Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dell Venue 8 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Jaja, igazad van.
Jut eszembe, téged nem hívogat a márkakereskedés? Pár napja egyfolytában csörög a telefon a legrosszabb időpontokban, végül visszahívtam őket. Kiderült, hogy csak azért kerestek, mert szeretnék visszavásárolni az autót…nem kis baj lehet, ha már ilyesmire folyamodnak.
-
Ck.
addikt
válasz
balazs1956
üzenetére
A végén fizetsz. Addigra már kész az autó és nem fogják emiatt jobban megcsinálni.
-
Gombinyó
őstag
válasz
balazs1956
üzenetére
Ahova én járok ott üvegfal van, mindig végig nézem mit csinálnak az autón.
-
gaborn1
tag
válasz
balazs1956
üzenetére
Szombathelyen pl van üvegfal , belátni.
-
No.01
addikt
válasz
balazs1956
üzenetére
Valts markaszervizt. Van mar ilyen

-
balazs1956
senior tag
válasz
Gombinyó
üzenetére
Végül is az ember csak saját magát nyugtatja vele, hogy hátha így jobban megcsinálják.
Azért szívesen fizetnék + pénzt, hogy ténylegesen kicseréljék, amit ki kell cserélni (olaj, szűrő stb), de erre semmi biztosíték nincsen.
Sokan élnek abból, amit a márkaszervizekben nem építenek be, csak felszámolják.
Mennyivel nagyobb lenne a bizalom, ha egy üvegfal mögül rá lehetne látni a készülő kocsira. Ameddig ez nincs lutri az egész
-
No.01
addikt
Sajnos manapsag mindenhol jol jon a jatt. Nem nagy osszegekrol beszelek, inkabb maga a gesztus ami szamit
-
Gombinyó
őstag
válasz
balazs1956
üzenetére
Én egy forintot nem hagytam ott soha, mindig kártyával fizetem a számlán lévő pontos összeget.
Fel se merült bennem, hogy márkaszervizben jattolni kellene. -
No.01
addikt
válasz
balazs1956
üzenetére
Jatt?? Illik?? En felkerekiteni szoktam es kesz. A szerviz az azert nem egy etterem.
A gumisnal ahol voltam az uj autoval kerdeztek is, h nagyon uj miert cserelem?
Mondtam, h valoban ~30km volt a kocsiban igy a gumikban is. Lattam, h kikerekedett a szemukj, de fintorgas es hulye beszolas helyett latszott, h tenyleg odafigyeltek a dolgokra.
A 2 szakinak a munka vegeztevel csusztattam 1000-1000Ft-ot, Ha nem nekik adom hozzajuk sosem jutott volna el. -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Rav 4 15000-es szerviz.
Mennyi jattot "illik" adni?? -
KTTech
veterán
-
No.01
addikt
Ha jol tudom akkor a Yaris Cross mar mas fajta TPMS-t hasznal. A tobbinel mindegy, h melyik hova kerult, de a markaszervizben es a gumisnal is azt mondtak, h az ujabbaknal mar az is szamit, h konkretan melyik tengelyen es meyik oldali gumirol van szo ertsd: a bal elso nem mehet bal hatra sem. Jobban mondva mehet, de ujra kell programozni.
A tegnapi nap margojara (Corolla hybrid fogyasztas / benzinszint)
Amikor a Tankoljon! felirat vilagitott (nemtudom mennyi ideje, de 10-15km-t tippelnek) akkor meg volt benne tobb, mint 6 liter! Ertem en, de ahogy ezt Veron is irta ez igy felrevezeto (vagy mondhatnam tulsagosan hulyebiztosnak is)
comment 2.0: (ha v.kit esetleg erdekel) 4.8 lett a fogyasztas a 4. tankolas utan (szamolva) -
Cifu
félisten
válasz
SPeti1984
üzenetére
Csak 16-ost és 18-ast találtam:
16x6.5 ET45 5x114.3
18x7 ET50 5x114.3a központi furat 60,1mm átmérőjű
Én felhívnám / e-mailt írnék a kereskedőnek, hogy ugyan adják már meg pontos felni méreteket.
TPMS esetén elég annyit tudni tudomásom szerint, hogy Toyota. Nálam a szedán esetén tökéletesen működik az, amit az Alfa-Radiál-tól rendeltem ( ALCAR Sensor Plug & Drive 4.2 ), ugyanilyet rendeltem most az asszony hatchback-jére, remélem ott is működni fog.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy egy Toyota Yaris Cross 1.5 125le (nem hybrid) autónál mi a pontos 16" és 17"-os felni paraméterei (ET, osztókör, KF)? Illetve honnan lehetne kideríteni, hogy milyen TPMS szenzor kell hozzá? Most lett rendelve egy ilyen autó és gondoltam utánanézek felninek meg szenzornak a téli szetthez.
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian
üzenetére
Végül 80Ah / 760A ZAP Silver Premium márkájú aksit. Remélem beválik, sosem hallottam a márkáról. Mikor mondta mennyibe kerül, vissza is kérdeztem, hogy miért ilyen olcsó? (Az 1.4-es Astrámba 2/3 ekkora Amperű aksit 8 éve 5000-rel drágábban vettem. Igaz az Kalciumos, ez meg nem)
-
Nikaré
őstag
Hi!
Srácok üzemeltet valaki Carista OBD2 kütyüt?
Van jelentősége és plusz hozzáadott értéke az autó használata közben?
P2 és Corolla Hybrid lenne a célközönsége. -
KTTech
veterán
A második kérdésre: BT-n csak SBC kódolás megy át, CP-n pedig veszteséges AAC. Viszont a lejátszásért a telefon felel és a transzkódolást is on-the-fly elvégzi, így amit meg tud szólaltatni (legyen az veszteséges vagy veszteségmentes formátum), az átmegy mindkét közegen. Nekem egy csomó 24bit/96kHz-es FLAC van a telón, remekül megy vele (igaz én BT/AA-t használok). Annyi, hogy a BT SBC kódolásánál a kábeles AA/CP sokkal jobb minőséget fog adni.
Az első kérdésre nem tudom, én egy tűvel állítottam a Seat (mk IV, V)/VW Golf 3-on, de a Yaris útmutatójában azt írja, hogy nem szabad vele... Mivel nem kellett állítanom, nem próbáltam meg.
-
Dorian
félisten
Most aksi boltban azt mondták, h 80Ah / 760A az ami méret szerint max befér és elvileg elegendő (autó adatait megadtam, ez alapján nézte ki valahol)
A kezelési útmutatót végigpörgettem battery-re keresve, de semmi infó nincs benne erről...
-
No.01
addikt
MIndenkinek koszonom! Ahogy irtam az esetek 98%-ban mar azelott beallok a kutra, h egyaltana a lampa felvillanna, de uj autonal ezt meg nem teszteltem es mivel a minap belefutottam ujbol egy szituba ahol a benzinkut nyitasaig meg bo 1 ora volt igy gondoltam kerdezek.
Az egesz onnan indult - igaz a range-t nem neztem, sot a lampa sem vilagitott - h, a mutato mar kozeledett az utolso negyedhez. Atmentem egy masik kuthoz es ~32l sikerult koppra tankolnom. Ekkor kerestem ra a tank kapacitasara is amikor kisse meglepodtem, h csak 43l-es. Jobb es tudni, de nem kihasznalni
Meg 2 kerdes hatha tudjatok a valaszt:
- mikent lehet a legegyszerubben a szelvedomoso fuvokakat allitani?
- a fedelzeti rendszer kezeli telefonrol (BT es CP) a vesztesegmentes fileokat? -
Dorian
félisten
válasz
KTTech
üzenetére
Ez van itthon, mással nem tudom tölteni. 10 órám nincs, hétfő reggel el kell induljak vele, ha megdöglött, addig ma kell vennem valahol újat.
Na akkor az lesz, hogy töltöm ezzel délig, akkor hazaér a zasszony a másik autóval, aztán ha akkor nem indul el, akkor elindulok és veszek valahol másikat.
Azt gyanítom, h gyári, mert a Varta márkanév mellett rá van rajzolva egy Toyota embléma is. -
KTTech
veterán
Először villog, olyan 60km maradék kijelzett távolságnál, majd 0-nál világít, és ekkor még lennie kell a tankban még 5-7L-nek -a tank kapacitásától függően (a szabályzás azt mondja ki, hogy legalább 100km-re elegendőnek kell maradnia).
Nálam a 36L-es tanknál kb. 5.5-6L-nél világít, ennyi a pontatlansága a szintjelzőnek, a maradék távolság jelzés meg sok faktortól függ.
De ahogy már írva lett, nem szereti a cucc, ha ki van fogyasztva, mert egy üzemanyagpumpa (rosszabb esetben az üzemagyagrendszer más elemei) sokkal többe kerülnek, mint egy idő előtt megejtett tankolás
-
KTTech
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Legalább 10-11 óra kell annak a töltőnek, hogy feltöltse az akkut, kivéve, ha tényleg nagyon le van merülve. Ahhoz, hogy egy mélymerült akkut tölteni tudj, sokkal nagyobb feszültségre és áramra van szükség az elején: 12V-os akkunál én 20V/20A-el szoktam nekiugrani, de csak rövid ideig, amíg 10V-ra fel nem megy a kapocsfeszültsége - ez maximum 2-10 perc, de van hogy kevesebb, ha több lenne, akkor jó eséllyel döglött az akku -, aztán már boldogul vele a normál töltő is - de ha továbbra is esik a kapocsfeszültség, akkor bal váll felett ívesen lehet javítani.
Ha új kell -és ez a gyári kapacitás - akkor legalább ilyen paraméterekkel rendelkező kell. Mondjuk szerintem ekkora kapacitással nem gyári...
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
Azt hiszem megdöglött az aksim. 84 Ah / 825 A
- Meddig érdemes várni, hogy egy 9A-es töltő érdemi töltöttséget adjon high fokozatban? Tehát hogy tudjam, h halott vagy sem.
- Ha másik aksi kell, akkor mindkét A értékből legalább ekkorát vagy nagyobbat kell vegyek, ugye? -
No.01
addikt
BTW a lampanak csak 1 allasa van? Ertem ezt, h csak vilagit vagy amikor nagyon necces akkor esetleg elkezd villogni is?
(illetve, ha jol ertem akkor a 0km rangnel meg van benne 5-7 liter tartalek?
ha ige akkro ez igy tenyleg kisse felrevezeto) -
No.01
addikt
Jogos, es nem szoktam megvarni mig kifogy, de van az az elethelyzet amikor jo ezzel tisztaban lenni

(kulfoldon az ejszaka kozepen mar jartam ugy, h a benzinkut technikai problema vegett zarva volt es igencsak necces volt a kovetkezot megtalalni) -
Gombinyó
őstag
Nem véletlen jelez akkor, amikor. Ha jelez, akkor ideje tankolni, nem kell kijárni az egész tank benzint meg centizgetni mennyit megy még el. A benzinpumpának nem tesz jót, ha nem kap hűtést. Üres tanknál a pára is ki tud csapódni a tank oldalára, ami aztán szépen leül a tank aljára.
-
No.01
addikt
Akkor ezek szerint azt sem lehet tudni, h mennyi a tartalek amikor a range 0-hoz er?
Csak azert kerdem mert nekem gyanusan szamol. 4.8-at ir ki, de ha azt elosztom a tank kapacitasaval (43l ami a 2.0-as verzional lehetett volna egy kisse nagyobb) akkor nem jon ki a kalkulalt hatotav. -
Veron
addikt
Akartam már kérdezni: nem lehet resetelni valahogy a benzinmérőt Corollaban (1.2T TS)? Vinnyogott, hogy adjak enni a lovaknak, mert 0 azaz nulla km-t tudok megtenni. Tudtam, hogy hisztis, de azért megtankoltam kemény 35 liter benzinnel. Azaz még 15 liter (170-180 km-re elegendő) volt benne. Nem túl informatív így a rendszer.
-
Más téma..
Tegnap néztem Speezone használt C-HR bemutatóját.
A következő rész új volt nekem: [link]
Nálam is működik (Auris) - mí meglepő
De mikor átállítom pl 60fps-re az animációkat, ezt kikapcsolásig megőrzi az autó, de újraíndítás után alapérték.
Van valami opció mentésre, oda is valami spéci kombó kell? -
No.01
addikt
En kulfoldrol rendeltem eredeti Toyotat szallitassal egyutt volt 158EUR.
Iden a Toyotanal nem volt kozponti akcio (ahogy az elozo evekben) igy ott most 89e a 4dbNemtudom igaz-e mert tesztelni nemigen tudtam, de azt allitjak, h az Alisok olcsobbak, de nem is birjak annyi ideig, mint a gyari. Szamok nyelven 2-4ev vs 3-6ev
-
KubanitoS
veterán
Tudja valaki esetleg, hogy mennyibe kerül 1 db gyári TPMS szenzor? Facebookon Toyotás csoportban valaki 50 ezer / darabot ír.
-
Veron
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Gyors #GY Vector Gen3 beszámoló. röviden: megérte.
A gyári nyári Falken Ziexeket váltotta, mert
-sok helyet foglal a két szett
-Bp-en a global warming közepette nincs egetrengető hőesés
-reméltem hátha halkabb a GY
-eladtam a Yokohama téliket és kellett valami télkompatibilis azért
-jól szerepelt tesztekben a GY
-promóció keretében 15e Ft-ot jóváír a GY.A teljesítményre nem térnék ki, mert nagyjából 500 km-t mentem a gumikkal és nem tudnék valós képet rajzolni. De komfort terén mindeképp jót tett az verdának a váltás. Eddig a gördülési zajt hallottam az M0-áson, most a szélzajt.
Valóban "erősödött" szél zaja, de számomra tolerálhatóbb, mint a gördülési zaj. Plusz mintha a féktáv is javult volna, de lehet ez csak placebo.
Pedig a Ziexekben is kb. 10-12e km lehetett, nem voltak széthajtva. -
-
gaborn1
tag
Nekünk pl nem lenne jó, ha előbb jönne, azért mentünk most venni, mivel azt mondták nyár mire megjön a rendelt kocsi. Ez pont jó így nekünk, mivel a másik akkor lesz 3 éves, letellik a lízing, megy eladásra, jön az új.
Ha megjön 3-4 hónappal előbb az kellemetlen lenne, gondolom érted miért. -
No.01
addikt
Az igazi ellentmondas! Tobben varjak az uj autot mint a messiast nektek meg az a baj, ha hamar erkezik?? Ilyet se hallottam meg.
Egyebkent meg ez szvsz elegge kiszamithatatlan. Modell es felszereltseg fuggo... tovabba a Toyota erdeke, h jo evet zarjanak igy teljesen ertheto, h probaljak kiszallitani amit csak ki lehet. Szerintem.
BTW az uj Corollanal az ablakmoso spricnit mikent lehet jol beallitani? Meg mindig a kis vekony tuvel valo vacakolas a leginkabb celravezeto vagy...? A kis felesegem ma mar 3. alkalommal panaszkodik igy sanszos, h este neki kell ugranom a dolognak...
-
KubanitoS
veterán
Csipszhiány ide, csipszhiány oda, ma érdeklődtem a 09.27-én megrendelt Yaris Selectionről. A kocsi le van gyártva, december 9-én kerül Csehországba, átadás december vége, január eleje.
Most akkor csak szivatják az embereket, vagy mi van? Direkt azért rendeltük "időben", hogy tavasz végén-nyár elején ha ideér, addigra összeszedjük a kesht is rá, aztán erre ez van. Azt hiszem karácsonykor szárazkenyér lesz vízzel.
-
Hát nekem szerintem nem jönne szóba a Highlander még ha lenne is rá pénzem, valahogy kevésbé tetszett mint a Rav4 (meg persze a méret is túl drabális, Rav4 is nagyon határeset nagyságban). Feldobna a pénz NX-et venném (persze miután megnézhető ami odébb van) ha élőben is tetszik.
-
Cifu
félisten
válasz
Tom1939
üzenetére
A megadott ülőlap-tető távolság alapján a panorámatetős esetén kemény 2 cm a különbség, a nem panorámatetősnél mondjuk már cirka 6 cm, ami nem sok, de éppen elég lehet.
Nem mintha valaha is felmerült volna bennem, hogy egyáltalán ránézzek Highlanderre, mert még amikor csak kíváncsiságból nézegettek autókat, akkor sem érdekelt. Árától függetlenül...
Szvsz egyszerűen a Toyota mérnökei nem terveznek nagy fejteret, mert a vásárlók mondjuk 95%-át lefedik azzal a cirka 185-190 cm-es limittel, amivel dolgoznak. Csak mondjuk amikor átül az ember egy VW Golf-ba, és ott nem szembesül ilyenekkel, akkor azért kicsit elszontyolodik...
-
Ma voltam papírokat aláírni, irtó nagy tömeg volt a kereskedésben (csak aznap volt megbeszélve nem pontos időpont), egy érdeklődőt amíg kivártam beültem a highlanderbe is. Hát jó nagy batár, de fejtérben azt sem éreztem olyan nagynak. Bár lehet hogy azért mert ahhoz hogy kilássak belőle (1.82 vagyok) elég magasra kellett állítani az ülést.
-
Cifu
félisten
@Cifu: akartam már kérdezni, miért vállaltál be még egy Corollát? ha jól emlékszem, Te is tisztán látod a konstrukció gyenge (és erős) pontjait. nem számítanak?
Először is az asszonypajtinak lesz.
Én néztem a Hyundai i20, Toyota Yaris, horroble dictu Suzuki Swift körüli autókat. Munkába ingázni, anyóst elvinni olykor ide-oda teljesen megfelel (szerintem).A Swiftet alapból lehúzta ("nem kell olyan autó, aminek S van az elején"). A Hyundai i20-at kicsinek találta. Aztán jött a Toyota szalon, a Yaris szintén szűkös, és a Comfort Tech szinten egyszerűen nem volt elég igényes a beltere. A kályhaezüst kár volt oda szerintem is. Az a Yaris, ami már belül is igényesebb, pedig annyiba kerül, mint egy Corolla Comfort Tech, és az belül egyenrangú minőség (többé-kevésbé), cserébe sokkal tágasabb.
Szóval kipróbált pár féle felszereltségű Yaris-t, megnéztük képeken a Yaris Cross-t (csak úgy lehetett akkor még), majd beült egy Corolla HB HSD Comfort Tech-be, és azt mondta, hogy hazaért, neki egy ilyen kell.
Én osztottam-szoroztam, és azt mondtam, hogy két okból legyen akkor már hibrid, az egyik az, hogy nálam is többet vezet Budapesten, így az automata váltót nagyon hamar meg fogja szeretni. A másik pedig az, hogy úgy nőttek a benzinárak, hogy már reálisnak kezdtem érezni a megtérülés faktorát is a dolognak.Ez a rövid történet.
Magamnak nem biztos, hogy még egyszer E210-et vennék, egyfelől nekem kívülről a Szedán jön be (de az nagyon, továbbra is), a HB és a TS kevésbé. A másik fájdalmas pont pedig a fejtér, egyszerűen a tervező-szanok figyelmen kívül hagyták azt a vásárlócsoportot, amelybe az én 196cm-es magasságom is tartozik. A bajom csak az, hogy a Toyotán belül nem is nagyon van opció számomra...
-
Cifu
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ez mondjuk pozitív abból a szempontból, hogy nagyobb a merítés a bontott alkatrészekből.

Szép munka!
-
gaborn1
tag
válasz
mala_X
üzenetére
Nekem 2 éves Corollán az elektro kézifék működése a következő:
Ha be vagy kötve: old magától ha sebességbe rakod és engeded fel a kuplungot, megálláskor ha leállítod az autót, akkor behúzza.
Ha nem vagy bekötve: Gombra old elinduláskor, de féket nyomni kell, szintén gomb kell a behúzáshoz.Sok "nyomkorászás" következménye: asszem ha 5S-ig nyomva tartod vagy húzod (valamelyik a 2 közül, nem tom sose csináltam) akkor kikapcsol az automata kézifék funkció rajt (induláskor oldás, megálláskor behúzás)
-
mala_X
újonc
Elhoztuk mutter Toyota Yaris Cross-jat, szep auto, viszonylag kellemes volt vezetni, de azert azt mondta meg szoknia kell a 2009-es Auris utan.
Viszont kerdes reszemrol, hogy elektromos kezifek van benne de manual valto. Ilyennel meg nem volt dolgom, es szerencsetlenkedtem is egy sort. Arra mar rajottem, hogy azert nem oldott ki, amikor kicsit elore akartam menni, mert nem voltam bekotve. De miutan nyomkorasztam, ugy tunt, mintha mar nem is mukodne automatan, az lehet? Pl megalltam parkolni, es nem kapcsolt be, hagyta az autot gurulni hatrafele enyhe leejton.
-
No.01
addikt
+1 a Good Year Vector Gen 3-ra. Nalam is a peremvedo vegett esett erre a valasztas na meg, h ez teliesebb (nyarra meg ott lesz a gyari felni)
-
makszi
aktív tag
Én a rolót be szoktam tenni a csomagtér alsó részébe. Nekem általában akkor kellett levennem a rolót ha szállítok valami nagyobb dobozt és akkor az üléseket úgyis lehajtom.
Továbbá általában a sík rakodótér kell ezért ilyenkor a csomagtér padló alsó állásánál alá simán befér a roló igaz nem keresztben hanem átlóban. mankókerék helyre még ilyenkor is tudsz pakolni egy csomó mindent. -
Veron
addikt
köszi srácok, így már világos.
TS roló kérdésre valaki? hova szoktátok tenni, ha ki kell venni?@Tom1939: mindenképp, csak emlékeztess pls! Michelin CC2, Pirelli SF2 és GY Vector 3 volt versenyben. Előbbi kicsit drágább nyárias, az olasz meglepően halk, a GY pedig télies és Pirelli árban volt. Tesztek alapján a Michelin szintjén van, téli környezetben meg is előzi. Ami előny volt, hogy a háromból csak ezen van peremvédő.
@Cifu: akartam már kérdezni, miért vállaltál be még egy Corollát? ha jól emlékszem, Te is tisztán látod a konstrukció gyenge (és erős) pontjait. nem számítanak?
-
Veron
addikt
Corolla percek következnek.
Ma feltették az új vector gen3 gumikat, felni maradt. Nem csináltam semmit, de nem vonyít a TPMS. Nem kellene neki, vagy ez rendben van így?
a TS csomagtér rolója csak akkor fér el a pótkerékfészekben ha a padló a magas állásban van, ugye? -
Ck.
addikt
Ma volt lehetőségem egy kicsit közelebbről is szemügyre venni egy Toyota Mirai-t tankolás közben, egy Uber sofőré volt. Menő cucc. Néhány perc alatt végzett, remélem idővel épül majd kiépül szélesebb infrastruktúra is Európa - és világszerte.
-
Ck.
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
Külföldön is drágul egyébként elég jelentősen a használt piac. Érdekes egy helyzet. Mi májusban vettük az IS 300h-t, 18.700 mérfölddel. Most lesz benne lassan 25 ezer mérföld, ehhez képest ugyanaz a hivatalos márkakereskedés kp-ra, másik autó vásárlása nélkül durván £1000-al többet adna érte az eredeti vételárhoz képest, ilyen se nagyon volt még. Ráadásul még a főút mentén is nagybetűkkel hirdetik, hogy “We want your used Lexus”
De ugyanez igaz kb bármelyik más márkára is. -
rbalint88
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Ez kivetelesen nem lokalis problema, bar nyilvan tompitana a hatast, ha itt is euro lenne. De alapvetoen azert dragul a hasznalt auto itthon, mert dragabban tud behozni kulfoldrol a kereskedok.
-
galervin93
addikt
Nem gondoltam volna, hogy a videókártyám után a kocsit is vételáron tudnám lassan eladni... Nagyon beteg, és hát a gazdasági adatok, pénzügyi intézkedések, meg úgy az egész hazai rendszer felépítése szerintem előre vetíti, hogy ebből se jól, se gyorsan nem fogunk kijönni... Kutya egy időszak elé nézünk, illetve fél lábbal már beléptünk az ajtón, de kívánom hogy ne legyen igazam...
-
KTTech
veterán
válasz
aszamóca
üzenetére
Szerintem alkudhatóak, csak nem biztos, hogy lefele: a kérdés lassan az lesz, hogy mennyit fizetsz a listaár felett, ha fél-3/4 éven belül át akarod venni... de a listaárat is folyamatosan emelik, akár modellfrissítés címén, jó példa erre az új Yaris, jelentősen drágább lett, mint az elődje volt, és mivel mindenből hiány van - acél, vezérlők stb - amiből elkészül az autó, így az árak is nőnek (a kereskedő fele először, aki igy nem is tud engedni annyit).
Emiatt a használt autók értéke sem lefele megy, hanem felfele...
Amikor én vettem kb. fél éve az új Yarisomat, a kereskedő egy fontot nem engedett a listaárból, és még extrát sem adott (pedig itt alapból drágább, mint Mo-n).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Utángyártott, jó minőségű kijelző !
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256GB használt karcmentes 89% akku (405 ciklus) 6 hónap
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Jut eszembe, téged nem hívogat a márkakereskedés? Pár napja egyfolytában csörög a telefon a legrosszabb időpontokban, végül visszahívtam őket. Kiderült, hogy csak azért kerestek, mert szeretnék visszavásárolni az autót…nem kis baj lehet, ha már ilyesmire folyamodnak.

...

Pl. TPMS programozás is
ha ige akkro ez igy tenyleg kisse felrevezeto)