Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus
addikt
válasz
Intruder2k5 #8495 üzenetére
Tehát javaslod, hogy inkább egy formázással kezdjek. Hát, van elfekvőben asztali vinyóm, csak az jobban melegszik, meg akkor rack kellene neki. No majd megoldom, ez részletkérdés. Az extfs-t látja a win7? Gondolom nem. De ugye nincs nagy szívás vele? Illetve akkor tv-re dugva usb-ről nem fogja tudni lejátszani.
-
balkoger
tag
válasz
Intruder2k5 #8498 üzenetére
elnézést, de indulok dolgozni, holnap jelentkezek, köszönöm a segítségetek, de sajna félbe kell hagynom a dolgot
-
-
balkoger
tag
válasz
Intruder2k5 #8493 üzenetére
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #8495 üzenetére
és a wifi patch-et se felejtse el, mert különben feleslegesen fogja szidni a routert a gyenge wifi miatt...
itt keresővel megtalálja a megfelelő teendőket... -
válasz
Victoryus #8494 üzenetére
Kívánod avagy se, sajnos a tapasztalatok szerint ntfs-nek szopás lesz a vége! Sokkal nagyobb terhelést ad a routernek annak használata, mintha extfs lenne rajta, ami többnyire mindig bajt okoz! Mivel az egyetlen olyan fw, amiben van torrent kliens és ntfs támogatás is, így kizárásos alapon OpenWrt vargalex build!
-
Victoryus
addikt
Úton van a routerem. A kérdésem a következő lenne a torrenttel kapcsolatban:
Egy meglévő, ntfs hordozható merevlemezt szeretnék használni, és mivel vannak rajta cuccok, nem kívánom leformázni. Melyik firmware-t tegyem fel rá? -
-
balkoger
tag
válasz
Intruder2k5 #8489 üzenetére
Szia köszönöm a gyors reagálást, ezt kapom válaszként:
/dev/sda2 is mounted. -
-
balkoger
tag
Sziasztok Fórumtársak !
Utóbbi időben olyan problémám van, hogy a mountolt 1,5 terrás merevlemezről nem tudok fájlokat mozgatni hálózaton keresztül.
vargalex firmware-el a torrenteket a torrent mappába tölti le, majd amikor már nem seed-elem, akkor átmásolom a merevlemezen belül a nas mappába (megfelelő almappákba rendszerezve) amit hálón keresztül meg is osztok (nomeg a torrent mappát is) ha tetszik vagy törlöm.
Eddig ez teljesen jól működött és mivel ugyanazon hdd-ről van szó ezért a másolás egy pillanat volt.
Természetesen transmission listából ki kellett venni előtte, mert akkor nem engedte a műveletet.
Sajnos kb 2 hónapja nem tudom mozgatni a fájlokat, még akkor sem, ha listából kiszedem és a transmissiont is kilövöm.
Lehúztam a vincsit és gépre kötöttem majd ext4 fájlrendszer csatolását a paragon szoftal oldottam meg.
Ott a csatolás random módon elszállt, a fájlmozgatások elvileg rendben lementek, majd amikor lecsekkolom akkor a fájlok sehol sincsenek (se eredeti könyvtárba, sem az újba) és persze 100%-nál száll el hibaüzivel.Azután visszadugom a routerbe és fél-negyed óra 100% terheltség után visszaállítja a fájlokat az eredeti helyükre, addig szinte csak konfig felületre jutok be luciba, de terheltség miatt semmit nem tudok kezdeni vele.
Most már a torrent mappám átláthatatlan mivel olyan fájlok is vannak amiket már rég nem seed-elek, de nem merem gépre dugni a paragon megbízhatatlansága miatt.
KB 1 éve használom ezt a konfigot mindenféle hiba nélkül, a merevlemezen van vagy 800giga amit nem tudok elrakni sehová, napi szinten használjuk mint központi nas-t mindenféle eszközről.A rendszernaplóba csak ennyi a hibaüzenet:
Aug 21 08:28:56 TPlink_WDR3600 kern.notice kernel: [1470927.840000] EXT4-fs (sda2): error count: 15208
Aug 21 08:28:56 TPlink_WDR3600 kern.notice kernel: [1470927.840000] EXT4-fs (sda2): initial error at 1377511976: ext4_mb_generate_buddy:742
Aug 21 08:28:56 TPlink_WDR3600 kern.notice kernel: [1470927.850000] EXT4-fs (sda2): last error at 1408519347: ext4_lookup:1383: inode 41680899Viszont a kernelnaplóba iszonyat sok van:
Tudtok segíteni?
-
válasz
Intruder2k5 #8484 üzenetére
Remélem valaki olvassa és ellát hasznos infókkal.
WRT54GL routeremen használtam anno DDWR-t firmware-t és azon nagyon jól teljesített. Nekem elvileg ez a DDWRT bőven elegendő lenne. Biztos szuper Vargalex-féle firmware is, de az már nekem túl sok
. Ágyúval lőnék verébre effektus
-
-
válasz
Intruder2k5 #8482 üzenetére
Köszi. A DDWRT firmware is jó?
-
Amint mondtam, webes felülettel talán ez működhet!
-
válasz
Intruder2k5 #8480 üzenetére
Na akkor lehet, hogy ez a VPN dolog is kudarcba fog fulladni...
-
A felrakáshoz nem kell PuTTY, mi több a gyári visszaállításához se, viszont tudomásom szerint a VPN-t PuTTY-ból kell beállítanod! Talán ha minden igaz, akkor DD-WRT-ben van valamiféle VPN, webes felülettel, de ezeket majd megerősítik itt a TP-LINK-esek, mert nekem nincs ilyen routerem, és nem is használom ezt az fw-t!
-
-
válasz
Intruder2k5 #8471 üzenetére
Köszönöm az infókat
Már csak egy jó firmware kellene. Gondolom Vargalex félét ajánlod. Ahhoz van step by step telepítési és használati útmutató, amit nem linux guruk is megértenek?
Egyszer már sikerült téglásítanom egy 1043-ast -
-
válasz
Intruder2k5 #8469 üzenetére
De VPN keresztül csak akkor lenne nagy adatmozgás, ha távolról használnám a NAS-t, ugye? Pl. nyaralok, és meg szeretnék nézni róla egy filmet a laptopra szemelve.
Ha ugyanezt az otthoni hálózatról teszem, akkor az nem VPN? -
Csak akkor terheli be nagyon a routert, ha nagy sebességgel (több tíz Mbps) szeretnél tölteni a VPN-en keresztül! Bevallom nem tudom mire képes ez a router OpenVPN-el, ezt le kellene tesztelni, de ha jól rémlik, valamikor nem oly régen egy Netgear R7000 tesztet láttam erről, és az tudott 60Mbps körül, de abban ugye 1GHz-es Dual ARM processzor van!
-
válasz
Intruder2k5 #8467 üzenetére
De nem fogja az egész hálózatot lassítani a VPN? Pl., ha outon netezek? Sorry, de baromira nem értek ehhez, csak most ismerkedem témával.
-
-
válasz
Intruder2k5 #8465 üzenetére
Akkor marad a Cisco router...
Ftp sokmindenre elég lenne, de Transmissiont managelni pl. nem... -
Én mindenkor sima ftp szervert használok, és ebből még sosem volt gondom! Nem is vagyok az a parázós fajta! Valóban biztonságos megoldás az tényleg a VPN, de mondom, ott ne számíts nagy sebességekre, mert a titkosítás is jelentős SoC erőforrást meg fog enni! Ezen kívül lehet még SSH Tunnel is, de az sem egyszerűbb, és ugyanúgy megeszi a procit! Ha több tíz Mbps sebesség kell, akkor marad a sima ftp protokoll, vagy pedig venned kell célhardvert (VPN routert)! Samba-t meg egyébként sem javasolt semmiképpen a nagyvilág felé megnyitni, még jelszóval védve sem!
-
válasz
Intruder2k5 #8463 üzenetére
Köszi, egyelőre 100-as netem lesz holnap, ha minden jól megy. Milyen más megoldás lehetséges a NAS biztonságos eléréséhez?
-
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani ehhez a routerhez olyan firmware-t, amivel képes lesz VPN létrehozására? Nincs szükségem semmi extrára, elég lenne a gyári is, ha tudná a VPN-t. A mögötte lévő NAS-t szeretném elérni távolról. DIGI-s neten van, nem tudom hogy ez fontos-e a firmware szempontjából.
Előre is köszönöm a segítséget
-
-
Gyurka6
őstag
válasz
.:Secur:. #8458 üzenetére
Hali!
Erre lehet több megoldás, MikroTik routerek 1W teljesítménnyel, booster erősítők 0,2-1W-ig
http://www.metroman.hu/product/Antenna-AUDIO-VIDEO-csatlakozo-DVB-T/-2-4-GHz-Wifi-internet-antenna/pc-0778-wifi-erosito-antenna
Ubiquti eszközök 0,5W:http://www.wlan-ok.hu/ubiquiti_nanostation_m5_5_ghz_12929
Ezen kívül nyilván vannak drágább megoldások is.
Azt nem árt figyelembe venni, hogy MO-on 100mW EIRP lehe ta kisugárzott teljesítmény 2,4GHz-en... -
válasz
.:Secur:. #8458 üzenetére
szia,
itt a megfelelő téma; link
szinte minden router képes a gyárinál jobb/nagyobb értékekkel rendelkező antennát is kiszolgálni.
nem keverendő ide azon kamu antennák, amik különböző hirdetésekben a méretükhöz és kialakításukhoz képest irreálisan nagy dBi...stb értékekkel rendelkznek, amik nem felelnek meg a valóságnak, és ezen antennák a routerekre téve, szinte alig - vagy nem is - hoznak javulást a routeren gyárilag lévő - gyengébb dBi...stb értékekkel bíró - antennákhoz képest, mert ilyenkor nem a router nem képes kiszolgálni a "jobb" antennákat, hanem a vásárolt antennákkal van probléma! -
.:Secur:.
tag
Üdvözlet!
Valaki ajánljon már olyan routert aminek a wifi-je erős, tehát nagyobb antennát is ki tud szolgálni. A hatótáv a lényeg! -
szegto
senior tag
Üdv.
miniDLNA- t használok, viszont most vettem észre, hogy a dual audio-s filmeknél csak az elsődleges hangsávot játsza le és a TV-n sem lehet átváltani a másik hangsávra.
Ezt lehet orvosolni valahogy, vagy csak ha kiszedem a hangsávot a videóból?Köszi előre is.
-
concware
tag
válasz
Intruder2k5 #8453 üzenetére
Szia!
Elég régóta próbálom már megoldani a problémát, szerintem a webes felületen mindent kipróbáltam, mert elég egyszerű az az oldal, de megnézem azért, köszönöm a kérdést.
-
Csabka84
csendes tag
Sziasztok! Olyan gondom van miután letöltöttem egy filmet, csak akkor látom a vinyón (tv nem látja) ha újra indítom a routert. Vhol be lehet azt állítani, hogy ha letöltök vmit akkor frissítse vagy ilyesmi? Köszi!
-
-
concware
tag
Sziasztok!
Távolról szeretném a számítógépemet felébreszteni.
Eddig az Open Wrt-s webes felülettel próbálkoztam hálózaton belül eddig sikertelenül. Vargalex buildje van fent nálam.
Leírnátok nekem lépésről lépésre hogyan kell eljárnom, hogy menjen? Megoldható esetleg az is, hogy távolról okostelefonnal (android) oldjam meg az ébresztést?
Előre is köszönöm!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #8450 üzenetére
Pedig milyen jo lenne
-
válasz
vadászcsiga #8449 üzenetére
Szkenneléssel nem fogja megtalálni, mert a nyomatót nem hirdeti a router, ez nem Plug and Play, hanem be kell állítani!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #8448 üzenetére
Hát nem sok állításai lehetőség van. Utána nézek a neten, illetve megvárom hátha valaki tudja a megoldást.
-
válasz
vadászcsiga #8447 üzenetére
Hogy iPad-en miként állítasz be nyomtatót, azt én nem tudom megmondani neked, de azt biztos, hogy alap esetben a router IP címén, és a 9100-as porton elérhető a printer, tehát iPad-en is erre állítsd be!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #8446 üzenetére
Windows kihagyásával, iPaden szertnék nyomtatni. Egy weboldalon pl megnyomom a nyomtatást, elkezdi keresni a nyomtatót de nem talál.
-
válasz
vadászcsiga #8445 üzenetére
Mármint mi nem talál nyomtatót? Így próbálod beállítani?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #8444 üzenetére
Luciban valami beállítás? Nem talál nyomtatót
Van egy ilyen: p910nd - Nyomtató szerver
A p910nd használata előtt szükséges az USB (kmod-usb-printer), vagy párhuzamos (kmod-lp) portokat támogató csomagok telepítése. -
válasz
vadászcsiga #8443 üzenetére
Ha rákötöd a router USB portjára, máris elérheted, és használhatod a WiFi-s kliensekről is!
-
vadászcsiga
félisten
Szimpla nyomtatóból lehet valahogy wifiset csinálni vargalex fw segítsegével?
-
tag
válasz
Intruder2k5 #8441 üzenetére
Oké, próba szerencse.
Remélem jó a többi beállítás. -
-
tag
válasz
Intruder2k5 #8439 üzenetére
Sajnos igen van más hálózat is
Nem tudtam megoldani a problémát, de nekem ez nagyon gyengusz, azt hittem ez tudni fogja a dolgát.
A helyzet a következő: Mióta utoljára feltérképeztem a lakást azóta sok minden változott... a képek mutatni fogják:
23:54-kor a gép órája szerint: itt szeretnék a telefonommal netezni esténként, de itt már teljesen lehetetlen. Emeleten vagyok a wifi pedig lent van, nem tudjuk áthelyezni. Betonfödém van (mint a bérházaknál). Az pedig a legzavaróbb tényező, hogy ikerlakás van így a szomszéd jele szinte elkerülhetetlen, hogy ne zavarjon be.
A többi kép a házban készült össze-vissza. Ahol a legnagyobb a jelerősség ott kb. 1 méterre vagyok a routertől, nincsen semmilyen akadály mellette-előtte.
Remélem sikerül valamit kimogyorózni. -
válasz
.:Secur:. #8438 üzenetére
Ne gondold, hogy a másik antenna csodát tenne, lényegi változást nem fog hozni! Ez ennyit tud! Vannak más WiFi hálózatok is, amik be zavarhatnak? Ha igen, jó lenne egy inSSIDer 3 kép a helyzetről!
-
-
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8434 üzenetére
Na most módosítottam, de igy sem látom a meghajtót.
Újraindítás megvolt a felületről. -
-
szegto
senior tag
Üdv.
Kis problémába ütköztem.
A routeren van egy 1TB-os 2,5es vinyó rackben.
Eddig jól fel volt csatolva minden partíció, dlna, minden.....Most kicseréltem a racket és valami miatt eltűnt a partíció csatolás, nem látom a mappáimat.
Igy néz ki most:
KépA csatolási pontoknál lévő partíció nem jó helyen van, valahogy fel kéne kerülnie a csatolt fájlrendszerekhez.
Ez valahogy meg lehet oldani?
Már volt ujraindítás, kábel ki/be de nem igazán segített.
Újra formázni a partíciót nem nagyon szeretném, elég sokminden van rajta.Aki tud esetleg segíteni irjon pls,
Thx
-
tag
válasz
Intruder2k5 #8428 üzenetére
Azt nem nagyon tudom módosítani elvileg. Létezik rá valami? Hogyan tudom a legtöbbet kihozni ennyi pénzért????
-
-
tag
Egy számomra nagyon fontos kérdéssel fordulok hozzátok, mégpedig a wifi jel hatótávolságának növelésével.
Számomra mióta megvettem a routert ez az egyetlen fogós kérdés, miért kicsi a wifi hatótávolsága?
2 téglafal után a sony telefonom már nem látja a jelet, ugyanez volt a samsunggal is 2 téglafal és nem látja, néha elmegy néha látja egy-egy kis folton. Idegesítő. Nagy hatótávolságot szeretnék, hogy 3 téglafal és 1 vastag vályogfalnál is legyen jelerősség. nyílt terepen 200-300m sem lenne annyira nagy kívánság egy ilyen nem olcsó routernél szerintem. Várom a segítő ötleteket, hogy milyen antennát vegyek hozzá max. 2db-ra 5000ft-ot szánnék rá kb. használt, új mindegy. körsugárzó kellene. köszöntem. PÜ-ket és a hozzászólásokat is várom. -
krealon
veterán
-
FNZ
őstag
bocsi, hogy itt is megkérdezem, de vásárlás előtt vagyok és több router is szóba jöhet:
ez a router tudja azt, hogy 1 portját Y csatlakozóval 2 felé osztom, ha esetleg kevés lenne a 4 port és kellene egy 5. port is? -
Victoryus
addikt
MTK chipsetes telefonok együttműködnek vele? Másik hasonló tp link modellel olvastam problémákról
-
suste
veterán
válasz
Centaurus #8414 üzenetére
repeaterből annyit teszel be amennyit akarsz
hiszen a fő router ezeket sima kliensnek látja
nálam is 2 repeater van....WDS-ből viszont még nem próbáltam egyszerre többet, így azt nem tudom, hogy megy-e, de mintha láttam volna talán DDWRT menüben több BSSID/MAC cím hellyet
-
DragoX
tag
Használja valaki torrentezésre a WDR3600 routerét úgy, hogy a torrent kliens számítógépen fut, és samba-n keresztül, a routerre kötött winyóra tölt le? Gigabites számitógép-router kapcsolattal ebben az esetben mekkora írási sebességre lehet számítani? (természetesen ext fájlrendszerrel, és a példa kedvéért korlátlan netsebességgel
)
-
PNP
őstag
válasz
vargalex #8410 üzenetére
Torrent nem kizárt, igazából az 500 giga se fog rajta elfogyni, ezért adtam neki 1-et. Mennyire állítsam be? Mountnál a swap-nak a swap partíciót adtam meg, ez tök egyértelmű, de a maradékot hova mountoljam? Van ilyen, hogy Use as root filesystem, vagy pedig be kell írni egy Mount point-ot. Melyik/mi legyen?
-
mivamma
senior tag
Sziasztok!
Kicsit elakadtam a ddns beállításánál (ipdns.hu). Esetleg tudna valaki segíteni, teamvieweren keresztül?
Előre is köszi!
-
PNP
őstag
válasz
trance89 #8389 üzenetére
DLNA ezen a routeren nem fog kelleni (majd a szüleim 1043V2-jén, de ha arra nem kell wifi patch, akkor azon polival megoldom), úgyhogy felraktam ezt, amit javasoltál (BB). Wifi megy, jelszavak be vannak állítva, Partition Wizard épp készíti a merevlemezt. 1 GB linux swap primary, és a maradék kb. 500 giga ext4 primary partíció jó lesz nekem? A különböző funkciók utána külön mappákban kapnak helyet? (ftp, helyi megosztott mappa, webszerver, stb).
DDNS-nek mit érdemes beállítani? Eddig no-ip.com-ot használtam, de ott a megújítás manuálisan megy havonta, captchával. Hogyan lehet ezt a routerre bízni?(tartok tőle, hogy most viszonylag sokat fogok kérdezni, egyesével)
-
Szia!
Hirdetést inkább a hardverapro-ra tegyél, még akkor is, ha keresel! Ez szakmai topik, itt elvileg tilos a piacozás!
-
Mzombi
aktív tag
sziasztok!
ha van vkinek eladó ebből a routerből, kérem szóljon.
-
válasz
Victoryus #8405 üzenetére
Szia!
Gyári szoftverrel jelenleg leginkább csak az ASUS routerek tudnak torrentezni, TP-LINK-en firmware-t kell cserélned! Itt többnyire OpenWrt vargalex build-et használnak, így ha emellett döntesz, ezt javasolt feltenni, ehhez kaphatsz legtöbb támogatást!
Igen, webes felületen éred el, de használhatod kliens programmal is!
-
Victoryus
addikt
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Még sose volt ilyen profi routerem, de tervezem egy ilyen beszerzését. Ezen hogyan lehet torrentezni? Nem szoktam túl sokat, azért a pár darabért meg felesleges a pc-t, laptopot járatni, esetleg a telefont, de az meg nem seedel a legújabb utorrenttel... na mind1 elkanyarodtam kicsit.
Tehát ha szeretnék egy filmet letölteni a routerrel, akkor weben érem el a felületet? Annyi, hogy rádugom a vinyót, és kész? Vagy kell firmwaret is frissíteni rajta? -
krealon
veterán
"Barrier Breaker kell nekem? 0 tudással nekiállhatok ennek?"
Ha tenyleg foglalkozni akarsz vele, akkor erdemes elsajatitani a Linux (Unix) alapjait.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 6600 8GB Zalman S2 TG EVGA 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest