Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
trance89
őstag
vargalex hdd formázója nincs benne de ez nem is valami fontos, ottvan pl a minitool partition wizard: [link]
minidlna sincs benne de ez 2 kattintással felrakható, a többi stimmel
barrier breaker az új verziók, az attitude a régi, ebből már talán nem is fognak újabb buildet kiadni
nem valami bonyolult, ha elakadsz itt vagy az openwrt topicban segítenek, ha pedig nem tetszene pár kattintással visszarakható a gyári fw -
suste
veterán
válasz
Centaurus
üzenetére
A dlna adatbázisról jutott eszembe, hogy eddig nekem nem sikerült openwrt-vel elérni azt, hogy a fő routeren működő DLNA látható legyen a továbbszórással lefedett területen.
WDS és repeater üzemmódban is valamiért megfogja valami a dlna-t, vagyis azok az eszközök, amik a 740-re fognak csatlakozni, azok nem fogják látni a 3600-on futó minidlna-t.
Erre csak a 710-es (vagy másik usb-s) router lehet a megoldás, mert ezzel felcsatolható hálózati meghajtónak a 3600-on futó SAMBA, és saját miniDLNA-val továbbosztható a tartalom egy pendrive-on található adatbázissal.
Remélem érthető amit írni akartam
.Ha valakinek van más tapasztalata WDS/repeater + DLNA-val, akkor azt ossza meg légyszi!!! (Gyárifw-vel pl még nem próbáltam.)
-
suste
veterán
válasz
trance89
üzenetére
Én a kompakt kivitel miatt írtam a 710et!
Ha csak repeater kell és nem akarja az ember pakolgatni a dobozt, akkor megéri a töbletet.
Az usb meg nagyon sok mindenre jó lehet még (telefontöltés, webkamera, dlna adatbázis, stbstb).
Ha ezek tuti nem kellenek, akkor tényleg elég a 740..... -
trance89
őstag
azt amit linkeltem, a poli27 és vargalex fw jóformán ugyanaz csak jóval öregebb kiadások és mind2höz kell külön a wifi patch 1.3-as hw verziótól
a dd-wrt egy rakás szar erre a típusra
gyári fw-hez képest szinte csak előnyei vannak, az eko.one.pl linken található luci-s verzió pl ezeket az extrákat tartalmazza:
DDNS, WoL, UPnP, Samba, Transmission, QoS, HD-IDLE, Watchcat, 3G modem támogatás stbstb -
trance89
őstag
nem kell a poli fw, használd ezt: http://eko.one.pl/?p=openwrt-luci
majdnem ugyanazokat a csomagokat tartalmazza mint a poli csak ezt folyamatosan frissítik, alapból angol nyelvű
a wifi patch 1.3-as hw verziótól felfele kell, de az újabb buildek már tartalmazzák a javítást mint a fenti verzió is amit linkeltem, nekem is az fut az 1.3-as kékledes 3600-omon, semmi hibája nincs(#8388) Centaurus
persze, majd keress pm-ben
gargoyle (openwrt alapú fw) kell hozzá, vagyis azzal a legegyszerűbb, mindössze pár kattintás -
-
Centaurus
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám adódott hogy van egy meglévő router (t-home) de gyenge a jele és ahelyett hogy vennék egy jelelerősítőt szeretnék WIFIN csatlakozni hozzá és tovább szórni a netet.(kábellel való összekötés kizárva mert nem lehet megoldni)
Esetleg valakinek van valami ötlete?
Előre is köszi a választ. -
PNP
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mielőtt nekikezdenék, még annyit kérdeznék, hogy ez a wifi patch mit takar, szükségem van-e rá, s ha igen, hogyan telepítem. Extroot formázást a legvégére hagyjam? Egyáltalán, van bármilyen sorrendiség, amire figyelnem kell? Köszönöm.
-
-
PNP
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi. Kinézet nem igazán érdekel, olyat tennék fel, amit sokan használnak, ezért van hozzá support. Gondolom a Vargalex alapú Poli27 ilyen. Inkább leírom mire kellene. Igazából a gyárival is megvagyok, bár az USB másolás lehetne gyorsabb, úgy olvastam, hogy ezen az ext4 formázás segít (itt overlay-t válasszak?), illetve a most használt ftp, illetve belső hálózaton megosztott tárhely mellett még szeretnék valami minimál webszervert (kis forgalmú, statikus oldal, leginkább képgalériának). Ami még érdekes lehet, hogy ha jól tudom, linux kompatibilis webkamerákat kezel kvázi IP kameraként, valamint jó lenne statikus IP-t beállítani, mert most havonta manuálisan meg kell újítanom a no-ip-t.
-
Szia!
A poil27 szinte ugyanaz, mivel az alapja a vargalex build, ha jól tudom, akkor csak az ntfs támogatást, és az ushare-t vette ki belőle poli27, hogy a mintegy egy évvel újabb csomagok elférjenek a 8MB flash-ben! Természetesen abból is a factory kell, és ugyanolyan lesz mint a vargalex build, így a leírások is jók hozzá!
Ha másképpen kinéző, másik fw-t szeretnél, akkor használhatsz még Gargoyle-t, vagy DD-WRT-t!
-
PNP
őstag
Üdv!
Szeretnék ismét megpróbálkozni nem gyári firmware-rel, pár órát volt fent vargalex, amikor megvettem, de besokalltam tőle, és visszatettem a gyárit. Ahogy visszaolvastam, poli27 fw-t érdemes rárakni (factory vagy sysupgrade kell most nekem?). Illetve olvastam, hogy van valami wifi patch, ezt érdemes használni? Zöld ledes routerem van, 2.4GHz-es jel 96%-os, 5GHz 64%-os most épp. Ha igen, hogyan csináljam? HDD formázást hogyan csináljam? Emlékeim szerint ott is volt elég sok opció. Van valami leírást ezekhez?
Köszönöm.
-
gghrtz
őstag
válasz
neuromancer
üzenetére
Nagyon egyszerű felrakni, és beállítani. Ha a fórumban rákeresel, akkor már nyert ügyed van. Ráadásul Vargalexnek is van nagyon jó leírása, és szinte kulcsra-készen kapod az OpenWRT-t. Pár poszttal ezelőtt pl. leírtam, hogy lehet beüzemelni a miniDLNA+transmission párost.
-
suste
veterán
válasz
neuromancer
üzenetére
Sajnos ezzel van a baj: "A 3600-oson gyári szoftver van, nem lett semmi változtatva"
A gyár DLNA (uShare) inkább csak marketingre jó, használhatósága közelít a 0-hoz
Pl.: openwrt alatt a miniDLNA-val minden lejátszó eszköz elboldogul vele..... -
neuromancer
újonc
Sziasztok
Próbáltam keresni a fórumban, de nem találtam megoldást a problémámra

Szóval az a problémám, hogy beállítom a media servert és látja is az összes résztvevő, azonban sem a pc, sem a média playerem nem tudja lejátszani az fájlokat. Az Asus O!play pl minden fájlnak amit a média szerveren keresztül lát 2047mbt-ot ír ki hossznak. A pc-n a média player is össze vissza látja a méreteket.
Próbáltam, hogy csak egy kis könyvtárat adok meg neki (hogy ne legyen több mint 100 fájl) de a helyzet nem változott.A 3600-oson gyári szoftver van, nem lett semmi változtatva.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
g0dl
addikt
Ezzel milyen sebesség érhető el a rákötött usb merevlemezre írás/olvasás tekintetében?
-
krealon
veterán
válasz
salynos
üzenetére
"A PC a 192.168.1.100-199 tartományból kap IP címet."
A netmask valoszinuleg 255.255.255.0
Ekkor az alhalozatba tartozo IP cimek: 192.168.1.0 - 192.168.1.255Azok az IP cimek amik nem tartoznak ebbe a tartomanyba,azok automatikusan a default gateway IP cim fele lesznek iranyitva.
"A 192.168.0.15 címen lévő eszközt pingelni sem tudom, "a célhálózat nem érhető el"."
Mint a fenti magyarazatbaol latszik a PC, a router kulso (WAN) oldalan keresi az eszkozt, pedig te a belso oldalra kototted.
Megoldas 1: at kell allitani a 192.168.0.15-os cimu gepet 192.168.1.15-re.
Menete:
- fix IP beallitasa a PC-n (pl 192.168.0.16, netmask 255.255.255.0)
- igy elerheto a 192.168.0.15-os gep, de az internet nem.
- atallitani a 192.168.0.15-os IP-t 192.168.1.15-re
- a PC-n visszaallitani az IP konfiguraciot automatikusra.Megoldas 2: a router LAN IP cimet allitod at 192.168.1.1 -rol 192.168.0.1-re. Ez esetben minden gepen meg kell ujitani az IP konfiguraciot, hogy az uj DHCP ertekek ervenyrejussanak (pl utp kabel kihuzas - 30s szunet - visszadugas).
-
salynos
újonc
A PC a 192.168.1.100-199 tartományból kap IP címet.
A 192.168.0.15 címen lévő eszközt pingelni sem tudom, "a célhálózat nem érhető el". -
salynos
újonc
Üdvözlet mindenkinek!
D-Link DI-604E routert cseréltem WDR-3600-ra. Internet kapcsolat: ADSL, PPPoE. Beállítás ok, internet ok, wifi ok.
Van egy más jellegű probléma. A router ethernet felületére a PC-n kívül (PC=DHCP) csatlakozik még egy eszköz, IP címe: 192.168.0.15. Ezt a PC-ről szoktam kezelni, sima ethernet kapcsolat. Ez ment is a DI-604 routernél, de nem lát semmit a WDR-3600-nál.Merre keresgéljek?
-
Csabka84
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez érthető is. Most kb 300 k- val töltök egy olyan filmet amit több ezren seedelnek. Csak ezt tartom furcsának.
-
válasz
Csabka84
üzenetére
Na most 30Mbps-el a router sosem fog letölteni, mert ehhez kevés a teljesítménye! Ami reálisan elvárható tőle, az maximum 3MB/sec, de, hogy mellette még egyéb feladatokra is használható maradjon (mondjuk NAT-olni), úgy ajánlatos 1-2MB/sec-nél feljebb nem engedni a sebességet, vagyis maximum 15Mbps körül korlátozni!
-
Csabka84
csendes tag
Sziasztok! Már működik a letöltés a routeren, fut a transmission is,de valamiért nem olyan gyors mintha gépről torrenteznék. A letöltés kb. tizede sebességgel jön, a feltöltés egyáltalán nem megy. A peerek szàma ami szerintem kevès 9/15. Ha tudtok vmi tippet, köszönöm előre is!
-
-
benzol
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!
-
-
benzol
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a firmware macerálása nélkül DynDNS és egy USB-s HDD segítségével webszerverként tudom használni?
Mennyire finnyás USB-s eszközök kezelésénél, 2 TB-os külső HDD-t kezelheti?
Még egy kérdés, ismét a firmware macerálás nélkül PC-s torrent kliensnél tudom konfigurálni hogy a routerre kapcsolt USB eszközt használja tárhelyként?
-
gghrtz
őstag
válasz
Csabka84
üzenetére
Először is menj fel erre a címre, és formázd le a HDD-t, mert ha NTFS-re van formázva a cucc, akkor marha lassú lesz.
Másodszor, ha ezzel megvagy, akkor belépsz a lucira, és a szolgáltatások fül alatt, rámész a transmissionra, és bepipálod az enedélyezést, meg előtte könyvtárat is beállítod. (nálam /mnt/), és az RPC-t is engedélyezed. (felhasználónév jelszót állíts be)
Harmadszor, ugyanitt a szolgáltatásoknál rámész a minidlna-ra, és ott is bepipálod az engedélyezést, a médiakönvytárnak a /mnt/ -ot, és ajánlott a haladó beállításokban is az adatbázis könyvtárat a /mnt/-ba rakni (pl /mnt/run/minidlna), és persze minden beállításnál lent mentés és alkalmazás.A transmissiont pedig vagy böngészőből (192.168.1.1:9091) tudod elérni, vagy egy kliens programmal (pl. Androidra transdrone, windowsra pedig transmission remote gui)
-
Csabka84
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég kaptam a routert. Torrentezésre használnám, de vhogy nem akar összejönni a dolog. Vargalex féle firmware már rajta van. Luci működik. És innentől nem tudom mit kell tenni. A külső vinyót látom a számítógépen és tudok is rá másolni (a sebbességgel is van gondom kb 20 perc volt a gépről a küső vinyóra egy 800 megás avi másolása), de a tv nem látja (a routerre rá van kötve a külső vinyó és a tv is) Tehát a lényeg, hogy a számítógép bekapcsolása nélkül fussanak a torrentek és tudjam a tv-n nézni a hd filmeket.
Mit kell még tegyek, hogy lássa a tv a vinyót? Milyen programokat kell még feltegyek vagy ha esetleg már meg van mit kellene még beállítsak? Kezdő vagyok ezen a téren. Kösznöm ha valaki szán rám néhány percet! -
Dadan01
senior tag
válasz
Dadan01
üzenetére
Nos, lehet vmit elrontottam tegnap a telepítéskor, de ma észrevettem, hogy megváltozott a minidlna(1.1.3) webes felülete, ami mutatja mennyi file van megosztva. Hm, megnéztem a telefonommal, és nem tud csatlakozni. Ejha. Nézem a tévével, az tud. Nézem a legutolsó sorozatot, és nem hiszek a szememnek, ott a felirat! Kipróbáltam egy másikat is, ott is működik, és nem belső, hanem külső srt.

Megvan a megváltás H szériás samsungoknak, a neve: minidlna 1.1.3
-
Tutu7030
veterán
Mi a rudi történhetett??
PC-ről nem tölti be a router admin felületét, és a modemét sem, valamint a routerre kötött nas sem elérhető. Wifin, telefonnal viszont mindegyikhez hozzáférek. A vezetékes eszközök fix ip-n vannak. A pc-n már csináltam új kapcsolatot is (dhcp), de így sem elérhetőek az eszközök. Az internet viszont működik fix ip és dhcp-n keresztül is. Már a routert is újraindítottam, de ez sem jelentett megoldást.
Fejlemény: A routerből kihúztam a pc kábelét, és átdugtam a switch-be (a kapcsolatot visszaraktam fix ip-re). Így már a router admin felületét elérem a pc-ről is, viszont a modem és a nas még mindig nem elérhető a pc-ről.
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Dadan01
üzenetére
a frissítésen az adatbázis frissítést értettem
mert a change log-ban 1.1.0 -nál már írtak valami automatikus rescan-ről:
- Force a rescan if we detect a new or missing media_dir entry.a felirat dologban meg szerintem a samsungnak kellene lépnie valamit, mert a régebbi sorozatú tv-ikkel (B,C,D) hibátlanul megy a külső felirat már régóta (1.0.23 - Released 23-Jan-2012: Enable the subtitle menu on some Samsung TV's.), vagyis tuti a tv szoftvere a hibás.....
-
-
suste
veterán
-
gghrtz
őstag
Nekem azt csinalja a minidlna, hogy sok cuccot nem a mappajaban jelenit meg, mint ahogy a HDD-n talalhato, hanem csak igy naturan a gyoker konyvtarban a video file-t. Ez ellen nem lehet valamit tenni?
-
Zoolesz
csendes tag
-
vargalex
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Szia!
Ha SSH-n (vagy a parancs futtatása ablakban) nem futtattad a parancsokat, akkor igen. Ha lefuttattad, akkor nem.
-
Dadan01
senior tag
Találtam egy frissebb minidlna-t erre a routerre, amit szeretnék kipróbálni anélkül, hogy újra kellene raknom az egész routert. Addig oké hogy lecserlélem a vargalex repo-t az újra, majd a csomagkezelővel felrakom a minidlnat (1.1.3-1), gondolom kellene hozzá a luci-app-minidlna_svn-r10466-1_ar71xx is. Egyéb más buktató? Kell a restart, ill megmarad-e a mostani konfigja a minidlna-nak?
-
vargalex
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Szia!
Ha nem akarod újraindítani, akkor a bemásolt parancsokat futtathatod SSH-n, vagy akár LuCI-ban a parancs futtatása ablakban egyesével.
-
kaciokos
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Újraindítás mindenképp kell.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
Kicsirics77
veterán
válasz
sanzi89
üzenetére
elméletben 5 év garancia kell,hogy legyen rá
legalábbis az enyémre még 3 év gari van mert 2012-ben vettem.
az enyém is kék ledes és nem érint ilyen hiba mint amit Te leírtál
a wifi másolásnál meg kell azért kompromisszumot kötni mivel a gyártó elméleti sebességet ad meg nem pedig valósat.
a valós sebességet erőteljesen befolyásolja a kliens oldali vevő is.
nekem egy telefon lóg rajta jelenleg ami tudná az 5GHz sávot de kikapcsoltam mivel 2,4GHz-vel elvagyok vígan.
a szomszéd múlt péntekig kapta wifin a netet tőlem a szomszéd lakásba és soha nem mondta,hogy megszakadt volna vagy ugrált volna a hálózat.
egyébként nálam 3-as csatorna 18dBm(63mW)
automatikus mód és 00-world az országkód
wpa2 titkosítással.
tökéletesen üzemel a router. -
sanzi89
addikt
Kicsit kacifántosabb a sztori. Otthoni régebbi TP-Link meghalt egy áramcsapástól. Átmenetileg hazahoztam albérletből az ASUS WL-500g-t. Miután a biztosítótól megkaptuk a pénzt, vettem ezt a TP-Linket. Utána pár napra kötöttünk T-Home-os szerződést, amihez adtam WiFi-s modemet, otthonra a többieknek bőven elég volt, a 3600-as polcon pihent. Albérletből hazaköltöztem, közben cseréltem RT-N16-ra, így rövid ideig az üzemelt. Otthon nekem már kellett a torrent miatt valami kis cucc, és a TP-Link-nek szavaztam bizalmat, az ASUS-t eladtam. Sok hetes-hónapos próbálgatás után meguntam, eleinte élt bennem a remény, hogy van/lesz hozzá valami fix, és jó lesz. Nem így lett, hoppon maradtam.
Ha eladnám tuti nem vennék még egyszer TP-Linket, de jelenleg nincs ilyesmibe invesztálható anyagi forrásaim, szóval marad ez. Működget, de jóval a várakozásokon alul. -
vargalex
félisten
válasz
sanzi89
üzenetére
Szia!
Tudom, hogy volt már róla szó, de azért biztos, ami biztos alapon ellenőrizhetnéd a script futtatásával.
Esetleg, ha privátban adsz távoli hozzáférést, szívesen ránéznék...
Ahogy a linkelt leírásban lévő hivatkozásból látszik, mi egy TL-WDR4300-al teszteltünk. A 20-25m x 20-25m-es teljes emeletet lefedte úgy, hogy az egyik sarokban volt a router. Ráadásul természetesen több falon (köztük egy teljes lépcsőházzal, lifttel) keresztül. A 2,4 GHz-es wifi szempontjából pedig a TL-WDR3600 és a TL-WDR4300 azonos.
-
válasz
sanzi89
üzenetére
- általánosságban nem igaz, legalábbis nincs értelme hasonlítgatni, hiszen eltérő technológiáról van szó, bár attól még van olyan dual band eszköz, ami jobban szór, mint sok csak 2.4 GHz képes
- nálam a gyári firmware a viszonyítási alap először, pláne ha moddolt alatt probléma adódik
- akkor nézzen rá esetleg hozzáértőbb is, ha tényleg a router a probléma forrása, az több ellenoldallal, a beállítások módosításával...stb ki fog derülni
én sem kötekedésből vagy adott típus védelme érdekében írom le általában a tapasztalataimat, hanem mert nagyon gyakran találkozom ezzel, miszerint kihívnak valahová, hogy rossz vagy gyenge a router wifi szórása - és itt sok gyártót és típust is írhatnék -, és az esetek jelentős részében kiderül, hogy nem router a hiba forrása, sokszor orvosolható hibáról van szó, illetve ritkább esetben irreális elvárásokról, mert nagy távolság, sok és húzós anyagból készült fal mögött valóban nem tud kapcsolódni a mobiltelefon, vagy a beépített kis antennás wifi stick...stb. -
sanzi89
addikt
20MHz-en ha a szobában vagyok lényegesen lassabban tudok másolni a routerről, így a 40MHz muszáj. Plusz, ha nem tudja a router a 40MHz-et, akkor megint vissza jutunk oda, hogy szar...
Az országkóddal, dbm értékekkel régebben játszottam, de semmi különbséget nem tapasztaltam, plusz itt a fórumon is azt az információt kaptam, hogy teljesen felesleges vele bohóckodni, semmit se ér.
Kérlek mielőtt válaszolt valamire vedd a fáradtságot, hogy megnézed a kommentem, ott az inSSIDer kép, hogy egy WiFi hálózat sincs a közelben ami zavarhatna.@kali
"többször leírtam/leírtuk már, hogy miért nem illik összehasonlítani a csak 2.4 GHz kontra dual band routereket/eszközöket"Tehát akkor igaz az a megállapítás, hogy a Dual Band eszközök WiFi-je gyengébb, mint egy sima n-es 2.4GHz-es routeré? Mivel ezt így nem nagyon reklámozza senki...
"a moddolt firmware sem szolgálhatna viszonyítási alapul"
Gyári firmware-rel se volt erősebb a router WiFi-je, már ha ez számít most valamit.
"szívesen megmutatom neked"
Nagyon köszönöm a segítségedet, de ez rajtam nem segít.
@vargalex
Elvileg az enyém még korábbi verzió, kék ledes amit nem érint a probléma, egyszer már kiveséztük itt régebben.@Mindenki
Most lehet azt gondoljátok, hogy kötekedni jövök ide, pedig nem. Egyszerűen szeretném, hogy végre működjön az eszközöm normálisan - mint a kommentekben látható másnak - csak ezeket az érveket, hogy "rossz beállítás", meg hasonló, amit a kolléga nyögött be nagyon okosan egyszerűen nem tudom elfogadni. Itt vagyok én, válaszolok mindenre, szerintem körül jártam a témát, és mégse jó. -
vargalex
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Szia!
Természetesen az a kérés csak a teszt idejére vonatkozott, mégpedig a következők miatt:
1. Legyen csatlakoztatva wifi-s eszköz, hogy tudjon a router jelerősséget mérni. A forgalmat azért írtam, hogy ha esetleg valaki mobillal/tablettel csatlakozik, akkor biztos ne menjen alvó módba.
2. Azért kértem, hogy csak 1 wifi-s eszköz legyen, hogy nehogy belefussunk abba, hogy a mérés ideje alatt csatlakozik egy másik eszköz pl. fele akkora távolságról, így téves következtetésekre juthattunk volna.Időközben hozzám került egy érintett példány a routerből, így lényegében mindegy volt, hogy a kollégák betartják-e a kérést.
De azért a visszajelzett eredményekből ítélve betartották. -
gghrtz
őstag
Én mondjuk kapásból 20MHz-re állítanám a csatornát, mert nekem a 40MHz alatt voltak gondok. (De ez lehet az eszköz miatt volt, de egy próbát megér). Meg a csatornát is más frekire rakám. Az ország kódot US-re raktam, mert ott működött az adási teljesítmény is 27dBm-en. A routeren van a wifinel felderites mód, ott meg lehet nezni, hogy milyen csatornát hasznalnak korulotted a wifik. link Meg ezt is meg szoktam nézni, hogy minél kevesebb lógjon bele.
-
válasz
sanzi89
üzenetére
többször leírtam/leírtuk már, hogy miért nem illik összehasonlítani a csak 2.4 GHz kontra dual band routereket/eszközöket, ahogy nem célszerű a g kontra n szabvány esetén sem, hiába csak a 2.4 GHz kerül összemérésre.
arról nem is beszélve, hogy a moddolt firmware sem szolgálhatna viszonyítási alapul, mivel bizonyos funkciókban/beállítási lehetőségekben eltér a gyáritól, illetve több a hibalehetőség, lásd a hosszú hónapokon át adódó wifi probléma, ami csak moddolt firmware alatt jelentkezett, hiszen a gyáriban az első pillanattól lekövette a gyártó az általa eszközölt változásokat.
az egyik notimben nekem is 6205 van, szívesen megmutatom neked, hogy milyen jól dolgozik össze a tl-wdr3600 gyári firmware verziós routerrel, ha minden megfelelően beállításra kerül. -
sanzi89
addikt
Ide vehetjük akkor az ASUS RT-N16-ot is, igaz teszt képen, de pár napig használtuk ebben a környezetben, és ott egyáltalán nem vettük észre, hogy ennyire bosszús lenne a WiFi használat, magyarul nem vettünk észre különbséget a WL-500g-hez képest. Én hülye eladtam, hogy mennyire modernebb cucc ez a TP-Link.

-
sanzi89
addikt
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Kérlek, Mester taníts!
Kliensek:
- ASUS M51VA Intel Wireless WiFi Link 5100 ABGN
- Acer E1-531 Broadcom BCM4313
- Acer E1-531 Intel Centrino Advanced-N 6205
- Nokia E52
- Lenovo A850
- Amazon KindleOtt, ahol régen az ASUS WL-500g Premium V1-el volt stabil Wifi, az új routerrel nincs vagy szakadozó a jel, bármelyik klienssel nézem.
Ha már nálad van Mester a Mindent Tudás Szent Grálja, kérlek Tanítsd az itteni "hülyéket", hogy mégis miként kell beállítani a WiFi-t, hogy legalább annyit tudjon, mint a lassan 6 éves régi router.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
az a tesztre vonatkozik, ha arra gondolsz, akkor biztos okkal írta vargalex.
kimaradtam ebből a wifi problémás mizériából, mert csak gyári firmware verzióval használtam/használom, és azzal a kezdetektől okés, pedig amúgy érintett volna moddolt firmware alatt, mert zöld ledes 1.4 verzióm van. -
vadászcsiga
félisten
Mennyire kell komolyan venni hogy kizárólag 1 wifis eszköz lógjon a routeren?
Új hozzászólás Aktív témák
- Posta, csomagküldés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- World of Tanks - MMO
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akkor meg add el, és vegyél egy 1043nd v2-őt.