam. Ami a Samknows topikban van az nem jó. Ugyanis te engedélyezed az ssh hozzáférést telneten, utána rá kell dugni a saját hálózatodra hogy ip-t kapjon, különben elveszik az ssh hozzáférésed. Ez tapasztalat. Én is cseréltem fimware-t a whiteboxomon (miután nem keresték) így lett a második 3600-asom. És egy fél napom elment mire rájöttem (illetve megtaláltam ezt a leírást
). És evvel a leírással elsőre sikerült.
-
vargalex
félisten
-
Headless
őstag
válasz
eszakas #11781 üzenetére
Közbe megtaláltam a samknows topicot és látom onnan kerültél át ide
Alexnél biztos nem tudok okosabb lenni
Firmware attól függ mit kezdenél vele.. kell-e torrent vagy csak úgy routerként szeretnéd.
Ha egy mindenest szeretnél, akkor Suste buildjét ajánlom jól működik. Viszonylag friss.
Ha viszont csak router funkciókat szeretnél, akkor garagoyle. -
eszakas
őstag
Sziasztok!
A Samknowtól kaptam egy TL-WDR3600as WB-t de nem indul el, nem kap ip címet és behal az egész hálózatom ha bekötöm. Úgy hogy a support azt írta küld másikat. A topicban azt javasolták próbáljak rá firmware-t tenni hátha elindul. Én a gargoyle félére gondoltam, meg próbálom hátha sikerül
.Esetleg direkt letöltési linket tudtok adni ahonnan letölthetem a legstabilabbat /a samknow nélkülit/?
Köszi.
-
PistiSan
addikt
válasz
Intruder2k5 #11772 üzenetére
Lehet én is kipróbálom!
Jól rémlék, hogy csak a gyáriról való openwrt-re frissítéshez kell a factory.bin-t használni, ha pedig openwrt-ről frissítek, akkor a sysupgrade.bin kell? -
válasz
Intruder2k5 #11774 üzenetére
1.7.1
-
-
válasz
Intruder2k5 #11772 üzenetére
mielőtt szerkesztetted, már vettem az infót és fel is raktam, épp konfigolom
(luci nagy szerelmem, de funkcionalitásban végülis a gargoyle nekem jobban testhez áll ugyhogy majd megszokom az ő felületét... egyelőre látszólag rám szabták
)
köszönöm még1x!
-
-
válasz
Intruder2k5 #11770 üzenetére
köszi!
1. nem bízok a régi penjeimben, az ujakat meg fájna beáldozni
2. áh... nagyon kevés vagyok ehez
3. egy szem miniupnpd-t és a luciját raktam fel csak
4. nehéz ám rátalálni az igazira... -
-
válasz
Intruder2k5 #11768 üzenetére
tudok tenni valamit? forgatott romból tudok én törölni bármit? (gondolom nem)
ergo másik rom kéne ... vagy kompromisszum... csak az a bajom, hogy az upnp mindenképp kell (de semmi más...), kézzel nyitva a portokat sose tudok perfekt lenni lájvon/psn-en a konzolokkal
akkor se, ha PONT ugyan azt nyitom amit az upnp... ez már a gyári FW-n is így volt, tehát nem az van, h az iptablest bénázom el
lehet ezek a szutykok az upnp nemléte esetén automatikusan bénának jelölnek (ami persze nem akkora gáz, csak mégis, az érzés, h ha akarnék, nem tudnék mindenkivel multizni
)
mindenféle nemsuste, nemvargalex romot nem merek feltenni... nincs már erőm kísérletezni
-
-
válasz
Intruder2k5 #11766 üzenetére
root@malacka:~# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 384 332 52 86% /
/dev/root 6656 6656 0 100% /rom
tmpfs 63228 1416 61812 2% /tmp
tmpfs 63228 104 63124 0% /tmp/root
tmpfs 512 0 512 0% /dev
/dev/mtdblock3 384 332 52 86% /overlay
overlayfs:/overlay 384 332 52 86% /ill. luci szerint még van 52 kbyte.... :/
és most 0.4-en is ez történt
megállt a menthetőség.... szal valami tényleg betelíti a flasht
(köszi!)
-
-
felraktam suste 0.5-jét, de nem vált be
elkezdem konfigolni (ftp, dlna, transmission, samba OFF, repóból miniupnpd + luci addonja feltesz, dhcp rezerválások, router neve) és egy idő után nem menti el a konfigot... már vagy 4-5x nekimentem (volt rezet és sysupgrade ujraflash konfigok megtartása nélkül), de mindig előjön: rányomok h enable wifi pl 5ghz (most legutobb ott halt meg, de mindig más beállításig jutok) és ujratölt a weboldal és a beállítás továbbra is disabled.ha csak save-t nyomok, akkor 1 elmentendő cuccot jelöl jobbra fent a luci, de hiába, mert apply esetén semmi nem történik.... nagyon fura.... ilyet még nem látok
lehet visszamegyek 0.4-re, hogy kiderüljön az uj buildel van-e a gond
mostanra már eléggé betanultam miket csinálok
-
Headless
őstag
Hát én IOS-en pl használom a (vSSH), mert egyszerűbb mint webes felületet használni. pl etherwake-t könnyebb kezelni, mert vannak makrók amiket el lehet menteni.
Most hirtelen google playen megnéztem ott is van. Esetleg érdemes rávetni egy pillantást.
Habár az ingyenes verzióban van reklám, csak 2 macro-t lehet elmenteni, 2 kulcsot, és 5 szervert -
Abron
csendes tag
Sziasztok
Ez a sor szemeteli tele e logomat.Wed Apr 22 07:21:41 2015 daemon.warn odhcpd[1034]: DHCPV6 SOLICIT IA_NA from 000100011c5c3151000acd1023e8 on br-lan: no addresses available
Tudja valaki mi okozhatja illetve mit kell kikapcsolni? Amelyik opciónál találtam IPV6ra utaló jeleket mindenhol kikapcsoltam vagy töröltem. Kihagytam volna valamit? Előre is kösz.
-
suste
veterán
válasz
Plehboj #11758 üzenetére
Ha vannak fix parancssoraid, vagy kész scriptjeid amit indítgatni akarsz, akkor egy egyszerű webes felületet is csinálhatsz hozzá (nyomógombokkal), és azt böngészőben már elég könnyedén nyomkodhatod bármilyen oprendszeren.
Vagy ott van az opnwrt-s luci-app-commands felület, amiben elmenthetsz parancsokat.....bár ezt mintha írtad volna, hogy valamiért nem jó neked.... -
Plehboj
tag
Sziasztok !
Ismertek esetleg olyan android-os app-ot, amivel elérhető az openwrt-és router
és közvetlenül el lehet indítani szolgáltatásokat, scripteket a routeren ?
Ilyen progi pl a JuiceSSH csak ennek a fizetős változata tudja
a "manage snippets" funkciót. Lényeg: SSH keresztül kapcsolódnék
a routerhez androidos mobilon, de nem szeretnék pötyögni parancsokat,
hanem ikonra kattintva/menüből kiválasztva szeretnék utasításokat
adni a routernek. Ilyen ingyenes droid-os appot ismertek ?
A luci-is webes megoldás nem igazán nyerő mobilon... -
hl225
tag
Sziasztok!
Sajnos rendszeresen DNS hibába ütközök böngészés közben, ezért a mellékelt kép szerint beállítottam a google és opendns szervereit.
Azonban ha megnézem a valósidejű grafikonoknál a kapcsolatok adatait fel-fel tűnik a telekomos dns szerver is. Hol tudnám megszüntetni?A következő problémám az lenne, hogy transmission futtatása során egyszerűen elfogy a szabad memória (1%-ra csökken), már olyan 50 torrent seedelésénél is.
A harmadik, hogy megjelent nekem is a logban a következő üzenet.
"QUASHFS error: xz_dec_run error, data probably corrupt"
error: Unable to read page, block ....
2-3 újraindítás után viszont 8 órája semmi.A második és a harmadik probléma összefüggésben lehet-e a DNS hibával.
Most leállítottam a transmission-t, azóta mintha javult volna a helyzet, de előtte 1,5 évig 200 torrenttel ment minden gond nélkül (memória akkor is lement 1%-ra, logot meg nem néztem eddig). Azért gondolom a DNS problémát, mert volt olyan oldal ami bejött, skype illetve más hálózati kapcsolat is volt.Ha esetleg a konrét kérdésen kívül van valakinek ötlete, javaslat mit nézzek meg szívesen veszem a tanácsot.
Előre is köszönöm. -
Mocsokba
tag
válasz
Kicsirics77 #11744 üzenetére
Áttettem, köszönöm!
-
Mocsokba
tag
válasz
SztiviVander #11735 üzenetére
Leszakadó kliensek: telefonok, laptop
WPA2 titkosítás van, csatornák változóak, mert azokat is próbálom mindig változtatni, hát ha a miatt van. Egyébként "csendes" környék, mert 2-3 router van hatótávolságon belül. -
SztiviVander
addikt
-
doberman
senior tag
válasz
Mocsokba #11730 üzenetére
Vargalex-ben:
Rendszer -> rendszerindítás -> helyi indítóscript -be írd be az exit 0 elé:
echo 18 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio18/direction
echo 19 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio19/directionmajd elküldés gomb, majd egy újra indítás...
-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy a Wifi-t ugye napjában többször ledobja a router. Azonban amikor vezetékre dugom, akkor megint van wifi és onnantól kezdve, amíg használom, addig jó.
Lehetséges, hogy "alvó" módba kerül és akkor "ébred" fel, ha lan-nal csatlakozom?
Ha igen, hol lehet ezt kikapcsolni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Wajk
addikt
válasz
dredjudge84 #11726 üzenetére
Használd a keresőt, érdemes
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Feltettem a routerre a suste lucis openwrt-t. Két kérdésem lenne:
Aki használja torrentre, és kitapasztalta, mekkora sávszélt adjak meg transmissionbe, amit még elbír stabilan a router?
Luciban hol lehet/hogy lehet megváltoztatni a bejelentkezési nevet? Mert csak a jelszót találtam meg, hogy hol lehet. -
donmackó
addikt
válasz
Headless #11723 üzenetére
WDR3600-as. Csak a saját másik TP-Linket látja. Le futtassam még egyszer a módosítva?
root@TpLink:~# wd24=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep
-ve 'sta\|-' | egrep "2[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
root@TpLink:~# wd5=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep
-ve 'sta\|-' | egrep "5[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
-ve 'sta\|-' | egrep "2[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
root@TpLink:~# iw_list24=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell ..
- /\n/g")
root@TpLink:~# iw_list5=$(iwinfo $wd5 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. -
/\n/g")
root@TpLink:~# ap24=$(echo "$iw_list24" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal
: /|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }'
| sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }
')
root@TpLink:~# ap5=$(echo "$iw_list5" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal:
/|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }' |
sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }')
root@TpLink:~# wd5_num=$(echo $wd5 | tr -d '[a-z][A-Z]')
root@TpLink:~# wd24_num=$(echo $wd24 | tr -d '[a-z][A-Z]')
root@TpLink:~# wd240=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd24_
num" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
root@TpLink:~# wd50=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd5_nu
m" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
root@TpLink:~# echo "wd24=$wd24 wd5=$wd5"
wd24=wlan0 wd5=wlan1
root@TpLink:~# echo "$ap24" | head -n2
<option value="TP-LINK_2.4GHz_D43845">-48 dBm | TP-LINK_2.4GHz_D43845</option>
root@TpLink:~# echo "$ap5" | head -n2
<option value="TP-LINK_5GHz_D43846">-47 dBm | TP-LINK_5GHz_D43846</option>
root@TpLink:~# echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50"
wd240=radio0 wd50=radio1Módosítottan futtatva!
-
Headless
őstag
válasz
donmackó #11721 üzenetére
Köszönöm szépen egy hibát rögtön észrevettem
a nagy ctrl+c és ctrl+v között nem írtam át a 24-et 5-re az iw_list5 változóban a wd-nél és ezért ugyanazt írta ki az 5GHz-es ap-hoz meg a 2.4-es hez is, de úgy tűnik a wireless device-ok rendben vannak.
Ez egy WDR 36xx vagy WDR4xxx ügye, tehát nem AC-s.De az biztos hogy nincs sok router a közeledben, szerencsés vagy
Wajk tudom én is elírtam(én is csak 3-at írtam ki), de egy entert még nyomj az utolsó előtt és az összes echo kimenete kéne
És ha lehetne az iw_list5 sort módosítsátok erre
iw_list5=$(iwinfo $wd5 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. - /\n/g")Jöhet pm-be is ne zavarjuk a topiclakókat
Don ha lehet igen
-
Wajk
addikt
válasz
Headless #11720 üzenetére
<option value="T-Home_6B7019">-55 dBm | T-Home_6B7019</option>
<option value="Szaszi7578">-62 dBm | Szaszi7578</option>
<option value="T-Home_6B7019">-53 dBm | T-Home_6B7019</option>
<option value="Szaszi7578">-61 dBm | Szaszi7578</option>
root@TpLink:~# echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50" -
donmackó
addikt
válasz
Headless #11720 üzenetére
'sta\|-' | egrep "2[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
root@TpLink:~# wd5=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep
sta\|-' | egrep "5[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
root@TpLink:~# iw_list24=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell ..
/g")
root@TpLink:~# iw_list5=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. -
/\n/g")
root@TpLink:~# ap24=$(echo "$iw_list24" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal
: /|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }'
| sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }
')
root@TpLink:~# ap5=$(echo "$iw_list5" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal:
/|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }' |
sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }')
root@TpLink:~# wd5_num=$(echo $wd5 | tr -d '[a-z][A-Z]')
root@TpLink:~# wd24_num=$(echo $wd24 | tr -d '[a-z][A-Z]')
root@TpLink:~# wd240=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd24_
num" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
root@TpLink:~# wd50=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd5_nu
m" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
root@TpLink:~# echo "wd24=$wd24 wd5=$wd5"
wd24=wlan0 wd5=wlan1
<option value="TP-LINK_2.4GHz_D43845">-48 dBm | TP-LINK_2.4GHz_D43845</option>
<option value="TP-LINK_2.4GHz_D43845">-49 dBm | TP-LINK_2.4GHz_D43845</option>
root@TpLink:~# echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50"
wd240=radio0 wd50=radio1Szerk: suste 0.5 firmware
-
Headless
őstag
válasz
Headless #11706 üzenetére
Ha már nincs "tesztelni vágyó" itt akkor egy két parancs kimenetelére kíváncsi lennék a korábban említett router tulajdonosktól. Ha van rá lehetőség, nem szükséges suste build, elég ha van rajta iw és iwinfo (de tudtommal ez alapcsomag)
wd24=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep -ve 'sta\|-' | egrep "2[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
wd5=$(iw dev | tr '\n' ';' | sed "s/Interface /\n/g" | grep -ve 'sta\|-' | egrep "5[0-9]{3}" | sed "s/;.*//")
iw_list24=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. - /\n/g")
iw_list5=$(iwinfo $wd24 scan | tr -d '\n' | sed "s/Cell .. - /\n/g")
ap24=$(echo "$iw_list24" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal: /|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }' | sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }')
ap5=$(echo "$iw_list5" | sed "s/.*ESSID: \"//;s/\".*Signal: /|/;s/dBm.*/dBm/;/^$/d" | grep -v unknow | awk -F'|' '{ print $2"|"$1 }' | sort | awk -F"|" '{ print "<option value=\""$2"\">"$1" | "$2"</option>" }')
wd5_num=$(echo $wd5 | tr -d '[a-z][A-Z]')
wd24_num=$(echo $wd24 | tr -d '[a-z][A-Z]')
wd240=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd24_num" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
wd50=$(cat /etc/config/wireless | grep "wifi-device.*$wd5_num" | sed "s/.* '//" | tr -d "'")
echo "wd24=$wd24 wd5=$wd5"
echo "$ap24" | head -n2
echo "$ap5" | head -n2
echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50"Csak ssh-n adjátok ki akár ctrl-c jobb klikk és a végén lévő 3 echo kimenetére lennék kíváncsi, fontos, hogy az 5GHz-es wifi és a 2,4 ghz-es wifi is legyen bekapcsolva.
root@TpLinkWR1043:~# echo "$ap24" | head -n2
<option value="DIGI-685606">-67 dBm | DIGI-685606</option>
<option value="Belkin_N_Wireless_EE0F25">-69 dBm | Belkin_N_Wireless_EE0F25</option>
root@TpLinkWR1043:~# echo "$ap5" | head -n2
<option value="37f9bc">-67 dBm | 37f9bc</option>
<option value="DIGI-685606">-67 dBm | DIGI-685606</option>
root@TpLinkWR1043:~# echo "wd240=$wd240 wd50=$wd50"
wd240=radio0 wd50=radio0Suste-val együtt köszönjük a segítséget
jó lenne ha érkezne egy kimenet AC-s eszközről meg sima dualband n-esről mert állítólag a wifi device felcserélődött a két eszközben.
-
hl225
tag
Ahogy mások is írtál live cd-vel tudod helyreállítani.
Letöltöd pl ezt: https://ipon.hu/utils/GParted
Kiírod CD-re és a CD-ról bootolod a gépet.
Az ipon-os link szerinti program képes a merevlemez helyreállítására.
Visszadugod és megy ahogy előtte.
Nekem ugyanez volt a problémám és sikerült kijavítani, minden adat megmaradt. -
ka64
tag
Sziasztok, a helyzet a következő:
1, Tegnap egy újraindítás után nem indult a router.
2. Winchester nélkül elindul és működik is szépen.
3. A winchester a HD sentinel szerint: "A merev lemez állapota hibátlan. ... Nincs szükség beavatkozásra"
4. Ránézése az extroot és mnt partício is jó. Pl. számítógépre dugva filmet le tudok játszani róla.Ezek után hogyan tudom visszaállítani az eredeti állapotot? Mit kell beállítanom, hogy a router a winchesteről induljon, onnan használja a beállításokat?
Segítséget előre is köszönöm:
ka64 -
Mocsokba
tag
Közben én is szintet léptem
Működött szépen az ipdns-es távoli elérés, de most sikerült úgy megcsinálnom, hogy ha LuCi-ba szeretnék belépni, akkor a Transmission indul el. Portátirányításnál bütyköltem, de minek?
Szóval van erre orvosság?
-
-
ka64
tag
Megadta magát a router. Napok óta dobálta a WiFi-t. Ma csináltam egy újraindítást luciból azóta a router nem működik, nincs hálózat. Sem WiFi-n, sem kábelen nem érem el lucit. Vargalex van rajta, és egy wd passsport winchester USB-n lóg rajta. A ledek nem normálisan világítanak.
Mit lehet csinálni? Hogyan induljak el?
Ka64 -
Abron
csendes tag
Sziasztok. Erdeklodni szeretnek. Eloszor is az ddnst csak ugy beallitottam openvpn nelkul. Fentebb lattam hogy ez nem biztonsagos. Mi a legrosszabb ami tortenhet ill mik tortentek mar? Masodszor: kivulrol mihez ferhetek hozza? A transmissionon kivul en speciel nem erek el semmit bar nem is vagyok biztos benne hogy jol csinalom-e. Elerheto pl a Luci felulet is illetve az egesz router? Ha igen hogyan? Openvpn beallitasa sajnos nalam nem megoldhato. Thomeos speedport 724w van. Tréhome fw olyan gagyi h portnyitasok/atiranyitasok el vannak cseszve. Ezert is kellett routert kotnom moge. Elore is kosz sracok.
-
Headless
őstag
Ha van itt tesztelő kedvű suste buildes kolléga akinek van bármilyen dual band tp linkje(3600,4300, C3,C5 C7 stb. Írjon rám legyen szíves. Tesztelés tárgya Wifi repeater beállító felület 8081-es porton módosításon esik át. Semmit nem fog elállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szuper csendes és erős i9 9900 (8 magos) CPU-s asztali PC - Ableton-ra optimalizált
- Hp Elitebook 840 G2 i5-5200u / 8gb ddr3 / 500gb Hdd / töltő / hibái fotózva
- Apple Watch Series 9 45mm GPS+Cellular, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple Watch Series 9 45mm GPS+Cellular, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest