- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Aktív témák
-
Tim82
félisten
ha jól vettem ki, akkor a nagyon közeli múltban (#2092-2101. sz. hozzászólások) karesz501-nek volt hasonló gondja - értsd, neki volt valami alaplap-eredetiségi problémája. Szerintem a serial number-rel ezt is meg tudod nézni. Ha nem szervíz által piszkált-cserélt stb. cucc, akkor az IBM honlap valószínűleg azt írja ki, hogy nem találja meg a s/n alapján. A második kérdésre a válasz meg nagy valószínűséggel igen.
Ami a saját gépemet illeti, legalább nem lopott és inkább ez érdekelt. Kicsit bosszant mondjuk, hogy most fogom bővíttetni a RAM-ot, HDD-t, cseréltetni az akkut és nem áll rendelkezésemre - az eladó által adott információval ellentétben - garancia, ''biztos, ami biztos'' alapon. -
Tim82
félisten
Legjobb tudomásom szerint (és itt javítson ki nálam okosabb, ha tévedek, elvégre nem régen vagyok a ''klub'' tagja
) a ''világgarancia'' pontosan azt jelenti, hogy - függetlenül attól, a világ melyik pontján vetted a gépet - bárhol érvényesíthető az IBM-szervízekben. Természetesen akkor, ha a garancián belül megoldható az adott, esetlegesen felmerülhető probléma.
Ez konkrétabban annyit tesz, hogy - a Te használtan veendő T60-od esetében - a garancia kezdetétől számítva 3 éven belül itthon is érvényesíthető az IBM szakszervízben. Függetlenül attól, hogy a gép nem magyar lokalizációjú. (Én pl. kb. három hete vagyok egy német lokalizációjú T40-es elégedett tulaja, 2008 novemberéig szóló világgaranciával. Szerintem az utolsó, kifutó szériák között adhatták el anno Németországban újonnan a masinát, de örülök neki, hogy több, mint egy évig még tudom érvényesíteni a garit a használt gépemre, ha gond van.)
Ami kizáró ok lehet a garancia érvényesítésére: a garancia elveszik, ha pl. IBM szervízen kívül piszkáltak a gép ún. nem cserélhető alkatrészeihez, mint pl. az alaplap. Az, ha a T60-ban bővítve van a RAM, merevlemez, esetleg cserélve az ODD, viszont nem számít, mert mindezek cserélhető alkatrészeknek számítanak.
A T60 esetében 2009 vagy 2010-ig lehet jó a garancia, persze, nem árt utánanézni az IBM/Lenovo honlapján a sorozatszám alapján (tehát igen, leellenőrizhető). De nem hiszem, hogy gond lenne vele. Ja igen, azt is megtudhatod némi eséllyel, hogy nem lopott-e a használt gép.
Ha majd pl. Shadowfax erre jár, ő linkeket is tud adni, de ha visszaolvasol a fórumban (kb. fél órás meló), akkor Te is megtalálod a hivatkozást a sorozatszám-ellenőrzésre.
Elnézést, kicsit terjengősre és szájbarágósra sikerült, asszem. Mentségemre: késő van.Meg ezek nem saját bőrömön szerzett tapasztalatok (hála a jó égnek), hanem szorgos olvasgatásokkal összegyűjtött infók. Remélem, a ''klub''
régebbi tagjai is erre járnak, oszt ha hülyeséget írtam, jól megcáfolnak. ;)
Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged