Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-10 12:19:08

LOGOUT.hu

Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5351) qfm


qfm
senior tag

Sziasztok.

Nézegetem az olcsóbb szünetmenteseket. Konkrétan kettőt néztem ki. Az első: APC Back-UPS ES 700VA BE700G-GR, a második: EATON Protection Station 800. Melyiket ajánlanátok, és miért? Esetleg valamilyen okból mindkettő felejtős? Nekem valamiért, a második tűnik szimpatikusabbnak.

Konfig az adatlapomon, ami rá lenne kötve.

Köszönöm a válaszokat. :R

[ Szerkesztve ]

(#5352) Cobra. válasza qfm (#5351) üzenetére


Cobra.
őstag

Belül ugyanaz mindkettő és jó minőségűek. A gépedhez elég lesz egyébként.
Annyi megjegyzendő van, hogy ezek egyszerű szünetmentesek, áramingadozást nem tudnak jól szűrni, csak teljes áramkimaradás ellen védenek. Ha leesik 1-2 másodpercre a feszültség 100V alá, akkor leáll a géped. Ha ilyen volt már (tehát a lámpa fénye láthatóan csökken, de nem alszik el), akkor inkább kicsit drágábban olyat nézzél, ami tud AVR-t (pl Eaton Ellipse Max).

(#5353) qfm válasza Cobra. (#5352) üzenetére


qfm
senior tag

Köszi. Esetleg tudsz olyat ajánlani, ami hasonló mint ezek, és támogatja az AVR-t is, de nem méreg drága? Nézegettem őket, de vagy noname volt (a tápom valószínűleg lekapcsolna tőlük), vagy túl drága, vagy nem rendes konnektor aljzatok voltak rajta (én meg kábelt vagdosni nem szeretnék), vagy gyengének tűnt (azért ez az i7 elég sokat tud zabálni ha terhelem). De lehet csak az általam nézett 2 boltban nem találtam alkalmasat. (vagy elkerülte a figyelmem).

[ Szerkesztve ]

(#5354) canniball válasza qfm (#5353) üzenetére


canniball
nagyúr

"...vagy nem rendes konnektor aljzatok voltak rajta (én meg kábelt vagdosni nem szeretnék)..."
1-2k-ért lehet venni "gyári" elosztó-átalakítót.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#5355) SchumiBácsi válasza qfm (#5353) üzenetére

A géped csúcsban biztos eszik 300-350wattot... amint fejlesztesz valószínűleg harangoztak mindkét szünetmentesnek amit linkeltél. Áthidalási időben mindenképp, de akár túl is terhelődhetnek és lekapcsolhatnak.

Az Eaton Ellipse Max vásárlása előtt feltétlen ÉRDEKLŐDNI hogyan fog működni: egy 1500VA/900wattos modell például azt teszi hogy bármilyen szituációban hangosabb a ventilátora mint 2db komplett gép együttesen leterhelve. Nem tudom a kisebb modellek hűtik e magukat, de sztem "nem szoktak variálni" alapon azok is így mennek...

Nem tudom az AVR-nek van e valódi előnye egyébként, mert nálunk vidéken a falun biztosan nincs. OFF_Line UPS éveken át ment, igaz nem is piskóta MGE 1000VA/600W Pulsar ASR modell, ha gond volt vagy átkapcsolt akkura vagy nem történt semmi. 3év alatt a 30adik hónapban egyszer állt le a gép miatta, egy ismeretlen hiba miatt.

Azóta is használom, a kócerájt ő viszi, de az új PC-nek inkább odatettem egy APC Smart 1000VA/660W kivitelt. Valódi szinusz és fejlett elektronika jellemzi, meg teljesen hangtalan.
Ára is van, de nemfogól aksicserén kívül mást művelni vele évtizedeken át, legalábbis sokan így vannak vele.

Döntsd el tehát milyen ütemben bővülhet majd a géped fogyasztása, mennyit szánsz rá az UPS-re, meddig akarod tartani stb, aztán vásár előtt érdeklődni.

üdv!

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#5356) qfm válasza canniball (#5354) üzenetére


qfm
senior tag

Nem tudtam, mindenkinél barkácsolt kábeleket láttam, de utána nézek, köszi az infót.

(#5355) SchumiBácsi

Az AVR-nek szerintem nálam sincs létjogosultsága jelenleg, pusztán a jövőre gondolva került képbe, ki tudja milyen hálózaton lesz később a szünetmentes, és emiatt nem szeretném majd lecserélni.

Túl nagy bővítést nem tervezek a közeljövőben, de egy fogyasztásmérést csinálok a napokban a biztonság kedvéért. A hangról pedig jó tudni mindenesetre. :R

(#5357) canniball válasza qfm (#5356) üzenetére


canniball
nagyúr

Én itt vettem.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#5358) Cobra.


Cobra.
őstag

Az 1000VA felettiekben általában van ventillátor, de a kisebbekben nincs. A 600-as Ellipse Maxban nincs, meg szerintem a 750-esben sincs. Nagyobb meg otthoni használatra ritkán kell.

(#5359) qfm


qfm
senior tag

Nézegettem a kínálatot, és most hogy már tudom hogy át lehet alakítani a csatlakozót barkácsolás nélkül, rábukkantam erre:

Eaton E series NV1000. Van benne AVR, biztosan elég erős lesz később is, 30e-ből kijön átalakítóval együtt. Mit gondoltok róla? Az egyetlen amit nem tudok, hogy elég jó jelet állít e elő, hogy ne kapcsolja le a Corsair 520HX tápom. Erre esetleg tud valaki válaszolni?

:R

(#5360) qfm válasza qfm (#5359) üzenetére


qfm
senior tag

Még azt lehagytam, hogy a leírásában csak ennyi volt:

Kimeneti hullámforma: Módosított színhuszhullám

Ebből sajnos nem jöttem rá, hogy jó e nekem.

[ Szerkesztve ]

(#5361) #95590400 válasza Cobra. (#5352) üzenetére


#95590400
törölt tag

ez biztos? "egyszerű szünetmentesek, áramingadozást nem tudnak jól szűrni, csak teljes áramkimaradás ellen védenek. Ha leesik 1-2 másodpercre a feszültség 100V alá, akkor leáll a géped."
mert szerintem nem áll áll le. on/off szünetmentesek, minimális átkapcsolási idővel, van egy tartomány pl. az említett apc-ben, ahol be lehet állítani milyen feszültégértékek esetén váltson át, nekem pl. 196 volt alatt egyből átkapcsol. ezek egyszerűen csak átkapcsolnak, és teljes egészében az akkuról fedezik az fogyasztó igényeit. átkapcsolási idő most momentán nem jut eszem, ms-ok.
az avr ezzel szemben pedig csak annyit tesz hozzá akkuról, amennyi kell pluszban. kisebb a terhelése a szünetmentesnek. nekem ennyire egyszerűsítették le.

[ Szerkesztve ]

(#5362) mno válasza #95590400 (#5361) üzenetére


mno
tag

Jól mondod, 100V-nál már rég akkuról megy, ha nem kapcsolna át tényleg ott már leállna gép, de nem így van. Nyilván egy offline egy bizonyos tartományban semmit nem csináld, de azt a tartományt úgy találták ki azt még el kell viselnie a számítógép tápegységnek. AVR-es már ebben a tartományban is "dolgozik", nem akkuról, hanem áramkörileg oldja meg hogy javít le és fel is feszültségen. De offline is - kb amit írtál 196V alá esik - arra már úgy reagál mintha áramszünet volna elég pár millisecundum...

Joe

(#5363) #95590400 válasza mno (#5362) üzenetére


#95590400
törölt tag

ha már így szóba került, egy szimpla avr, ami mondjuk 1000 va, önmagában, az áramköreivel mennyi fogyasztással bír? mert az on/off-ak nekem gyk. nem is igazán mérhetők ki, míg az APC Smart 700 olyan 20-25w körül eszik a mérőm szerint, csak azzal, h lóg a konnektoron :DDD
nő ezeknek a cuccoknak az áramfelvétele a teljesítményükhöz viszonyítva?
csak mert miután lemondtam a hogyan tegyünk nagyobb akkut az ups-be projektről, gondolkodtam egy fps1000-esben. aztán ezt eltoltam akkora, ha az egyik beadja a kulcsot. csak érdekelne, ha esetleg látott már valaki közelről ez a része is. hang natúrban, hangja áramszünet alatt és fogyasztása egy apc back es-hez képest.

(#5364) Cobra.


Cobra.
őstag

Az Ellipsemet nem olyan régen lemértem, de már nem emlékszem mennyi volt pontosan, kb 10W rémlik. Néhány oldallal korábban szerintem megtalálod a hozzászólásomat.
Régebben volt sima szünetmentesem és azzal volt többször is, hogy leesett a fesz és kikapcsolt a gép. Mondjuk elég extrém áramingadozás volt, mert diszkóüzemmódban ment a világítás pár percig :)

(#5365) Csorbi


Csorbi
addikt

Sógoromnak van egy ILYEN szünetmentese, vadonat új, sosem használt, de neki nem kell, el szeretné adni. Dobozos, minden cucca megvan. Szerintetek mennyit lehet kérni érte? Esetleg érdemes lehet elcserélni az én APC Smart-UPS 750-esemre? ;]

(#5366) Cobra. válasza Csorbi (#5365) üzenetére


Cobra.
őstag

Nem ismerem a márkát, de van benne ventillátor, szóval otthoni használatra nem venném.

(#5367) Csorbi válasza Cobra. (#5366) üzenetére


Csorbi
addikt

Csak akkuról történő használat során kapcsol be a ventilátor, illetve lemerült akku utáni töltésnél, amíg fel nem tölti magát, kipróbáltam.

(#5368) Bogyó bá' válasza Cobra. (#5352) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ebben tévedsz: az Eaton (nekem a 650VA-es van) bekonfigolható, hogy hány voltnál váltson akkura. Szóval elő sem fordulhat ilyesmi vele.

(#5363) avman: Az említett Eaton 13W-ot fogyaszt úgy, hogy a kábelmodem és a router rajta van állandóan. Az összes többi vackot (nyomtató, monitor, asztali rádió) lelövi, ha a PC-t megállítom.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#5369) SchumiBácsi válasza qfm (#5359) üzenetére

Sztem jó a kváziszinusz mindennek.
3jeltípus létezik egyébként

Négyszögjel, ami sztem ma már igen ritka vagy bóvli szünetmentesek jele

Kvázi szinusz, ami igen elterjedt más néven "lépésenkénti közelítés a szinuszhullámhoz"

Szinusz, ami már a felső kategóriások jele

üdv!

[ Szerkesztve ]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#5370) SchumiBácsi

Csipetnyi leírás itt

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#5371) qfm válasza SchumiBácsi (#5370) üzenetére


qfm
senior tag

A tápom aktív pfc-s, pont emiatt vacilálok ezen a kvázi szinuszon.

Idézek az általad linkelt cikkből:

"Az aktív PFC-t normáli szinusz jelalakkal való együttműködésre tervezték, ezért van az, hogy az aktív PFC-s tápegységek gyártói az esetek többségében egyértelműen felhívják a felhasználók figyelmét arra, hogy ezeket a termékeket nem ajánlott kvázi szinuszos jelalakkal működő szünetmentes tápegységekkel együtt használni, ugyanis a kvázi szinuszos UPS-eket az aktív PFC-s tápegységek hajlamosak túlterhelni, ami szélesőséges esetben az UPS leállásához vagy akár a meghibásodásához is vezethet."

(#5372) canniball válasza Csorbi (#5367) üzenetére


canniball
nagyúr

Az enyém (APC SUA1500) is így van vele.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#5373) SchumiBácsi válasza qfm (#5371) üzenetére

Hát noném gyártóknál ez tipikus lehet de egy 3betüst ha megfelelően méretezed akkor jó lesz.

Az MGE 1000-rest csúcsban 300wattos géphez vettem... 600wattos UPS-t sosem vezérelt túl hiába volt kvázi szinuszos. Ez leginkább anno a Delta belsős Chieftec sorozatnál volt igazán gond.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#5374) Csorbi válasza Csorbi (#5365) üzenetére


Csorbi
addikt

A kérdés még mindig él... :))

(#5375) Bogyó bá' válasza Csorbi (#5374) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Egy valódi szinuszos kimenetű APC Smartot NEM cserélünk le semmilyen noname kváziszinuszos vacakra. Ez elvi kérdés. ;]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#5376) jeffo


jeffo
tag

Egy kamerás (DCVideo kártyás) rendszert működtető számítógéphez milyen szünetmentest ajánlanátok? APC márkára gondoltam, az van nekem is itthon, és megbízhatónak találtam. Olyan megoldás kellene, amely egy hosszabb áramszünet esetén automatikusan lekapcsolná a rendszert (gondolom ez a Powerchute feltelepítésével működne), de nem tudom, hogy ilyen esetben maga a szünetmentes is leállna, mert nem igazán lenne jó, ha lefogyna az akku, mert az üzemben, ahova lenne a gép, gyakran előfordult, hogy valami miatt lekapcsolták az áram ágat, amelyen volt épp a kamerás gép, és így csak másnap reggel lett visszakapcsolva. Nem tudom, hogy a szünetmentes akkuja fogy-e, amikor maga a rákötött eszköz már nem működik. Régebben láttam olyat APC Smart-tal, hogy a program lekapcsolta a szünetmentest is bizonyos idő után, de nem tudom, hogy egy olcsóbb Back-UPS tudja-e ugyanezt.

Ezenkívül milyen tápot ajánlotok a gépbe venni, ami úgy ár érték arányban egész jó, és együtt működne a szünetmentessel. Egy szám.tech. boltból gyakran az LC-Power 420-asat vettük, de nem tudom ez megy-e a szünetmentessel, habár eddig a gépekkel amelyekbe szereltük, nem volt gond. Mondjuk egy ilyen gépnél biztosan jobb,ha márkás a táp, nekem itthon Chieftec van.

(#5377) tundra


tundra
tag

Sziasztok!

2 géphez kéne 2 db szünetmentes.

Tápok:
1. Chieftec GPS-500AB A
2. Ultra Power SS-T400PP

Próbáltam APC VA650-t a Chieftec táppal, de nem tartotta meg a gépet a szimulált áramkimaradás(1-2 sec) idejére sem. Úgy döglött le, mintha a feltöltött szünetmentesre rá sem lett volna dugva.

Tudnátok olyan 30.000 Ft alatti típust/típusokat ajánlani, amik biztosan működnek? A kísérletezés nekem túl sokba kerülne. :)

[ Szerkesztve ]

(#5378) Bogyó bá' válasza tundra (#5377) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Az Ultra Powert nem ismerem, de a Csifivel az a gond, hogy pont abba a szériába tartozik, ami nem megy - megfizethető árú - kváziszinuszos szünetmentessel. Vagy veszel egy drága valódi szinuszosat (APC SMART sorozatból), vagy a tápot lecseréled, és akkor mehet a megfizethető árú, 600-800VA-es normálisabb kváziszinuszos (APC, EATON, FSP, stb.)

Ha az általad említett APC már megvan, én tápot cserélnék inkább, mert jóval olcsóbb móka.
Nekem egy 650VA-es EATON Protection Stationnnel gond nélkül megy az FSP Hexa 500.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#5379) Pene


Pene
csendes tag

sziasztok!

volt egy ilyenem (Back-UPS 650VA 230V), de megdöglött.

sajnos szünetmentes táp téren alig van tapasztalatom, így rátok hagyatkoznék a kérdéseimmel. elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy maga a táp hosszú évekig jól szolgált, meg vagyok vele elégedve, legutóbb 260 napig ment mögötte a szerver. így - mielőtt vennék egy ugyanilyet - inkább csak tájékozódás céljából érdekelne a véleményetek/tapasztalatok, hogy:

tudtok-e hasonló árkategóriában (25000-40000 Ft) jobbat/még stabilabbat? ezeket nézegettem:

http://www.pcx.hu/termek/eaton-e-series-nv1000-szunetmentes-tap-39770
http://sosups.hu/index.php?oldal=termekek&cs=3&cikkszam=BR550GI
http://www.pcx.hu/termek/powercom-black-knight-bnt-1000ap-szunetmentes-tap-23215
http://www.pcx.hu/termek/trust-17679-oxxtron-1300va-fekete-szunetmentes-tap-98899
http://www.pcx.hu/termek/aeg-protect-a-1000-1000va-600w-szunetmentes-tap-12270
http://www.pcx.hu/termek/eaton-e-series-nv-1400h-szunetmentes-tap-78965
és persze az eredetit.

melyik márkát nem ajánlanátok?

ha az elsődleges szempont nem az lenne, hogy hosszú percekig áthidaljon áramkimaradásokat, inkább az, hogy ingadozásokat, túlfeszt és egyebeket rendesen kezeljen, akkor melyiket vennétek?

ami fontos lenne a tápban: viszonylag csöndes, teljesen új és szintúgy hosszú életű legyen :)

[ Szerkesztve ]

(#5380) Bogyó bá' válasza Pene (#5379) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Kb. 95%, hogy csak az akksija ment tönkre. Én megnézném, hogy hány V /hány Ah-s kell bele (1 vagy 2 darab?) és szereznék bele olcsón utángyártottat.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#5381) fulopmartin


fulopmartin
csendes tag

Sziasztok
Szereztem egy Fiskars PowerRite Plus UPS-t
csak soros port van rajt ,viszont van alaplapi kivezetésem és van hozzá kátlapi panelom és azt szeretném megoldani hogy mondjuk ha nem vagyok itthol és elemgy az áram és merül az akku akkor leállítsa a gépet
Sajnos neten nagyon keveset találtam róla és most lenne ezzel pár kérdésem
Eddig öszesen enyit találtam róla
http://pinouts.ru/Devices/fiskars_ups_pinout.shtml

Sima soros hoszabító kábel jó hozzá ,vagy spec kiosztása van?
Milyen progi kezeli a PCn?
Normális az hogy akkuról nagyon zümmög?

"Unlimited continues means no game over. Game is only over when you make it over."

(#5382) Pene válasza Bogyó bá' (#5380) üzenetére


Pene
csendes tag

még akkor is ezt tennéd, ha folyt volna belőle némi sav (+12 óráig ammóniaszag terjengett+teljesen forró volt a táp egyik oldala), illetve egy helyen kicsit felpúposodott a műanyag borítás is?

(#5383) Bogyó bá' válasza Pene (#5382) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Én kíváncsiságból azért bele néznék: ha nem ment tönkre az elektronika a savgőzöktől, meg nem ment szét a kasznija (tehát max. csúnya) belepróbáln ék egy akkut - sőt, kellő körültekintéssel, de ingyen kipróbálnám 2 akkusaruval egy autóakksiról. Ha meg van marva a panel, akkor viszont hozzá sem szabad kezdeni!

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#5384) sammet


sammet
csendes tag

Lenne egy nagy problémám vettem egy ups-t Aros Sentinel 6 2000va
a probléma hogy be szeretném vizsgáltatni mielőtt rákötnék valamit aksit kell még vennem bele az 45e Ft amugy naon jo aron jutottam hozza akié volt nemtudta mie van 3e -ért vettem ahogy nézem ugy 200e-be :)) kerül nincs elfustolve benne semmi csak aksik hianyoznak ezert kellene atnezetnem hogy tudjam jo-e debrecenben tud valaki szervizet?

Elore is koszonom a segitseget!

(#5385) Csorbi válasza sammet (#5384) üzenetére


Csorbi
addikt

Úristen, ez mind egy mondatban, vesszők nélkül? Szerintem írd le még egyszer, olvashatóbban - és magyarul... :(

(#5386) sammet válasza Csorbi (#5385) üzenetére


sammet
csendes tag

Jó!
A lényeg :
Vettem használtan egy Aros Sentinel 6 2000Va UPS-t, és be szeretném vizsgáltatni hogy jó-e.Helyileg Debrecenben keresnék valamilyen szervizt, ahol meg tudnák nézni. Ebben kellene segítség, hogy hol, merre.

(#5387) Gyöször


Gyöször
senior tag

Sziasztok!
2008 májusában vásárolt Powercom BlackKnight BNT600AP UPS-em pár napja gondolt egyet és megadta magát.
Az a kérdésem lenne, hogy akku tud úgy elszállni, hogy pár napja még ha elment az áram nyugodtan leállítottam a gépet vele, most meg ha rámérek a 2 sarura akkor 0.00 Voltot mutat mindhárom multiméteremmel nézve?
Igaz a sarukról nem húztam le a vezetékeket, hogy ezt meg tudjam tenni, eléggé bontani kéne. De gondolom attól még feszültséget kéne tudni mérni az akksi sarkokon. Vagy a töltő rész terheli meg annyira a dölgött akksit, hogy nem mérek semmit? Konnektorból kihúzva méregettem, tehát nem töltött.

2. kérdés: Yuasa NPW36-12 jelű akksival szerelték gyárilag, a yuasa márkát motorjaimból ismerem, hogy nagyon jók. Közeli boltban lenne valami kínai 12V 7Ah akksi 4450ért.
Nem dobnék ki ennyit se, ha esetleg az áramkörrel lenne valami (de nem látszik rajta semmi)
Egy motor vagy autó akksit ha bekötök a gyárija helyett azzal kipróbálhatom, hogy legalább egy 60Wos izzót elvisz-e? Jelenleg terhelés nélkül sem marad életben az UPS, max 1 másodpercig búg majd sípol és kikapcsol.
Valamint mennyibe kerül és hol lehetne ilyen típusú yuasa akksit venni, vagy ezzel egyenértékű minőségűt? Ez a 600as UPS általában a 4 magos AMDmet viszi, ennek 120W a fogyasztása netezéskor, illetve ha játszunk, akkor 200W körül, de akkor egy másik gépet is kitart melynek szintén 200W körüli fogyasztása van. Tehát összesen 380-400Wnyi fogyasztást el tud látni arra az időre míg gyorsan kikapcsolunk, holott neki 360W a plafon, tehát nem lenne mindegy, hogy milyen akksit veszek.. Ebben kérném a tapasztalt akksi vásárlók véleményét!

Kicsit alul van méretezve, de erre volt pénz, viszont nagyon meg voltam vele elégedve, sűrű nálunk a rövid áramszünet. Szerintem sok winyó cserétől megmentett már a 4 év alatt...
Válaszokat köszi!

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#5388) fulopmartin válasza Gyöször (#5387) üzenetére


fulopmartin
csendes tag

Hello
Az enyémbe yuasa np7-12 van
Már kitudja mióta van bent (mivel én is ugy kaptam csak saccolni tudok) kb 3 éve
És még most is van bent szufla, nem mutatja az öregedés jeleit
Amenyire én ismerem nagyon jó minöségüek csak ajánlani tudom

Támadt egy "perverz" 5letem , aminek köze van egy 225AH-s busz akkumulátorhoz
Csak el kellene hozni ,de b@szott nehéz az a nagy dög

"Unlimited continues means no game over. Game is only over when you make it over."

(#5389) erikke17 válasza fulopmartin (#5388) üzenetére


erikke17
őstag

Ha azt akarod hogy működősképes maradjon az UPS azt ajánlom ne kösd rá ;) :)

||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||

(#5390) Gyöször válasza fulopmartin (#5388) üzenetére


Gyöször
senior tag

Enyém se mutatta még pár napja öregedés jelét :)
Itt az én akkum

Az oldal alján van a táblázat, nem vagyok gondolkozás képes: melyik a jobb, a nagyobb szám vagy a kisebb? A te akksid egy picivel nehezebb és nagyobb számokat írnak.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#5391) bbchris


bbchris
senior tag

Szervíztanácsot kérnék tőletek .

Van egy Powercom BNT 1500 AP szünetmentesem , nagyon úgy néz ki hogy az akkuja már elhalófélben van mert 1 percet bír áram nélkül , mikor megvettem akkor 35 percet is kibírt . A kérdésem hogy milyen akku való ebbe a szünetmentesbe és hol kapok hozzá valami normális akkut ?

(#5392) Gyöször válasza bbchris (#5391) üzenetére


Gyöször
senior tag

Én ugyan ebben a cipőben járok még mindig, majd lassan el kéne már dönteni milyen akksit vegyek a 600as pcm-be :)
Szerintem szedd le a fedelét és nézz bele, hogy milyen való bele. Persze húzd ki és kapcsold ki, de még így is óvatosan túrkálj benne, ha nem muszály ne érints meg semmit az a biztos :)

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#5393) bbchris válasza Gyöször (#5392) üzenetére


bbchris
senior tag

Inkább csak azzal nem vagyok tisztában hogy milyen való bele . Most jó bele a sima ólom-savas vagy valami más fajta kell-e ?! :F Furcsa amúgy hogy 2 év alatt elszállt benne az akku :((( azért ezért egy kicsit morci vagyok .

(#5394) Gyöször válasza bbchris (#5393) üzenetére


Gyöször
senior tag

Ólom-savas az biztos, de ilyen zárt fajta, riasztó akku vagy hogy becézik ezt.
Én egyébként nem vagyok a téma zsonglőre, most fogtam kézben először ilyen akkut mikor az enyémből kivettem. Vegyél ugyan olyat és az a biztos. Mármint méretűt és kialakításút. Másfajtát a méretek miatt nem is tudnál beletenni (csak kisebbet, de azt meg értelmetlen)

Egyébként a 2 év az eléggé vérszegény valóban. Milyen márkájú akksi volt benne gyárilag?
Márkát nem tudok ajánlani. Enyémben a yuasa 4évig bírta.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#5395) bbchris válasza Gyöször (#5394) üzenetére


bbchris
senior tag

Márkáját még nem tudom mert nem szedtem szét . HA ólom-savas akkor jó azt kapni . Megpróbálom majd a conradnál keresni belevalót . Amit ott vettem akkut azzal még semmi gond nincs pedig már 3 éves amit a lámpámba vettem de mintha ma vettem volna . Ha szétszedem akkor leírom a márkáját .

(#5396) bbchris


bbchris
senior tag

Egyébként normális az a dolog hogy a szünetmentesemben oldalra fektetve vannak a gyári Yuasa akkuk ? :F

(#5397) erikke17 válasza bbchris (#5396) üzenetére


erikke17
őstag

Ezek az akkuk mindegy hogy hogyan állnak, oldalra fektetve vagy akár hogy, természetesen fejjel levele azért nem :) Kifolyni a elektrolit nem fog belőle, ugyanis "vatta" szerűségben van felitatva :)

||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||

(#5398) Gyöször válasza bbchris (#5396) üzenetére


Gyöször
senior tag

Az normális, csak az nem, hogy 2 évet bírt ki. Legalábbis én keveslem. :F

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#5399) Bihi27


Bihi27
csendes tag

Sziasztok!
Egész egyszerűen arra lennék kíváncsi, hogy meg tudja e nekem mondani ennek az ups-nek a típusát valaki, mert kíváncsi lennék, hogy milyen fajta (off-line, on-line, mi ellen véd) és mennyit bír (W folyamatos terhelés és mennyi ideig).

Itt van róla pár kép (telóval készült, maximális minőség):
[link]
[link]
[link]
[link]

2 db 6,5Ah akku volt benne sorba kötve 24 voltra.
Most vettem bele 2 db 7,2Ah-sat. hátha ezek az adatok segítenek valamit.

(#5400) mno válasza Gyöször (#5398) üzenetére


mno
tag

Simán fel tudok sorolni jó pár akkumulátor típust aminek a 2 év működési idő már jónak számít :DDD

[ Szerkesztve ]

Joe

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.