Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intruder2k5 #8598 üzenetére
Jó, hát kicsit pongyolán fogalmaztam
Viszont közben jött egy újabb probléma, amit sikerült magamtól megoldanom...
Szóval szükségem van UPnP-re, de az nincs a BB-ben alapból. Tudom biztonsági lyuk, de akkor is szükségem van rá.
Keresgettem egy kicsit és az alábbi leírás alapján meg is csináltam: [link]
Tök büszke vagyok magamra (nem röhögni
)
-
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #8595 üzenetére
kb 1 hónapja szórakoztam 841ND-n openwrt-n relayd-vel, 2-3x reseteltem a reset gombbal, mindig visszaállt alap beállításba aztán csináltam elölről
-
válasz
trance89 #8594 üzenetére
Hát én sem vagyok OpenWrt guru, de legjobb tudomásom szerint az alap OpenWrt-ben a reset gomb hatástalan, legalábbis ilyen funkciója nincs, csak failsafe módba lehet állítani vele a routert bootl-oláskor, és ott lehet törölni telnet-en a beállításokat!
A vargalex/poli27 build-ekben egy saját script megoldással működik a reset gomb gyári funkciója is!
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #8593 üzenetére
igen mert már nem 1x csináltam
ha pedig trunk verzió van fent (az rc3 is az, a véglegesben lesz majd csak luci) és resetel az ember akkor minden veszik, a lucit is lehet újrarakni -
-
trance89
őstag
jól
a resethez cca 10 sec reset gomb tartás kell, ez valszeg egy restart volt mert reset után a lucit is húzhatnád újra (vagyis mindent kezdhetnél elölről)
openwrt alatt szinte bármi kivitelezhető, asszem a tűzfalszabályoknál kell bűvészkedni kicsit de ezt a hozzáértőbbek majd megmagyarázzák hogyan, ennyire mélyen nem vagyok benne az openwrt világában
"Interfaces-nél a LAN-ból kiveszem a pipát és csak a wna-hoz teszem be az jó megoldás erre?"
próba, bajt nem csinálsz vele -
válasz
trance89 #8590 üzenetére
A modem az 192.168.100.1-en van (UPC)
A router IP-jét itt írtam át: Network - Interfaces - LAN - Edit - IPv4 address
Jól csináltam?Utána volt egy kis infarktus, mert sem 0.1-en, sem 1.1-en nem tudtam belépni a webes felületre. Aztán nyomtam egy resetet és utána ment már a 0.1-en. Érdekes módon jelszavak, beállítások megmaradtak
Vendég wifinél be tudom állítani, hogy a belső hálót ne lássák? Gyárinál volt ilyen lehetőség.
Interfaces-nél a LAN-ból kiveszem a pipát és csak a wna-hoz teszem be az jó megoldás erre?WinSCP-t még emésztem...
-
trance89
őstag
jól sejted, más alhálózaton vannak így nincs más megoldás mint átírni itt vagy ott
amúgy nyugodtan hagyhatod dhcp-n, nem kell statikus cím mert az openwrt mindig ugyanazt a címet adja minden adott mac címnek, áramtalanítás és reset után is de esetben egyszerűbb ha átírod 0.1-re a lan címet
ja és a router nem árt ha más alhálózaton van mint a modem, (pl 0.1/1.1) az ütközések elkerülése végett
vendég wifi: network - wifi - add gomb és beállítasz mégegy wifi hálózatot (külön ssid-vel)
openvpn: google tele van leírásokkal, pl [link]
a network/wifi/firewall/dhcp konfig fájlokat sokkal egyszerűbb winscp-vel módosítani vi-vel (text editor) szórakozni:
[link]
megnyitod, file protocol: scp, beírod: router ip, user, pass és login, az etc/config mappában pedig ott a konfig fájlok az edit gomb pedig felül
így a leggyorsabb -
válasz
Intruder2k5 #8588 üzenetére
A passwd-t nem írtam ki végig már idegességemben, egyébként Trance89 jól adta meg
, csak én gépeltem kapkodva a hozzászólást
Itt tartok:
- van webes felület
- 2,4 GHz-es wi-fit engedélyeztem, jelszavaztam
- 5 GHz-es wifit jelszvaztam, egyelőre nem engedélyeztem.Ja, és egyébként nem fájt annyira, mint gondoltam
Eddigi segítségeket és türelmet pedig nagyon köszönöm
Kérdéseim:
- érdemes-e átállítanom a router ip-jét 192.168.0.1-re, vagy hagyjam 1.1-en? Ezt azért kérdezem, mert az eszközeim nagy része (TV, NAS, médialejátszó) fix IP-re volt állítva (0.1). Tehát mi célszerűbb? Átírni az eszközökön egyesével, vagy csak a routerét. Pl. a NAS-t hogyan tudom most elérni, ha azon fixen 192.168.0.XXX ip cím lett beállítva? (Jól sejtem, hogy csak akkor, ha átírom a routerét?)
- vendég wi-fit hogyan tudok beállítani?
- VPN szerver csomagot, hogyan tudok installálni? -
-
-
trance89
őstag
ahogy intruder is írta, ez a pontos sorrend:
1. beszúrod a wan-ba a netkábelt, bármelyik lan-ba a pc-t
2. vársz míg kap a pc-d ip címet, utána telneten kiadod a passwd parancsot, ezzel állítasz be jelszót, ha megvan kilépsz
3. belépsz ssh-n és kiadod a következő sorokat egyesével:opkg update
opkg install luci
/etc/init.d/uhttpd enable
/etc/init.d/uhttpd start
reboottelnet/ssh-hoz putty-t használj, a restart parancs beírása után újraindul és már be tudsz lépni a webes felületen
-
válasz
Intruder2k5 #8578 üzenetére
Köszönöm
Akkor ezt addig kellene megcsinálnom, amíg UPC-s netem van és nem kötik be a DIGI-t
-
Természetesen, aki itt van, és tud, segít! Ez eddig is így volt...
Kábelmodemmel szerencséd van, mert alapban DHCP kapcsolat van a BB-ben is, ahogy minden más fw-ben is, tehát nem kell bűvészkedned semmit! Azoknak szívás ez, akiknek PPPoE netük van, és nincs SSH gyakorlatuk! Szóval a legtöbb ami kellhet, agy modem+router áramtalanítás, majd modemet visszadugod, megvárod amíg online lesz, és mehet vissza a router is! Ezután kell, hogy legyen neted!
-
válasz
krealon #8551 üzenetére
"Viszont internet kapcsolat nelkul mar az
opkg update
parancs is hibat fog visszaadni. Tehat az elso teeendo, hogy mukodjon az SSH parancssorban a
ping www.openwrt.org
parancs, azaz legyen internetkapcsolat a routeren."Ez mit jelent pontosan? Ha felrakok egy BB-t és a kábelmodemből a router WAN portjára megy UTP-vel a net, akkor az már rendben van, vagy valamit bűvészkedni kell külön SSH-n?
-
libus
őstag
Ma újra akarom formázni a HDD-m, mert anno mikor a 192.168.1.1:8081-en nem az utolsó lehetőséggel formáztam le, hanem eggyel előttivel (Creating 2 particion without extroot).
És az a problémám ezzel, hogy szükségem lenne az NFS-re, mert a 3DBD ISO folyamatos lejátszásához a Media playernek kevés a Samba sebessége.
És a jelenlegi extrootra formázott HDD-re nem megy fel, mert kevés a hely (292 KB) a feltelepítéséhez.
Ezt a Creating 3 particion (extroot verzion)-t hogy tudom feltenni? Az oké, hogy a 192.168.1.1:8081-ről, de hogy tudom eltávolítani a jelenlegit?
Mert ha most belépek a 192.168.1.1:8081-re, akkor csak azt mutatja mire van formatálva a HDD és formatálási lehetőségek nincsenek, Ebben kérnék segítséget! -
válasz
Intruder2k5 #8572 üzenetére
Tudom, nem vagyok egyszerű eset
Magamnak generálom a problémát. Mosógépet pl. kb. fél évig kerestem, bújva a fórumokat, hogy melyiknek milyen a szervízhálózata, alkatrészellátottsága, meghibásodási aránya, stb. Összes ismerősöm már hülyének nézett
Más meg bemegy az MM-ba, rábök egyre és kész, nem tököl rajta.
Na szóval veszek egy nagy levegőt és valamikor nekifutok a BB-nek. Ha esetleg elakadok, akkor kérhetek segítséget?
-
válasz
SztiviVander #8573 üzenetére
Köszönöm, ez egy nagyon hasznos infó volt.
-
SztiviVander
addikt
ddwrt-ről: multkor megnéztem az alap 21061-es buildet, aztán a fórumon erősen ajánlott 23838-ast (other downloads/2014) meg a legutolsó 24461-est is. mindegyik felrakása előtt volt reset. igazából tök jól működött (az hogy folyamatos pingelés mellett néha 2-3mp -ig nem jött válasz az fura, de ettől még a router ment), bár a webfelület irdatlan lassú tud lenni. a fő gond -ami miatt ment a levesbe- viszont mindegyik build-el az volt hogy az asus hd tab képtelen volt hozzá csatlakozni wpa2 psk-val (ugyanazzal az ssid-vel, jelszóval amivel a gyári fw illetve openwrt esetén semmi gondja nincs), két telefon és a noti mondjuk észre se vette hogy más a fw és simán csatlakozott. csak azért szólok hogy ne csodálkozz ha belefutsz ilyenbe ddwrt-vel.
-
Értem! Viszont inkább nem mondok semmilyen véleményt, mert tényleg annyit rágódsz már rajta, én meg egész biztos nem akarok dönteni helyetted, sőt terelni sem akarlak egyik felé se, mert aztán ha valami balul üt ki, akkor még én leszek a hunyó! Szóval aludj még rá egyet, aztán talán a hétvégén sikerült eldöntened a dolgot!
-
válasz
Intruder2k5 #8570 üzenetére
Leírom, bár szerintem megint megkapom a magamét...
Szívem szerint felraknék egy alap BB-t és szépen egyesével mindent ami kell és nincs benne. Ezzel tanulnék a legtöbbet, viszont tuti sok időm rámenne (ami nem feltétlenül baj, mert szívesen megtanulnám).
Vargalex fw-je gyorsabb megoldás lenne, viszont abból nem sokat tanulnék.
Az arany középút a DDWRT lenne, azzal meg azt írtátok, hogy problémák vannak.
-
-
Tényleg nagyon humorosak vagytok...
-
-
válasz
Intruder2k5 #8561 üzenetére
Szerintem Vargalex-féle lesz ebből. Legfeljebb azokat a funkciókat nem használom, amik nem kellenek
-
válasz
Intruder2k5 #8563 üzenetére
A kapkodásnak mindig papírnehezék a vége
-
-
válasz
Intruder2k5 #8561 üzenetére
Tervezem
-
-
krealon
veterán
"Vagy feltolom Vargalex-ét, vagy Poli27-ét és szépen letörlöm a számomra felesleges dolgokat"
A firmware-be epitett komponensek egy csak olvashato reszben vannak (squashfs), radasul tomoritve, igy maximum kiegesziteni tudod.
Torolni csak latszolagosan lehet, mert ekkor az irhato reszben jelzed, hogy a nem irhato reszbol tuntesse el a fajlokat, azaz csokkented a szabad hely mennyiseget.Ha tenyleg ki akarsz szedni dolgokat, akkor sajat build-et kell, hogy keszits az OpenWRT-bol.
-
suste
veterán
vendégháló nincsen benne, és nem is tudod webes felületen beállítani, csak SSH-n
vendéghálót meg pont a AA-ban, luci-ban be lehet állítani
az biztos, hogy pont olyan ami minden igényedet kielégíti, olyan tuti nincsen
ezért kell inkább saját buildet készíteni....vagy kiválasztod valamelyiket és farigcsálod kicsit....
-
krealon
veterán
"Nem lenne célszerűbb mégis a BB-t felrakni? Mégiscsak újabb, nem?"
Az ujabb nem feltelenul jobb.
Neked kattingatos beallitas kell, ahhoz meg a LuCI-s Attitude adjusment verzio van.Csak hogy bonyolitsak a kepen:
Ha neked a gyari firmware tudasan kivul csak a VPN server kell, akkor eleg egy Gargoyle firmware is. Ez szinten OpenWRT alapu, de sajat webes konfiguracios menuje van. Van benne VPN szerver, csak par kattintas a beallitasa.Szerk:
"Jó helyen járok? [link]"Igen.
Viszont internet kapcsolat nelkul mar az
opkg update
parancs is hibat fog visszaadni. Tehat az elso teeendo, hogy mukodjon az SSH parancssorban a
ping www.openwrt.org
parancs, azaz legyen internetkapcsolat a routeren. -
Victoryus
addikt
Beüzemeltem a routerem, egyelőre a gyári firmware van rajta. Jó, hatótávja kb ugyanolyan mint a 340bg-nek, de n sávon gyorsabb, megvan a 40/30 megabit is. Könnyű beállítani, totál ugyanolyan mint a régi Tp linkemnél. Majd ha lesz időm akkor belevágok a custom firmware felrakásába is.
-
Elkezdtem olvasgatni
Ha jól navigáltam, akkor http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07-rc3/ar71xx/generic/ kellene letöltenem a "openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.bin" file-t és ezt gyári webes felületen flashelnem.
Gyakorlatilag ez egy alap OpenWRT, ami tudja a gyári funkciókat és extrák nincsenek benne?
Ezt tudom webes (Luci) felületen konfigurálni, vagy azt is telepíteni kell SSH-n?
-
suste
veterán
ha semmi egyéb extra nem kell (samba, tm, dlna, stb), akkor érdemesebb lenne saját magadnak felépíteni/összerakni az fw-t
de a leírásaid alapján ehhez még sokat kéne olvasnod1: AA felrakás
2: luciban openvpn felrakás, majd konfigurálás
(ennyit úgyis kell csinálnod bármelyik most tárgyalt fw-vel, de ígylegalább sallagmentes lenne)
3: wifi patchvagy pedig BB-vel ugyan ez, csak akkormár nem kell a wifi patch, viszont SSH-n kell lucit telepíteni
vagy még több olvasás után buildelhetnél is
-
Köszi
Akkor rám igazából ez vonatkozna?:
LuCI-ban a Rendszer->Rendszerindítás oldalon a Helyi indítóscript-be) az exit 0 sor elé tegyük be a következőt:
echo 18 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio18/direction
echo 19 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio19/direction -
Mate
nagyúr
Igen, simán betallozod.
A támogatott típusok listáján nem szerepel a WA801N.
-
Megpróbálom összefoglalni a gondolataimat. Kérlek Benneteket, hogy egészítsétek, vagy javítsátok ki, ha valamit rosszul gondolok:
- kiindulási alap. WDR3600 router gyári firmware-rel
- letöltöm Vargalex oldaláról ezt a file-t: openwrt-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7.bin
- md5sum ellenőrzés a letöltött állományon
- gyári webes felületen betallózom a a fenti file-t és elindítom a firmware frissítést
- ha jól emlékszem, akkor ez a firmware tartlamaz VPN szerver csomagot.Amikre még nem állt össze a fejemben a pontos válasz:
- Mit kell és pontosan hogyan patchelnem az említett wifi probléma javítására?
- Ha esetleg nem tetszik az OpenWRT, akkor hogyan tudok visszatérni gyári FW-re?A WA801N-hez esetleg van-e Vargalex-féle OpenWRT? Vagy azon hagyjam a gyárit?
Előre is köszönöm a segítséget
-
válasz
trance89 #8536 üzenetére
minden openwrt alapú fw-t ugyanúgy kell flashelni
Biztos én vagyok a béna, de nekem nem egyértelmű, hogy mit hogyan kellene csinálni, vagy hogy simán webes felületen lehetne-e flashelnivpn szerver tudtommal nincs benne
pont emiatt szeretném lecserélni a gyári firmware-tnincs abban sem javítva, külön kell beírni a scriptek közé luci-ban
Na ezt akár kínaiul is írhattad volnaMit kell, hova beírni a wifi-vel kapcsolatban?
Nekem egy TP-Link WA801N "repeatel"
Egyre inkább úgy érzem, hogy tök hülye vagyok ehhez az egészhez
-
suste
veterán
válasz
trance89 #8536 üzenetére
"a range extender-ek gyári fw-jét eléggé szidják mert elég sok routerrel nem kompatibilis (nem csatlakozik) vagy szar sebességet produkál"
ebben megint csak nagyon jó az openwrt, hogy van választási lehetőséged, hogyan csinálod meg a továbbszórást:
-repeater külön alhálóra (pl vendéghálónak)
-repeater ugyan arra az alhálóra -relayd (ha nem működne a WDS a különböző chipek miatt)
-WDS (saját hálózat kibővítés)ezek közül az egyik biztosan stabilan működik, bármilyen kliensről/routerről is legyen szó
csak sokan nem is tudják,hogy vannak ezek a lehetőségek -
trance89
őstag
nincs abban sem javítva, külön kell beírni a scriptek közé luci-ban
minden openwrt alapú fw-t ugyanúgy kell flashelni
vpn szerver tudtommal nincs benne
igen csak lengyel de az hogy miket tartalmaz/milyen fájlrendszereket támogat tökéletesen érthető, vagy ott a google translate:Modified firmware OpenWrt Barrier Breaker
Last update: 2014-08-16 9:22 images based on release Barrier Breaker .
They are designed for routers on the platform ar71xx or ramips with 8MB or more of flash memory. The content is identical to the aforementioned images + plus:
- full Luciana - two themes: the standard OpenWrt (the settings in the gui) and Bootstrap (set by default)
- English and Polish translation
- additional applications - DDNS, WoL, UPnP, Samba, Transmission , QoS, HD-IDLE, Watchcat, print server, all with the possibility of setting from Luciana
- support for 3G modems (chat / usb-modeswitch / serial-option / serial-sierrawireless / acm / cdc-ether / cdc-ncm)
- adding packages to handle different protocols wan
- 3g modem, pptp, xl2tp, PPPoE, IPv6, etc.
- Supports file system ntfs-3g / vfat / ext2 / ext3 / ext4 images can be downloaded from http://dl.eko.one.pl / luci / barrier_breaker / ar71xx / (Barrier Breaker).Luciana=luci (kezelőfelület)
nekem is van egy wireless repeater beiktatva, az adott eszköz egy 841nd v8 router, rajta gargoyle fw-el (szintén openwrt alapú), abban pár klikk a wireless repeater bridge mód, ez pedig mivel kliensként csatlakozik a fő routerre tökéletesen műkszik szinte bármilyen routerrel (+akármilyen firm)
a range extender-ek gyári fw-jét eléggé szidják mert elég sok routerrel nem kompatibilis (nem csatlakozik) vagy szar sebességet produkál -
válasz
Intruder2k5 #8533 üzenetére
Poli27 fw-ében mér javítva van a wifi?
Abból is a factory verziót simán ráflashelhetem a gyárira és a gyárit vissza rá webes felületen?
VPN szerver funkció ugye van benne?
Van egy TP-Link Access Pointom is, ami a WDR3600 wifi jelét lövi szét az emeleten (range extender). Az együtt fog tudni működni az OpenWRT-s WDR3600-al?(#8534) trance89: az angollal még csak-csak nem lenne probléma, de a link teljesen lengyel, azzal viszont nem boldogulok
-
trance89
őstag
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewforum.php?f=28
itt rengeteg 3600-assal kapcsolatos topic van és elég sokban panaszkodnak, legtöbben az instabil vagy lassú wifi kapcsolatot emlegetik (2,4 és 5ghz-en is), a legfrissebb 2014 júniusi buildet nemnagyon dícsérik, 2-3-al régebbi verziókat ajánlanak
openwrt alatt a wifi bug januári javítása óta nincs semmi hasonló, amúgy egy fikarcnyival sem bonyolultabb mint egy dd-wrt, ugyanolyan áttekinthető/logikus felépítése van
sztem maradj inkább az openwrt-nél, vargalex vagy poli27 buildjei jók csak ezekhez kell a wifi patch (2 kattintás beírni) vagy ha jó az angolod akkor ezt ajánlanám, én már jó ideje ezt használom: [link]
havonta frissítik, betonstabil custom build minden népszerű >8MB flash-el rendelkező routerre, alapból szinte ugyanazokat csomagokat tartalmazza mint a vargalex/poli27 build kivéve a dlna-t de ez is bármikor felrakható (1.27 MB szabadon felhasználható)
csak angol/lengyel nyelvet tartalmaz, angol az alapértelmezett
ha érdekel akkor gyáriról ezt kell feltenni: [link] -
Mivel nincs is újabb, így nem is találhattál újabbat! Igen fel lehet tenni, sőt vissza is lehet állni róla webes felületen a gyárira!
Poli27-nek van újabb fw-je! Ez szinte ugyanaz mint a vargalex build, mivel az alapján készült, csak egy évvel újabb, de nincs benne ntfs támogatás és ushare, mert az újabb csomagok nagyobbak, és ez már nem fért bele!
-
válasz
Intruder2k5 #8531 üzenetére
Okés, értem, köszönöm
Vargalex-féle Open WRT-ből is csak 2013-ast találtam, de ahogy elnéztem, azt is fel lehet tenni a webes felületről. Vagy nem?
-
-
válasz
Intruder2k5 #8529 üzenetére
Köszönöm
Ez a .....webflash.bin lenne a boot nélküli gyári FW-re visszaállító?
-
Innen választhatsz 2014-es DD-WRT-t is!
-
trance89
őstag
igen, a rart fájlt nem is fogadja el
viszont a 2013 áprilisi dd-wrt-vel ugyanúgy lesznek wifi problémák mint a tavalyi openwrt-kkel, ez utóbbihoz a kb 2014 feb óta megjelent buildekben már benne a wifi javítás
a dd-wrt fórumon rengetegen panaszkodtak anno a wifi-re, azóta nem is jártam ott
az openwrt sokkal kiforrottabb atheros soc-os eszközökre -
-
válasz
trance89 #8521 üzenetére
Akkor, ha a gyárim van még az alábbi 3 közül a "first install"-os kell? Aztán, ha a gyárit akarom visszatenni, akkor ne a TP-Link oldaláról szedjem, hanem innen a webrevert-eset?
És, ha visszaraktam a webrevert-es (boot nélküli) gyárit, akkor utána már rakhatom rá a TP-Link oldaláról letöltött boot-os gyárit is?
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #8520 üzenetére
az hogy factory vagy sysupgrade verziót teszed meglévő openwrt-re tökmindegy, ezzel brickelni nem lehet, már nem egyszer raktam factory verziót több routeren is openwrt-re mindenféle probléma nélkül
dd-wrt-nél ugyanez a helyzet, ott van factory-to-ddwrt.bin és ...-webflash.bin, boot-os gyári fw ráflashelésénél szintúgy brick a vége! ezért a dd-wrt letöltési oldalon egyből linkelik is a webrevert (boot résztől megszabadított) gyári firmet -
-
válasz
Intruder2k5 #8517 üzenetére
Köszönöm
Ez megnyugtató
-
-
Sziasztok!
DDWRT firmwaret simán lehet a router webes felületén oda-vissza flashelni?
-
libus
őstag
Valaki megtudná mondani, hogy a transmission-t be lehet-e úgy állítani, ill. meglehet-e azt csinálni vele, hogy ha töltök le egy filmet, akkor azt azon a néven tudjam elmenteni ahogy szeretném, s ne azt a nevet mentse ahogy feltöltötték?!
Így szeretném: Mappaként a film magyar címe és ezen a mappán belül lenne az avi vagy mkv.
Ezt már próbáltam: Ha megadom a transmissionnak a magyar címet el is menti úgy, de sajnos ezen belül a torrent oldalon megadott film címe lesz mappaként és csak ezen belül lesz a film avi vagy mkv-ja.
Ez utóbbi számomra azért rossz, mert a Média Player szkennere így nem látja a filmet két mappán belül.
Előre is -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #8508 üzenetére
szerintem sokan használjuk így, pl én is (openwrt+p910nd -vel)
2 kattintás a beállítás a routeren, ésa pc-n se sokkal több
de ipad-en és androidon még nem próbáltam....(valszeg nem isfogom)
-
vadászcsiga
félisten
-
válasz
vadászcsiga #8508 üzenetére
Nem biztos, hogy egyszerűbb, hiszen így, a routerre kötve több kliensről is elérhető a nyomtató úgy, hogy nem kell egy gépnek állandóan bekapcsolva lennie a megosztáshoz! Akár több Windows alapú kliensről is...
Másrészről lehet használják Windows kihagyása nélkül is, de ez még nem jelenti azt, hogy almáról! Ha android-ról működik, azzal Te még úgysem vagy kisegítve!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga #8447 üzenetére
Senki nem használ nyomtatót a routerre kötve Windows kihagyása nélkül? Így nem sok értelme van hiszen akkor már kábellel pc-re kötve egyszerűbb.
-
Mate
nagyúr
Most tervezem rátolni vargalex féle rendszert egy 1.4-es routerre. Pm-ben szólt, hogy fog kelleni hozzá wifi miatt valami frissítés. Nem akarom őt tovább zargatni pm-ben, így itt kérdezném meg, hogy 1.4-hez mit és hogyan kell feltenni?
Előre is köszönöm!
-
suste
veterán
-
válasz
Victoryus #8500 üzenetére
TV-t passzolom...
Win7 közvetlenül USB-re dugva önállóan nem látja, de kismillió program van, amit telepítve már eléred Win alól az extfs-t!
Egyébként meg van Samba, DLNA, ezeken keresztül minden eszközzel elérheted hálózaton keresztül a HDD tartalmát úgy, hogy az a routerre van rádugva! Windows alatt felcsatolhatod hálózati meghajtónak is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuponkunyeráló
- Nincs megállás akkuméretben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mini-ITX
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- nVidia GeForce RTX 2070 (TU106)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz - Garancia 2026.10.17 - Ingyen posta
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD AURA EDITION - Garancia 2034.10.03
- ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB - Garancia 2027.10.03
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest