Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz Mortein #4542 üzenetére
Reflexshopnal rendelheto, ugy remlik anno az egyiket en is igy rendeltem toluk, meg is hoztak [link] Ebben ketto pakli is van
1v1-re van sok egymasnak keresztberakos, olyat tudok ajanlani ha erre van igeny, 3 fo"set most igy hirtelen a polcon korbenezve nem igazan latok, inkabb olyanjaim vannak amik olyan sunyin "elvagyok" jelleguek, aztan kozben jol ki lehet tolni a masikkal (amolyan Splendor-jelleguek csak erosebb b+ faktorral, pl. Farlight a maga titkos licit mechanikajaval nagyon jo tud lenni) -
doc
nagyúr
válasz Mortein #4540 üzenetére
Ja, azt hittem a 2v2-hoz jon meg hozza a plusz egy fo
Harman-negyen nekem nagy kedvenc a Lost Legacy, nagyon egyszeru jatekmenet, gyors egy-egy kor, de nagyon keresztbe lehet rakni a masiknak. Es meg nem is draga jatek, igazabol nehany kartyalap. Van sok resze/verzioja, ezek egymastol fuggetlenul jatszhatoak, az alapmechanika ugyanaz mindegyiknel, de mindegyiknek van valami egyedije is, pl a vampirosnal gyakran megesik hogy meg sem erjuk a kor veget elve -
doc
nagyúr
válasz #21346560 #4208 üzenetére
Na de ezek mindketten kooperativ jatekok, a TM meg nem
Nincs ezzel baj, mindenkinek mas jon be. Mondjuk en is jobban szeretem ha nagyobb az interakcio, de nem zavar az sem ha kicsit passziansz jellegu, tarsasagtol is nagyon fugg.
Csaladban anno meg a Carcassonne is szinte kooperativ jelleggel ment, irtozott mindenki a konfrontaciotol, de kollegakkal meg imadjuk egymast csepelni -
doc
nagyúr
válasz stellaz #3462 üzenetére
Kingdomino szerintem egy szenzacios jatek, nagyon egyszeru szaballyal, de komoly taktikazast tesz lehetove.
En most a Splendort vettem le a polcrol a 6 evessel eloszor, nagyon tetszett neki (bar nyerni nem nagyon volt eselye, en meg nem szoktam hagyni csak nem 'optimalizalok' hanem csak jatszom ahogy jol esik - Kingominoban mar 3-4 gyozelmet osszeszedett a kissrac) -
doc
nagyúr
válasz ahenobarbus #3177 üzenetére
ahenobarbus
Most jelenik meg a folytatasa, emiatt pont lattam hogy a Reflexshopnal meg mindig van keszleted Zombie Kidz[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz ahenobarbus #3174 üzenetére
kb fel oraja fejeztuk be egy 5.5 es egy 7 evessel a Zombie Kids Evolution utolso extra kuldeteset, NAGYON ajanlom, szenzaciosan eltalalt jatek. Kooperativ, felnotteknek es gyerekeknek is szorakoztato, egyutt is tok jol jatszhato, legacy, ami csak kell
-
doc
nagyúr
válasz tepenzed #2921 üzenetére
Kicsit tobb info jo lenne, mit jatszott/jatszik, mit szeret, stb.
Ha viszonylag kezdo, akkor pl. egy Fesztav biztos megfogja
a Dr.NX altal ajanlottakbol a Splendor tenyleg tok jo lehet meg 'kezdo' csajos jateknak.
A szerelmes level nem tul jo ket fore szerintem[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz mike1334 #2854 üzenetére
gondolkodtam hogy ajanljam-e meg tegnap
mi asszonnyal ketten jatszuk, szerintem nagyon jo, bar valoszinuleg negyen adna ki igazan.
ami miatt vegul nem dobtam be az az volt hogy ez nem egy 'leulok egy orara' jatek, 6-8 orat erdemes raszanni (de ezt lehet akar 2-3 reszletben is, bar nem feltetlenul erdemes) -
doc
nagyúr
meglett a Mezvadaszat, Ajkan vegre talaltam, koszi mindenkinek
a jatek igazabol nem is rossz, de azt pl nem talaltam a jatekszabalyban (bar lehet csak figyelmetlen voltam) hogy mi van ha ugy rakom le a darabkat, hogy egyszerre ket hatszoget lehetne korbekeriteni? vagy kotelezo 'rendesen' lerakni? -
doc
nagyúr
válasz gyantaszuz #1765 üzenetére
lehet hogy mar elcsepelt, de Carcassonne?
-
doc
nagyúr
válasz Bullitz #1606 üzenetére
Nekem pakliepitosbol bejonnek a Legendary jatekok, sokfele van (Marveltol X-aktakon es Buffyn keresztul Fireflyig rengeteg fele).
Elegge komplex jatekokat soroltal fel, egyszeru, lightos filler is erdekel a temaban? Mert pl. Splendor az egy ultralight set collection/engine buildernek is elmegy
Komolyabb engine buildernek meg mondjuk Alien Artifacts?
-
doc
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #1594 üzenetére
elvileg kesobb (gondolom az angol verzio sikeretol, es becsult erdeklodestol fuggoen)
-
doc
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #1592 üzenetére
nem ott kell keresni az infot
[link] -
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
ennyire azert nem 'rossz' a helyzet a Buffynal, alapvetoen arrol van szo hogy a legyozott ellenfelek a jatek vegen gyozelmi pontot jelentenek, es akinek tobb van, az 'jobban nyer'
igy aztan mindenkinek erdeke a kozos celert harcolni, ha 'kihuzod magad' akkor te jarsz a legrosszabbulami ott talan problemas lehet az a dark/light sav:
van egy csuszka ami a vilagos es sotet kozott tud mozogni, es sok lap akkor ad pluszt ha vagy az egyik, vagy a masik oldalon van (vagy plane hogyha valamelyik veglet kozeleben). namost hogyha nekem a feherrel kombozo lapjaim vannak, a masik jatekosnak meg a fekete lenne jo, akkor ott azert kialakulnak kisebb vitak hogy merre engedjuk mozdulni -
doc
nagyúr
igen, mindenkepp ki szeretnem probalni az Alient (is), remelem majd sikerul valamikor osszeszervezni egy partit ra, X-files-szal is szemeztem mar parszor (de egyelore eleg az a ketto ami van, meg pluszban ami masoknal van meg )
A firefly teljesen kooperativ, baromi nehez, a Buffy meg leginkabb semi-coop (ha vesztunk, mindenki veszit, de ha nyerunk, akkor jon az hogy ki az aki 'jobban nyert' mint masok, ami nagyon erdekes diplomaciara es 'helyezkedesre' ad lehetoseget). Egyebkent a Buffy sokkal konnyebbnek is erzodik mint a Firefly.
-
doc
nagyúr
válasz tomee007007 #1455 üzenetére
egyszemelyes deckbuilderbol ajanlom a Legendary jatekokat, nagyon jok, egyedul is jatszhatok (celszeruen ketto karaktert vezetve), bar (jatekosszamtol fuggetlenul) mocskos nehezek altalaban
-
doc
nagyúr
válasz Polacheck #1172 üzenetére
mi nagyon szeretjuk, es poen hogy a legelso jatekunkat mindenki tulelte (azota egyszer sikerult ez a bravur, az kb. elengedhetetlen hozza hogy mar a legelejen kijojjon a kulacs es a pecabot)
szerintem ha lelosz valakit, megkapod a cuccait. a szavazata mar megvolt, tehat szamit, de ha volt nala kaja/viz, akkor tuleled, annak ellenere hogy teged szavaztak ki
a kaja es a viz-szavazas ket kulon kor, vagyis ha az elsot tuleled, akkor a masodikban benne vagy
-
doc
nagyúr
válasz Predator2 #1161 üzenetére
hany fore kellene? mert a Hellapagos meg a 7 csoda parbaj baromira nem ugyanakkora jatekosszammal mukodik
Amugy ha csak ezekbol, akkor talan a Carcassonne-t javasolnam. Nem azert mert az a legjobb jatek a listabol (nem az), hanem mert nagyon jol skalazodik a jatekosszammal, univerzalis, gyerektol a nagymamaig barki szivesen jatszik vele.
MOD: most latom a masik kommentedet, akko' felreertettem
Milyen jatekosszamra celzunk?[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Baltincs #1132 üzenetére
igaz hogy az EXITet csak egyszer lehet vegigjatszani, viszont utana (ha figyelsz ra hogy a jatek ne seruljon, es visszarendezed ahogy volt) akkor elcserelheted egy masikra, es egy egyszeri befektetessel az osszeset vegigjatszhatjatok
Santorinit amugy en is ajanlom, brutal jo jatek, es elkepesztoen egyszeru. Lost Cities, Szelmalomharc direkt ketfos jatekok, nagyon jopofak, egyszeru szaballyal, nem tul hosszu jatekmenettel (raadasul a Szelmalomharc tobbfele modon jatszhato, attol fuggoen hogy mennyire akartok a taktika vagy inkabb kicsit a szerencse fele menni)
-
doc
nagyúr
válasz Baltincs #1130 üzenetére
Nekem a Tiltott Sziget nem jott be, sajnos a koop jatekok rakfeneje, az alfajatekos-problema abszolut jelen van, raadasul maga a jatek is eleg kevesse 'jatek', a legtobb esetben eleg egyertelmuen kimatekozhato hogy mit erdemes csinalni.
Ha mar ketszemelyes es koop akkor inkabb valamilyen szabaduloszobas jatek (az EXIT-ek pl. nagyon jol mukodnek ket fovel), esetleg Legendary jatekok (de az brutal nehez lesz, ez by design ilyen )
-
doc
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #1116 üzenetére
jo kis jatek, mokas volt mikor a Zasszony baseball-utovel verte szet az aposa fejet, miutan az megzombult
-
doc
nagyúr
Ezzel magaddal szursz ki.
Igy kb. csak a hype-olt, nepszeru jatekokat fogod latni, azok, amik lehet hogy zsenialisan jok de kevesbe jo a marketingjuk kiesnek a szurodon.
Tegnap pl. jatszottunk az Orphan Black-kel, ami bgg-n csak 6.5, megis szerintem baromi jo jatek (meg ha nem is 10 pontos), mindenki imadta. En is csak azert vettem meg mert a sorozatot nagyon szerettem, es nagyon olcso akcioban sikerult megcsipni, amugy ha nem tudnam mi az az 'orphan black', eszre sem vettem volna.
Erdemesebb inkabb megnezni adott jateknal a szoveges ertekeleseket, abbol sokkal jobban kepet lehet alkotni arrol hogy mennyire jo, mint siman csak a pontszambol. -
doc
nagyúr
válasz Bullitz #1009 üzenetére
A Prelude szerintem csak annak eri meg aki nagyon fanatikus MT rajongo es mindent birtokolni akar, amugy nem nagy durranas. A Venusz kieg pl. sokkal-sokkal tobbet ad a jatekhoz. A Prelude ha jol remlik annyibol valtoztat, hogy gyorsit/rovidit a jatekidon.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #810 üzenetére
sok mütyörködős, hosszú játékidős
ok, ezzel el lehet indulniigy hirtelen:
Tronok Harca
Zombicide
Star Wars: Rebellion -
doc
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #807 üzenetére
nem igazan ertem mit keresel...
legy olyan mint az Arkham (horror coop), horror jellegu, de a Scythe is jo (alternativ valosagban jatszodo pvp strategia)?
szerintem a ketto kozott az egyetlen kozos pont a hosszu jatekido es a sok alkatresz
(ilyet tud akar a Mars Terraformalasa is, se nem coop se nem horror, de annyi koze van az Arkhamhoz mint a Scythe-nak)
-
doc
nagyúr
válasz fateless #761 üzenetére
Nalunk most, hogy lassan harom eves az ordogfioka, megint van neha idonk tarsasozni, el tudja foglalni magat egyedul is egy-ket jateknyi idore
Amugy nemreg vettem neki gyerektarsast, a Mindent a helyere! cimut, jopofa, szereti, bar egyelore kicsit meg 'sok' neki, de majd belejon
-
doc
nagyúr
Ebayrol/Aliexpressrol en is rendeltem mar parat, vegyesek a tapasztalatok
Uno: eleg gagyi minoseg, arban sem sokkal olcsobb mint itthonrol megvenni, de kenyelmes, csak kattintani kell es varsz
Dixit: hatalmas csalodas, NAGYON figyeljetek oda! Az a verzio amit rendeltem nem normalis Dixit, hanem Dixit-kepek ketoldalas kartyakon, hasznalhatatlan Dixitkent. Szoval alaposan meg kell nezni hogy TENYLEG a normalis Dixit legyen!
Exploding Kittens: ujabb, de most kellemes csalodas nagyon jo minosegu kartyalapok, pont olyan mint amilyennek lennie kell
Sushi Go: a celnak teljesen megfelel, olcso
Saboteur/Aranyasok: ez most igy fejbol nem megy, de ugy remlik teljesen jo minoseg, nem volt vele gond
Spot It/Dobble: femdobozos verzio, egesz jo aron, tokeletesen hasznalhato
One Night Werewolf: filleres cucc, a celnak megfelel, bar a design erosen izles dolga
Hanabi: szinten teljesen jo
Secret Hitler: mostanaban leginkabb 'Secret Game' neven kaphato, teljesen jo cucc, bar amiota sikerult havernak venni egy eredeti verziot, azota sirva nezek a sajatomra (az 'eredeti' fa cuccokkal, vastag, minosegi kartyakkal keszult)
Most rendeltem Deep Sea Adventures-t meg Coupot, szerintem hozzacsapok meg egy Mr Jack Pocketet, meg esetleg egy Splendort
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz Polacheck #722 üzenetére
melyik reszet akarod magyaritani?
a jatekban kb. ketto szo van idegen nyelven (fasiszta es liberalis), a tablan levo nehany szot meg mindenki latja, vagyis ha egyvalaki beszel angolul, mar el tudja mondani mi az (es a felette levo ikon eleg beszedes)amugy avalon-like pl. Resistance, One Night Revolution, a klasszikus Werewolf/One night werewolf, Saboteur (Aranyasok)
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz -Faceless- #711 üzenetére
irj a kiadonak, lattunk mar tobbszor olyat hogy jo fejek voltak...
-
doc
nagyúr
Mars szerintem nagyon jo, bar sokak szerint tulertekelt. En szeretem az erosen tematikus jatekokat, es a Marsnal ez nagyon szepen kijon, szoval nekem bejovos
Star Warsbol ket szemelyre a Sorsok? van kulon ketjatekos doboz ami nem draga, azzal mar lehet valamennyire jatszani (foleg ha kettot vesztek belole), illetve van sok 'starter' doboz amiben fix dolgok vannak, igy nem kell zsakbamacskat jatszani. raadasul nagyon olcson lehet kiloszamra venni a common lapokat a rendszeres jatekosoktol, azzal pedig hatalmas lesz a valtozatossag
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
válasz Predator2 #647 üzenetére
ugy remlik a 7 csoda 'sima' valtozata is teljesen jol jatszhato ketten, szoval ha eselyes hogy tobben ulnetek neki, nyugodtan lehet a normal valtozat a duel helyett
carcassonne nem rossz, a jatekido nagyon erosen fugg attol hogy hany kiegeszitot pakoltok bele, minel tobb a lapka, annal tovabb tart. nalunk minden jatek azzal kezdodik hogy megbeszeljuk, melyik kiegek szabalyaval jatszunk, a tobbit csak sima lapkakent hasznaljuk. az alap szabalyok nagyon egyszeruek es konnyen elmagyarazhatok barkinek
a catan mai szemmel kisse idejetmult, de a tarsasjatek-vilaggal ismerkedoknek nagyon jo belepo a komolyabb jatekok fele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest