- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan érkezik egy Rav 4 Hybrid 2,5 automata váltóval.
Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy milyen riasztó/lopásgátló/váltózár ajánlott hozzá?
Megbízható márkára gondolok, esetleg ajánlott szervizre Budapesten!
Mechanikus és elektromos védelemre gondolok.
A műholdas védelemnek milyen havi költségei vannak a beszerelésen kívül?
Segítségeteket előre is köszönöm szépen. -
flegga92
senior tag
válasz
Zsombe #10484 üzenetére
2.0 elég lomha abba a bódéba, ráadásul, ha kicsit elhanyagolták az olajcserét (vagy 0W30-nál "sűrűbb" olajat tettek bele) elég szépen csipegeti az olajat. 2.4-el odébb lehet állni, abból is manuálist érdemes venni. Legjobb a 2.2 dízel, főleg ha autómata akkor nincs kettőstömegű, a benzines és dízel közötti árkülönbség meg bőven fedez egy DPF szűrőt, ami valószínűleg kiszolgálja a használóját.
-
vbbb
őstag
Üdv! Toyota T25 2007-es (UK) első fényszóróját át lehet állítani ellentétes oldalra, vagy azt is cserélni kell honosítás esetén?
-
No.01
addikt
válasz
bröton #10490 üzenetére
Sajna konkret link nincs. Ez mindenhonna osszeszedett info. Az a motor ha jol tudom max jobb lett, de meg ugy sem jo. Persze ismertem en olyat aki vett es jonak talalta, de az szamomra pont olyan mint amikor a sogorom vedi a nemet premium - kis tulzassal havi szinte jelentkezo - ujabb nyugjeit. Mindent lehet csak nem biztos, h erdemes.
Vagy inkabb ugy fogalmaznek, h akinek az auto inkabb kozlekedoedeny az szerintem inkabb van szuksege egy megbizhato es gondtalan termekre mintsem egy targyra amivel a kelletenek gyakrabban tud barmi (is) tortenni.Ez nyilvan privat velemeny igy keretik egy csipet soval kezelni.
-
bröton
csendes tag
Üdv!
Szeretnék venni egy rav-4 et, 2010 utánit 2,2 d4d motorral,és pár helyen azt olvasom,hogy ezek a problémás motorok 2009 után megjavultak. Igaz ez? -
Zsombe
senior tag
válasz
TrollBalint #10485 üzenetére
A 8. generációs Accord azért fiatalabb, 2008-2015 között forgalmazták. Nem tudom rokonságnak mi baja volt vele, én 13 éven keresztül használtam egy 7. generációs dízel Accordot és imádtam, semmi baj nem volt vele.
-
Zsombe
senior tag
válasz
TrollBalint #10479 üzenetére
Nem akarok offolni, de Honda Accord 8. gen. 2.0.?
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
E12-es Corollánál a fékfolyadék tartálya mellett van egy csatlakozó szabadon, mi célt szolgál?
Az alábbi videón látszik is: youtube
Köszi -
TrollBalint
addikt
válasz
molnarpeter #10480 üzenetére
Az sem egy paripa, egy Volvo S40 2.0 (2001-es) 136 LE
Akár akarom, akár nem ehhez lesz hasonlítva.
A skoda nem igazán szimpatikus. Egy oktavia vagy Superb tetszik, de venni nem igazán vennék. Így is jópár hétbe telt mire leszűkítettem 2 márkára az utódot (Toyota vagy Opel. Vagy ha nyerek a lottón, Volvo)
Ha vezetés élvezetes vele (nálam azt jelenti, megbízható, nem hagy cserben, kényelmes hosszú úton, akár 3-4 embernek is, minél csendesebb belül)
"130-nál előzni gyorsan" - ez igazából olyan plusz, amit nagyon szeretnék, de tudok nélküle élni. Mivel most 2 literes motorút vezetek, picit szkeptikus vagyok a kisebb motorral. -
Dorian
félisten
válasz
molnarpeter #10480 üzenetére
Hááát, a 2.0 dìzel Avensisem minden, csak nem egy gyorsnaszád. Inkább anyahajò
De tavasszal èpp ezèrt kap egy kis chipelèst (valòban hozzáèrtő, nem sufnis programozòtòl)
A háttámla-èrzès nekem a nagybátyám M5 BMW-jèben volt meg. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
TrollBalint #10479 üzenetére
Autópályán gázadásra háttámlát a következőkben lehet érezni:
-nagy ccm szívó benzin (2-2.5 literes legalább)
-turbó benzin (ott is tömeghez illő teljesítménnyel)
-dízel
1.6 szívó az inkább kompakt kategóriát szolgálja ki szerintem, Avensis méretű bódéval jobban megküzd. Corolla már elfogadhatóan megy vele, persze az sem lesz versenyautó.
Mi a mostani kocsi konkrétan amúgy? Meg lehetne húzni egy kg/LE határvonalat a jelenlegi alapján.
Nem akarok itt sk*dázni, de egy jó szíjas 1.4 TSI... -
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
lecserélésre érett a család autója és szóba került, hogy esetleg most Toyota lenne helyette. Ami nagyon tetszik, az a 2013 utáni Avensis, tulajdonképpen az árán kívül semmi sem szól ellene. Jellemzően keveset használjuk, heti 1 bevásárlás amúgy havonta 1-2 alkalommal lemenni barátokhoz/rokonokhoz ez 100-200 km utazás főleg pályán. Mindenképpen benzinest akarunk, de nem tudom az 1,6-os mennyire dinamikus? 1,8-asból elég keveset találok (maximum 4,5 millióig mennék el, de már az is necces). Úgy néztem 2013 után nincsen Corolla 1,6 feletti motorral
A mostani autónk is sima szívó benzin, 136 LE, a pályán mikor előzni akarok, vagy rám állnak érzem, hogy kevés az ereje -
AXisBOLD
addikt
válasz
AXisBOLD #10472 üzenetére
akksi csere reggel --> sima indulás --> szervó rendben
azért nem ezzel róttuk le a mai 300 km-t --> 6 óra állás --> hazaérés, sima indulás
1) valami motoszkált bennem --> elvittem, szerelőm rámért --> generátor nem tölt2) mellékesen hosszbordás szíj csere érett --> de ez mondjuk tök normális
3) emellett meg néha nagyon finoman megtorpan a gép --> fogalmam sincs kategória
szóval hétfőn hosszbordás szíj (+ha kell feszítő görgők), generátor ellenőrzés, aztán ki tudja még mi minden (a pici ujjacskáim, mint a Blöffben)...
fix mesterhez viszem évek óta (Ő mért rá), de a lambdaszonda kiemelést más csinálta --> és csak ezért rugózok a "lambdaszonda kiemelésnek mi köze van bármi máshoz" témakörön.
-
-
No.01
addikt
válasz
MasterDeeJay #10474 üzenetére
Talan meg igazad is lehet csalhogy ahogy te is irod azota eltelt 2 ev... ami szvsz nem tesz tul jot a kinalattal...
-
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Autóvásárlásom sikerült leszűkítenem 2 Toyota Avensis típusra: T25 és T27 kombi, benzines, T25 2.0, T27 1.8 motorral. A maximum keretem 1.7-2M lenne, de ha nagyon muszáj ki tudom tolni egy kicsit. Főleg 2008-2010/11 közötti típusok jöhetnek szóba a keret miatt. Olyan autó kell, aminek a beltere nem bontja le magát ~15 éves korára és megbízható (ezért pl a Ford ki is esett és ezért nem is válogatok már olcsóbb autók között).
Kérdés: T27 első szériát nézzem vagy inkább a kiforrottabb FL utáni T25 változatait? Eléggé fázom ettől az elektromos kézifék mizériától, elég horror összegeket olvastam itt-ott a javításra. Oké hogy újabb konstrukció,de megéri a felárat hasonló évjáratban?
-
No.01
addikt
válasz
AXisBOLD #10470 üzenetére
Barmi is elofordulhat, de szvsz keves ra az esely...
A katalizator hibaval en 2x talalkoztam. Egyik esetben a gondos szerelo ramert es probalta masik lambdaszondakkal megoldani a gondot, de vegul kiderult, h nem ott van a gond.
Summa summarum mind2 esetben katalizator csere lett a dolog vege. Sajnos a hibakodra mar nem emlekszem, de mind2 esetben (egy Toyota es egy Suzuki) ugyanaz volt mert a keresesi elozmenyeimben megtalaltam korabbrol.
A bontott katalizatort viszont nem tudom ajanlani mert eleve ketes az eloelete tovabba az utobbi idokben tobb helyen olvashato lopasok vegett. -
AXisBOLD
addikt
válasz
molnarpeter #10469 üzenetére
ezt is köszi, ma rámegyek. de lehet köze ennek a lambdaszonda kiemeléshez?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
AXisBOLD #10466 üzenetére
Először az elektromos alap dolgoknak járnék utána, bizonyos feszültség alatt nem működnek az adott részegységek, s a szervó jelentős áramfelvétele miatt magas küszöbbel rendelkezik
magyarán mikor tönkrement a generátor a Fiestában, nekem is először a szervó ment el. Szóval töltést ellenőrizni, és ha jó, akkor akku ellenőrzés vagy csere, esetleg testelésre is rá lehet nézni.
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
2-es Yaris - 1.298 cc - 64KW - benzin - 2006-os gyártás --> XP9F
Motorhiba --> katalizátorhiba
Hátsó lambda csere --> motorhiba visszajön
Ajánlották a hátsó lambda kiemelést --> kiemel --> motorhiba nem jön vissza egy hétig
kocsi nem indul --> 5 éves akksi ki --> 24 órás töltés, kiolvasásra hiba nincs --> kulcs megmutat, autó indul
következő napon alapjárat ~20 percig --> egyesbe be, gurulás --> nincs szervó
autó leállít --> nem indul --> bikázás --> elsőre hibátlan indulás --> de még mindig nincs szervóNa az egy dolog, hogy az akksi valószínűleg kaputt (holnap kap egy újat, nem lesz itt töltögetés), de mi köze ennek a szervóhoz?
szerk.: ebben elektromos szervó van, ha jól olvastam, bár ettől nekem nem lesz jobb, hogy nem működik...
-
No.01
addikt
válasz
rbalint88 #10463 üzenetére
Hmmm erdekes. OK, h ujabb es jobban felszerelt, de a hetvegen mi is megneztunk 2 Aurist itt a kozelben. Az egyik raadasul annyira fullos volt, h meg full bor is volt benne, a masik felbor igaz 2018 eleji volt valos 30.400km-el, mind2 kombi.
Viszont sem a hatso labter sem a belso nem fogott meg. Ami ujdonsagkent hatott, h a konyoklo rossz helyen van. Bar vegul nem vittuk el egyiket sem, de P2-bol atulve szembetunoen kenyelmetlen volt. Tulsagosan lent es hatul van. Olyan poz tan nem is letezik ahol kenyelmes lenne ugy, h a jobb kezzel a kormanyt is fogod...Mindenesetre mi vegleg lehuztuk a listarol legfokepp a hatso labter vegett.
Az uj Corollat ugyszinten elengedtuk mert allitolag a jelenlegi helyzetben siman lehet 3-5 honap a varakozas es nem mellesleg 7.-tol ratettek egy laza milliot a tavalyi arra.
Ennek tukrebeny vagy egy ujabb es megkimeltebb Rav4 vagy egy kicsit tobbet futott NX300 lesz... es meg az asszony is orulhet (SUV...).
(Igaz o CH-R venne, de az hatul ugyszinten nem tul nagy a kilatas meg szvsz katasztrofalis) -
rbalint88
addikt
válasz
home.barista #10459 üzenetére
Akku huteset/szelloztetojet at kell nezetni, a cellak kozotti rezlapokat cserelni 2-3 evente. 17ezer Ft Zsuffa Belanal.
De amig van hibrid gari, addig ez kevesbe tema szerintem.
Olajcseret meg kell csinalni megfelelo olajjal. Inverterrel szokott lenni neha gond meg a vizpumpat kell megnezni, ha meg gyari, cserelni.
Mult heten majdnem beleugrottunk egy jo aru 282e km-es aurisba amugy -
rbalint88
addikt
válasz
home.barista #10457 üzenetére
Hibridet nezz inkabb varosba, mar csak az automata valto kenyelme miatt is. Es nezz ra egy faceliftes aurisra is (2015-tol). Belteri minosegben jelentos kulonbseg van, meg autopalyan is kevesbe fog orditani. Arban nincsenek tavol egymastol, parkolni se nehezebb vele erdemben, foleg ha e-h radarost talalsz, a tolatokamera azt hiszem alap mindegyikben.
-
home.barista
csendes tag
Most terveznék Yarist vásárolni elsősorban városi közlekedésre, de időnkénti (max havi 2x) autópályázásra is. 2015-2017 közöttiekben gondolkodom. Esetleg mire érdemes figyelni, típushiba vagy motorral kapcsolatos ajánlások?
-
Greentea
senior tag
válasz
rob210 #10453 üzenetére
A videót sajna csak most, a szervíz után készítettem.
Kopogó hang a futómű jobb oldalán címszóval vittem be. Azt mondták, hogy ellenőrizték a szilenteket / lengőkarokat / tárcsát, de nem vettek észre semmi rendellenest. (márkaszervíz)
Elvitték próbakörre is, de persze akkor csendben volt a dologMurphy törvénye..
Mennyire észrevehető amúgy ez a belső szilent elhasználódás, ha nem tudják hogy azt kell keresni?
Rángatásnál ennek ki kellett volna derülnie?
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Le Mans Ultimate
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest