Keresés

Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz aakosb #2129 üzenetére

ha jól vettem ki, akkor a nagyon közeli múltban (#2092-2101. sz. hozzászólások) karesz501-nek volt hasonló gondja - értsd, neki volt valami alaplap-eredetiségi problémája. Szerintem a serial number-rel ezt is meg tudod nézni. Ha nem szervíz által piszkált-cserélt stb. cucc, akkor az IBM honlap valószínűleg azt írja ki, hogy nem találja meg a s/n alapján. A második kérdésre a válasz meg nagy valószínűséggel igen.

Ami a saját gépemet illeti, legalább nem lopott és inkább ez érdekelt. Kicsit bosszant mondjuk, hogy most fogom bővíttetni a RAM-ot, HDD-t, cseréltetni az akkut és nem áll rendelkezésemre - az eladó által adott információval ellentétben - garancia, ''biztos, ami biztos'' alapon.

• Tim82

félisten

válasz aakosb #2122 üzenetére

Legjobb tudomásom szerint (és itt javítson ki nálam okosabb, ha tévedek, elvégre nem régen vagyok a ''klub'' tagja :DDD ) a ''világgarancia'' pontosan azt jelenti, hogy - függetlenül attól, a világ melyik pontján vetted a gépet - bárhol érvényesíthető az IBM-szervízekben. Természetesen akkor, ha a garancián belül megoldható az adott, esetlegesen felmerülhető probléma.

Ez konkrétabban annyit tesz, hogy - a Te használtan veendő T60-od esetében - a garancia kezdetétől számítva 3 éven belül itthon is érvényesíthető az IBM szakszervízben. Függetlenül attól, hogy a gép nem magyar lokalizációjú. (Én pl. kb. három hete vagyok egy német lokalizációjú T40-es elégedett tulaja, 2008 novemberéig szóló világgaranciával. Szerintem az utolsó, kifutó szériák között adhatták el anno Németországban újonnan a masinát, de örülök neki, hogy több, mint egy évig még tudom érvényesíteni a garit a használt gépemre, ha gond van.)

Ami kizáró ok lehet a garancia érvényesítésére: a garancia elveszik, ha pl. IBM szervízen kívül piszkáltak a gép ún. nem cserélhető alkatrészeihez, mint pl. az alaplap. Az, ha a T60-ban bővítve van a RAM, merevlemez, esetleg cserélve az ODD, viszont nem számít, mert mindezek cserélhető alkatrészeknek számítanak.

A T60 esetében 2009 vagy 2010-ig lehet jó a garancia, persze, nem árt utánanézni az IBM/Lenovo honlapján a sorozatszám alapján (tehát igen, leellenőrizhető :) ). De nem hiszem, hogy gond lenne vele. Ja igen, azt is megtudhatod némi eséllyel, hogy nem lopott-e a használt gép.

Ha majd pl. Shadowfax erre jár, ő linkeket is tud adni, de ha visszaolvasol a fórumban (kb. fél órás meló :DDD ), akkor Te is megtalálod a hivatkozást a sorozatszám-ellenőrzésre.

Elnézést, kicsit terjengősre és szájbarágósra sikerült, asszem. Mentségemre: késő van. :DDD Meg ezek nem saját bőrömön szerzett tapasztalatok (hála a jó égnek), hanem szorgos olvasgatásokkal összegyűjtött infók. Remélem, a ''klub'' :D régebbi tagjai is erre járnak, oszt ha hülyeséget írtam, jól megcáfolnak. ;)

• leewi

aktív tag

válasz aakosb #2122 üzenetére

helló,

bátran olvasgass vissza..:)
    mindent megtalálsz..
    a válaszod a garancia tipus szám alapján működik...így csak meg kall adni az ibm honlapján és máris megtudod, hogy mi a helyzet..
    szóval nincs szükség papírokra..

Aktív témák

Hirdetés