- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dadan01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8899 üzenetére
Ok, de az mitől van, hogy mindent ugyanúgy csinálok, és két különböző végeredményt kapok? Az FW leírásában benne van, hogy az ftp, samba stb userek azonos és teljes jogosultsággal bírnak az /mnt-re, erre most meg nem
.
Majd nyomozok, de sajnos ez a router egy kollégámnál van, egy zte dsl modem mögött, ami makacsul megtagadja a port forward ill dmz beállításokat, így web, ssh elérés nem lehetséges, csak ha elmegyek hozzá személyesen. -
-
Dadan01
senior tag
Alex
Az mitől lehet, hogy mindent a megszokott módon csináltam (vargalex 1.1.7), hdd formázás, stb, de sem win8, sem ftp alatt nem tudok a megosztott vinyón könyvárat létrehozni. SSH-val megy, és utána tudok is másolni a könyvtárba.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #8896 üzenetére
Ez lesz a legjobb, semmi perc alatt bekonfigoltam csak 10 perc volt amig legeneralta a certeket. Jobban orultem volna ha a fő routeren menne a VPN szerver, igy most ez csak dedikáltan arra van.
-
-
Tutu7030
veterán
válasz
Intruder2k5 #8893 üzenetére
Köszi, megvolt. Ez a restore opció nem valami nyerő.
A beállításokat tényleg visszatolja, csak az user/pass párost cseszi el, egyszerűen nem enged belépni. Így most kezdhetem előről a beállítást. -
-
Tutu7030
veterán
Na, frissítettem..
Restore után nem tudok bejelentkezni, mert nem fogadja el a a név/jelszó párost. -
Dehogynem, kivárják még a hardver utoléri a netsebességeket! Például egy 1-1,2GHz körüli Dual SoC-al azért már egész biztos kellemesebb eredményt lehet elérni HW NAT támogatás nélkül is! Na meg, legfeljebb a legnagyobb netcsomagok előfizető nem használnak alternatív szoftvereket! És mi lesz akkor? Semmi...
-
poli27
veterán
Lassan kénytelenek lesznek fejleszteni a tűzfalat, vagy senki sem fogja használni az alternatív firmeket, ugyanis kezd elhaladni mellettük a sebesség.Hiába nem akarják ezt meglépni de nem fognak tudni mást tenni!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #8886 üzenetére
Gyári firmware-rel visszaállt a rend, megvan a sebesség...
-
wwenigma
Jómunkásember
Legujabb OpenWRT trunkot feldobtam a routerre mert jovo heten VPN-t akarok hasznalni, viszont a sebesség amit igy kapok sacc/kb 130Mbitnél tetőzik. Nem ugy van hogy HW NAT nélkül azért 400Mbit körül tud route-olni a ketyere?
-
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #8881 üzenetére
Köszi!
Mondjuk az a gond, hogy tök mindegy mivel mérek, UPC nem foglalkozik a dologgal. Vihetek én neki bármilyen mérést.
-
Meg lehet próbálni mondjuk egy 1GB-os testfile időzített letöltését a /dev/null-ba! Persze, ha találsz kisebb file-t dedikált sávszélességű szerveren, az is bőven jó...
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #8879 üzenetére
A falon van
Viccet félretéve, a whitebox szép és jó, de össze-vissza méri a sebességet. Ezért akarok olyan megoldást találni, amivel valóban látni, ha *ar a netem (mert 10-ből 9x valóban az).
-
-
Mate
nagyúr
Megoldható, hogy időnként lefuttasson a router egy sebesség és ping tesztet, majd ez valamilyen formában naplózza?
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Akkor most hogyis van ezzel az uj firmware-rel kapcsolatban a frissites? Nekem gyari van meg rajta, V1.0-as darab, feltegyem az ujat vagy ne(For TL-WDR3600ND(UN) V1)? Az orszagnak megfelelo TP oldalon is szerepel.
-
Victoryus
addikt
Átköltöztettem a laptopom oprendszerét-teljes partíciót ssd-re. Minden működik is ahogy kell, kivéve egy dolgot: a router megosztott mappája nem érhető el. Hol i/o hibát ír, hol meg jogosultságot. De látja ez a szerencsétlen, hogy ott a megosztás, és mégse lehet megnyitni.
A vinyóval volt valami, mert más eszköz sem fért hozzá... újraindítás után most megy. -
akkor mi régiónkból - és még sok másikból - csak levették.
nekünk nincs is oldalunk alapban a worldwide jön be, bár én másmilyeneket is szoktam használni, elvárások függvényében.
volt itt korábban, aki tw verziót is feltett, működik, nincs azzal gond, csak sok beállítás/opció más alapértelmezést tartalmaz, és ha nem nézi végig az ember, illetve nem módosítja megfelelőre, akkor érheti meglepetés. -
ferob
őstag
Az UN annyit tesz, hogy universal, szóval jó mindegyikhez, de a hozzászólásomból látszik is, hogy kipróbáltam a dolog megírása előtt.
(#8869) kali: Nem veszik le ezeket, csak sokszor egyből az összes oldalon elérhetővé teszik, majd mert alapvetően másik régiós beállításokat tartalmaz, ezért állítják át, hogy csak az adott ország oldalán jelenjen meg, de ilyen és ehhez hasonló dolgokat leszámítva (pl. IPTV beállítások), mivel lényegében csak egy verzió létezik az eszközből, ezek felrakhatók bármelyen régiós routerre, mert ebből a szempontból nincs eltérés.
-
poli27
veterán
Én v1.4 re felraktam hibátlanul müxik!
-
ferob
őstag
Akik a gyári firmware-t használják, azok tudják frissíteni a routert, mert megjelent egy új verzió.
1. Added the support of TP-LINK Tether v2.0 IOS;
2. Fixed some minor bugs and improved security;
3. Login name has changed to http://tplinkwifi.net , but http://tplinklogin.net is still available.Erre a verzióra való frissítéskor a router visszaáll a gyári állapotára, ezért a felrakás előtt érdemes egy mentést csinálni a beállításokról.
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ADSL2+ Modem és egy WDR3600.
A modemről szépen megy a net a gépen, hiba nélkül. Amint rákötöm a rendszerre a WDR3600-at kezdődnek a bajok. 2 hónapja ha vettem.... Simán ment minden baj nélkül. De mostanában állandóan elmegy a net amint megnyitom a böngészőt.Az állapotjelző mutatja hogy van hálózat és internet elérés, megnyitom a böngészőt, nyitnék egy oldalt és az internet elérés el is tűnik wifi-n és LAN-on is.
Hiba üzenet:
"A DNS kiszolgáló nem válaszol."Teljesen gyári a router, a 2.4Ghz es és az 5Ghz es sávszélesség is üzemel.Már vagy 200x reseteltem, újrakonfiguráltam a hálózatot a CD szerint de állandóan visszatér a probléma.
Mit tegyek? mit tehetnék?
Köszi!
-
FNZ
őstag
hali!
ha vennék egy wdr3600 routert és az usb portjára feldugnék egy külső usb-sata átalakítóval egy 64 gb-os ssd, akkor az tönkre tenné az ssd-t? itt is van trim funkció vagy ssd nem ajánlott csak a vinyó?
-
suste
veterán
Sört idd meg helyettem, de segíthetnél tesztelni
de jöhetne más is
Feltedtem tesztcsomagot ide: [link]
Akinek vargalex van fent annak elég a vargalex csomag. Ha bemásolja mappaszerkezetnek megfelelően a csomagban található 2 fájlt, és futtatási jogot ad a "guest" fájlnak, akkor elérhető lesz a 8081-esen a kibővített felület.
Winscp-vel 1 perc alatt megoldható a másolás és a futtatási jog megadás. Az eredeti vargalexes funkciók ugyan úgy elérhetőek maradnak.Akinek nem vargalex van, annak a sima openwrt csomag kell, pár fájllal több. Ha valami nem tiszta akkor kérdezzetek....
Mentés készítést ne felejtsétek el, ha még nem csináltatok volna!
Előre is köszi a segítséget!!!
-
robita
csendes tag
Sziasztok,
Wdr-3600-os router vargalex firmwarrel, ftp-n 10 MB/s az írás és 4-5MB/s az olvasás.
Mitől lehet, hogy az olvasási sebesség kisebb mint az írási sebesség ? Vagy ez így normális ?
HDD - 500GB-os WD passport. -
ubid
senior tag
Sziasztok.
Valaki tudna valami ötletet adni, hogy miért lesz nem kapok megfelelő jelet a routertől ?
Minden 10. percben LIMITED CONNECTION lesz a wifi állapota.Egyedül én lógok(nék) a wifin.
Ötlet ?
Lecsatlakozok, majd rögtön vissza, és jó is egyből.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha ott készülőben lenne, akkor a TL-WDR3600-on is, mivel azonos a két routerben található switch chip. De ahogy a kolléga fentebb említette, ez azért ennél jóval bonyolultabb. Egyrészt azért, mert ahány switch IC, annyi féle megvalósításra lenne szükség, arról nem is beszélve, hogy a HW NAT képességei nem fedik le a netfilter alapú forgalomirányítással megvalósítható lehetőségeket.
-
krealon
veterán
"Van már valami fejlemény hardveres nat támogatásról openWRT alatt?"
Mivel melyen bele kene nyulni a netfilter kodjaba, ezert nincs tervben a megvalositas.
-
Mate
nagyúr
Van már valami fejlemény hardveres nat támogatásról openWRT alatt?
-
vargalex
félisten
válasz
Dadan01 #8844 üzenetére
Szia!
Többek között GPIO-ról vezérelhetőre változtatták a low noise amplifier-t, így szükséged lesz a wifi patch-ra.
-
Dadan01
senior tag
Van nálam egy v1.5-ös router, felmegy gondolom erre is a vargalex build, de arról nem találtam semmit, hogy mi változott. Valaki?
-
Eugene2
csendes tag
Sziasztok,
Kérdés... ha a routerre csatlakoztatott winyó egyik partícióján csak médiát tárolok - és "mozgás" nincs rajta csak ha hetente 1X másolok rá -, akkor abban az esetben a journaling kikapcsolható arra a partícióra?
Vagy nem támogatott.Nem tudom, hogy milyen buktatói lehetnek, ha kikapcsolom, de jól jönne a szabad hely (ha relatíve felesleges ebben az esetben, pláne mivel 1.3T-s a partíció).
Előre is köszi a választ.
-
TGyula
tag
Köszönöm Szépen Mindkettőtöknek!
Már megy is !
Mivel mindketten Bp-i lakosok vagytok, hová küldhetem a sört? Mivel ígértem!
-
TGyula
tag
Előre is bocsánat, de elfogyott a cérnám. Reggel óta ülök és olvasok. Segítsetek, Kérlek. Hol találok leírást a problémámra, ami még működik is. Nálam Vargalex megy nem is tudom mióta.De megkértek, tegyek be egy 3600-t egy t-home router mögé, és működjön a torrent. De mindegy mit hogyan állítok, nem akarja az igazat.
Onnan lehet kérni, hogy alapon a 3600, Vargalex firmmel....
Ha valaki megkegyelmezne, kérheti a sörét!
-
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #8830 üzenetére
Nem!
-
Egyáltalán látod a boot folyamatot?
U-Boot 1.1.4 (Jan 29 2013 - 16:09:44)
U-boot DB120
DRAM: 128 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environment
PCIe Reset OK!!!!!!
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag934x_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
wasp reset mask:c03300
WASP ----> S17 PHY *
: cfg1 0x7 cfg2 0x7114
eth0: ba:be:fa:ce:08:41
athrs17_reg_init: complete
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 secondsstb...
-
ferob
őstag
Nekem is van egy pontosan ilyenem, amivel próbálkoztam régebben és a fogadás működött is, de azzal én sem tudtam a tpl parancsot elküldeni egy kipróbált TP-LINK routernek se.
Addig szórakoztam vele, míg egyszer saját magától tönkre is ment, szóval az én véleményem az, hogy meg kell próbálni beszerezni egy másik típust, mert mikor én szereztem egy másikat, azzal gond nélkül ment minden.Ettől függetlenül, ha jól kötötted be, akkor a végén a kis LED-eknek világítani kellene adott helyzetben, szóval ha ez nincs meg, akkor valami ott nem stimmel.
A másik dolog, hogy a driverrel is sok gond van ennél a típusnál, főleg akkor, ha valaki újabb rendszert használ. -
poli27
veterán
Vajon miért nem működik a soros port, a serial communicator azt írja connected az usb serial csatolóhoz , de a tpl parancsra semmit se csinál, sőt fogadott adat sincs a router felöl!Mit rontok el? ...
-
válasz
kaciokos #8826 üzenetére
Nem sincs gondom a stabilitásával... 90-100 nap körül volt eddig a rekord...csak hát ugye áramszünetek előfordulnak...
Tehát általában véve okés, csak arra gondoltam hátha látok majd valamit...A UPC modemet meg bridge módba tettem, hogy csak annyit zavarjon amennyit feltétlenül kell...
-
Óh...igen. Akkor felejtős a dolog.
Az volt a helyzet, hogy otthon elszállt a net. De nem volt egyértelmű, hogy mivel volt a gond én meg melóban voltam és csak annyit láttam, hogy távolról nem érem el a routert. Fontos lett volna, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljon a dolog. Ezért azt mondtam a páromnak, hogy router restart, meg UPC modem restart...aztán meglátjuk. Utána helyreállt... Csak érdekelt volna melyik eszköz tojta össze magát... Na majd legközelebb, ami remélem nem a közeljövőben lesz.
-
Volt nemrég egy kis üzemzavar. vargalex 1.1.7 alatt hol keresgéljek ha a log-ok érdekelnének?
-
-JB-Scottt21
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok
, még pedig, hogy a Vargalex féle 1.1.7.-es firmware-ben a wifi szekcióban kiválasztom bármelyik wifit (2,4GHz vagy 5GHz) és rá megyek a szerkeztésre, majd "haladó beállítások", akkor azon belül van egy olyan hogy "Távolság optimalizáció" alatta egy szöveg: "A hálózat legtávolabbi tagjának távolsága méterben." Ezt ha mondjuk be írom hogy 25m ( ez persze légvonalban, egy szoba van a router és a legtávolabbi pont között), akkor nekem fix hogy stabil netem lesz a legtávolabbi ponton? Nem járok úgy mint mondjuk a gyár fw-nél, hogy határvonalon (kb.10m) lecsatlakozik/ felcsatlakozik:? Egyáltalán használta már valaki ezt
A válaszotokat köszönöm, szép napot mindenkinek!
-
g0dl
addikt
válasz
Stukker1987 #8800 üzenetére
Ezzel nem vagy egyedül. A legtöbb bevezető leírás ezt az "apróságot" elhallgatja.
-
sniphoe
aktív tag
válasz
-JB-Scottt21 #8812 üzenetére
Az 1.1.7-es vargalex fw-ben van repeater funkció? Vagy megoldható vele valahogyan?
-
-JB-Scottt21
csendes tag
válasz
zsolt320i #8811 üzenetére
Szia!
Vargalexből a legújabb az az 1.1.7-es verzió. Innen letöltheted: [link] Én nem szedtem le semmit, alapból tartalmaz egy Transmission daemon nevű, egyszerű bittorrent klienst. A router webes felületéről el tudod érni a Szolgáltatások -> Transmission fülön belül. Egyszerű és egyértelmű, valamint kölönböző beállításokat is végre lehet hajtani. Szerintem nem kell több. Ha még is akkor vargalex oldalán találsz egy-két cuccot hozzá.
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
korábban rengeteget olvastam ezt a témát. Aminek hatására felraktam a OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 firmwaret és tökéletesen be is üzemeltem. Most eladom a routert ezért szeretném a gyárit visszarakni. Elkezdtem keresni és olvasni a hozzászólásokat, de mintha kínai lenne minden.... Úgy tűnik kiestem a témából. Nem szeretném elrontani, ezért kérek tőletek segítséget, hogy hogy csináljam és melyik firmwarét is kell visszaraknom.
Előre is elnézést kérek, és köszönöm a segítséget. -
Stukker1987
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8804 üzenetére
Oké már tiszta
-
-
válasz
Intruder2k5 #8797 üzenetére
ahh, már emlékszem, így már tiszta..
Nos. Az új SSID segített! Most már a beírt IP-ket kapják meg az eszközök!
Köszönöm a tippet, nem gondoltam volna hogy az új segít -
válasz
Nem! A két sávos kliens látja a routered mindkét SSID-jét, de választani neked kellett, hogy melyikre csatlakozzon!
-
trance89
őstag
válasz
Stukker1987 #8798 üzenetére
nem kell hozzá már a februári verziók óta
-
válasz
szia,
mehet, a router tudja szimultán a két sávot, de az ellenoldaladat is vedd rá - na utóbbi lesz a nehéz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba ár! Dell Latitude E5250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5"FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest