- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
Natívan külső vinyóról a TV beépített mediaplayerével.
Viszont ugyanez a film PC-n, ráhekkelt Dolby Vision -el, Windows 11 beépítet saját media lejátszójával jó.
Lehet a TV mediaplayere a szar, vagy a TV firmware-je. Amikor saját maga játsza le akkor ugye ő dekódol ill. nyúl a forráshoz közvetlenúl, amikor viszont PC-n játszom le a filmet, a TV-t kvázi csak monitorként használva (PC vagy GAME módban), akkor nem csinál semmit csak megjelenít. -
pepimama
tag
KÖSZI szépen
Sajnos a TV-kre 100-as Lan kerül, a routered valószínűleg 1000-es (gigabites) adatforgalmat tudna kezelni. Ezt lehetne kiváltani egy USB-Lan adapterrel. Ide lett volna jó az usb3. - Akkor érdemes olyat venni, amelyiken van ilyen és azt így használni, vagy nincs ekkora jelentősége? Pont azért veszek 4K/HDR Tv-t, hogy kihasználjam a 4K tartalmat, de azt írod, hogy AX-es wifi meg éppenhogy elég, tudok vmit tenni (1-2 méteren belülre rakom a routert vagy egyéb?), hogy minél jobb legyen az "adás" - stream? -
Alc
tag
Én filmeket, ha olyan (szintén rar** oldalról) nem a 80-90Gb körülieket szedem, max a 20-30Gb változatot, ez szintén DV viszont csak 15-30Mb/s + hang ezeknek a bitrátája.
Persze értem amit mondasz, ha már van olyan tv, akkor használja ki az ember. Én is ezt tenném, csak ahhoz nagyobb merevlemez kellene. Meg több idő, hogy ha már leszedtem, nézzem is meg, ne csak hetek-hónapok múlva.Phoenixy:
Nálam se jött be alapból a windowsban, mindig külön be kellett jelentkeznem (azóta már egy batch fájllal megoldottam) a megosztott könyvtárba.
Ha nem a router ip címét írom be, hanem rögtön a beállított megosztott könyvtárat, akkor mindjárt belép \\TP-Share\G (Tp-Link AX73 router).
Így gépről mindjárt mehet a routeren lévő merevlemezre, onnan meg már lehet is nézni a tvn.
Nézz körül a hálózati megosztások topicban, ott biztos tudnak segíteni a te routereddel is. -
Alc
tag
Nálam a routerre van rádugva egy merevlemez, arra másolom a sorozatok és filmeket, amiket nem a Disneyn vagy a Netflixen nézek. Onnan meg cat5e ami megy a tv-be.
Így, hogy említetted, most kipróbáltam ezt: House.of.the.Dragon.S01E01.Episode.1.2160p.HMAX.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.H.265-DVSUX.mp4
KODI simán vitte, nem akadt. Fel is ugrott a Dolby Vision logo is. -
rr100
csendes tag
Igen, Vhiktor tesztjére én is nagyon kiváncsi vagyok.
Különösen, hogy milyen beállításokat javasol. Mert rengeteg van és úgy tűnik ha hosszú órákat töltök vele, sem biztos hogy megtalálom a legjobbat...
Megint megtapasztaltam, hogy a jel minősége milyen fontos. Gyenge jelforrások felskálázása nekem továbbra is zavaró a plazma után, de 1080-tól már egész jónak tűnik (vagy tényleg kezdem megszokni, ahogy mondtad). Netflixen előfizetést váltottam, és igen a Dolby Vision az nagyon ott van!
Ez már valódi előrelépés az élményt illetően.
Mostmár csak minden szempontból minőségi, (úgy értem tartalmi szempontból is) igényes (nem csak a látványra hajtó) DV anyagokat kell felkutatnom, és valamilyen lejátszót, mert úgy tűnik a HTPC-vel a DV nem igazán megoldható (elsősorban zaj és fogyasztás miatt).
Ebben a témakörben is érdekelne, hogy nektek mi a javaslatotok/véleményetek.Hang egyszercsak "megjavult" . Ezt nem tudom mikor történt, mert nem voltam itthon, de még mindíg nem az igazi, így egy szál soundbart kell találnom. Sajnos egy mélynyomót nem tudok már elhelyezni sehova se.
(most egy JBL multibeam 5.0-ra van jó ajánlatom, jövő héten kipróbálom)Viszont emiatt, hogy magától javult a hang ránéztem a szoftverre és ezt látom:
-Tipusmév: 55C835 <-az Emagnál 55C839-ként vettem
-Termékverzió: V8-T615T03-LF1V438.000296Nálatok milyen firmware fut?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Steam Deck
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Honda topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged