Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-10 12:19:08

LOGOUT.hu

Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2001) Cobra. válasza Arpee78 (#2000) üzenetére


Cobra.
őstag

A joule-ban megadott érték azt jelöli mekkora áramlökést tud felfogni. Azt ne kérdezd tőlem, hogy mekkorának kell lennie, hogy megfogjon egy villámcsapást (gondolom ha közvetlenül a ház áramvezetékébe csap be a villám, akkor kevés lesz a 960 joule-os).
A koax a kábeltv/antenna kábelét szűri, mert abba is belecsaphat a villám. A telefonvédelembe meg a sima telefont is bele lehet dugni, ezeket a szűrőket nem csak PC-hez találták ki, minden más elektonikai készüléket érdemes levédeni, pl drágább TV-t vagy Hi-Fi rendszert.
Analóg tunernél előfordulhat, hogy javul a képminőség egy ilyen használatakor.

(#2002) Arpee78 válasza Cobra. (#2001) üzenetére


Arpee78
senior tag

Tehát minél több a joule annál erősebb a gát ami véd az áramhullámoktól. Ez egy elég lényeges szempont. A döntésem megvan.

Köszönöm a segítséget! :R

(#2003) vagabor


vagabor
aktív tag

Akkor beírnám ide is :)
Van nekem egy ezeréves AP600I tipusú szünetmentesem, viszont akad vele gondom rendesen. Ugye azért vettem ezt mivel egy olcsó szinuszost szerettem volna. Igen eddig okés is csak hogy már egy ideje csinál olyat hogy a hálózati fesz megléte esetén is átkapcsol aksis üzemmódra. Nézegettem a hátulját, írják hogy az egyik dip switchet kell átnyomni akkor érzéketlenebb lesz a fesz kilengésekre. Igen ám de akkor viszont el sem visz semmit sem hanem a fogyasztó egyszerűen lekapcsol. Esetemben a gépem. Ugye 4 dip kapcsoló van a hátulján, már mindegyik variációt próbáltam de sehogy sem jó. Esetleg van valami javaslata? Jó lenne megoldani mert most ott tartok hogy kb 5 percenként átkapcsol D: Nem hinném hogy a hálózati fesszel lenne valami, szerintem a táppal lesz valami.
Segítségeteket előre is köszönöm.
vagabor

ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz

(#2004) Arpee78 válasza Arpee78 (#2002) üzenetére


Arpee78
senior tag

Döntés átmenetileg visszavonva :B

Valaki mondana pár szót az APC LINE-R nevű dologról.

A túlfeszvédők feltételezem csak a túl nagy fesz-től védenek, ha feszültségesés van mit sem érnek. Ez a line-r az alacsony feszt feltranszformálja. Úgy látszik nincs benn akkumulátor, de néhány másodperces áramszünet nem probléma neki. Ez kissé meglepő.

Egy átlagos számítógép védelmére melyik a megfelelő?

(#2005) joey04


joey04
titán

Sziasztok!
Pár hónapja vihar közben becsapott a villám, gép leállt, nagy para, de szerencsére az ijedtségen kívül semmi probléma nem lépett fel.Ekkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy ettől meg kell védeni a gépemet.Előre szólok, hogy ez a szünetmentes táp és túlfeszültségvédelem teljesen új nekem, (ma kezdtem olvasgatni csak, mert lassan összejön a pénz egy komolyabb darabra, úgy gondolom megéri a befektetés ha a jövőben akár 200-250k-t védhet meg nekem...)ilyenkor "kicsit" láma kérdésekkel is szoktam bombázni a hozzáértőket, ezért előre elnézést kérek!
Keresgélés után ezt a leírást találtam a legérthetőbbnek ami magyarul van.Ott kezdeném hogy mi is a különbség a szünetmentes táp és a túlfesz védelem között?Feltételezésem szerint utóbbi "csak" az ingadozástól védi meg a gépet míg előbbi ezen felül x ideig ellátja a gépet szuflával.Tehát ha veszek egy szünetmentes tápot, akkor külön túlfeszültség elleni védelem már nem kell?!
A másik kérdés a működés.Vegyük példának ezt a típust!Leírná valaki pontosan hogy is csatlakozik a gép, a monitor ebbe a csodába és ez a hálózatba?(egy ábra lenne az igazi, vizuális típus vagyok, emellett ilyen műszaki dolgokban teljesen járatlan)Én úgy képzeltem el hogy ezt a masinát simán csatlakoztatom a hálózatba, majd ebbe beledugom a fogyasztókat, mint egy mezei elosztóba.De láthatóan nem így van, van itt USB bemenet meg minden ami engem összezavar.
Szóval egy kis felvilágosítást szívesen vennék(előre is köszönöm!), elnézést a nagyon bugyuta kérdések miatt!

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#2006) Cobra.


Cobra.
őstag

Arpee, ebben szerintem egy kondenzátor lehet, ami teljes terhelés mellett max 1-2 másodpercre elegendő áramot tud tárolni, de áramingadozánál ennyi elég is. Teljes áramszünettől nem véd meg, de arra jó, hogy ha csak egy pllanatra esik le a feszültség, akkor nem kapcsol ki a gép.
Joey: Az ilyen típusú csatlakozókkal szerelt szünetmenteseket én annyira nem ajánlanám, mert kell külön kábeleket is venni hozzá, ugyanis ezen olyan csatlakozó van, mint a tápegységen. A gépet meg monitort még viszonylag könnyen rá tudod dugni, mert könnyű vennni olyan tápkábelt, aminek mindkét vége ilyen, de egyéb készülékhez már kell átalakító, amit vagy tudsz venni, vagy nem. Otthonra inkább az APC ES széria, vagy ha még találsz valahol, akkor MGE Ellipse (MGE meg az APC egybeolvadt, MGE néven elvileg már csak szerverekhez gyártanak szünetmentes tápokat).
Az USB port arra jó, hogy összedugod a géppel és szoftverrel meg tudod nézni az akkuk töltöttségét meg be tudod állítani, hogy mikor riasszon és kapcsoljon le a gép.
Természetesen a tülfeszültség ellen is védenek ezek.

[ Szerkesztve ]

(#2007) joey04 válasza Cobra. (#2006) üzenetére


joey04
titán

Köszönöm szépen, tiszta lett a kép! :)
Ezek alapján egy ilyen tűnik "tökéletes" megoldásnak szerintem.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#2008) Cobra. válasza joey04 (#2007) üzenetére


Cobra.
őstag

A gépedhez kevés lesz a 400-as, kell az 550-es

(#2009) joey04 válasza Cobra. (#2008) üzenetére


joey04
titán

Értem. köszi! :R

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#2010) joey04


joey04
titán

Még egy kérdés:
Az valóban nem jó megoldás ha ezt a cuccot nem egy fali konnektorba dugom, hanem egy hosszabbítóba?Mert jelen pillanatban csak így oldható meg a dolog, szoba-átrendezés lenne szükséges ahhoz, hogy faliba tudjam dugni.és fordítva: hosszabbítót beledugni egy ilyenbe?

Azt olvastam egyik sem túl jó, de kifejezetten tiltva sincsen...

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#2011) CyDoN


CyDoN
senior tag

Üdv UPS Guruk!

Ha már ki volt tárgyalva a kérdésem akkor előre is elnézést kérek, de elég SOS a dolog!

Valaki tudna nekem pár sort írni, hogy mi az a hideg indítás?

Előre is köszike!

(_._)

(#2012) Cobra. válasza CyDoN (#2011) üzenetére


Cobra.
őstag

Lehet hülyeséget írok, de szerintem az, amikor teljesen kikapcsolt állapotból indítják el a számítógépet. Általában ilyenkor veszi fel a legtöbb áramot a gép. Elvileg ha kap áramot a hálózatról a szünetmentes, akkor nem okozhat neki gondot a nagyobb áramfelvétel.

(#2014) CyDoN


CyDoN
senior tag

Nagyon kiváló! Köszönöm a válaszokat!

Így akkor találtam egy nem is olyan rossz UPS-t ami talán vetekszik a APC-vel, mert kisebb kategóriában is tudja a hideg indítást, és jóval olcsóbb mint a APC!

Itt lehet kapni,,,kipróbálom és megosztom majd a tapasztalatokat :)

Tényleg köszi a válaszokat!

(_._)

(#2015) jobbacsabba


jobbacsabba
aktív tag

Helló!
Kebo ups-600a szünetmentesem van, richcomm powermanager lite szoftverrel. A problémám az, hogy a program nem látja az ups-t. Mit kell beallítani, hogy jó legyen? :F Köszi előre is.

(#2016) Sethdobaloah


Sethdobaloah
senior tag

Egy rövid kérdésem lenne :) projektor elé szeretnék ups-t rakni, de megoldani csak úgy tudom jelenleg, hogy 2 spot lámpának is be kellene kötve lennie az ups-re :D (egy hosszabbítón vannak a projektorral, az egész szerelve, szóval az elég fix dolog)
Természetesen a lámpák nem mennének együtt a projektorral, de lehet valami baja az ups-nek ilyen terheléstől?
szóval a lámpák a nap 70% ban égnek általában.
Lehet hülye kérdés, de nem vennék feleslegesen ezért, még használtan sem, ha úgyis tönkreteszik a lámpák...

...csak én vagyok helikopter?

(#2017) jobbacsabba válasza Enszuke (#2013) üzenetére


jobbacsabba
aktív tag

Ezt most komolyan írtad? Mert akkor én :W

(#2018) razor03


razor03
tag

Sziasztok!

Egy olyan problémával állok most szemben, hogy addig halogattam a szünetmentes táp vásárlását, hogy egy áramkimaradás után nem indult a gépem. Alaplapi LED szerencsére világított, ezért elkezdtem keresni a zárlatosnak vélt alkatrészt, miután a hangkártyát is kiszedtem hajlandó volt ismét élet jelet mutatni, majd ezt követően visszatettem mindent, és láss csodát még a Windows is felállt, és az esetből tanulva vettem egy egyszerű kis szünetmentes tápot, mert perpill ennyire volt pénzem. A probléma ami miatt írok nem ez, csak felvezetésnek szántam az előzményt.

A szünetmentes típusa: Powercom 600A. Egy kapcsolós elosztón keresztül kap áramot a szünetmentes, a gép többi része (modem, LCD monitor és maga a gép) pedig a szünetmentesből egy másik elosztóról működik. A probléma az, hogy amint áramkimaradást szimulálok (vagyis azt a kapcsolót kilövöm, amiről a szünetmentes megy) leáll az egész rendszer, és nem csak a gép, hanem maga a szünetmentes is, mintha nem is lenne! Másik géppel próbáltam, azzal tökéletesen működött CRT-vel, és kisebb fogyasztású géppel. Ha csak az LCD-m és modemem hagyom az elosztón akkor nem kapcsolnak le, de ha a gép van önmagában az elosztón akkor megint csak leáll, ahelyett hogy a szünetmentes ellátná, tehát mindkettő totál kikapcsol (gép is, szünetmentes is).

Gépem paraméterei az adatlapomon láthatóak, egy 600 W-os Zalman ZM 600-HP tápom van. Remélem sikerült érthetően fogalmaznom, és segítséget szeretnék kérni, hátha meg tudjátok mondani, mivel lehet a gond :R . Ha azt mondjátok, hogy a szünetmentes gagyi, akkor veszek inkább egy APC-t. Jah, és első töltés nagy töltés volt tehát 10-12 órát járattam első bekapcsoláskor a szünetmentest.

[ Szerkesztve ]

Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce

(#2020) jobbacsabba válasza Enszuke (#2019) üzenetére


jobbacsabba
aktív tag

Amit az előtted szóló írt. Amiről te beszélsz azt akkumulátornak hívják. Az upsekben is van, ez tartja életben a gépet áramszünet alatt míg kikapcsolod illetve ő maga leállít mindent. Ez egy közepes gép esetében néhány tíz perc lehet max. (de akkor már brutál nagy teljesítményű az ups).

(#2021) jobbacsabba válasza razor03 (#2018) üzenetére


jobbacsabba
aktív tag

Nem értek nagyon a témához és adatlapot sem találtam az upsedről, de nem lehet, hogy csöppet alulméretezted (a tápodból kiindulva)? A gép, mint általában, bekapcsoláskor a többszörösét veszi fel annak az áramnak ami az üzemhez szükséges. Ez oké, ez a hidegindítás, ezt bírja, de ha alapból kis teljesítményű az ups akkor minden tartalékát belefeccöli az indításba, és utána nem tölt, csak üzemeltet, míg az alacsonyabb fogyasztásúnál tölteni is tud. Ezt persze biztosan nem tudom, de így gondolom. Ha tudsz próbálj ki a saját gépeddel egy nagyobb teljesítményű szünetmentest ezzel el tudod dönteni, hogy a te upsed-e a gyenge láncszem.

(#2022) Laybee


Laybee
őstag

Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni, hogy hol találhatnék a szünetmentesekről átfogó anyagot a legkisebbtől a legnagyobbig? Persze magyar nyelven. Köszi

[ Szerkesztve ]

(#2024) razor03 válasza jobbacsabba (#2021) üzenetére


razor03
tag

APC 650 EI-vel is meg fogom nézni. Valakinek van még ötlete? Vagy inkább egy gagyi 800-ast próbáljak?

Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce

(#2025) gardener


gardener
senior tag

Van valami (akár gyártói) oldal,ahol meg lehet nézni,melyik szüntementesbe, mekkora akksi kell?
(Mint pl., ha jól emlékszem Kingston oldalán is meg lehet nézni,melyik gépbe melyik memóriájuk való)

(#2026) kisninja válasza razor03 (#2024) üzenetére


kisninja
őstag

Egyszerű a hiba ha vissza olvastál volna akkor te is rájönnél. Sajnos az ups nem komálja a tápodat aktív pfc, vagy tápcsere vagy ups csere utobbit ajánlom. Az apc-vel 85%, hogy rendesen menni fog.

Tudtommal nincs ilyen összesítő oldal a gyártó oldalán fenn szoktak lenni ezek az informáciok.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#2027) Traxx


Traxx
őstag

Üdv!

Egy ilyen UPS elég lenne az adataimnál lévő géphez úgy, hogy a 21 colos CRT is rá lenne kötve? :U Állítólag komálja is a tápom a kváziszinuszt, az aktív PFC ellenére.

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#2028) Aylarth


Aylarth
tag

Sziasztok!
Gyors tanácsra lenne szükségem!
Van egy Corsair 650TX tápegységgel rendelkező masinám, amihez szeretnék venni egy szünetmentest. Olyat aminek nem gond az aktív PFC.
Melyiket ajánlanátok az alábbiak közül?
-AEG Protect A.700
POWERCOM Black Knight 800VA USB
INFOSEC XPe SOHO UPS 1000VA
INFORM Guard S Compact 800VA

Kinéztem egy APC 550-t is, de úgy olvastam v.hol h. a szünetmentes legyen nagyobb mint a gépben lévő tápegység.Most ez nemtom mennyire igaz,fontos stb. Csak most sürgős lenne ez a dolog, mert h.ha így se megy jól a gépem akkor az tápgeb.sz.

(#2030) Aylarth válasza Enszuke (#2029) üzenetére


Aylarth
tag

Jah, köszi, közben utánnaolvastam és lelohadt a lelkesedésem.
Ahogy elnézem méllyen zsebbe kell majd nyúlni, szal még várok és spórolok egy APC BACK-UPS RS 800VA -ra.Ennek elviekben vinni kell a rendszert, +30 ezret nem fogok kiadni egy 1000VA-ért.

(#2032) butcher eu


butcher eu
senior tag

halihó

szereztem egy ilyen szünetmentes tápot rossz akksikkal
Back-UPS
CS
500

ehez milyen akksi kell? és mekkora teljesítményűt lehet/szabad beletenni.

(#2033) didyman válasza Aylarth (#2028) üzenetére


didyman
őstag

Nem kell nagyobbnak lennie, csak ez egy hozzávetőleges, bolondbiztos becslés, hiszen a táp maximális kimeneti teljesítményénél többel nem bír terhelni. Igenám, de amikor egy 2-300W-ot fogyasztó géphez (ez sok, ebben már CF/SLI ésvagy 4 mag van!) van rakva 600W-os táp és ehhez jön egy 1000VA-es UPS, akkor az kicsit túlzás. Olyan esetben jól jön a tartalék, ha más is rákerül az UPS-re, de mondok két példát. itthon két gép van (adatoknál az egyik részletezve van biztosan). Az a valag sokminden, SCSI eszközök, satöbbi 200W-ot fogyasztanak. Maximum, az UPS még 60%-nál több terhelést nem látott ezen a gépen (a VA/W dologról picit később, az nem "ráírt" adat!). Monitor ott nincs UPS-re kötve, nyomtató igen. 400VA-es APC SMART-UPS... 3 HDD, 4 ODD, nagyfogyasztású CPU (jó, alulfeszelt, tehát most épp alig eszik, de nem mindig volt így), közepes fogyasztó VGA, szirek-szarok, általában 40% körüli a terhelés. Netezős gép egy Acer notesz alaplapja köré épített gépezet, belerakva egy DVD-játékos dobozába az ADSL modemmel együtt. Itt már a monitor is rá van kötve, mert netezni mindig kell, de a másik gép 21 colos monitorát semmilyen UPS-re nem akarom rákötni inkább :D . Ezen az UPS-en rajta van a hifi is, CD, tuner, magnó, nagyteljesítményű végfok is. Azért, mert villámtól így némileg védve vannak. Ezek sem terhelik agyon ezt az UPS-t, pedig még mindig 400VA..
és akkor erről a dologról. A VA azért használatos, mert sokéve még a PFC előtti időkben, nem lehetett W-ra (csak valós részre) méretezni, ezért mindig látszólagos teljesítményt adtak meg (mivel a meddő hányad ugyanúgy terhelés az UPS-nek, tehát számolni kell vele!). A két érték (W és VA) közötti konverzió nyilván nem lehet ekzakt, hiszen a teljesítménytényező ismeretlen: Ezért egy fix szorzót adunk meg mellé. Az APC ezt jelzi is, a szorzó 1,6, vagyis 62,5%-os-kb 2/3 a valós (akarom írni, hatásos) összetevő aránya, 0,625 a teljesítménytényező. Ezt körülbelül elfogadhatjuk univerzálisnak, de: Manapság aktív PFC van divatban. Mi lesz a helyzet ekkor? A teljesítménytényező közelít az 1-hez, ez azt fogja jelenteni, hogy a 800VA valós összetevője akár 790W is lehet! Az UPS-nek "mindegy", hiszen 800VA a keret, ha ebből az egész hatásos, akkor neki jó úgy. tehát a dobozra írt VA-W konverzió értelmetlenné válik aktív PFC esetén (ha monitor, egyéb kapcsolóüemű táppal ellátott eszköz is van, akkor nyilván romlika viszony, de ha 0,9-es PF-re átlagolunk, nem hibázunk nagyot), gyakorlatilag számolhatunk a VA-ben megadott értékkel. Az ócska UPS esetén azért lesz ez az érték fals, mert eleve nem fog bírni annyit a gép, mert gyenge minőségű és ócskán épített, pont ahogy a mercury táp :) .
Aktív PFC kérdéskörében a Chieftec tápok híresültek el, az aktív PFC ugyanis teljesen máshogy reagál az akkus tápellátáskor lévő nem szinuszos vonalfeszültségre, igyekszik rádolgozni, hogy a feszültséget az áramerősség kövesse, amit meg az UPS nem fog tolerálni, hiszen a meredeken felfutó feszültséghez a PFC meredeken felfutó áramerősséget igyekszik húzni, ami túlterhelés (rövidzárhoz hasonló karakterisztika).

Szóval, a konfigod adatai ismeretében tudunk oclsó UPS-t javasolni, érdemes bolhapiacon körbenézni valami használt SMART-UPS-ért (bizonyos 620-as és azalatti modellek nem szinuszosak!), bagóért mennek. Bele kell venni akkut általában és töredékáron lesz olyan UPS-ed, ami egyrészt jó, másrészt tartós lesz.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2034) didyman válasza butcher eu (#2032) üzenetére


didyman
őstag

Ha van benne rossz akksi, kiveszed és elolvasod, mi van rajta :) . Kapacitásban a maiak 10-15%-kal felette lehetnek, az nem gond, méretkorlát miatt másféle nem fog beleférni.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2035) didyman válasza Traxx (#2027) üzenetére


didyman
őstag

Monitort felejtsd el, hogy rákötöd. Illetve talán megbírja, csak ne indítsd a monitort el UPS öntesztje, vagy akkus üzem alkalmával, mert a demagnetizálás az UPS legnagyobb ellensége.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2036) didyman válasza jobbacsabba (#2021) üzenetére


didyman
őstag

A gép pontosan indításkor eszi a legtöbbet (ez egy meredeken lefutó görbe, ami majdnem rövidzárral indul!). Ezt a lökést minden UPS le tudja nyelni. Az indulás során később a lemezek felpörgése és a CPU valós módja során van fogyasztásmaximum.
Az UPS töltőelektronikája független a terhelt oldaltól, vonali üzmeben mindig az is marad.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2037) didyman válasza razor03 (#2018) üzenetére


didyman
őstag

Ilyenkor az akku is gyanús, még a ritka szar szünetmentesek is tudnak sípolni egyet, ha túlterheléssel leállnak, illetve csak lekapcsolják a kimenetet és jelzik a túlterhelt állapotot!

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2038) butcher eu válasza didyman (#2034) üzenetére


butcher eu
senior tag

köszi de mén nincs nálam a táp, csak fel akarok készülni hogy mire számítsak kb anyagiakba.

(#2039) kem


kem
addikt

Sziasztok!

Tegnap egy kellemes meglepetés ért. Még pár hónapja szereztem egy szünetmentes tápot, és tegnap kipróbáltam egy P3-as konfiggal, meg egy TFT monitorral. 25percig neteztem, aztán bekapcsoltam az elosztót mert nem akartam, hogy kikapcsoljon a gép... nem semmi egy sokáig a szekrényben lévő Blazer 600-astól szerintem. Ez a konfig nagyon maximum 60W körül ahet, a monitor nem tudom mennyit(Acer AL1916W)

Az adatlapomon lévő konfigot csak kb 2percig vitte egy 15"-os LG CRT-vel, de ez zabál is rendesen, csak a gép 170-180W körül.

Köszi!

(#2040) butcher eu válasza butcher eu (#2038) üzenetére


butcher eu
senior tag

köszi megtaláltam
ez való hozzá APC RBC2

(#2041) Traxx válasza didyman (#2035) üzenetére


Traxx
őstag

Magyarán, ha jól értem: ha akkuról megy az UPS, és kikapcsolom a monitort, akkor ne próbáljam visszakapcsolni, mert ad neki egy lórúgást, és levágja az akksit? :) Egyébként áramtalanítani nem szoktam a moncsit, se magát a gépet, csak simán kikapcsolom a gépet, oszt jócc.

Amúgy ha csak simán indítom a gépet, akkor maga a monitor "újraéledve", tehát nem kikapcsolt kikapcsológombbal :D mennyire lenne megterhelő a szünetmentesnek? Vagy mindenképpen az volna a helyesebb út, ha megveszem azt az ominózus BK-600-at, és csak maga a gép megy róla? És még egy kérdés: az akkucserét leszámítva, mennyire megbízhatóak ezek a régi fajta dögök? Amúgy 5K körül lenne az UPS, plusz bele az akksi, mert ami van, az az eladó szerint már nem a legjobb...

Kiegészítés: a cégnél 2 gépet visz egyszerre egy BK-650, az egyiken egy 17 vagy 19-es CRT-vel, ezért gondolkoztam a monitor rákötésén. Igaz, mindkettő full integrált konfig, de akkor is... :U

[ Szerkesztve ]

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#2042) butcher eu


butcher eu
senior tag

halló

az előbb említett Back-UPS CS 500 mennyire bírkózna meg a konfigommal (ami az adataimnál látható)
és még el kellene vinnie egy sony magnót (amit hangszórónak használok)
egy 17"-os LCD monitort,
egy keringető szivattyút,
egy modemet,
meg egy switc-et.

5-10 perc nekem megfelelne, mert nagyjábó ennyi áramszünet szokott lenni.

(#2043) Cobra. válasza butcher eu (#2042) üzenetére


Cobra.
őstag

10 percet biztos nem megy még alapjáraton se a géped egy 500-as UPS-sel. Hogy alapjáraton elmenjen 10 percet, szerintem kell legalább egy 650-es, de lehet kell egy 800-as is. Meg eleve teljes terhelésen 1-2 perc alatt leszívná szerintem az 500-ast.

(#2044) Aylarth válasza didyman (#2033) üzenetére


Aylarth
tag

Hali!
Köszi szépen a kimerítő hosszú választ!:) :R
Azon gondolkoztam, h. mivel járok jobban most ahogy néztem egy APC 800-as olyan 37 körül van, egy Inform Guard 1500-as pedig 34-ért. Szerinted melyik érné meg jobban? Mindenképp újjonnan szeretnék, csak ennél többet nem nagyot tudnék szánni - még ezekre is gyűjtenem kell - egy hónappal a gépvásárlás után. :B
Az Inform Guard az APC-hez képest noname 1500-val ér annnyit mint egy APC 800-as?

(#2045) didyman válasza Cobra. (#2043) üzenetére


didyman
őstag

Csak egy kérdés. Ha egy 500-as és egy 800-as tünetmentesben ugyanazt a 12V/7,2Ah-s akkut találod meg, akkor vajon az áthidalási idő mennyire lesz a maximális terhelhetőség függvénye (elvonatkoztatunk járulékos veszteségektől és a hatásfok derivanciájától, csak a kimeneti teljesítmény a változó)?
Hagylak gondolkozni reggelig :) .

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2046) didyman válasza butcher eu (#2042) üzenetére


didyman
őstag

Egyedül a tápod bolondítja a dolgot. Gép kb. 150W, ha csinálsz vele épp valamit, monitor 30-45W, többi pár W. Általában 200W körül leszel, ami még ócska PF-fel is bőven belefér 500VA-be, ahol ennek az UPS-nek még nem szalad el a hatásfoka, normális áthidalási időt számolhatunk, ami jó akku esetén 20-30 perc közé adódik. Korosodó akku esetén azt kell figyelembe venni, hogy az akku belső ellenállása növekedésnek indul, ami azt fogja gyakorlatban eredményezni, hogy a pl. 2x akkora (de szünetmentes képességeihez mérten még alacsony vagy közepes, ugyanis az UPS-ben dolgozó trafó telítődésével rendre nagyobb veszteség keletkezik rajta, amit az elektronika igyekszik kompenzálni, tehát többet fog enni) terhelést nem feleannyi ideig fogja elvinni, hanem a kisebb akkufeszültség miatt előbb fog leállni a szünetmentes.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2047) didyman válasza butcher eu (#2040) üzenetére


didyman
őstag

Nehogy ennyiért vedd meg :) Ballagj el a Lomexbe és vegyél ott, 12V/7,2Ah, 3290+áfa.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2049) didyman válasza Enszuke (#2048) üzenetére


didyman
őstag

Az a "leadott" mit jelent pontosan? Ugyanis a nem szinuszos hálózati feszültség, áram mérése műszerrel nem olyan egyszerű dolog, a műszer szoroz, de szinuszra..

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#2050) Traxx válasza didyman (#2049) üzenetére


Traxx
őstag

Mester, ez ügyben tudnál valamit világosítani a kobakomon? :B

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.