Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicu21
tag
Sziasztok,
ha ilyent látok a logban, mit nem állítottam be jól a transmissionben?
Sun Mar 8 11:07:35 2015 daemon.err transmission-daemon[3553]: Couldn't connect socket 18 to 2001:0:9d38:6ab8:38fa:f9f2:aabc:b459, port 30804 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288)
Sun Mar 8 11:07:35 2015 daemon.err transmission-daemon[3553]: Couldn't connect socket 18 to 2001:0:9d38:6ab8:38fa:f9f2:aabc:b459, port 30804 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288)
Sun Mar 8 11:07:36 2015 daemon.err transmission-daemon[3553]: Couldn't connect socket 19 to 2001:0:9d38:90d7:14f0:22d2:a67a:58e, port 46594 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288)
Sun Mar 8 11:07:36 2015 daemon.err transmission-daemon[3553]: Couldn't connect socket 19 to 2001:0:9d38:90d7:14f0:22d2:a67a:58e, port 46594 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288)
Sun Mar 8 11:07:36 2015 daemon.err transmission-daemon[3553]: Couldn't connect socket 19 to 2001:0:5ef5:79fd:289f:3e1:abfe:297c, port 62571 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288)
Sun Mar 8 11:07:36 2015 daemon.err transmission-daemon[3553]: Couldn't connect socket 19 to 2001:0:5ef5:79fd:289f:3e1:abfe:297c, port 62571 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288)
Sun Mar 8 11:08:13 2015 daemon.err transmission-daemon[3553]: Couldn't connect socket 22 to 2001:0:5ef5:79fd:38cb:12f:abfd:ac6, port 56594 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288) -
gabi32
csendes tag
Sziasztok!
Két napja olvasgatom a topicot abszolút újoncként,mert tervezem egy ilyen router vásárlását.
Igazából ami nekem fontos lenne és konkrét választ nem találtam rá(vagy elkerülte a figyelmemet) az egyik dolog,hogy ha rádugok két külső meghajtót,azokról le tudom-e játszani mindenféle hókusz-pókusz nélkül az asztali lejátszómmal(Pioneer Bdp-160) a média fájlokat.
A másik ami még nem tiszta,hogy az xbox360-al rá lehet-e csatlakozni wifin keresztül,mert erről sok problémát olvastam.
Előre is köszönöm a segítséget. -
vargalex
félisten
-
-
adriaan
csendes tag
Egy újabb hibába ütköztem. Dinamikus DNS bekonfigurálva, Tűzfalnál port nyitva, a canyouseeme weboldal is azt írja, hogy elérhető. De ennek ellenére sem érem el külső hálózatból a kívánt szolgáltatást: Transmission.
Tűzfalnál rosszul állítottam be a szabályt, vagy más a probléma ? -
Headless
őstag
válasz
adriaan #11189 üzenetére
Ha más nem megy megpróbálhatod, hogy a videófájlba beépített feliratot megjeleníti-e, ha megjeleníti akkor mkvtoolnix-el belerakod a feliratot, kb 1 perces művelet. Én így szoktam, hogy ne legyen sok felirat fájl külön.
-
adriaan
csendes tag
PCről még pár hónappal ezelőtt végigpróbálgattam nevesebb DLNA szoftvereket, volt 1, ami lekezelte a feliratokat, de az se volt tökéletes, mert megnéztem 1 részt a kívánt sorozatból, a következő résznél meg az előtte nézett rész feliratát töltötte be állandóan. Ha a külsőmet közvetlenül a TV-re kötöm, akkor mindenféle probléma nélkül betölti a feliratokat. A felirat fájl neve megegyezik a sorozat fájl nevével, szóval ezt a hibát is ki lehet szűrni.
-
nyikszi
őstag
Nem írtam félreérthetően, legfeljebb zavarosan
(Fáradt vagyok.) Nem, nem szakad le, a lucyn látni a csatolási pontoknál és PC-n a sambán is simán elérem, "csak" a TV "szakítja" le. Az a baj, hogy ott nincs sok beállítási lehetőség és nem is tudom mi lehet a baja. Csak 3 napja kezdte, de egyre sűrűbben csinálja. Lehet átcuccolok a barátomhoz, megnézni mi a túró lehet, ugyanolyan TV-je van, mint nekem.
-
Headless
őstag
válasz
nyikszi #11185 üzenetére
Nah várj, az utolsó pár sor, "csak a routerre kötött HDD-t"
Ez azt jelenti, hogy lecsatolódik a hdd a routerről, (vagyis nem látod a csatolási pontoknál?)
Ha erre a válasz igen, akkor az táp elégtelenség, milyen hdd van saját tápja, vagy usb-ről kapja csak?
Habár valószínű nem a válaz mert a TV újra indítása nem oldaná meg, így susténak van igaza.
Hát igen egy két mondatod egymásnak ellentmondahogy suste is írta
-
-
suste
veterán
válasz
adriaan #11181 üzenetére
biztos hogy a tv-vel van a baj, ha a feliratok a megfelelő fájlnévvel vannak a filmek mellett
nálam és több embernél is simán mennek a feliratok, tehát a router oldalon rendben van a dolog....próbáltál már másik DLNA szoftvert esetleg PC-ről, vagy ment már valaha a felirat DLNA-n?
(közvetlen USB-n máshogy működik a dolog) -
nyikszi
őstag
válasz
adriaan #11181 üzenetére
Nekem az LG TV-n szépen megy a felirat, eddig soha nem volt gondom.
Ellenben nekem is lenne egy problémám. Nem biztos, hogy a router a ludas. Nézem a filmet miniDLNA-n keresztül, egyszer csak leáll és felugrik egy üzenet, hogy "Az eszköz lecsatlakoztatva, ellenőrizze a hálózati beállításokat!" (vagy valami hasonló). Megnéztem a hálózati beállításokat, minden rendben természetesen. A samban továbbra is elérem a HDD-t, a miniDLNA is megy a Lucyban, továbbá a naplóban sincs semmi, ami hibára utalna. Ha ki-, majd bekapcsolom akkor újra látja a HDD-t a TV, de véletlenszerűen vagy megint leáll vagy lejátsza végig a filmet. Rajzfilm is volt, meg sima is.
Először a routerre gyanakodtam, de aztán mégse. De most meg el vagyok bizonytalanodva, mert a laptop és a PC is fel van csatlakozva, igaz nem miniDLNA-n, de azokat nem dobja le ilyenkor, csak a routerre kötött HDD-t. Valakinek ötlete?
-
adriaan
csendes tag
Üdv!
Mai nap üzemeltem be magamnak egy ilyen routert suste féle OpenWrt-vel. Működik minden, a minidlna-val van bajom, ezen belül is a feliratokkal. A fájlokat tökéletesen lejátsza, de viszont a feliratokat már nem tölti be hozzá. Ezzel mit tudnék kezdeni? A TV-m Hyundai típusú. A TV típusa is közrejátszhat ?Előre is köszönöm! Adrian
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #11179 üzenetére
WifiAnalyzer-el szoktam nézni, mert egyszerűbb a telefonnal az udvart járni, mint laptoppal.
Az az igazság, hogy fix-en a 11-esen lévő szomszédot látom egyedül.(Neki is a legerősebb a jele) A többi az igazából csak meg-meg jelenik és eltűnik. Az udvar egy bizonyos pontján még a 6-oson lévő szokott viszonylag erősebb jelet sugározni rövid ideig. (Kb a fele az enyémnek)
Bár ezek talán nem tűnnek vészesnek, de ha az 1-es, 6-os és 11-es csatornákon voltam, akkor időnként (van, hogy napokig nem) belassult a wifi. Gondolom, akkor kaptam pont, úgy el valamelyik szomszédot, hogy zavart okozott. Ezért is akartam eltérni azoktól a csatornáktól amelyeken, ha csak időnként is, de megjelenik valaki.
Az 5-ön 2 napja vagyok igazából és eddig minden rendben. Csak kíváncsi voltam a ti véleményetekre is. -
-
galaxys80
veterán
A napokban tesztelgettem mind a házban, mind az udvaron, hogy a szomszédok melyik csatornán lógnak körülöttem.
Az 1-esen ketten is vannak, a 3-ason szintén ketten, a 6-oson, 8-ason és a 11-esen is van egy-egy emberke.
Azt mindenképpen el akarom kerülni, hogy valamelyikkel azonos csatornán legyek, mert az előbb-utóbb nálam mindig valami zavart okozott.
A 4-es és az 5-ös között gondolkoztam és egyelőre az 5-öst választottam, mert 40 mhz-en az 5+9 mindegyike üres elvileg.
Jól gondolkoztam szerintetek? -
Tim72
tag
válasz
katona.jozsi #11098 üzenetére
Igen, nekem 2TB ok-nak kell lennie.
igaz nekem vargalex FW van, 2TB-hez semi specialitás nem kell -
kaciokos
őstag
válasz
Dadan01 #11174 üzenetére
Szerintem ez egy meddő vita. Van, aki azt mondja, hogy elég, ha csak pár MB/s-mal "csorog" a torrent, Samba másolást is ráér kivárni, cserébe nem kell másik eszközt venni. Én is így vagyok vele, de megértem azt is, aki inkább rászán még egy kis pénzmagot, mert azt szeretné, hogy gyorsabb legyen a rendszer. (Megjegyzem, stabilitásban még nem volt problémám vele). Mindkét megoldás jó, csak hát kinek a pap, kinek a papné. Az se hülye, aki egy alsókategóriás telefont vesz olcsón, az se, aki csúcskategóriásat drágán, csupán mások az igények, és a rászánt pénz mennyisége.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
woodworm #11171 üzenetére
Elegge messze van arban es fogyasztasban is egy olyan, ez BOVEN eleg otthonra...
Dadan01: aha, torrent 6MByte/sec lefele, felfele 10Mbyte/sec, samba 40-60Mbyte/sec megvan mindez ugy hogy kozben DLNA-n megy a film? Na latod....
Korabban en is aszontam, majd a router, de ezt mar belatom hogy marhasag volt. Megtudja, de sebessegben es megbizhatosagban sehol sincs e mellett.
-
Dadan01
senior tag
válasz
wwenigma #11170 üzenetére
Pont nem a router boldogsága az elsődleges prioritás akkor, mikor ráterhelem a melót
Tökre mint a való életben.
Tegyük fel eleve úgy vettem routert, hogy kell a dualband. Akkor adott a lehetőség, hogy samba/torrent/dlna/bohóctöke is kell. Mindezt tudja, extra beruházás nélkül, avagy vegyek még egy ketyerét, ugyanezekért a funkciókért, hát inkább nem. Jelenleg 2 hdd, 1TB+ mozgófilm, 300 torrent van rábízva a rendszerre, 3-4 eszköz egyidejű használata mellett. Majd ha ezekhez kevés lesz, bővülhet a rendszer, addig meg dolgozzon meg a pénzéért a wdr3600. -
woodworm
veterán
válasz
Headless #11164 üzenetére
"Ez csak kíváncsiság miatt is...
...de konkrétat nem találtam róla."Kulcsszavak: webdav, dropbox, mount, openwrt. Valamelyik tp-link vagy az openwrt topikban volt róla szó.
(#11170) wwenigma
Menet közben jön meg az étvágy, hamar ki lehet nőni egy ilyen céleszközt. Egy j1900-as celeron, sem árban, sem fogyasztásban nincs messze ezektől a kütyüktől. Ha valaki nem nulláról indul, táp+ház van a környéken, akkor a teljesítménye sokáig elég lehet. -
DzSimi
csendes tag
Sziasztok!
Évek óta használom a kék ledes wdr-3600-at openwrt-vel, viszont most vmi olyasmivel találkoztam, amivel eddig nem. Mondjuk eddig nem is volt 60Mbit+ netem. Az van, hogy a diginél kaptam egy routert, amire, ha direktbe rákötöm a gépet, akkor 130 Mbitet mér a sebességmérő, viszont ha a saját wdr 3600-omon keresztül, akkor megáll 63 Mbit-nél. Próbáltam mindenhogy, de olyan, mintha nem tudna ennél többet! Létezik ez? Lefogja az openwrt? Esetleg vmi lefogja más alkalmazás? Megnéztem, transmission nem fut, dlna-t nem nézek, és nem is frissíti az adatbázist.
Ötlet, tapasztalat?
-
suste
veterán
válasz
Headless #11166 üzenetére
gyáriban szerintem nincsen MD5 ellenőrzés, tehát külső programmal kell elvégeztetni (pl amit ajánlottál)
opwnrt-ben viszont van, tehát egy késöbbi frissítésnél már nem kell külső program
a többit jól leírtad....(én pl azért nem hegyezem ki a letöltést, és elégszem meg az 1MB/s-sel, mert így biztos lehetek abban, hogy ha valakinek letöltés közben jut eszébe DLNA-n nézelődni, akkor sincsen semmi baj....
az éjszaka meg elég hosszú, hogy lejöjjön aminek le kell jönnie)
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #11165 üzenetére
Azt hiszem van md5sum ellenörzés a gyári firmwarenél való betallózáskor, de ha nincs akkor a számítógépre letöltve valami md5 sum checker segítségével. (például ezzel)
Ehhez lekell tölteni a megfelelő factory (<- mivel gyári FW van a routeren) verziójú fw-t és a hozzá tartozó md5sum fájlt is.Az, hogy csökken-e a torrent sebesség, ez attól függ, most milyen sebességgel megy. De mindenképp furcsa lesz először, hogy korlátozásokkal kell kezdeni, nem úgy mint a pc-n, hagy fusson 10000 szálon korlátlan sebességgel
Én beállításaim: 1043ND V2-es routeren
Letöltési seb:2048 kb/s
feltöltési seb:256 kb/s
feltöltési szál torrentenként: 1
Letöltési szál torrentenként: 10
összes kapcsolat száma: 250
Jelenleg seedben tartott torrentek száma 140-150 (aktív kb 5-10)
Letöltéskor 1.5-2-es load csak seedkor 0.2-0.6-os Load.(letölteni egyszerre egyvalamit szoktam)
Vagyis azért látszik, hogy nagyjából erre a tempóra képes, letöltésnél 2-3 mb/s e fölött már túlterheli a rendszert.
Jelenleg 19 napja megy folyamatosan(restart nélkül).Suste FW-jében sok minden be van állítva már előre, nem sokat kell vele állítgatni..
Gyári FW-t bármikor vissza lehet tenni, ha nem nagyobb a neted mint 200mbit/s akkor simán érdemes kipróbálni veszteni valód nem nagyon van...Legfeljebb nem használod ki, minden funkcióját. -
galaxys80
veterán
Suste kolléga oldalán nagyon szépen le van írva minden a telepítésről, de egy dolgot azért szeretnék tisztázni.
MD5 fájlellenőrzés után (itteni MD5 fájlban lévő ellenőrző összeggel) a webes felületen a szofverfrisítésnél betallózzuk a megfelelő verziót, és indítjuk.
ELLENŐRZÉS NÉLKÜL SEMMIKÉPPEN NE FRISSÍTSÜNK!!!Hol tudom megtenni az MD5 ellenőrzést?
Itt a webes felületen a router gyári fw-ének a felületére gondol?Illetve azt szeretném kérdezni, hogy a PC-n történő torrentezéshez képest csökken valamennyit a sebesség (ha igen mennyit kb), ha transmission-on keresztül csinálom?
Bár egyelőre sajnos nincsen időm a custom FW felrakására és a beállításaira, illetve kicsit még mindig vacilálok rajta, de szeretnék minden információ birtokában lenni.
-
hruodnand
senior tag
válasz
mzsombor #11151 üzenetére
Huhh köszi. Közben már sikerült felraknom az openWRT oldaláról a firmware-t.
"beépítve torrent kliens, miniDLNA szerver, nyomtatószerver és még sok nyalánkság."
Ezek mind nem kellenek nekem, mivel NAS-om van, ami megold egy kalap alatt mindentSikerült bekonfigolnom rendesen a cuccost, szépen muzsikál eddig. (DDNS, SFTP, remote admin etc)
-
hruodnand
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11149 üzenetére
Értem, köszönöm, akkor ez kell rá ugye?
https://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.binSimán behúzom a firmware frissítésnél neki és kész, gondolom. Urána meg lehet konfigolni a megszokott úton.
A gyári firmwaret vissza lehet rakni későbbiekben, ha úgy alakul? -
-
balaaa88
aktív tag
válasz
hruodnand #11145 üzenetére
Ha szeretsz matani, állítgatni, nem elégszel meg a gyári beállításokkal, kevesled a testreszabhatóságot, akkor megérheti váltani. Az, hogy mivel tud többet, mint a gyári: openwrt.org-on le van írva. Elég sok mindenben tud többet. Én sem használom torrentre, mert annak a teljesítményét keveselltem. Nyilván többet vártam el, mint amennyit lehetett volna. De torrent nélkül is ezerszer jobb egy WRT, mint egy gyári.
-
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Sikerult beszereznem egy ilyen routert.
Linksys wrt54gl volt nekem Tomato firmware-el elotte, most a gyari fiwmware van a tp-link-en, szerintetek erdemes a gyarit lecserelnem masik firmware-re? Mivel tudnak tobbet?
Torrent nekem nem kell mivel van NAS-om, viszont sok eszkoz log a wifi-n es 0-24 ben mennek.Megjegyzem, anno a tomato nagyon bevallt nekem a linksys-en, es funkcioban is tett hozza rendesen.
-
fdisk
őstag
Vmi miatt torrentezésnél nem jött lefele az anyag fullon.(egy bizonyos oldalról csak)
Bár nem e miatt de átállítottam google dns-re és most már oké. -
galaxys80
veterán
válasz
galaxys80 #11138 üzenetére
Na kipróbáltam és feltelepítettem a PC-re és a laptopra is. PC-ről tökéletesen nyomtat. Laptopról viszont csak várakozó állapotban van. Azt írja offline. Pedig látja is a nyomtatómat.
Valami olyasmit írt, hogy a nyomtató driverét telepítsem.
Ez lehet a gond? Vagy valami más? -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #11136 üzenetére
de ezek az androidos programok majd tudnak csatlakozni a tplink fw-ben lévő nyomtató megosztáshoz?
mert openwrt-n sima hálózati nyomtatónak látszik amit rádugunk a routerre, de a gyárinál nem tudom hogy így van-e -
SztiviVander
addikt
válasz
galaxys80 #11132 üzenetére
igen azt kell telepíteni. ha a nyomtatót a routerbe dugod akkor ugyanúgy tudsz rá a pc-ről nyomtatni mint a laptopról. a tether app az nem a nyomtatáshoz van, androidra a play-en keress a nyomtatódhoz való appot vagy próbálj ki univerzális appokat (pl printhand, printershare).
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #11134 üzenetére
Talán annyi, hogy mondjuk a routerre csatlakoztatott HDD, pendrive tartalmát elérem mondjuk mobillal is. Bár erre nekem nem igazán van szükségem.
Ez is teljesen alapszolgáltatás, gyári fw-ben is van SAMBA szerver, sőt még ftp is, így akár pc-n, akár telefonon bármikor, bárhonnan eléred a routerre dugott adattárakat!
-
galaxys80
veterán
Végül is a mobil aztán tényleg nem fontos. Inkább csak kíváncsi voltam.
Elsősorban a laptopról történő nyomtatást oldanám meg ezzel, hiszen a PC-ről közvetlenül most is tudok nyomtatni.
Ebben az esetben akkor Tplink szoftverét gondolom, mind a laptopra, mind a PC-re telepíteni kell?Én sem teljesen értem, hogy mi pluszt ad ez a program. Csak keresgéltem és rátaláltam.
Talán annyi, hogy mondjuk a routerre csatlakoztatott HDD, pendrive tartalmát elérem mondjuk mobillal is. Bár erre nekem nem igazán van szükségem. -
suste
veterán
válasz
galaxys80 #11132 üzenetére
Gondolom ez kell, én nem használtam sosem gyárival
Mobilon szerintem problémás lesz, mert gondolom a mobilnak is a tplink szoftveréhez/vel kéne csatlakozni.
Nem tudom, hogy ha pl samsungos android appal rákeresnék a hálózatra, akkor megtalálná-e a gyári fw-s routeren lévő nyomtatót (szerintem nem)...Illetve még egy dolog nem teljesen világos. Ha én a nyomtatót a routerbe dugom, akkor PC-ről is tudok nyomtatni?
Hát nem erről beszéltél edddigEzt a Tether-es dolgot sosem értettem.
Amiket írnak róla, az mind alap dolog gyári és openwrt fw alatt is:
-teljes webes konfig felület, akár internet felöl is (azt állítasz be amit csak akarsz, akkor amikor akarod)
-médiamegosztás DLNA-val.Szóval minek is ez
-
galaxys80
veterán
Értem. Ez lehet az? : TL-WDR3600_V1_USB_Printer_Controller_Utility_140613 [link]
Gondolom ezt kell feltelepíteni a laptopra.
Mobilkészülékek esetén valami telefonos programra lenne szükség?
Találtam egy ilyet: [link]
Illetve még egy dolog nem teljesen világos. Ha én a nyomtatót a routerbe dugom, akkor PC-ről is tudok nyomtatni?(#11130) Kicsirics77
Köszönöm. Ha úgy lesz, akkor élni fogok vele.
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #11128 üzenetére
nem, a nyomtatómegosztáshoz gyár fw alatt telepíteni kell a tplink szoftverét a kliensekre
a szoftvert megtalálod a tplink oldalánopenwrt-n ez is jobb szerintem, mert ott csak a nyomtató drivert kell feltenni a kliensre, és beállítani a hálózati nyomtatót
pont nemrég olvastam, hogy valakinek azzal van baja a gyárival, hogy egyszerre nem fut több kliensen a tplink nyomtatószerver (de lehet hogy csak beállítás kérdése, nem tudom, nem használtam sosem)
openwrt-n ilyen sincsen, amelyik kliensen beállítod a hálózati nyomtatót, az tud nyomtatni rá
én még androidon is könnyen beállítottam, mert a samsung nyomtatókhoz van androidos program/driver.... -
galaxys80
veterán
Én már tapasztaltam ezt sajnos.
A 841ND és az iPhone 5S-em sem kedvelték egymást. Megmagyarázhatatlan okoknál fogva rendszeresen belassult a wifim az 5S-en. Csak otthon és csak is kizárólag ez a készülék.
Ez volt az egyik ok amiért a 3600-ra váltottam. No meg, hogy előbb utóbb úgyis szükség lesz az 5Ghz-re.Nyomtatót routeren keresztül csak simán rá kell dugni és mehet is a nyomtatás a többi eszközről?
-
galaxys80
veterán
Köszönöm. Elolvasom a blogodat. Bár egyelőre biztosan maradok a gyári firm-nél.
(#11125) Victoryus
Én pont a másolási sebességen lepődtem meg. A korábbi TPLINK 841ND 5-6 megával tudott másolni maximum. A mostani általában 7-8-ig is felkúszik pedig mindkettő 2.4 Ghz-en másolt, mivel a médialejátszóm USB stickje csak ezt tudja. -
Victoryus
addikt
válasz
galaxys80 #11121 üzenetére
így van, például a Suste féle firmware. Torrentezni nagyon megérte ez a kis router. Csak a wifi sebességével nem vagyok elégedett. 2 falon át csak 2MB/s a másolási sebessége, de tőle 2 méterre sem megy 6MB/s felé, pedig a legkevésbé terhelt csatornán használom... N-es wifivel. De mindegy, a G se jobb.
Lehet bekábelezem inkább, úgy megvan a 10MB/s. (routerre kötött merevlemez és pc között) -
galaxys80
veterán
Erről "nem vagy otthon, de bárhonnan pl telefonon (ha van neted persze
) elindítasz egy letöltést az otthoni routereden" lehet valahol egy bővebb leírást találni, hogy hogyan is működik, illetve mit kell beállítani? Esetleg valaki, akár pm-ben egy gyorstalpalót tartana nekem?
Ez még nagyon új nekem. (1 hete van meg a router)
Illetve egy kolléga említette itt korábban, hogy a torrent csak módosított firm-el megy. Ez valóban így van? -
PistiSan
addikt
Amikor pedig már ez sem elég, akkor lehet fokozni a dolgokat!
Én például több sorozatot nézek, és nagyon untam mindig keresgélni a legújabb részt, és mindig kézzel hozzáadni. Ekkor jött a flexget, amivel ugyan eltököltem 2 napot mire úgy működött ahogy elvártam tőle, de legalább azóta csak haza megyek, és nézem, nem kell még a letöltéssel sem foglalkozni.
(Peresze ehhez kell egy olyan linux kliens amin fut is, routerre max extroottal fér fel, egyáltalán ha fut rajta.) -
suste
veterán
válasz
galaxys80 #11118 üzenetére
már leírták a lényeget, de egy jó példa:
Nem vagy otthon, de bárhonnan pl telefonon (ha van neted persze
) elindítasz egy letöltést az otthoni routereden, ami elvégzi a letöltést, majd meg is osztja egyből a belső hálózaton.
Hazaérsz, leülsz a TV elé, bekapcsolod, és megnézed a kölcsönzött filmet.
PC-hez nem nyúltál közben, és és a letöltő/megosztó rendszered fogyasztása kb 10W, ami elég elenyésző a legmodernebb PC-hez képest is!!!
-
galaxys80
veterán
válasz
Kicsirics77 #11117 üzenetére
Köszönöm! De miért jobb az, hogy a HDD-t a routerre kötöm és nem a PC-re mondjuk?
A nyomtatót még értem, mert így ugye lehet wifin keresztül ráküldeni valamit. -
galaxys80
veterán
Sziasztok! Most egy nagyon láma kérdést szeretnék feltenni.
Mire lehet használni a routeren található usb portokat? -
katona.jozsi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11107 üzenetére
Nagyon köszönöm. 2TB-tól nagyobba nem nagyon szeretnék beruházni, szerintem elég lesz seed szervernek.
Ha meg nem, akkor és lemennek az árak kap egy nagyobbat, ráadásul két USB-s a router. -
-
Headless
őstag
válasz
katona.jozsi #11106 üzenetére
2 TB-hoz nem kell GPT, az MBR particiós táblával 2,2 TB-os méretig tudsz particiókat létrehozni a GPT-vel meg 8-9 ZB-ig tudsz lásd wikipedia. Én használok egy 3TB-os külső vinyót mint ahogy említette Intruder is, amelyen egybe van a 3TB.
-
válasz
katona.jozsi #11106 üzenetére
A 2TB szerintem megy még routeren formázva is, csak több nem.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11104 üzenetére
Szia!
OpenWRT-t már rádobtam kb 2 hónapja. A GPT partíciót megoldom Desktop oldalon. Tehát elvileg nincs akadálya annak, hogy 2TB-os külső HDD-t rákössek, majd GPT-vel létrehozom a partíciós táblát és kész is. -
katona.jozsi
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #11103 üzenetére
-
válasz
katona.jozsi #11094 üzenetére
Szia!
Mivel seed szervert írsz, így evidens, hogy a gyári szoft ugrik róla, és OpenWrt megy rá! OpenWrt alatt GPT partíciós táblával használja valaki 3TB lemezzel is, csupán annyi a "gond", hogy azt Desktop Linux alatt kell particionálnod, mert a router létrehozni nem tud GPT partíciós táblát! Itt, és a 1043ND topikban is érdemes rákeresni a GPT kifejezésre további infó ügyében.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
katona.jozsi #11102 üzenetére
kicsit lentebb görgetve találtam meg ugyanazon az oldalon,ha mégsem menne ne engem szidj
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #11100 üzenetére
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #11099 üzenetére
Várok valakitől egy megerősítésre. Ha nem erősítik meg, akkor akkor marad az 1TB-os.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest