- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KIZS
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában azt játsza a tv (c728), hogy kikapcsolom távirányítóval, ki is kapcsol, de a led elöl nem világít és soha többet nem tudom bekapcsolni csak ha kihúzom-bedugom az áramból. Ez nem állandó jelenség, de már többször is előfordult a héten, míg előtte sose.
462-es fw van rajta elég régóta (amióta megjelent).Ez ismert jelenség? Mi lehet az oka?
-
KIZS
aktív tag
55c728 -on 432-es fw -vel találkozott valaki már olyannal, hogy a youtube videóknál nincs kép?
Mindegy, hogy a TV-ről magáról vagy telefonról indítom a videókat, néha nincs kép. A hang szól és ha leállítom a videót és újraindítom, akkor egyszer csak előjön a kép is.
Néha rögtön van kép, néha lejátszás közben megy el. Olyankor csak nagy feketeséget látok és közben tökéletesen szól a hang.
Ez azóta van amióta a 432 van fent, előtte sose volt ilyen, pedig elég intenzíven használom a youtube-ot. -
KIZS
aktív tag
https://telex.hu/tech/2022/03/14/a-google-jogi-okokra-hivatkozva-letiltatta-az-androidra-fejlesztett-youtube-vanced-alkalmazast
-
KIZS
aktív tag
válasz
r3dwo0d #10807 üzenetére
"something went wrong", kapcsold át magyarról angolra és működni fog.
100 megás hálózat szvsz minden filmre elegendő, ott valami más gond lesz. Vagy éppen frissít a TV vagy nem jó a lejátszó vagy hálózati hiba. A gyári lejátszó egyébként nálam is akadozott, a vimu és a kodi sose. -
KIZS
aktív tag
válasz
Bellami #10460 üzenetére
Ha USB-ről játszod le a filmet, akkor a gyári lejátszó is használja a .srt feliratot. Kiválasztható a listában a beágyazott feliratok között (nálam odatette a végére a listának). Ha DLNA-ról játszik le, akkor nem használja a .srt fájlt. (Az LG TV-m DLNA-n keresztül is érzi az .srt-ben levő feliratot.)
Én feltettem az emlegetett Vimu playert és jó (mondjuk 900Ft, nem ingyenes). De rengeteg lejátszó van ami ingyenes és használható (VLC, Kodi, ...) ezek mind tudnak fájlrendszerből is lejátszani és kezelik a .srt fájlt.
Számomra pont ez a nagy előnye ennek a TV-nek, hogy Android (Google) TV van rajta. Kinyílt a világ a feltelepíthető szoftverek szempontjából.
-
KIZS
aktív tag
Egy délután után a tapasztalataim:
Kezdetnek a TV bekapcsoláskor rögtön frissíteni kezdett és egy 414 végű firmware-t tett fel.
A TV (55C728) gyors, mellé rakva az régi TV-met (LG 49UH850) látványosan gyorsabban navigál a menüben, indítja a videókat stb...
A két TV-t egymás mellé rakva nem tudtuk eldönteni melyiknek a képe szebb. Érdekes, hogy mennyire eltérnek a színek a két TV között. Az LG-n kicsit minden zöldebb/narancsosabb, a TCL-en kékebb/pirosabb. Nem tudtuk eldönteni melyik lehet a valósághűbb.
Ami nagyon feltűnt az a fekete. A TCL-nél mindig van háttérvilágítás. Ez normál esetben nem zavaró, de tök sötétben egymás mellé téve a két TV-t és egy fekete tesztképet nézve, az LG nem is látszódik hol van a szobában, míg a TCL egyértelműen világít. Olyan mintha az LG okosan lekapcsolná a háttérvilágítást ilyenkor.
Normál filmnézésnél ez engem nem zavar egyébként.A menüt nyomkodva eleinte sikerült zavart okoznom az erőben. Kifagyás jellegű tüneteket mutatott, amikor gyorsan ugráltam ide-oda. De végül mindig magához tért és megcsinálta amit akartam. De ez csak 2x-3x fordult elő és azóta se.
Az Android TV nem szokatlan nekem, így ez sem (ez akkor már a Google TV? mert kicsit más). Igazándiból ez volt az egyik komoly érv a TV mellett, mert elegem lett abból, hogy csak olyan szoftvereket tehetek fel a TV-re amit az LG/Samsung/... enged. Na most olyat tehetek fel amit a Google enged
Szóval itt nem számítok arra, hogy szerdáról csütörtökre megszűnik az HBO GO működni, mint az LG-n. Vagy csak Samsung fiókon keresztül tudok elérni dolgokat...A wifi-je kétszer kifagyott. Illetve nem fagyott ki, de borzasztóan leesett a sávszélesség, akadozni kezdett a médialejátszó. Nem tudom mitől, mert az itthoni TP-LINK AX73/AX5400 igen jól kiszolgált közben mindenki mást. Ekkor ki/bekapcsoltam a TV-n a wifit és minden megjavult. Most éppen órák óta hibátlanul megy a wifi, ezen megy a google music...
A CEC hiánya (hasznáhatatlansága) kicsit megzavart, de végül áthidaltam. A RPI-men alapvetően Kodi futott és azt most feltelepítettem magára a TV-re. Egy kütyüvel kevesebb.
A T-Home -os boxhoz viszont sajnos elő kellett venni a távirányítót. Az LG "magic" távírányitója tudta azt is kezelni, nem kellett két távirányítót keresgélni...Amibe még belefutottam, hogy ha magyar nyelv van beállítva, akkor az app-okat sem találja meg a keresőben. Tehát ha beírom az app keresőbe, hogy "kodi", akkor azt mondja, hogy something went wrong (és ezt fel is olvassa magyarul
). Angol nyelvre átállítva rendszert már minden rendben működik. Mondjuk kicsit zavar, hogy nem látok dedikált "Play Store" alkalmazást.
Eddig ennyi.
Ha nem lesznek továbbra sem lefagyások, sávszélesség beszűkülések, akkor elégedett vagyok. A fekete színen jó lenne javítani, a rendszer meg gondolom folyamatosan fejlődni fog. Jelenleg a legzavaróbb probléma az a T-Home -os távirányító. -
KIZS
aktív tag
Hogy tudom a HDMI CEC-et használni C728-on?
Memüben megtaláltam éd be is kapcsoltam, de nem vezérli a cuccaimat.
Illetve egyszer valahogy előjött egy távirányító képe alul és akkor ment a dolog, de aztán ez elmúlt. -
KIZS
aktív tag
válasz
Vhiktor #10397 üzenetére
Egyszerűen, hogy szar az egész. Csoda ha bekapcsolódik, nincs szervíz, rossz a szoftvere.
Szóval kb. minden rossz.Az egyik helyen Philips PUS8506-ot ajánlottak helyette (Soroksári üzletben) itt nem fikázták le csak szerintük a Philips jobb hasonló árban. De a Philips nem győzött meg. Viszont ebben az üzletben már csak a kiállítási darab volt, ezért átmentem a Köki terminálba.
Na ott akartak nagyon lebeszélni, de mondtam, hogy se a Samsung, se az LG rendszerét nem szeretem hiába szép a képük. -
KIZS
aktív tag
Hát megvettem az utolsó 55C728-at az Euronicsból 220-ért, már csak a kiállított darab van. Nagyon fikázták, hárman is le akartak beszélni róla, de még az utolsó pillanatban is a pénztár előtt.
Most raktam össze itthon, lejött valami frissítés, most alkalmazásokat telepít, aztán majd meglátjuk.
-
KIZS
aktív tag
Sziasztok!
Ráizgultam a TCL 55C728 -as TV-re és próbálok kicsit utánanézni mielőtt kidobok rá egy kisebb vagyont.
Szóval olvasgatom ezt a fórumot, de nem világos nekem, hogy akkor ezen most Android TV van vagy Google TV? Illetve Android TV frissül Google TV-re?Egy LG 49UH850 -et váltana egyébként és azon izgulok, hogy vajon szebb képe van-e a TCL-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest