- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Gurulunk, WAZE?!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
Ha valami nem megy, akkor annak az az oka, hogy egyszerűen nem gyakoroltad még eleget, nincs benne kellő rutinod. (Akkor "elég", ha már jól megy.) És nem a szabályt kell tudni (ezt sokan elrontják a "nyelvtanozás" kapcsán), hanem jól kell tudni alkalmazni. Ehhez kell a rutin. Illetve ez maga a rutin.
Nemrégiben lett egy új diákom. 34 (!) éve próbálkozik az angol nyelv tanulásával, de képtelen egy bizonyos (kb. A2) szinten túllépni. Én már az n-edik tanára vagyok. Az első órán megfejtettem, mi a gondja: alapszintű hiányosságai és hibái vannak, amiket a korábbi tanárai nem javítottak ki, ezért nem tud továbblépni. Úgyhogy most együtt pótoljuk ezeket.
Szerintem az egyik legnagyobb problémád az, hogy nem szakemberrel próbálsz zöld ágra vergődni (és most nem feltétlenül magamra gondolok e címszó alatt, hiszen rengeteg "kollégám" elérhető a piacon), hanem te akarod megfejteni ezt a dolgot önállóan, ám a jelek szerint mégis lenne némi külső segítségre szükséged.
U.i.: A "passzív" és a "szenvedő szerkezet" egy és ugyanaz.
-
BonFire
veterán
A videonaplót én is próbáltam, természetesen privátban. Ezzel az a legnagyobb baj, hogy 2-3 hónapon belül jelentős változást nem fogsz tudni felfedezni a fejlődésedben, mivel a tudásnak idő kell, mire leülepszik, és egyszer csak magától fog jönni valamilyen nyelvtani szerkezet. Ha folyamatosan ellenőrizzük magunkat, az inkább vezet frusztrációhoz. Legalábbis az én tapasztalataim szerint. Mindenkit más frusztrál.
Aztán a videonapló legnagyobb hátránya, ahogyan te is írtad, hogy elhatározod, hogy mindennap csinálsz egy videót, viszont a témából kifogysz. Főleg ha benne vagy a munka-magánélet-család-pihenés mókuskerekében. Tehát az is frusztrál, hogy egyszerűen nincs mit elmesélni, viszont a kvótát teljesíteni kell, mert kitűzted magad elé ezt a célt.
Én több mint egy évig csináltam ezt, aztán szépen elengedtem. Nem mondom, hogy semmi haszna nem volt, mert minden perc, amikor a nyelvvel foglalkozol az hasznos, de vannak ennél sokkal motiválóbb módszerek is, amelyek kevésbé idegesítőek. Hogy ki mennyire tűri a monotonitást, az már egyénfüggő. Én például soha nem voltam képes egy gyárban szalag mellett dolgozni, míg mások teljesen kényelmesen elvannak ilyen pozícióban. Én azt szeretem, ha a munkám változatos, dolgozhatok emberekkel, számítógépen, és van némi fizikai kihívása is. És nincs két egyforma nap. Így egészen véletlenül csöppenem a kiskereskedelembe, és mindennap egyedi, és a szellemi és testi mozgásom is megfelelő arányban képviselve van.
Vannak olyanok, akik meg imádnak egy könyv fölött nyelvtani táblázatokat biflázni, és sikeresen alkalmazni is.
Sajnos univerzális megoldás nincs, viszont amit egy nyelvtanár évek óta kitartó szorgalommal itt megoszt tanácsként (ingyen), azt nagyon érdemes megszívlelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest