- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz
mike1334 #5764 üzenetére
Spirit Island-et és a Robinson Crusoe-t is játszottuk jópárszor. A Robinson-ból én nagyon várom a gyűjtői kiadást, de nem igazán akar megjelenni...
Kettő közül nekem a Robinson tetszik jobban, az picit mélyebb. Spirit Island-en mindig ugyanaz a 4 szigetlapka van (legalábbis az alap játékban). Megjegyzem, ettől függetlenül mindegyik játékunk kellően különbözöttKivéve a végeredményt
Viszont, mi csak a sima játékot próbáltuk ki az alapnál is, vannak valami történelmi, vagy milyen lapkák, amik némileg módosítanak a szabályokon / történeten...
Robinson-ban annyira nem vészes szerintem a szabály, én nem mondanám, hogy nehezebb, mint a Spirit Island. Még talán az értelmezhetősége is hasonló. Robinson-t egy hétvégére kölcsönöztük ki, a vasárnapra már csak akkor kellett szabályt nézni, ha valaki nem hitt nekem
Pont a múltkor írtam, hogy az Arnak-ban is és a Viticulture-ben is a kártyák tetszettek a legjobban, szóval tartsd fenntartással, amiket írtam, mert a Robinson-ban is az eseménykártyák / kincskártyák tetszettek a legjobban -
maross
nagyúr
válasz
mike1334 #5786 üzenetére
Az egyik egy pakli kartyanak nez ki, a masik se tul combos doboz, nem hiszem hogy duplazza az eredeti jatekidot. Meglatjuk, az csak jo, ha sok tartalom van benne
. Most ket hetig Z War One Exodusa terv, meglatjuk hogy haladunk, ott is van +kampány.
Erdekessegkepp, fem minikkel kertem, so-so minoseg, vennem kellett egy oldalcsipofogot es egy reszelokeszletet, most mar nincsenek kilogo femdarabok a minik talpán, és nem csak a 80%-a tud billeges nelkul megallni a laban.
A jatek amugy jonak igerkezik, bar a setup, szabalymagyarazat, kis keresgeles utan max egy ora jatekido jutott ebeddel egyutt, mielott hivtak a sulibol, hogy mehetek a gyerekert, mert nem erzi jol magat. De vannak benne jo gondolatok, eddig tetszik. -
maross
nagyúr
válasz
mike1334 #5784 üzenetére
Van kistesoja is, Near and Far. Nekunk bejott, viszonylag egyszeruek a szabalyok, es kampanynak nem mondanam, inkabb nehezedo scenariok vannak. nyugodtan ki lehet hagyni heteket, esetleg honapokat. A Sleeping Gods-ot kellemetlenebb lesz szerintem abbahagyni. En mindenkepp tervezem beszerezni azt is, viszont egyhuzamban szeretnem kijatszani, par het alatt.
-
Mexbacsi
tag
válasz
mike1334 #5770 üzenetére
Az X bolygó nyomában nekünk meg van és elég sokat játszunk vele. Interakció a játékosok között nincs benne és alkalmazást kell használni végig. Ha szereted vagy érdekes a kikövetkeztetős, logikai (dedukciós) játékokat akkor biztosan tetszeni fog. Mi nekünk nagyon bejön.
A másik játékot nem ismerem, de jó hogy említetted, mert eléggé tetszetős. Felkerült a listámra. -
time_drainer
csendes tag
válasz
mike1334 #5764 üzenetére
Csak az alap Spirit Islandet ismerem, és bár Robinsonhoz képest előbbit tartom a gondolkodósabb, agyégetőbb játéknak, szabályok szempontjából a Robinson a bonyolultabb. Szóval ha Spirit Islandet soknak érezted ilyen szempontból, én a Robinsont sem tudom ajánlani. (Amúgy én szeretem mindkettőt.)
-
Tristis
őstag
válasz
mike1334 #5747 üzenetére
Viticulture az egy hibás játék, semmiképpen sem ajánlom. Úgy lehet nyerni benne (leginkább), hogyha egy bort sem csinálsz. A játékot a Tuscany kieg + a sárga-kék pakli cseréje javítja ki (valamelyik kis kieg) de az meg kicsit sok pénz/hűhó... lecserélni az egész játékot, hogy játszható legyen... Egyébként szép, meg cuki játék, de szerintem lassú is... vannak jobbak no.
Arnak: csereberélgetős játék, némi interakció. Kieg sokat fob rajta. Biztosan ez a jobb a kettő közül.
-
Tony21
tag
válasz
mike1334 #5657 üzenetére
Gyerek a szülinapjára kapta a Tiltott szigetet és a Zombie Teenz-t. Ezek voltak jórészt.
Tiltott sziget is nagyon tetszik neki, de a Zombie Teenz mindent visz, fergeteges játék, főleg, hogy most már eljutottunk odáig, hogy össze lehet kombinálni a Kidz-el
Gyerekeseknek erősen ajánlott!
Illetve felturbózott Karak volt még terítéken (mi csak gyerekkel játszunk - 8 éves - ennyi játék fér bele az időkeretbe). -
TrollBalint
addikt
válasz
mike1334 #5657 üzenetére
Mi a Wrath of the Lich King-gel játsottunk vagy 3-at 4-et szombaton, meg vasárnap még egy "gyors" Ark Nova-t. Persze megint nem nyertem...
A Lich King-ben legalább egyszer sikerült nyernünk.
Én a Robinson Crusoe-t várom nagyon, de a feleségem szerint már van elég társasunk és azokkal sem játszunk... Nem baj, még van időm, hogy meggyőzzem -
jansky1
senior tag
válasz
mike1334 #5657 üzenetére
Karak volt gyerekekkel nálunk elsősorban. Nem tudják megunni. Rendeltem hozzá Regent kiegészítőt.
Játszottunk Kingdominot, mostanában kimaradt, pedig mindig jó szórakozást nyújt. Legkisebbikünk nyert, szépen behúzta a bányákat. Én nem szeretem gyűjteni őket, inkább hamarabb kerülnék sorra a körben. Át kell gondoljam
.
Stone age junior került még elő. Én nem szeretem, kölykök igen. Nekem túl hosszú.
Robot teknősökkel is játszottunk a kicsivel. A békás modulon kívül már az összeset használjuk. Nem a kedvencem mert én nem játszok, csak a teknőst mozgatom, ő viszont szépen fejlődik
Eldorádó legendája volt még. Nagyon szereti az egész család. Eddig csak az alap pályával játszottunk, ki kéne próbálni másikat is lassan, meg a barlangokat.
Kinéztem a Kuruzsló és Tsát, szerintem bejönne nekik. Próbálta már valaki innen?
-
maross
nagyúr
válasz
mike1334 #5628 üzenetére
Tarsashoz nem art nagyobb fenyben gondolkodni, jatszohazakban is altalaban ez volt a fo problema, gyorsan el kellett foglalnii a lampa alatt allo asztalt, kulonben pisloghattal vegig. Nalam 3x1500 lumen van az asztal folott, letompitva tejuveggel. Sajnos a tukrozodest nem oldja meg,.de a fenyero meguti a megfelelo szintet (alulrol).
-
Azie
őstag
válasz
mike1334 #5524 üzenetére
Wishlist elég szűk jelenleg szerencsére
-wingspan asia, várom a magyar card only verziót, a 2fős sallang mód nem kell, így is egyszer v. 2x került elő a játék, de ha már megvan a másik 2 kieg, ebből is jó lenne a madárválaszték (úgyhogy ezt nem veszem meg, vagy csak nagyon olcsón)
-verdant magyart majd megveszem, ha lesz rá jelentősebb kedvezmény
-sleeping gods magyart várom
-szeretnék egy john company 2nd példányt
-Revive
-Space Station Phoenix+ a már backelt KSek/közösek (40db kiegek/alapjátékok vegyesen)
-
-
citkar
addikt
válasz
mike1334 #5481 üzenetére
A Végzetek egy könnyed történet vezérelt társasjáték, a lényeg, hogy a történetben (max 3 fő, 2 a legoptimálisabb sokak szerint) együtt kalandoztok, azonban mindenkinek a saját végzetét kell teljesítenie. Magyar nyelvű alkalmazás vezeti a történetet, mi telefonon játszottuk. Néhányszor végig játszható szerintem és nem csak rövidebb, de nagyságrendekkel könnyedebb, mint a Tainted Grail, ez valakinek előny, másnak hátrány. A Tainted Grail inkább keményebb vonalas kalandoroknak javasolt, a Végzeteknél 1 kaland néhány óra, vagy mondjuk egy délután és 5 kaland az alap (magyar nyelvű) játék
-
válasz
mike1334 #5470 üzenetére
Hm, ami a játékok tematikáját illeti, ez valóban egy jó és akár filozófiai kérdés, hogy mennyire van / lehet egy játéknak "igazi" tematikája, egyáltalán mit értünk "igazi" tematikán, van-e erre valami jó példa (a sakk pl. hol helyezkedne el ebben a koordináta-rendszerben?). Nyilván a téma csak egy jól / kevésbé jól illeszkedő ruha, máz a játék mechanikáján, vázán, ideáis esetben a mechanika minél jobban kitölti a témát, kellőképp rímel a téma vélt / valós mechanizmusaira, még ha leegyszerűsített, absztrakt módon is. De ugyanakkor valóban fontos a téma abból a szempontból, hogy mégis ad a játéknak egy arculatot, akár cukiság- vagy humorfaktort, érdekesebbé teszi azt, vagy akár magyarázza is a mechanikát, igazolja a szabályok működését, követhetővé, logikussá teszi a célokat.
-
válasz
mike1334 #5439 üzenetére
Ez jó
Bejönni bejött mind, csak nincs kivel játszanom, meg már nincs kedvem a szabályokat se bújni, mert lassan tanulok, könnyen felejtek.
Nagyon gyakran használom a hardverapro-t de nem gondoltam volna, hogy van társas részleg is. Fel is nyomom őket holnap / holnapután, majd sasoljátok -
Mr.Csizmás
titán
válasz
mike1334 #5401 üzenetére
pedig van, itt a 8. képen átkapcsolható a fájl 3d nézetébe
-
válasz
mike1334 #5315 üzenetére
Pár napja én is kipróbáltam a Marvel Snapet (Androidon), szerintem is nagyon szuper játék!
Rettentően addiktív! Kellően rövid egy játék, megvan benne a csak még egy menetet érzés, aztán rájössz, hogy hajnali 2 óra van és 5 órája játszol vele!
Ad sikerélményt rendesen, én kb. 10 meccsből 1-2-őt szoktam csak elveszteni, gondolom lesz ez rosszabb is.
(Nekem kimaradt a Hearthstone, nem tudom hogy mennyire hasonló a kettő.)
Van topikja is itt, bár nem nagyon pörög, meg a felét nem is értem, csak annyit tudok, hogy én még csak pool 1-ben vagyok.
Tetszik, hogy missionok teljesítéséhez ki kell próbálni különféle paklikat (pl. discard, destroy, move teljesítéséhez).
És ami a legjobb, hogy gyakorlatilag ingyenes, persze vannak vásárolható contentek, de teljesen jól el lehet lenni nélkülük és reklámot sem kell nézni. -
citkar
addikt
válasz
mike1334 #5287 üzenetére
A Nyugati királyság építőmestereivel nekem az az egyik bajom, hogy a katedrális építésével olyan sok pontot lehet szerezni, hogy szinte azon múlik a játékban, ki győz, a többi épületek szinte jelentéktelenek. Továbbá a bábuk rablása sem igazán nyerő a játékban. El lehet vele lenni, de olyan érzésem van, ezt még tesztelni, farigcsálni kellett volna, pedig direkt építős játékot kerestem és annyira bíztam benne, de pár játék után arra jutottam, a Lovagok, vagy a Várgrófos sokkal jobb...sőt a vikinges is. A Lovagoshoz jó néhány játék kellett míg átláttam, a Várgrófos és a vikinges könnyebben emészthető szerintem.
-
Tristis
őstag
válasz
mike1334 #5191 üzenetére
Nagyot nem lehet vele csalódni: egy kellemes filler 2 főre. A grafika véleményes, a mechanika nagyon kellemes elsőre, mondjuk lehet 10 játék körül elfogy a játék újrajátszhatósága. De most arra, hogy egy évben 4-5-ször elővedd, arra tökéletes, messze átlag feletti játék.
-
tepenzed
őstag
válasz
mike1334 #5150 üzenetére
Én igen, nagyon szeretjük az asszonnyal, illetve online is szoktam játszani, ha csak kis időm van. Gyors, könnyed játék, szeretem Bruno munkásságát, főleg mert elég változatos, kiszúrós és stratégia is jelentősen több benne, mint pl egy Kingdominoban
A kiegészítőt is megrendeltem, az még úton van külföldről. -
petyus_
senior tag
válasz
mike1334 #5145 üzenetére
A HP szerintem nagyon jó játék, egy probléma van vele, hogy nagy szerencsefaktor. Sokszor már amikor kirakod az első ellenfeleket, látszik hogy gyorsan vége lesz, illetve elég nagy a húzópakli, és szerencsétlen esetben esélytelen normális paklit összerakni. Ezeket háziszabályokkal lehet orvosolni. Mi nagyon szeretjük a HP világát, ráadásul ez volt az egyik első modern társasunk, úgyhogy gyakran előkerül, de nem tudom hogy ha nincs meg a HP-rajongás, akkor mennyire élvezetes (mondjuk a 65 éves apukám szereti
)
szerk: unalmasnak, repetitívnek semmiképp nem mondanám, kínok frusztráló néha, hogy elájultál a körödben, aztán mire megint te jönnél, megint elájulsz.
-
TrollBalint
addikt
válasz
mike1334 #5073 üzenetére
Az Everdell-t pár éve mi is kipróbáltuk ketten, és kicsit csalódás volt a játék nekem. Többre számítottam. Az alapkoncepció, hogy munkáslehelyezés, meg rengeteg kártya, amiből nem mindegyik kerül elő egy játék során, az nagyon tetszett, de valahogy mégis olyan kevés volt
Nem állítom, hogy jól játszottuk, így fenntartom a jogot, hogy akár még tetszhet isDe alapvetően úgy vagyok vele, hogy előkerülne egy társaságban, akkor szívesen játszanék vele, de annyira nem fogott meg, hogy meg is vegyem.
-
maross
nagyúr
válasz
mike1334 #5073 üzenetére
Nálunk a mult heten rendelt exit szabaduloszobakkal telt az idő, ujdonsag szamunkra a puzzle verzio, eddig pozitiv fogadtatasra talalt. 4db ~150 darabos puzzle van mindegyikben, negyed oranyi zen tevekenyseget biztositva az agyegetesek kozott. Hetfon befejezzuk az egyik felbehagyott Exitet, es visszaterunk az Etherfields kampányra, ami a tavalyi és idei év egyik legjobb jatek volt szamunkra. Halado usereknek, minimum egy jo angolossal, sztoriorientalt kampany deckbuilder alapokon, gyakran valtozo szabalyu palyakkal. Zsenialis, szeretjuk az awaken realms jatekait.
-
Mortein
tag
válasz
mike1334 #5024 üzenetére
Korábban ha minden igaz én is használtam a Marvel Splendornál. Ott is van sok matatás a kártyákkal, de ott nagyobbak a kártyák, néztem a neten rá megoldás, de nem sok sikerrel jártam van aki azt javasolta, hogy babahintőporral finoman töröljem át, mások az állandó kézmosásra esküsznek és nem érnek játék közben az arcukhoz. Szerintem a játéknak pont nem az lenne a lényege, hogy feszélyezve érezzük magunkat. Hintőporral teszek egy próbát, ha nem válik be, akkor maradnak a prémium védők. Jut eszembe a matt kártyavédőnek mi az előnye?
-
Azie
őstag
válasz
mike1334 #5011 üzenetére
Spirecrest sztem rendben van tartalmat illetően. Bellfaire eszméletlenül túlárazott még a 15% kedvezménnyel is. A "player boardok"ra semmi szükség, az amúgy is hatalmas hely mellett, a fajok az kb 20 kártya, simán kifotózható az angol szabálykönyvből, a piac mező az mondom jó - könnyíti a döntéseket. Sztem olyan 4k körül lenne a reális ára és nem kéne bele a sok idétlen playerboard - Mint egy Viticulture Visitors vagy Scythe Encounters. Én nem venném meg újra, de így hogy megvan, használjuk.
-
Azie
őstag
válasz
mike1334 #5008 üzenetére
2-en
Spirecrest: az időjárás az szivat, kb minden valamivel drágább végig a játék folyamán, cserébe kapsz pontot maradék anyagokért és évszakváltáskor választhatsz 3 kártyából: amiből ha csak egy játékos húz állatot, akkor ő kb fox nyer, mert annyira nem balanszolt.
Bellfaire: a piac mező erős, kb a parti helyszínek alig vannak használva miatta, a faji képességek so-so balanszoltak, de ott is hatalmas külöünbség lehet, a két végéből van merítés. A különleges eseményeket nem nagyon preferáljuk, mert általában drágák és nincs szinergia a többi lappal, a beadandó nyersanyagokat jobban ki lehet máshol használni. a -1figura hiányát itt is ellensúlyozza a képesség.
Ami viszont egy játéktechnikai hiba, hogy a nagymező lapjait nem lehet frissÍteni semmivel, csak a gyászbogárral és a 2. évszak 2 lap felvételével kb.
A spirecrest miatt hosszabb minimálisan. -
válasz
mike1334 #4992 üzenetére
Azul, Azul, aztán egy kis Azul. Sok Ticket to Ride Europe. Tegnap kibontottuk a Small World WoW-ot, nagyon szép, de mire kinyomkodtuk a csillió összetevőt, és elrendeztük, én sürgős munkahelyi telefont kaptam, a meló végeztével meg már nem volt kedve senkinek folytatni, főleg hogy szabályolvasgatás következett volna. Na de majd jövő héten.
Amiből még több kör lement, és abszolút sztár nálunk, az a Chronicles of Avel. Indokolatlanul alulértékelt játék, pedig óriási hangulata van. Néha csak végignéztem az asztalon, meg hallgattam hogy éppen hogy vitázunk a taktikán, és egy pillanatra tizenévesnek éreztem magam, egy asztali rpg partyn. Persze túlzok, nyilván közel sem olyan, már csak a family kategória miatt sem, de valahogy volt egy hasonló hangulata abban a pillanatban. Nyilván az sokat hozzátesz, hogy óriási élmény végre a fiammal ilyesmit játszani, és ez bőven feledteti azt, hogy egy kicsit gyerekes/bugyuta dolgok is vannak benne, de hát ez a játék felvállalt célja, hogy gyerekeknek és felnőtteknek is _közös_ szórakozást nyújtson, fantasy köntösben.
A héten megjött a mini kiegészítő is (Adventurer's toolkit), sokat dobott az élményen. Akinél van 8+-os gyerkőc, és fogékony a fantasyra, vagy fogékonnyá akarja tenni, annak instant get szerintem -
-
-
maross
nagyúr
válasz
mike1334 #4992 üzenetére
Betegseg, sz-cs-p tarsasozas lett volna, igy helyette gyerekfelugyelet lett, aztan aszpirin es vitaminkura. Egy digitalis Fesztávot jatszottam le felig, de annnnyira szanalmasan jottek a lapok, hogy kinzasnak ereztem, kileptem. Ja es egy-ket 5-minute dungeont a gyerekkel, egyik total szabalytalanul, a masikbol pedig 10 minute dungeon-t csinaltunk, fenyes gyozelmet aratva 9:47-es idővel
.Ma pedig bontottam egy Carnival Zombie 2nd Editiont, tervek szerint este szabalyolvasas, holnap 9-tol jatek. 1 üres hely még van, ha esetleg valaki ráérne 9.00-15.30 között
.
-
Tristis
őstag
válasz
mike1334 #4985 üzenetére
Én is ugyanezt hallottam. Az én meglátásom azt, hogy az egész buli (nekem) kb. 10-12e Ft-ból van meg. Ebből a pénzből, hogyha veszek 3-4 játékot és kis bukóval el kell adni akkor is megvagyok. Arról nem beszélve, hogy azt a 3-4 játékot kényelmesen, a barátok körében tudom kipróbálni, közben iszogatunk, ökörködünk és jól érezzük magunkat. Arról nem beszélve, hogy ebben az esetben 3-4-5 embernek okoz ez az új játék örömet (a 2022-es játékok általában nem okoznak örömet
). Szóval no deal, tényleg csak akkor, hogyha 3-szor ekkora helyen lesz megtartva a móka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Videószerkesztés
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- RTX-es GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest