Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-10 12:19:08

LOGOUT.hu

Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4101) nyunyu válasza #95590400 (#4098) üzenetére


nyunyu
félisten

Hasznaltam 21" iiyama S102GT-t ('01-ben volt ujonnan 200+fa, biztosito fizette :DDD), aztan Eizo F930-at (azt 70k-ert vettem hasznaltan '03-04 korul.)

Utobbit mertem 50% fenyeron, 100% kontraszt mellett teljesen fekete kepnel evett 85W-ot, teljesen fehernel 105-110W-ot.

LCD-re nem mertem semmit irni, mert a sajat LED-es 32"-esem gyari beallitasokkal zabal 75W-ot, viszont monitorkent, szemet nem kivero fenyero mellett alig 40W.
CCFL-esek tobbet esznek.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#4102) Bogyó bá' válasza nyunyu (#4101) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Nekem egy Philips PL21BA-m volt sok-sok évig, de az simán 200W fölött zabált, nem véletlenül volt venti is a hátuljában :) Amikor lecseréltem a mostani übergyagyi 22"-os HansG-re, kapásból egy ezressel kevesebb lett a havi villanyszámlám... :))

Ez utóbbi "papíron" 50W-ot kajál, valójában 38-40W-ot mérek.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#4103) Jamboo529


Jamboo529
senior tag

Hi!

Olyan embert keresek akinek van BACK UPS ES700VA szünetmentese.
Érdekelne milyen táppal müködik a gépe, mert nekem egy Chietec GPS 500AB A tápom van, és az nem megy vele áramszünet esetén (a "kvázi fenomenális, majdnem kozmikus" szinuszjel miatt). :)
Mivel skót vagyok és nem akarok még használt szünetmentesre sem 20k nál többet költeni (gondolom olcsóbban meg nem úsznám meg), marad az a megoldás, hogy cserélem a tápot.
Ezért várom azon hozzászólásokat, akik 100% biztosra állítják , hogy x y tápra ha cserélek, azzal tutira menni fog, mert neki is ilyen van és neki megy.
Előre is köszi!

(#4104) szeva000 válasza Jamboo529 (#4103) üzenetére


szeva000
addikt

Az FSP tápokkal nem lesz gondod.

(#4105) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Sziasztok!

Valakinek megvan-e a PowerChute Personal Edition v3.0 ? Ha igen, akkor valaki küldje már el, legyen olyan szíves, vagy egy linket hozzá, ahol nem kell reggelni. :)

Véleményem szubjektív...

(#4106) hackeeeee válasza hackeeeee (#4105) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Tárgytalan, megvan. :)

Véleményem szubjektív...

(#4107) Cobra. válasza Jamboo529 (#4103) üzenetére


Cobra.
őstag

Bármilyen nem GPS sorozatú táppal menni fog. Ha leírod a konfigodat, akkor jobban tudunk tápot ajánlani.

(#4108) helo-mee


helo-mee
csendes tag

sziasztok,
még a tavasszal kilehettlte a lelkét a BLAZER 400-as szünetmentesem, szerencsére azóta nem volt áramszünet. MOst előkerült a szekrényből, egyből szét is kaptam, vszinüleg csak az akkut kell kicserélni benne, és itt jön a kérdés: MILYENRE???
Ez volt benne: VISION CP 1245SLE 12V 4,5AH
Kérdés 1.: milyen márka milyen egységével lehet helyettesíteni???
(konkrétan ilyet nem találtam sehol, vagy elég ha méretpontos és 12v/4,5AH????)
Kérdés 2.: lehet-e méretben azonos, ill. a dobozába elférő, NAGYOBB TELJESÍTMÉNYŰ
akkuval cserélni ezt, azaz az elektronikának elvileg mindegy , h. mondjuk
4,5 AH vagy 10... vagy rosszul gondolom ezt??
Kérdés 3.: mivel nem mai darab, az aljzatainak a rögzítő pockei szépen letöredeztek,
így csak ott lafognak a doboz végén, LEHET-E kapni, hol-mennyi
forrasztani nyilván tudok, az nem gond 8))

köszi-köszi

(igen, tudom, 10k egy új példány... cserébe ha olcsóbb az akku csere akkor minek növelje az ember az áramköri szemét mennyiségét???)

(#4109) epahladin válasza szeva000 (#4100) üzenetére


epahladin
csendes tag

Én nem értem miért ajnározzátok ennyire a Smart szünetmenteseket.

A cégemnél 5 éve kb 100.000-ért vettük az első APC smartot a Ramiristől.
Azt hiszem 850-es, 1000-res vagy ilyesmi volt. Egy közepes teljesítményű PC volt rákötve Asus 400W-os táppal.

Már az első bekapcsoláskor "büdösödött" az APC Smart, 2 nap múlva egy durranás kíséretében hazavágta magát, és az asus tápot is.

Ekkor telefon az APC nek, csomagoljuk össze, jön a futár és hoz másikat. Így is volt.
A másodikat - lévén még nem volt meg az új táp a géphez - egy másik épületben egy másik gépre, (amiben egy 560W-os aktivPFC-s chieftech üzemelt) tettük.
A gép bekapcsolásakor a szünetmentes szépen elkezdett zúgni majd 10 másodperc után rájöttünk, hogy a szünetmentes füsttel működik. Ugyanis kijött a füst és nem működött tovább.

A harmadik ilyen szünetmentest bármilyen gépre tesszük, zúg, kattog, berreg, minden baja van. Ezek után kihúztuk és betettük a szekrénybe.

Azóta ezek a gépek sima legolcsóbb APC RS szünetmentesekről mennek (5 éve!) abszolút gond nélkül.

Informatikai mérnökként tevékenykedem, szóval nem kellenek a - legközelebb ne a 380-ba dugd be - jellegű hozzászólások.

Részünkről ennyit a SMART-ról. Nagy kalap ürülék, extrém drágán.

[ Szerkesztve ]

(#4110) szeva000 válasza epahladin (#4109) üzenetére


szeva000
addikt

Köszönjük a nagyon komoly kritikát:D:D:D
Ezen nem is röhögni tudok...inkább sírva fakadni :W .
Az,hogy te egy informatikai mérnök vagy kb20évesen,sztem ne verd a nyálad olyannal,amihez fingod nincs.(egy informatikai mérnöknek annyi köze van egy elektronikához,mint egy sánta bagolynak kimenekülni az erdőtűzből)
Én meg ezeket javítom már legalább 10éve,uhogy van picike tapasztalatom arról,hogy miként épül fel egy ups,főleg mi a gond egy olcsó lommal és mi a jó egy komolyabb szériában(amikben természetesen van hibás).
De azt sem tudom mióta van itt 380V....már régen 400V :D:D....jah...én is tanultam pár év elektronikát....csakhááát én foglalkozom is vele már lassan 20éve.Ennyi idő alatt meg kijön,hogy mi a sz*r és mi nem.
Az viszont sajna igaz,hogy már az újabb szériák(legyen ez bármilyen termék),nagyon alultervezettek és soha az életben nem fognak annyit bírni,mint a régi jól bevált termékek.

Ráadásul:
Itt nem smart ide vagy oda,meg az a nagyonjó-ról volt szó,hanem az induktív terhelés miatti problémákról,amit más ups nem szeret elviselni....Mondom....az erdőtűzzel gond lesz ;]

[ Szerkesztve ]

(#4111) epahladin válasza szeva000 (#4110) üzenetére


epahladin
csendes tag

Tévedésben ne élj. Köszönöm a feltételezést, megmondom őszintén jól esik. 20 év jahj :) Nem mondom meg hány éves vagyok, de a 20 lassan kétszer is belefér. :U

Egyetlen szóval sem mondtam, hogy marhára ismerem a szünetmenteseket és azok belsejét!
Sosem láttam ilyet belülről!
Nem vertem a nyálam csak azt szerettem volna kifejezni, hogy össze tudok kötni egy szünetmentest egy PC-vel, tehát nem velem van (volt) a gond. Az állításod viszont vitatnám, félvezetőkből írtam szakdogát és 15 éves korom óta szoktam bohóckodni forrasztópákával is, néha... :))

Én csak azt olvasom oldalakon keresztül, hogy smart így, smart úgy. Gondoltam megosztom a mi történetünket is...

Hmm, ezeket javítod? Rá tudnál nézni akkor a mostani, szekrény mélyén levő zúgó kattogó berregő smart-ra? Mert sajnos így eladni sem tudjuk. Legalább kis pénz visszajönne belőle.

Viszont ha 10 éve szerelsz ilyeneket, akkor van róla sejtésed, hogy az első kettő miért szállt el az írt körülmények között. Légyszíves oszd meg kérlek :)

Tehát még egyszer:
Én csak azt osztottam meg, hogy mi hogyan jártunk a smartokkal és hogy 5 éve tökéletesen mennek a sima RS-ek. Fogalmam nincs miben különböznek a színusz kimeneten és az 1 évre jutó elfüstölésen kívül, és ezt nem is hangoztattam!
Csak tapasztalatot írtam. Ennyi :)

(#4112) szeva000 válasza epahladin (#4111) üzenetére


szeva000
addikt

Így látatlanból nehéz lenne megmondani.De már apc-nél,nomeg compaq-nál voltak reléhibák amik ugyebár nem kapcsoltak át és ez lett a vesztük.(azért érdekes,mert a régi su sorozatnál nem nagyon voltak még hibák sem:) .Nagyon sok a mai napig megy,node azok még atombiztos tervezésűek voltak.Éppen a múltkor csináltam egy 1000-es SUA-t kazánra,de abba már belehajigáltam mindenféle plussz hűtést,mert látni a spórolást)
Én nagyon szívesen megnézem őket,ha elküldöd a saját költségedre,de gyanítom,hogy nagy eséllyel nem lesz jvítható.De itt csak akkor lehet valamit mondani,ha már szét van hajítva a bele.
Egyébként ezek már a fekete SUA smartok?Mert azok ha füstöltek......ajajjjj...:)

(#4113) petrusz82


petrusz82
aktív tag

Van egy infosec x3 1000va/500w-os szünetmentesem, ami már egy éve védi a gépet, és sokszor volt a gép megmentője, áramszünetek esetén. Pár napja csináltam egy időzített battery self test-et. Kíváncsi voltam, hogy játék alatt mennyi ideig bírja. Meglepetésemre semeddig sem bírta, hanem lekapcsolta az egész gépet, és folyamatos sípolással kigyulladt a fault jelzőfény. A szünetmentes nem lehetett túlterhelve, hiszen bőven benne volt az 500 w-os határban. Pontosan monitor nélkül játék alatt 240-250 w-ot fogyaszt a gép. Ezek szerint ez az 500w egy hamis adat, és valójában a felét sem bírja? Egyébként 10 percig is elbírja a gépet, amikor nem játszom. Ekkor 140 w a fogyasztás.

(#4114) petrusz82 válasza petrusz82 (#4113) üzenetére


petrusz82
aktív tag

Ma is megpróbáltam, hogy rájöjjek, mi lehet a gond. Szerintem ez baromira nem természetes, hogy kicsit nagyobb terhelésnél, mint az alapjárat, lekapcsol a szünetmentes hibával. Például ha elindítom a furmarkot, vagy egy játékot, vagy bármilyen videokártya tesztprogramot, majd áramszünetet idézek elő.

Ez a kép mutatja, hogy csupán 30 százalékos volt a szünetmentes "load level" szintje, és mégis egy öntesztnél az ups levágja az egész gépet, a szünetmentes meg fault-ra kiáll.

Van egy másik ugyanilyen márkájú szünetmentesem is, azzal a különbséggel, hogy tiszta szinuszt állít elő. (Ez táplálja a géphez kapcsolódó többi eszközt). A probléma ennél a szünetmentesnél is fellép. Tehát a hullámformától teljesen független a dolog.

Mind a két termék garanciális. Az egyiken még van egy év gari, a másikon meg még kettő.
Egyáltalán milyen jogaim vannak? A pénzemet visszakaphatom arra hivatkozva, hogy a termék nem működik a gyártó által közölt adatoknak megfelelően?

(#4115) szeva000 válasza petrusz82 (#4114) üzenetére


szeva000
addikt

hmmm...ez érdekes...Milyen tápod van???
Én először megnézném oszcilloszkóppal azt a szinuszjeles ups-t...ami lehet mégsem az teljesen??? :F
Ezek a lomok külön nem írják,hogy akku hiba esetleg?(Én nem ismerem ezeket,mert el sem vállalok ilyeneket.)
Ha más nincs...keress otthon egy 300-500W-os halogén vagy bármilyen lámpát és csak azt kösd rá.Nézd meg azzal,hogy mit csinál.
sztem akkubajosak.nagy terhelésnél behal az akku.
Még mondja az az okos mérnök,hogy sz*r a smart :D:D...talán 5évente kell akkut cserélni:)

(#4116) epahladin válasza szeva000 (#4115) üzenetére


epahladin
csendes tag

Bizony, Fekete smartok amik nekünk voltak.

Hmm amúgy mondasz valamit ezzel az 5 év akkubírással. A 3. egymásutánban 2 héten belül gariban kicserélt smart már több mint 5 éve a szekrény mélyén rohad és még nem cseréltünk benne akkut! :P :F

(#4117) szeva000 válasza epahladin (#4116) üzenetére


szeva000
addikt

figyelj öcsém....hagyd rá a baromságaidat sztem....ez lesz a legjobb.
Fingod nincs egy smart működéséről,mi is az AVR...stb...
Ha van egy kis eszed,utánaolvasol,ha meg nem érdekel és tapasztalatod egyenlő a nullával,sztem hanyagold a dolgot.
Azt a krumpli smartot megveszem "MÉH"-es áron akkuk nélkül,így lesz is vagy 500ft-od és örülhetsz :)...
Úgyis kaka,tőled meg nem javul meg.....
csak azt nem értem,hogy egy smartot ki a ..... dob be egy szekrénybe :D:D:D...ami még garos....
Mert,hogy nekem itthon van a polcon pár db mindig,még megértem,mivel kazánokhoz bármikor kell....sok embert húztam már ki a bajból ezekkel a "lomokkal"
kb 300-at építettem be,egyiknél sem kellett 4évnél hamarabb akkut cserélni

[ Szerkesztve ]

(#4118) petrusz82 válasza szeva000 (#4115) üzenetére


petrusz82
aktív tag

Nem az akku a baja.

A szünetmentes hibára kiállását egy lökésszerű induló áram okozza, melyet a videokártya generál. Tehát egy más konfigon tesztelve a jelenség nem feltétlen lesz tapasztalható.
A következő teszt alapján jutottam erre: a szünetmentes "Load level" szintje a szoftver szerint furmarkkal terhelve, valamint everesttel rendszerstabilitást indítva 30% (gpu és processzorkihasználtság 100%). Ekkor ugyebár lekapcsol a szünetmentes áramszünetkor.
Rákötöttem még az UPS-re 3db nagyobb teljesítményű izzólámpát, elindítottam az everestet, viszont a furmarkot már nem. Így a terhelési szint 60%-ra nőtt. Az izzólámpa se induktív, se kapacitív elemnek nem minősül (fázistényező=1), tehát nem generál áramlökést amikor a szünetmentes akkumulátoros üzemmódra vált. Áramszünetet létrehozva csodák csodájára a szünetmentes nem kapcsolt le!

Nem tudom, létezik -e olyan megoldás, ami a fent említett lökésszerű tranzienst korlátozza. Valami eszközt be lehetne talán iktatni a szünetmentes és a gép közé. Például valami olyant, ami szabályozza, hogy 2A áramerősségnél több ne folyhasson keresztül, így a szünetmentes túláramvédelme nem aktiválódna, és a problémám megoldódna.

Egyébként egy FSP everest 700W-os tápom van

(#4119) petrusz82 válasza petrusz82 (#4118) üzenetére


petrusz82
aktív tag

Úgy néz ki ezzel a típussal ez a probléma! Nem lehet vele mit tenni. Azon gondolkodom, hogy túladok rajta, és veszek valamilyen normális szünetmentest, és inkább lemondok a
NAS-ról, amit szerettem volna...

Néztem egyszer ezt: [link]

meg ezt: [link]

Az első nem szinuszos, a második pedig igen. Árban nem sok különbség van. Segítsetek nekem, melyiket válasszam! Talán ennél nem fog ugyanez a jelenség lejátszódni.
Az előlapján a smart-nak van egy online feliratú ledje. Ez mit is takar? Mert eddig úgy tudtam, hogy online szünetmentes az, amelyik kettős konverziójú, és mindig az inverteren kapja az áramot. Ez meg szerintem line-interaktív, és az invertert csak stabilizálásra használja.

(#4120) netreg


netreg
tag

Hali,

Szeretnék egy UPS-t. A szerverként üzemelő gépem jelenleg 250W-os táppal megy. Esetileg még rátennék egyet, amin dolgozom (telepítek pl.), ami, ha PC, lehet 300-400W is. Hangsúlyozom ez utóbbi nem állandón lenne rajta. Ezt a kettőt kellene védeni áramkimaradás esetén (a hálózati "nagy"fogyasztók rendszeresen lenyomják a szekrényben az automatát).

Néztem az APC-t, de ez a kategória már elég sokba van. Vagy ne érdekeljen az ügyfél gépe, elég ha az enyém biztonságban van?:)

Használt is lehet, csak megbízhatóan működjön (10-15percet bírjon és ne csak 2 hónapig:)).

Mit vegyek, hol vegyem?

///Valahol van egy közepes APC-m, amiben rossz az akksi, most nem találom. Persze nem tudom, hogy egyáltalán érdemes-e azt cserélni (megéri-e).///

Köszönöm a segítséget!

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#4121) netreg válasza netreg (#4120) üzenetére


netreg
tag

Néztem pl. ezt: Effekta ME800 Nem drága, de csak 3-4 percet bír. Ez arra elég, hogy kirohanjak az automatához:) Azt sem tudom mennyire viselik el ezek a kütyük, ha pár perc túlterhelést kapnak... Mert ugye ez csak 480W.

Vagy Centralion?
Vagy Eaton?

[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

(#4122) Cobra.


Cobra.
őstag

Először azt kellene kiderítened mennyi áramot fogyaszt a két gép együtt (monitorral, ami mondjuk a szervernél gondolom nem kell). Ha szűkös a keret, akkor mindenképpen agy márkásabb használtat, mint egy olcsó újat vegyél.

(#4123) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Hali!
Beruháztam én is egy szünetmentesre. FSP EP850
Először feltöltsem és csak utána dugjam rá a cuccot (gép+monitor)?
Van rajta ugye egy bekapcsológomb... Annak mi értelme? :B Amikor mondjuk elmegyek otthonról, és lekapcsolom a gépet kapcsoljam le a szünetmentest is? Szóval csak akkor kell bekapcsolva lennie, amikor a gépnek is? Nem értek hozzá :DDD

(#4124) MaUser


MaUser
addikt

Sziasztok!

Szeretnék beruházni egy szünetmentes tápba, egész pontosan egy FSP EP1000-be. Jelenleg a gépemet egy Corsair 450vx látja el energiával, azaz 580W körül van a konnektorból maximálisan általa kivehető teljesítmény. A tápot egy GTX580-nal tervezem kihasználni, ezzel a maximális konnektornál mért fogyasztás 500W körül lenne, a normál fogyasztás természetesen csak 250W körül alakulna.

A következő kérdésekre ezzel kapcsolatban tudnátok válaszolni:

- Mennyit eszik pluszban egy ilyen szünetmentes?
- A legfontosabb: mekkora hangja van egy szünetmentes tápnak? A gyártói adatlapokon 40db-es értékeket látok terhelésnél. Ekkora hangnyomást termelnének a szünetmentesek folyamatosan vagy csak akkor ha akkumulátoros üzemre váltanak? Hálózati üzemben is ilyen hangosak lennének, vagy akkor teljesen hangtalanok?
- Elég lenne a géphez az EP1000 vagy a jövőre gondolva (ugye kopogtatnak a 300W feletti videókártyák, amihez természetesen már tápot is kell majd cserélnem) inkább az ep1500-ban gondolkozzam?
- Érdemes szünetmentes elé villámvédett elosztót rakni vagy van olyan UPS ami kielégítő ebből a szempontból? Néztem MGE-ket, de az ott megadott értékek sem érik el a párezres (és biztosított) Belkin elosztómon látható értékeket.
- Érdemes lenne inkább egy drágább (MGE v. AEG) 1000VA-s szünetmentest vennem az FSP helyett?

Előre is köszönöm a válaszokat!

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#4125) Tamoo válasza MaUser (#4124) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Hangtalanok. Az a db érték is a sípolására van szerintem. Mert ugye ha nincs áram akkor "riaszt"... Egyéb kérdésedre én nem tudok válaszolni, én is választ várok az enyémre :D

Amúgy EZT nem tudom olvastad-e...

[ Szerkesztve ]

(#4126) MaUser válasza Tamoo (#4125) üzenetére


MaUser
addikt

Jaja, teszteket végigolvastam. Csak nem tudom, hogy megérne-e +15-16eFt-ot az 1500-as FSP (mondjuk ha saját fogyasztása közel azonos, mint az 1000-esé, akkor hajlok felé) vagy inkább áldozzak ugyanennyit egy 1000VA-s MGE-re, mert az valamiben jobb, amin én átsiklottam.

Hang info-t nagyon köszönöm! :)

A te kérdéseidre: a kapcsoló nem a hidegindítás miatt lehet rajta?

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#4127) Tamoo válasza MaUser (#4126) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Mi az a hidegindítás? :D

(#4128) MaUser válasza Tamoo (#4127) üzenetére


MaUser
addikt

Akkor is indíthatsz a szünetmentesről fogyasztót, ha éppen nincs áram.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#4129) canniball válasza Tamoo (#4123) üzenetére


canniball
nagyúr

"Van rajta ugye egy bekapcsológomb... Annak mi értelme?"
Meg fogsz lepődni: ki lehet vele kapcsolni a UPS-t. :) (Értsd: nem ad naftát a "népnek".)

"Szóval csak akkor kell bekapcsolva lennie, amikor a gépnek is?"
Szvsz felesleges kapcsolgatni.

MaUser!
"Mennyit eszik pluszban egy ilyen szünetmentes?"
10-15W rémlik+a terhelés néhány százaléka.

"...mekkora hangja van egy szünetmentes tápnak?"
Jó esetben semennyi; akkus üzemben viszont bekapcsol a hűtés az hangoskodik.

(Fentieket tessék fenntartásokkal kezelni, a tutit majd a szakik mondják meg! :) )

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#4130) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Na bekötöttem a cuccost. battery capacity: 79% Töltöttem előtte vagy 4órát. Kimeneten load level 13% ez mit jelent? (ViewPower progi van hozzá) Nyomtam már egy tesztet, kihúztam a konnektorból a szünetmentest. Fura hang jött a gépből :F valami sercegés. 10sec után ijedtemben vissza is dugtam inkább. És nem a szünetmentest hallottam, nincsenek közvetlenül egymás mellett. Szerintetek mi lehet? Mintha a tápból (Enermax pro82+ 425W) jönne, de nem vagyok benne biztos.

[ Szerkesztve ]

(#4131) petrusz82


petrusz82
aktív tag

Megvettem a SMT750I szünetmentest. Ez végre nem kapcsol le áramszünet esetén ha játszom! Ennyit az infosec-ről!

Viszont Win7 alatt nem tudom feltelepíteni a PowerChute Personal Edition szoftverét

A win7 energiasémájában ugyan beállítható, hogy mikor kapcsolja ki a gépet, de jobb szeretném az UPS saját szoftverét használni.

(#4132) MaUser válasza petrusz82 (#4131) üzenetére


MaUser
addikt

Hülye kérdés, de a 3.0-ásat használod? E szerint az kell win 7 alá.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#4133) petrusz82 válasza MaUser (#4132) üzenetére


petrusz82
aktív tag

Igen, 3.0-ást telepítenék!

(#4134) MaUser válasza petrusz82 (#4133) üzenetére


MaUser
addikt

Tényleg csak tipp, amíg valaki meg nem jön ugyanilyen táppal, de az eszközkezelőben látja a win7 az UPS-t?

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#4135) petrusz82 válasza MaUser (#4134) üzenetére


petrusz82
aktív tag

Igen!

(#4136) MaUser válasza petrusz82 (#4135) üzenetére


MaUser
addikt

Hmm, a UPC oldala szerint a Business Edition jár hozzá: [link] Van ott egy installation guide, amiben van egy troubleshooting fejezet, ahol pedig egy hibaüzenetek installálás alatt, de sajnos nálam nem jelenik meg...

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#4137) petrusz82 válasza MaUser (#4136) üzenetére


petrusz82
aktív tag

Azt feltettem, működik, de semmilyen beállítást nem találok arra vonatkozóan, hogy a gépet leállítsa. Pedig mindent jól átnéztem. A lényeg, hogy maradok annál, hogy a win7 kezelje a kikapcsolást.

(#4138) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Battery capacity nem megy 84% fölé :F pedig új a cucc. Szar az akksi?

(#4139) MaUser


MaUser
addikt

Közben egy halk up a szagértőknek a 4124-es hozzászóláshoz. :)

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#4140) DrGreen


DrGreen
csendes tag

Sziasztok!
Melyik szünetmentes tápot érdemesebb venni a következők közül, megbízhatóság szempontjából? (Munkára használt gépet kellene ellátnia stabilan (tápja wg HKC 565W-os, de nincs kihasználva), mert errefelé gyakoriak az áramigadozások, és a gép nem szereti.)

- Eaton Protection Station 650 DIN
- FSP EP850
- APC Backp UPS BE400-GR ES 400VA

Az APC kapacitása lehet, hogy kevés lenne, így az eslő kettővel szimpatizálok.
Az FSP 5-7e Ft-al olcsóbb lenne (az EP1000-es épp egyárú az Eaton-al), és képes szinusz-hullámot emulálni. Az Eaton függőleges elrendezése miatt alán kisebb helyet foglalna.
Valami vélemény, hogy melyik a megbízhatóbb/jobb vétel?

Előre is köszönöm!

(#4141) petrusz82 válasza petrusz82 (#4137) üzenetére


petrusz82
aktív tag

Azért csak nem hagy nyugodni a dolog! Feltettem a Buisiness Edition változatot, ami a legfrissebb 9.0.

Ez miért van? Továbbá a host information résznél az ip adress 192.168.1.100. Ha ezt beírom a böngészőbe akkor sem érem el a felhasználói felületet.

(#4142) Kispotter


Kispotter
tag

Sziasztok!
Szerintetek ez a táp [link]
elmenne egy ilyen [link] szünetmentessel? Mert most veszek egy vidi karit és a mostani 400 as Deer DR-8400 BTX helyett kellene vennem egy ehhez hasonlót vagy a első linkeset.. Csak nem tudom most hogy milyen szinuszt állít elő ez a szünetmentes valamint, hogy menne e a szünetmentesemről.. Azt sem tudom hogy a mostani tápom aktív PFC-s e vagy nem. Mert ha az akkor nincs gond..

Egy férfi bemegy az óvodába, és azt mondja: -jöttem a gyerekemért. -Hogy hívják? -Nem mindeggy?! Holnap úgyis visszahozom...

(#4143) MaUser válasza Kispotter (#4142) üzenetére


MaUser
addikt

Hello!

Ahogy nézem, ez a Chieftec széria pont Delta gyártmány, azaz jó eséllyel nem fog szeretni semmilyen kvázi szinuszt előállító UPS-t. Helyette inkább egy kicsivel drágábban egy Corsair vx450-et javasolnék elfogultan (jobban terhelhető, mint az ilyen szétosztott 12V ágas 500-550W-es tápok). A Deer tápod miatt egyébként is tápcserét javasolnék, nézz szét itt, ha a Corsair túl drága lenne.

Ha a linkelt UPS-ed van és nem valami áramzabáló kártyát akarsz venni, akkor nem hiszem, hogy ne tudnál beleférni a 390W-os keretbe egy normális táppal. Mivel gondolom a szünetmentesed már nem mai gyerek, csak arra figyelj majd, hogy csak pár perced lesz a gép leállítására ha mondjuk játék közben vagy. (Új aksinál ír 180W-os fogysztásra 9 perces tartási időt az alaplapja.)

Esetleg annyit tudok még javasolni, hogy vétel előtt kérdezz rá, cserélheted-e a tápot, ha esetleg nem menne a szünetmenteseddel, biztos ami biztos alapon.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#4144) Zsolti23


Zsolti23
csendes tag

Üdv mindenkinek.
Egy vx450-es tápra mekkora szünetmenteset kéne vennem hogy elbírja?
Persze nem fogyaszt a gép annyit monitorral együtt olyan 300w-ra saccolom. E7500, 9600 gt, 1 giga ram, 2 merevlemez.
Köszi.

(#4145) MaUser válasza Zsolti23 (#4144) üzenetére


MaUser
addikt

Ez még konnektornál sem igen lesz 300w, hacsak nem valami izmos crt-d van. Nálam e3400@3ghz/1.45V, 4gb, t220 lcd, hd4850, 2 winyó sem ment 300w fölé még konnektornál sem. Csak a proci egy pci videókártyával nézve és direkt pörgetve a winyókatt és a cd-t evett a konnektornál 135-140W-ot terhelve.

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#4146) HIM


HIM
csendes tag

SZIASZTOK! Van egy Mustek Power Must 400 szünetmentes tápom. A gépem: AMD 250x2.3g RAM. Akarok venni bele egy GF 460 768 mb VGA-t A Kérdésem az lenne hogy milyen tápot tudtok ajánlani ami elbírna a gépet és megfelelő lenne hozzá a szünetmentes tápom. Én egy Chiftec BPS-450S-re gondoltam de nem tudom hogy a szünetmentes tápom megfelelő e hozzá. De az is megtenné ha tudnátok ajánlani egy szünetmentest ehhez a táphoz , mert már öregecske. Előre Is KÖSZÖNÖM a segítséget!!!! :R

(#4147) HIM


HIM
csendes tag

Még mielőtt valaki válaszolna kérdésemre felteszem másképpen.Mire kell oda figyelnem amikkor tápot veszek ha szünetmentes tápom van? Mert az eddigi tápjaimnak semmi problémái nem voltak a szünetmentes táppal, igaz azok mind kis teljesítményűek voltak. pl. godogen 400w és hasonló. A probléma most merült fel hogy VGA vásárlás élőt álok és kel a nagyobb teljesítményű táp. Nagyon hálás lenék ha valaki elmagyarázná hogy mért nem jó egy bármilyen típusú táp a szünetmenteshez?????

(#4148) canniball válasza HIM (#4147) üzenetére


canniball
nagyúr

A táp kiválasztásához: a topikban olvasottak alapján csak arra kell figyelni, hogy ne Delta beles Chieftec legyen.
A UPS kiválasztásához: számold össze mennyit eszik a géped+amit még rá akarsz kötni, aztán döntsd el mennyi ideig akarod hogy tartsa az egészet és ezek alapján válassz (lehetőleg valami megbízhatóbbat).

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#4149) HIM válasza canniball (#4148) üzenetére


HIM
csendes tag

Canniball nagyon hálás vagyok a segítségért, de lenne még egy pár kérdésem. Aszt már tudom hogy a kiszemelt tápom a Chiftec BPS-450S CWT beles akkor gondolom nem lesz problémája a szünetmentes táppal . Na már most utána néztem hogy téged aggasztott hogy a táp amit kiválasztottál nem Line interactiv, szóval szeretném megkérdezni hogy táp választáskor honnan tudom hogy line interactive vagy nem,mi jelzi aszt ? és hogy te megvagy e elégedve a UPS-RS-500VA-val és hogy milyen táppal fut? KÖSZÖNÖM!!!

(#4150) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Na még egyszer, hátha :)

Adott egy Enermax pro82+ 425W táp és egy FSP EP850 szünetmentes. Ha a szünetmentesről megy a gép ("áramszünetet szimulálva"), akkor az enermax környékéről folyamatos hangos sercegést hallok, még ha nincs is bekapcsolva a gép. Tapasztalt már valaki hasonlót? Amikor lehúztam a gépet a szünetmentesről megszűnt a hang, szóval biztos h azt hallom.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.