- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
válasz
Bandiahegyro #12299 üzenetére
Alternatív megoldás az elsőre: Play áruházas cuccokat PC-ről vagy telefonról is tudsz a tévére telepíteni, mert ki lehet választani a telepítés gombra bökve hogy melyik eszközre szeretnéd felrakni.
-
Bandiahegyro
tag
Köszi a válaszokat.
Még van pár láma témám, ha nem gond.
Első: bármit keresek play-ben, nincs találat, pl hbo-t is úgy tudtam felrakni, hogy az ajánlottak között volt, én hiába kerestem. Eddig végülis ez nem lenne gond, működik minden, csak pl a button mappert szerettem volna próbálgatni, de így nehéz, ha nem tudom felrakni:)
Második: próbálgattam a hangfelismerős cuccot, az exkluzív távon van erre gomb, érdekes keresni csak akkor tud, ha előtte mindig visszamegyek a főoldalra, ha már bent vagyok youtubeon valamiben, akkor nem.
Ugyanez gyakran something went wrong választ ad ugyanarra a parancsra, pl hang vagy hangerő le, máskor meg végrehajtja. Magát az üzenetet felismeri mindegyik esetben. Amúgy honnan tudhatom milyen parancsokat ért meg?
Ugyanez első nap úgy működött, hogy egyszer megnyomtam, másnap már csak úgy, ha végig nyomom ezt a gombot. -
mikrofon
veterán
Köszi az infót. Sok időt még nem töltöttem vele, de egyelőre jól működik. Én a v414-ről mentem v440-re. Így én nem vettem észre hogy sokkal világosabb lenne. Eddig is elég volt a fényerő bőven és most is DV és hdr esetén is.
Ami nagyon tetszik hogy végre a menügombnak is van funkciója. Kérdés hogy vajon lehet-e szerkeszteni hogy mi legyen ebben a menüben. -
Saccco
nagyúr
válasz
Bandiahegyro #12289 üzenetére
A led törlésre írtam. Persze, hogy villog fekete képkockákat dobál be. Fényerőt is rontja.
-
RVR400
veterán
válasz
Bandiahegyro #12289 üzenetére
55P715-ön szintén ugyanez, bár csak magánál a dinamikus képmódnál annyira nem szembetűnő.
-
eisento
addikt
-
gyűrű
addikt
válasz
eisento #12283 üzenetére
Különböző dolgokat hasonlitgatsz össze. A képbeállitások forrásonként mások. Sd vagy HD tv vs hdr vagy dv a streamen. Mindent szépen be kell lőni. Dinamikus szarokat mindet kikapcsolni. Forrásoként ... Addig nincs miről beszélni... Elmosódott lehet egy-egy beállítástól is. DV és hdr egész más fényerő mint egy tv adás. Pár napot lehet vele játszani ha nincs nagyobb gond. Ilyen önálló reset meg hasonlók után már kár vele szórakozni . Az én tvm 825 ami egész más, és nekem is sokáig jó volt a 418, de mostmár bátran mondom hogy a 432 jobb. Stabilabb, nincs pl. cec bug, a 24 fps is jóval simább, stb. Kicsi dolgokat is értékelni kell..
-
eisento
addikt
válasz
GordonSamway #12284 üzenetére
Ezt csinalta nekem is ment korbe korbe a karika meg lepjek be... Visszajottem 418-ra. Dolby vision helyett beallitottam a sotet modot. Elkezdtem nezni a dr. Strange masodik reszet. Olyan kepe van, hogy mindjart becsurrantok.
-
eisento
addikt
válasz
GordonSamway #12280 üzenetére
en tegnap becummantottam
felraktam a 440-es fw-t reset all reset shop. beallitottam mindent. mondom a taviranyito kikapcs gombjat nyomom hosszan hogy befrissuljon aminek kell appok stb. hat ugy befrissult, hogy amikor bekapcsoltam kezdhettem elorol az egeszet mert olyan volt mintha resetelte volna magat megint
amugy akarki akarmit mond igenis vannak fenyeroben kulonbsegek az fw-k kozott felraktam most 418-at es dolby vision alatt sotet modeba is siman lattam az obi van kenobiban a reszleteket a 432-vel meg szinte semmit. viszont 440-esen igaz, hogy csak az m1-et neztem meg par percre de olyan fenyero volt, hogy kiegette a retinamat. Es hogy csavarjak a dolgon 418-on akarhogy allitom gyorsabb reszeknel pl az emlitett obi van kenobiba az emberke korul ilyen csunya elmosodas latszik pedig kikapcsoltam minden ilyen csoda segito dolgot. Bar az is lehet, hogy maga a stream miatt olyan de eddig nem volt gondom ilyesmivel...
-
Lordus
senior tag
55c725 tv, legfrissebb, v468as fw.
olyat vettem eszre, hogy sokszor, bekapcsolas utan lenemitja magat. bekapcsolom a tv-t, van hang. atvaltana arc-n az erositore, de ott mar nem jon hang, hanem mutatja a hangero athuzva (nema) ikont.
masnal esetleg hasonlo jelenseg?
korabban egyik fw-vel sem volt ilyenem, illetve erre sem emlekszem, hogy eleinte csinalta volna. utobbi 1-2 heten vettem eszre. -
Saccco
nagyúr
válasz
Bandiahegyro #12279 üzenetére
Az a fekete kép beillesztés, kapcsold ki, semmire se jó.
-
Bandiahegyro
tag
válasz
Bandiahegyro #12277 üzenetére
Lejt=Led
-
Bandiahegyro
tag
Sziasztok,
43c725: másnak is villog dinamikus képmódban illetve lejt mozgás törlése bekapcsolásakor még jobban? -
barnidani
csendes tag
válasz
GordonSamway #12275 üzenetére
-
barnidani
csendes tag
válasz
GordonSamway #12272 üzenetére
Ne is néztem.
délután megcsekkolom
-
RVR400
veterán
válasz
eisento #12265 üzenetére
Jah igen, ezt is kifelejtettem a Philipses összehasonlításból, hogy az nem zárja be az appot, ha közben főképernyőre megyek, vagy közben mondjuk TV-t nézek, hanem amint visszaatérek pl Netflixre, akkor pont úgy van, ahogy átléptem, valamint sokkal gyorsabban is kapcsol be gyorsindítással.
-
barnidani
csendes tag
válasz
GordonSamway #12258 üzenetére
Feltettem én is a V440, a hanggal kapcsolatban én sem tapasztalta csúszást vagy egyéb problémát.
A rendszer érezhetően gyorsult, a fényerő vonatkozásában nem érzek változást. -
Saccco
nagyúr
TCL 65X925 Euronics 650eft máshol 1mft.
-
mikrofon
veterán
Tudtok egy élő linket küldeni a c825 v440 firmware-hoz? Engem nem zavar a hagkésés mert én csak "kijelzőnek" használom.
Közben megtaláltam az orosz fórumon. nem is tudtam, hogy itt is fent van.
-
eisento
addikt
Ujabb kerdes.
Ha megallitom youtube vagy disney+ stb tartalmat, egy ido utan atvalt ilyen google fele kepernyovedo?-re ezt nem lehet valahol kikapcsolni? mert mikor folytatnam a filmnezest ujra el kell inditanom az appot majd kikeresni a filmet... -
ProEvoFan
nagyúr
Nincs valakinek a birtokában TCL 50' C725 tévé?
Megköszönném ha lemérné nekem a két talp közötti távolságot. -
eisento
addikt
feldobom 418-at. van valamilyen lehetoseg, hogy mikor lefrissitette az img-t ujraindul es ne kelljen minden sz@rt beallitanom hanem egybol mehessek a menube, hogy megcsinalhassam a reset all + reset shopot?
masik kerdes pedig: Van olyan ember akinek valaha is jelzett a tv-je, hogy van elerheto frissites a tvhez?
-
eisento
addikt
válasz
GordonSamway #12254 üzenetére
Azzal csuszott a hang de megnezem... Max visszarakom azt amivel vettem a tv-t
-
eisento
addikt
Egyre jobb ez a tv. Tegnap este siman kikapcsoltam hazajottem ma bekapcs visszaallt alapra nyelv beallitas stb. Jo beallitottam mindent ujbol. Kikapcsoltam a tv-t. Bekapcs majd ujra alapra allt... Jo megint beallitottam. Disney+ alatt a kepmodoknalbmar nincs dolby IQ csak fenyes es sotet mod... Ki se merem kapcsolni a tv-t mert tuti megint visszaall alapra. Volt mar reset all majd reset shop is...
-
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok
Egy gyors kérdés, de ha volt már akkor ne kövezzetek meg
GOOGLE-TV V440-IMG-ról szeretnék áttérni kíváncsiságból V091-OTA ANDROID-TV-re.
Milyen folyamattal lehet ezt megcsinálni???
Előre is nagyon szépen köszönöm -
H-Mano
tag
Üdv!
Ha a net kábelen csatlakozik a TV-re de bekapcsolnám a Wi-Fi csatlakozást , akkor csak "homokóra" megy...
Ez így normális ? -
GordonSamway
aktív tag
Ugyan azzal a beállításokkal több lett a fényerő. Szerintem engem az ADAPTÍV FÉNYERŐ sz@patott meg, mert az teljesen lehúzta a fényerőt és mikor kikapcsoltam akkor sem változott sokat. Lehet beragadt valami szoftveresen. De most le a lalappal.
Remélem finomítanak még többet a következő frissítéssel. -
Saccco
nagyúr
Ezt láttátok már?
C635 zsiványság
TCL 65C635 - a 120 Hz-es panelfrekvenciával bajnok a játékban
Azt kérdezed, hogyan lehetséges, hogy a TCL 65C635 120 Hz-es képfrissítési frekvenciára képes, amikor csak 50/60 Hz-es panelje van?
Igen, ez nem tévedés. A TCL 65C635 valóban rendelkezik olyan panellel, amely 120 Hz-es frekvenciára képes. Ezt a DLG (Dual Line Gate) technológiával éri el, amely a felbontást Full HD felbontásra (1920×1080) méretezi le, ahol a natív frekvencia 120 Hz. A gyors játékműfajokban ez a kisebb felbontás nem jelent nagy áldozatot, mivel a szem talán észre sem veszi, de azelőnye jelentős. Így élesebb tisztább és simább lesz a mozgás, amit minden gamer értékelni fog. A VRR segítségével 120 FPS sebességgel játszhatsz PC-s játékokkal vagy a legújabb konzolokkal.
A C635 tehát a QLED-nek és a valódi 120 Hz-es frissítési frekvenciának köszönhetően, Full HD felbontás mellett kiváló HDR játékélményt nyújt. Ha nem vonz a 120 Hz, és inkább a natív 4K (3840 × 2160) felbontást részesíted előnyben, az 65C635 60 FPS-re képes nagy felbontásban.
-
gyűrű
addikt
válasz
GordonSamway #12242 üzenetére
Hang nem csúszik nálad? ... mert kinti fórumokon is szinte mindenki az appoknál az erős hangcsúszást emlegeti. Csináltál reset all reset shopot, ami az img telepítés után kell?
-
turho
addikt
válasz
GordonSamway #12240 üzenetére
Az a baj, ez annyira szubjektív véleménynek tűnik. Illetve nem értem: a készülék háttérvilágításának és maximális fényerejének képessége nőtt, vagy csak máshol vannak a paramétercsúszkák? Az első eset csoda volna....
-
GordonSamway
aktív tag
válasz
GordonSamway #12240 üzenetére
Csak a DolbyVisionIQ nem igazán tetszik a Disney+-on, az ilyen jelforrások a Netflix-en sokkal szebbek...
-
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok
Fel raktam a 65C728-ra 432 után a 440-et és nálam ég és föld.
Megjött a fényerő de drasztikusan. Főleg HDR anyagoknál. Eddig nem volt ennyi ugyan azzal a beállítással. -
RVR400
veterán
válasz
Tomacko #12213 üzenetére
Az 55P715-höz képest szerintem jobb, és ez nem az első benyomás, hanem a harmadik is.
Más TCL-t nem láttam, így azokhoz sajnos nem tudok viszonyítani. Ami elsőre szembetűnő, hogy a TCL full fényerőnél olyan, mint a Philips 40%-on, és ilyen szinten a feketéje sem rosszabb, hiába IPS panel. A kijelző maga homogénebb, szürke háttérnél a TCL szélein végig van egy sáv, hol vékonyabb, hol vastagabb, meg két helyen minimális foltosodás látszik, a Philipsen ilyennek nyoma sincs. A TV adások a kijelző méretéből adódóan rosszabbnak tűnnek, minden más jobb, de sokkal több beállítási lehetőség van, mint a P715-ön.
Utólag rájöttem, hogy a TCL-lel valóban az volt a legnagyobb bajom, hogy gyakorlatilag full sötétben is kellett rá a 100% fényerő, és még akkor is voltak olyan részletek, amik nem látszottak, és emiatt annyira jó a feketéje. Most az bekerült a hálóba, így ott annyira nem fog ez zavarni, így a nappaliba a Philips mindenképpen jobb választásnak tűnik.Mozgásmegjelenítésben viszont ég és föld a két készülék, hiába 60 Hz mindkettő, élességben is a Philips a nyerő, ez viszont a TV-adások nézésében is inkább a Philips malmára hajtja a vizet, hiába a fentebb említett méretbeli rosszabbodás.
De mivel nem C725 vagy C728 (esetleg más hasonló árú készülék) az összehasonlítási alap, azokkal tapasztalatom sincs, így egyértelműen érdemes megnézni egy-egy elektronikai szaküzletben, hogy ahhoz képest kinek hogyan jön be.
Jah igen, ami a legkényelmesebb dolog, hogy a Philips EasyLink-je által nem kell a Telekomos box távjával sz*rakodni, a TV távjával tudom azt is vezérelni.
Egyelőre ennyi. A TCL-t mondjuk feleannyiért vettem 1.5 éve, szóval nem temetem a márkát, nyilván elvárható a jobb jósági tényező, de jelenleg jobban meggyőzött a Philips, pedig a márkára 10 éve még azt mondtam, hogy pénzt nem adnék érte.
-
eisento
addikt
válasz
GordonSamway #12229 üzenetére
Megneztem ezt a reszt... Disney+ alatt nem is volt ilyen beallitasi lehetoseg csak intelligens hang. visszavaltottam tv adasra ott megjelent bekapcsoltam (mert alapbol ki volt kapcsolva) vissza disney-re ott megjelent kikapcsoltam most ugy tunik jo, tesztelem a moonknight-al
van vmi fullos totalis hard reset a tv-re? elvileg amikor felraktam az uj firmware-t img-bol legyalult mindent de mivan ha nem? :S olyan mintha bekapcsolt adaptiv fenyeronel jobban felnyomna a fenyerot mint kikapcsolt allapotban...
-
laci laci
addikt
Kezd elegem lenni a vodka otthoni internetből.Semmire se jó.A tv-t nem tudom használni mert nincs a routeren,hogy csak 5ghz..állandoan lefagy.Kèrdèsem a t-home-nál van Android box,hogy műsor felvétel,visszajátszás stb?
-
Flowtation
őstag
válasz
Vhiktor #12228 üzenetére
Köszi!
A párára gondoltam első sorban, hogy bajt okozhat-e? Persze csak ilyenkor nyáron lenne kint a tv.
Viszont ha kintre valami olcsót vennék, akkor a benti lg-t nem viszem ki, azzal nincs semmi baj, nagyon meg vagyok vele elégedve, csak a kellemeset a hasznossal elvén gondoltam, hogy azt tesszük ki (nem egy használtat) és bentre jön az új. -
vottokar
senior tag
válasz
Saccco #12232 üzenetére
Akkor van egy kis elméleti sebességelőnye a wifi-nek a sima "alaplapi" ethernettel szemben, viszont az mindig stabil. Amire én használnám a TV-t elégnek kellene lennie. Akkor nem foglalkozom jobban a wifi dologgal. Ha meg nem elég a 100Mbit, akkor jöhet az USB-s LAN.
Már csak a TV rendelésére kellene rászánnom magam....Amúgy, köszönöm, hogy megkerested helyettem...
-
vottokar
senior tag
válasz
mikrofon #12224 üzenetére
Azt gondoltam, mert olvastam, hogy sokkal" fentebbi" tv kategóriában is csak 100Mbites a lan általánosan. Viszont a "drótos" hálózatban jobban bízok.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyi a wifi sebesség így, hogy az 5G-t is "csak" N-esnek írják. Ahova költözünk főképp családiházas környék, nincs agyonszemetelve az éter még 2,4G-n sem. 5G-n meg csak egykét routert látok -80-90dBm-el a sajáton kívül. -
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok.
Akinek C728-as tévéje van az tesztelte már mind két firmware-t/rendszert???
Köszönöm
ANDROID: V091 OTA
GOOGLE: V440 IMG -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Flowtation #12222 üzenetére
Az hogy mennyire strapabíróak kint azt nem tudom, de ami a felhasználó kézikönyvben meg van adva a hömérsékletre azt illene betartani.
A TCL 700-as szériája nagyon jó.Én kintre valami olcsó, esetleg használt tv-t tennék amiért nem kár.
-
vottokar
senior tag
Csak egy egyszerű kérdés. A 65C725-ben a wifi most akkor milyen is? 2,5 /5G N vagy AC is? Bár, ha összeszedem magam és megveszem, akkor nagy valószínűség szerint kábelen lesz majd bekötve, de azért jó lenne, ha tudnám, hogy akkor mit is tudhat a vezetékmentes hálózaton. Router Xiaomi AX3600.
-
sortiefish
tag
válasz
eisento #12218 üzenetére
Nem gondolom én sem, hogy a firmware miatt lenne sötét a kép. Úgy értem, ha minden egyes kép beállítást ami most van beállítva feljegyzel és visszatérsz a gyári firmware re a mostani beállításokkal akkor is ugyanezt a fényerőt fogod kapni. Nekem olyan korábbi hsz is rémlik ami az újjabb verzióknál pont a magasabb fényerőt emelte ki, de ha nyugtalanít és időd és kedved is lesz rá ki is próbálhatod.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
SztiviVander #12211 üzenetére
Nekem van itthon egy IPS paneles LG is de még is szarabb oldalról nézve mint a VA paneles TCL.
Menj el egy Media Markt-ba és nézd inkább meg. -
Kiskutya
veterán
válasz
SztiviVander #12208 üzenetére
Nincs ips és én kerülném messzire az összes ips panelt!
-
SztiviVander
addikt
Sziasztok. Tudtok olyan QLED-es TCL-t ami 55" és nem VA paneles hanem biztos IPS? Létezik ilyen egyáltalán? Az 55C728 minden szempontból szimpatikus lenne, de ha létezne ilyen tudás/kialakítás mellett IPS-es akkor azt bátrabban venném mert a nem csak szemből nézés fontosabb szempont mint az hogy sötétben mennyire fekete a fekete.
-
tomp
félisten
válasz
RVR400 #12199 üzenetére
Az egy dolog, sok éve vannak fent ilyen teszt videók. De a legtöbbje szimpla opus sztereó hangban megy,
Amit felraktam kép az is a Youtube TV app. Csak nem az egyéni videókkal hanem a Google Movies szerverről betöltött anyaggal.juhasz.p
715/815-öd van? Nekem bár a soundbarom nem tudja az Atmost de ettől függetlenül ahol elérhető ott megjelenik.
pl Netflix, AppleTV, HBO Max.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest