- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
addikt
válasz
Roland00726 #13295 üzenetére
nálam 55-ös van, és minden ok, sztem ez vmi egyedi para lehet, mintsem típushiba, gondolom garis, kicserélik
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Külföldi oldalakon látom, hogy létezik 50C735 tévé, de Magyarországon valamiért nem forgalmazzák. Valaki tudja-e, hogy ennek mi lehet az oka?
Vhiktor! Esetleg van lehetőséged a gyártónál rákérdezni?
Köszönöm -
fauv
őstag
válasz
Vhiktor #13294 üzenetére
Köszi Urak. A srácnak akarok venni egyet és nem tudom, hogy mennyire jó a 825, nem lesz e az az érzésem állandóan, hogy basszus inkább a jobb kellett volna. 55-ös -be gondolkodom.
Nem akarom, hogy a srác csalódjon a képminőségbe, ha a 825 is bomba tv. akkor maradok annál.
Sokan ajánlották a TCL TV-t, nem tudom, hogy 400 ezres kategóriába van e jobb 55-ös -be a 825 nél. -
Roland00726
csendes tag
Helló, esetleg valaki járt már így? A tv csak pár hónapos, megjelent egy függőleges csík.Sosem jártam még így korábban sem tv-vel, sem monitorral. Szoftver az alapértelemezett gyári, nem láttam értelmét frissíteni, de gondolom ez nem is segítene amúgy se. Ennyire hulladék lenne a TCL 300k-ért?
Gari? 65c728
-
Zoleee83
addikt
43C725-höz kaphatok egy jó színhelyes beallítást? Jelenleg még a mozgás megjelenítés is darabos. Frissen bekapcsolt készülék.
Jöhet privátban is, nagyon köszi, ha segít valaki. -
fauv
őstag
Üdv !
Urak, a 835-ös TV megéri a komoly felárat a 825-öshőz képest ?
Köszi előre is -
laller1984
csendes tag
Köszönöm az infót, így már értem.
Szép estét! -
Kaba
veterán
válasz
laller1984 #13287 üzenetére
Infrás okostáv kell, egyik sem az.
-
laller1984
csendes tag
És a kettő távirányító közül ami járt a tvhez egyik sem infrás?
-
Kaba
veterán
válasz
laller1984 #13285 üzenetére
Az LG távval(magic remote okostáv) az infrán keresztül ment, azért működött az STB és a tv is egy távval.
-
laller1984
csendes tag
Csak azért gondoltam, h működni fog , mert az előző tv ami Lg volt (kb 4 éves) , Smartremote-tal működött, a új tvvel meg nem🫤
-
Kaba
veterán
válasz
laller1984 #13283 üzenetére
Nem fog működni, mivel az STB-n nincsen HDMI CEC.
-
laller1984
csendes tag
Sziasztok! Egy 65c728 készülékem van plusz Thome (technicolor) set top box. A probléma az lenne, h csatorna váltás csak a thome távirányítójával lehetséges. Valakinek valamilyen megoldása esetleg?
Köszi előre is! -
Phoenixy
senior tag
válasz
thefreeman #13281 üzenetére
Euronics-ba kapható az 55-ös, de csak üzletben, online nem.
https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/tcl-55c725-55-qled-4k-smart-tv-p252588
Mondjuk volt már olcsóbb is. -
Kaba
veterán
válasz
thefreeman #13279 üzenetére
A valós távolság 106,6 cm széles és 30 cm mély.(displayspecifications).
-
RVR400
veterán
válasz
thefreeman #13277 üzenetére
-
Phoenixy
senior tag
válasz
thefreeman #13275 üzenetére
Szia,
Nem tudom, hogy elfér-e (nagyon határeset lehet), de mi ezért vettünk 55-öst, mert azon állítható a talp és az elfér. -
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
A TCL 50C725 TV elfér egy 30x100cm-s polcon? Körülötte lenne hely a polc a nagy korlátozó. Neten vegyes adatokat találtam róla. -
bomizo
csendes tag
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Kislányomnak szeretnék 43" tévét, képminőség neki kb még mindegy. A lényeg, hogy netflix és HBO Max menjen rajta. Nem ismerem a TCL rendszerét, de látom hogy ár-értékben elfogadható szokott lenni. Nekik van olyan tévéjük amire a HBO max is telepithető ebben a méretben? Saphi-s renszerű philipsekkel ez szokott probléma lenni, csak ezért is kérdezem..
-
siege5
aktív tag
Sziasztok!
C728as készülékem van, amin néha néznék böngészőből különböző online tartalmakat amikben van beépítve reklám. Kíváncsi lennék, hogy van a készülékhez olyan böngésző amiben nincs adblock, mivel sajnos a tartalom szűri az ilyen jellegű blokkolást és nem tudom lejátszani amit szeretnék. (Pl indavideo). Amúgy tükrözéssel megoldom, de hátha van erre praktikus megoldás.
-
csƵ
addikt
Üdv!
A TCL felirat alatt mi az a 4 LED? Eddig nem volt ott, most narancs/zöld színben ég. -
H-Mano
tag
Üdv!
Az alábbi AV kábelt csatlakoztattam a TV-re és a régi Magnat (Cinemotion 500) "házi mozira", de bármit csináltam, (RCA bemenet,kimenet), a TV nem talált jelet.
Mit csináltam rosszul?
(Vagy milyen AV kábel jó a TV-hez?Állítólag létezik "hosszú árnyékolású" 4p 3,5-ös Jack dugó is?)
https://www.digitalko.hu/jack-rca-kabel/nedis/cvgp22400bk20-audio-kabel-2-meter/ -
laci laci
addikt
Ne neked,harmadik op rendszer.. [link]
-
Robin346
újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem ! Egy c728 és egy jbl sb120 hangprojektort szeretnék egybe kötni, de mikor átállítom a hangkimenetet ARC-re, azt írja hogy nem észlel eszközt
Már többször megnéztem a kábeleket, és a csatlakozót is, eArc/ARC-ba van dugva
Csak vezetéknélkül sikerült csatlakozni ,de úgy nem az igazi, valami tipp ? -
Alc
tag
Én filmeket, ha olyan (szintén rar** oldalról) nem a 80-90Gb körülieket szedem, max a 20-30Gb változatot, ez szintén DV viszont csak 15-30Mb/s + hang ezeknek a bitrátája.
Persze értem amit mondasz, ha már van olyan tv, akkor használja ki az ember. Én is ezt tenném, csak ahhoz nagyobb merevlemez kellene. Meg több idő, hogy ha már leszedtem, nézzem is meg, ne csak hetek-hónapok múlva.Phoenixy:
Nálam se jött be alapból a windowsban, mindig külön be kellett jelentkeznem (azóta már egy batch fájllal megoldottam) a megosztott könyvtárba.
Ha nem a router ip címét írom be, hanem rögtön a beállított megosztott könyvtárat, akkor mindjárt belép \\TP-Share\G (Tp-Link AX73 router).
Így gépről mindjárt mehet a routeren lévő merevlemezre, onnan meg már lehet is nézni a tvn.
Nézz körül a hálózati megosztások topicban, ott biztos tudnak segíteni a te routereddel is. -
sysrq
őstag
Köszi srácok.
F.B.I. Nekem a VLC nem játssza le a DV tartalmakat, de nem is tetszik a kinézete.
tomp Szeretném elkerülni a külső lejátszót, S912 box van itthon de az nem elég a DV-hez.
Alc A TV sorozatokkal nincs gondom de az csak ~10-20 Mb/s, egy átlag film meg 50Mb/s plusz a hang, (pl. Batman,) de ha már jó a tv akkor a forrás is legyen jó.Persze még nem tudom mi a szűk keresztmetszet.
dokee78 Például itt, van választék, ha elmondod nekik mire kell segitenek.
-
Phoenixy
senior tag
Ez micsoda jó dolog. Sose gondoltam bele vajon miért van USB port a routeren.
Utána is néztem, ez alapján megcsináltam, de sajnos nem tudtam működésre bírni.
Azért jó tudni, hogy mik vannak.
Szerk.: Mégis működik, hát ez baromi jó. Csak PC-n néztem és az nem látja (pedig az kábelen van összekötve), bezzeg a TV látja (ami csak wifi-n van, és kb. 8 méterrel arrébb), de végülis az a lényeg.
Örök hálám, hogy ezt leírtad, nem kell többé a tv mögé bebújnom és ott dugdosni... ami kínszenvedés... -
Alc
tag
Nálam a routerre van rádugva egy merevlemez, arra másolom a sorozatok és filmeket, amiket nem a Disneyn vagy a Netflixen nézek. Onnan meg cat5e ami megy a tv-be.
Így, hogy említetted, most kipróbáltam ezt: House.of.the.Dragon.S01E01.Episode.1.2160p.HMAX.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.H.265-DVSUX.mp4
KODI simán vitte, nem akadt. Fel is ugrott a Dolby Vision logo is. -
sysrq
őstag
Kíváncsi lennék a DV tartalmakat ki miről játssza le? Már csak én vagyok ilyen maradi hogy nem előfizetéssel tolom hanem "boltból" szerzem be? Az UFO971 tartalmak fekszenek legjobban a TV-nek, hirtelen értelmet nyer hogy miért ilyen drága.
Amit eddig kijött hogy a telepített KODI Nas-ról nem tudja hálózaton akadás nélkül lejátszani a DV filmeket, USB HDD-ről tökéletesen megy neki. Már cat6 kábel van mindenhol (sajnos csati nem volt itthon) és a switch is TP-Link-re lett cserélve. HDR10-ig nincs gond.
Még nem olvasgattam nagyon vissza de 83-as tv eddig csak nekünk van meg a Vhiktornál tesztelésen, vagy csak nem szeret ide írni.
Termékverzió: V8-T615T03-LF1V462.000346 -
H-Mano
tag
Üdv!
C728 optikai kimeneten milyen hangformátumok érhetők el?
Támogatja az optikai kimeneten keresztüli streamelést?(Netflix, Disney +) -
Kiskutya
veterán
válasz
oroszLajos #13248 üzenetére
Ha csak netflix kell és van rajta akkor akár meg is tarthatod! Én tuti inkább egy androidosra vissza cserélném. Mondjuk én jóval több appot használok.
-
Kiskutya
veterán
válasz
oroszLajos #13246 üzenetére
Ha a tv rendszerét használod és nem külső boxot akkor érdemes visszavinni. Android hiányában kevés az app rá. Nincs szerintem se hbo se disney ha jól tippelem. Azon kívül kB egyforma a 2 tv.
-
oroszLajos
aktív tag
Sziasztok. Úgy alakúlt, hogy venni akartam egy tv-t, TCL 55P615-öt. De nagy kapkodásban a TCL 55P610-et sikerült rendelnem... Ezt is csak beüzemeléskor vettem észre, mert nem volt Android
Kérdésem az lenne, hogy van-e lényegi különbség a 2 Tv között, érdemes vissza vinni, és kicserélni? -
rr100
csendes tag
Igen, Vhiktor tesztjére én is nagyon kiváncsi vagyok.
Különösen, hogy milyen beállításokat javasol. Mert rengeteg van és úgy tűnik ha hosszú órákat töltök vele, sem biztos hogy megtalálom a legjobbat...
Megint megtapasztaltam, hogy a jel minősége milyen fontos. Gyenge jelforrások felskálázása nekem továbbra is zavaró a plazma után, de 1080-tól már egész jónak tűnik (vagy tényleg kezdem megszokni, ahogy mondtad). Netflixen előfizetést váltottam, és igen a Dolby Vision az nagyon ott van!
Ez már valódi előrelépés az élményt illetően.
Mostmár csak minden szempontból minőségi, (úgy értem tartalmi szempontból is) igényes (nem csak a látványra hajtó) DV anyagokat kell felkutatnom, és valamilyen lejátszót, mert úgy tűnik a HTPC-vel a DV nem igazán megoldható (elsősorban zaj és fogyasztás miatt).
Ebben a témakörben is érdekelne, hogy nektek mi a javaslatotok/véleményetek.Hang egyszercsak "megjavult" . Ezt nem tudom mikor történt, mert nem voltam itthon, de még mindíg nem az igazi, így egy szál soundbart kell találnom. Sajnos egy mélynyomót nem tudok már elhelyezni sehova se.
(most egy JBL multibeam 5.0-ra van jó ajánlatom, jövő héten kipróbálom)Viszont emiatt, hogy magától javult a hang ránéztem a szoftverre és ezt látom:
-Tipusmév: 55C835 <-az Emagnál 55C839-ként vettem
-Termékverzió: V8-T615T03-LF1V438.000296Nálatok milyen firmware fut?
-
KIZS
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában azt játsza a tv (c728), hogy kikapcsolom távirányítóval, ki is kapcsol, de a led elöl nem világít és soha többet nem tudom bekapcsolni csak ha kihúzom-bedugom az áramból. Ez nem állandó jelenség, de már többször is előfordult a héten, míg előtte sose.
462-es fw van rajta elég régóta (amióta megjelent).Ez ismert jelenség? Mi lehet az oka?
-
nickjames
tag
Az HBO Max oldalán a kompatibilis eszközök listájáról: "Android TV Android OS 5 vagy újabb operációs rendszerrel". Ezek alapján gyártóra nem "szelektálnak", csak operációs rendszer alapján. Számomra eleve ez tűnik logikusnak. Számukra is az a jó, ha minden eszközön, amin élvezhetően tud futni a szolgáltatás, legyen támogatott. Az Android egy elterjedt rendszer, nem látom miért és hogyan "zárnák ki" a TCL-t.
-
Zoli9200
kezdő
Helló mindenki
Nem tudom h jó helyre írok e. Van egy alap qled tv-m TCL c725-ös
Olyan problémám van h HDR 10 módban szerintem nincs jól beállítva alapból mert a fekete szerintem túl sötét meg a színek sincsenek rendben szerintem.
Kérdésem az lenne h van e valami program amivel be tudnám valahogy állítani vagy valami séma h mutat a tv képeket és én állítsam addig amíg nekem jó és mondjuk mutat 10 képet és alapják kalibrálja.
Meg igazából az is a bajom h játékok átváltanak alapból HDR módba ugye ha engedélyezve van de én azt szeretném h mikor csak rá van csatlakoztatva a pc is tudjam hdr módba rakni mert akkor úgy tudnám a színeket esetleg beállítani.
Alapból mikor csak PC-re van dugva akkor képmódok: Dinamikus, Szabvány, Mozi, HDR-javítás, Sport, Játék, PC
Totál hülye vagyok ebben a témában eddig egy totál alap Samsung monitorom volt amin soha semmit nem állítottam. -
sysrq
őstag
Az éles kép miatt ne aggódj, én a negyedik nap már kezdem megszokni, egy hónap és ez lesz a természetes. A mélység érzékeltetésében segít sokat, majdnem 3d szerű élményhez hasonlít, csak nem kifele hanem befelé érződik a tér (mélység). Nagy előnye hogy a 720-as sorozatokat is tűélesen lehet nézni KODI-n. A 4K DolbyVision meg hát karmol. Nekem szerencsére a TV mögött van az ablak, tükröződés az nulla. A hanggal minőségre nincs baj csak ha a 7.1-röl a TV hangszórókra kapcsolva egy ponttá ugrik össze, nincs semmi tere, konkrétan a kijelző mértani közepéről szól. Gyári beállításon van jelenleg, remélem érkezik hamar Vhiktor tesztje.
-
RVR400
veterán
Nah, most utoljára fárasztok mindenkit a standby-os háttérvilágításommal. Szereztem egy mérőt, ami alapján kiderült, hogy készenlétben 0.0032A-t vesz fel a TV még így is, ami bőven jó eredmény, annak tekintetében meg pláne, hogy a Philips 65PUS8506-nál ez az érték 0.007A. Szóval bánja a tökszár, hogy szürke éjszaka a kijelző.
-
rr100
csendes tag
Hát nagyon kevés időm volt, és most megint el kell mennem itthonról, de az első tapasztalatok egy Pana ST60 plazma után:
-korábban inkább oled TV-ket nézegettem, de a képe rendben van szerencsére. Netflix DV pl Our planet szinte már túlzás. A nappaliba került, ablakkal szembe így már elhiszem hogy ismerősök miért mondták, hogy ha oledet választok mindíg be kell majd sötétítenem. Amitől féltem: a fekete szín az rendben. Az egész a plazma után valahogy olyan steril (a képe valahogy valószerűtlenül éles)
-hang: hát az szerintem gyenge, mindenképp kell valami majd pl soundbar ha nem találok jó beállítást a menüben, de tartok tőle, hogy ez egyszerűen kevés úgyhogy ebben majd tanácsot kérnék.Minden más remek: gyors, gyorsan vált csatornát (ettől is féltem picit), összegezve, a hangzást leszámítva olyan, vagy jobb mint vártam. Majd még írok, ha lesz több időm nyomkodni.
-
rr100
csendes tag
Emagnál TCL 55C839 árulnak: [link]
Ez mibán más mint a C835?Annyit látok, hogy itt a garanciára csak 24 hónapot írnak - ez létezik?
Azt hittem 3 év van rá mindenhol, pl az Euronicsban 36 hónap gyári gari van feltüntetve (igaz ott drágább is az 55C835) -
embe
nagyúr
A Samsung összes LCD kijelző szabadalmát eladta a TCL-nek.
Na most ha ilyeneket csinál, akkor csak komolyan gondolja a tévé gyártást. -
Tomacko
őstag
válasz
Geo19870322 #13195 üzenetére
Ez szerintem nettó baromság.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Geo19870322 #13206 üzenetére
Mindegy mit mondott. Gondolkodjunk! Ez egy ANDROID rendszer! Ha bármiféle probléma lenne, akkor apk leszed és pendriveról felteszed. Egy ekkora gyártóval szemben, azonban senki nem fogja ezt meglépni, ha csak az USA nem kezd el egy komoly tévé márkát gyártani és potenciális ellenfélnek titulálni egy KÍNAI gyártót. Kizárom.
Egyébként meg bármelyik multiba elmentem a hülyét jatszani, mindenhol Samsungot akartak velem vetetni az eladók, vajon miért? Ez olyan, mint az autókereskedés, csak álcázva több márkával a részesedés.
-
sysrq
őstag
Kis segítséget kérnék, Az előző tv bekapcsoláskor élesztette az erősítőt (Denon AVR-x2600H) de most külön kell bekapcsolnom. [kép] [kép] [kép] [kép] Az erősítő ARC/eARC kimenetét és a TV HDMI4 ARC/eARC kimenete van használatban.
A TV csatornák szerkesztésére, sorrend változtatására milyen lehetőségek vannak, lehet importálni/exportálnia listát? -
eisento
addikt
Mikor en szolnokon vettem a 65c728-at bementem mondom ezt a tvt szeretnem mert lattam hogy akcios es jo aron van. Asszem 280000 volt vagy 275000. Hu az jo ar meg is nezi es akkor rendel az uzletbe is
szoval engem hal isten nem probaltak lebeszelni rola, mondjuk hiaba probaltak volna...
-
Kiskutya
veterán
válasz
Szörnyű hogy még mindig ennyire átverik az embereket. Lehet olyat ajánlani amivel több jutalékot kap de azért nem kellene félre vezetni a vevőket!
-
Saccco
nagyúr
válasz
tomisanzero #13211 üzenetére
Nekem működik.
-
Kaba
veterán
válasz
tomisanzero #13211 üzenetére
Áramtalanítás és újraindítás.
-
tomisanzero
tag
Sziasztok. Másnak is vacakol az HBO Max? C728 az alany. Semmi nem megy, kifagy, ami DV tartalom. Más szolgáltatoval nincs gond. Már frissítettem, újra tettem az appot, töröltem adatait stb. A gond, hogy azt sem találom, ha egyáltalán lehetséges, hogy ne abba kezdje streamelni, hanem másik formátumban.
-
tomp
félisten
válasz
Hali!
Az Euronicsbe csak úgy szabad vásárolni ha előtte bedugod a füled!
Persze, hogy próbáltak lebeszélni. Mivel LG meg Samsung emberkék vannak ott. Ha TCL-t veszel az neki nem hoz pént.
Ha lenne egy LG CRT tv, akkor is azt ajánlanák... -
Rafter75
junior tag
válasz
hülyeség, az eladók kapnak jutalékot minden hónapban bizonyos márkákra, modellekre és azt nyomják természetesen, hiszen ebből van pénzük. Ezért is jó ez az oldal, ahol vannak jó szakemberek, akik elmondják minden maszlag nélkül mi miért jó vagy rossz, vagy hogy tudsz javítani rajta, illetve hogy az adott érdeklődönk, mi lehet a legjobb választás.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Geo19870322 #13204 üzenetére
Ha a másikat veszed azt is ajánlottad volna. A lényeg ettől még benne volt a válaszban, az Euronics-os eladó jobban tudja. Nyilván!
-
embe
nagyúr
Minden ebbe a streaming irányba megy. Öngól lenne ha ez igaz lenne. Szerintem olyan tévét akart eladni, amin nagyobb a haszon.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Geo19870322 #13198 üzenetére
Mondtam, hogy a másikat vedd!
Az Euronics-os eladó jobban tudja. Biztos 1 évre van csak szerződés!
-
Kaba
veterán
válasz
Nagy marhaság. A TCL- nél már évek óta van HBO, úgyhogy a fiatalabb modellek még évekig támogatva lesznek.
Régebbi évjáratokat természetesen az LG és a Samsung sem támogat már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Bomba ár! Acer Aspire E5 - i7-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 8GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest