Új hozzászólás Aktív témák

• Louro

őstag

válasz b0bcat #4892 üzenetére

Úgymond erősen aszociális személyiséggel áldott meg a sors. Ha szakmámmal, érdeklődési körömmel kapcsolatos a téma, persze tudok csacsogni. Tudom, csatlakozzak olyan közösségekhez. De nehezen kezdeményezek beszélgetést, ha arról van szó.

Nyelvtan persze kell. Egyszerű jelenidővel hadd ne meséljem el, hogy mit találtam ki tegnap és hogyan fogom felhasználni a jövőben. Az egyszerű igeidők megvannak. Folyamatos múlt és jelen szintén. A "be going to" formátum is megvan. De a szenvedő szerkezet, a **** perfect**** és a passzív viszont nagyon nem jön zsigerből, de gondolkodva sem :(

A szókincsem nem merem megtippelni, de szerintem kevés. Számtalan alkalmazást próbáltam. Itt is javasolt Lingq és Drops is elbukott nálam. Ankinak újra nekiestem, hátha. Duolingotól agybajt kapok, bár asszonynak vannak sikerei, bár ő imád nyelveket tanulni.
    Nekem elsődleges célom a filmek eredeti nyelven való nézése úgy, hogy agyam ne égjen le 2 óra után.

Az olvasást próbáltam. Van egy könyv, amit kb. 5x már elolvastam, annyira szeretem. Angolul elkezdtem ebook formában, hogy könnyen tudjak szótárazni, de borzasztóan sok az ismeretlen szó. (Bár lehet ez lenne a jó út, csak ki kellene tartanom :) )

Beszéd kapcsán különben próbáltam, hogy videónaplót csinálok saját célra angol nyelven, hogy megnézzem, van-e előrelépés szókincsben. Bár mivel mókuskerék a legtöbb napom, így kb. 2 hét után elengedtem ezt. Szinte ugyanazt mantráztam. Már azt is mondtam, hogy milyen színű villamosra szálltam fel, hogy változatosabb legyen a mondandóm :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés