Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
Na álljon meg a nászmenet. Csúnyán kiforgatod a szavaim!

És mellé szakszerűtlen dolgokat irogatsz.
''Egyetlen rágcsáló aminek vízre van szüksége?'' Mindegyiknek van szüksége vízre! Más kérdés h egyesek ki tudják nyerni megfelelő mennyiségű lédús gyümölcsből, de vízre minden szárazföldi állatnak szüksége van, még a hangyának is.
Mielőtt az én malackámat bántanád: 7 évet élt teljes egészségben, tartási hiba (véletlenül rányitott ablak következtében kialakult tüdőgyulladás) miatt halt meg 10 éve. Amikor megkaptam, 10 éves voltam, és az akkor itthon kapható könyvek (1989 - Süni magazin, Schmidt Egon stb) azt taglalták h nem kell elé tenni vizet, elég a gyümölcs, a vizet csak felborítja, belelép - kipállik a lába stb - ezért én így tartottam. Kapott mellette sok száraztápot (Vitakraft), természetesen, egyéb kiegészítőt soha. Nyugalmi állapotban 46 cm hosszú volt, és majdnem 1,5 kiló. Egész nap a lakásban rohangált, és igen jó egészségben élte le azt a 7 évet...
Más kérdés, h azóta tudom, h ha úgy szoktatjuk, akkor semmi baja nem lett volna a víztől, és igenis jó, ha van előtte. Nem azt mondtam h ne legyen előtte csak azt, h szoktatástól függően jól elvan nélküle.
Te az előbb 54 malacos állományról meg tenyészetről beszéltél, abból kettőt daganat vitt el? Az nem mennyiség. Kiforgatod a szavaim: Vannak daganatos betegségeik mint minden állatnak, csak messze nem az vezeti a listát. Magyarul nem az a leggyakoribb. Én ezt mondtam. És ezt tartom.
Visszatérve az ivás-pisilés kérdésre, kérlek, érstd meg a lényeget:
ez mennyiségi kérdés.
A sok, mint fogalom, nem abszolút fogalom, hanem relatív. Ha egy malac 3 évig napi 2 decit ivott, akkor a hirtelen napi 8 deci akkor is sok, ha történetesen egy nagyobb anya a vemhesség utolsó fázisában meleg nyáron egymaga is megihat ennyit és neki az nem sok.
Ha feltűnik h sokat iszik az állat (önmagához képest) azt nem lehet nem komolyan venni. De h mi a sok és mi a nem sok azt állatja válogatja a körülményekről nem is beszélve (meleg, páratartalom, szél, vemhesség stb). Sokszor igen nehéz eldönteni, mi a sok és mi a nem sok.
ami a belinkelt oldalt illeti. a teszt aranyos, elsőre hibátlanul végigmentem rajta, pedig előtte meg se néztem az oldalt.
Van benne néhány durva hiba (pl penyészidő fogalmát keveri az ivarérésével, a fiziológiás értékhatárok (hőm-től a légzésen át a vvs élettartamig, limfocyta arányig) túl tágak (bőven a kóros határon belül sokszor), vérnyomást altatás közben - altatótól függ, egyéb vérösszetevőket nem a labor által használt mértékegységben adja meg (mg<=>mmol), sorolhatnám).
Ami azért furcsa, mert az egyik, forrásnak jelölt munkát ismerem, és ott biztosan nem ez szerepelt.
De amúgy igen jó oldal, köszönöm és el is tettem a linket. Figyelmedbe ajánlom ezt a mondatot: ''Tengerimalacnál daganattal igen ritkán találkozunk,''
meg és főleg ezt: ''Fontos, hogy a betegség tüneteit idejében észrevegyük. E kisállatokra jellemző, hogy megpróbálják elrejteni betegségüket, ez a viselkedés ösztönös és a túlélést szolgálja - a vadonban a beteg állatot a ragadozók hamar felfedeznék. Ha a betegség gyanúja (!) fennáll, vigyük orvoshoz, mert lehet, hogy a nyilvánvaló tünetek jóval később jelentkeznek.''
jó malacozást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Filmvilág
- Arc Raiders
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Titan 2 Elite néven érkezik egy újabb BlackBerry-szerű Unihertz
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- További aktív témák...
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Segway KickScooter F2 Plus E
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest