Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Rosszij mit?
-
nyunyu
félisten
Na ja, most nezem az asztalom melletti ceges hutot, valamelyik marha bennfelejtett egy fel uveg Русский Стандарт-ot.
Asszem megvan, hogy legkozelebbi hulye ugyfelnel mit iszunk...
-
nyunyu
félisten
Ejha, de hosszura sikerult.
Inkabb munkaidoben kellett volna irni, mert most mar jo masfel ora kesesben vagyok.
-
nyunyu
félisten
Tegnapi "informatikus" ugyfel igencsak kiboritott.
Kezdodott azzal, hogy tegnapelott este sales managerunk atadta a telefont, hogy a csokanak van valami "meregdraga" PS/2-es vonalkodolvasoja, hogy azt tudjuk-e hasznalni a leendo ettermi rendszerhez.
Ketten fel oran at magyaraztuk az ugyfelnek, hogy soros portosat biztosan tudunk hasznalni, PS/2-vel sosem csinaltuk, ki tudja, hogy megy-e, utana kell kerdeznunk az anyacegnel, de naluk mar lejart a munkaido.
De azert meg vagy otszor rakerdezett, hogy menni fog-e.
Ha nem, akkor is elhozza, kiprobalni...Kovetkezo kerdese: van valami regi gepe, sales kollega mar elmondta, hogy valoszinuleg tudjuk hasznalni.
Kotelezo koroket lefutottuk, milyen proci/chipset, stb. (Intel)
Jo, alaplapi Intel halokartyat elmeletileg eletre tudom kelteni DOS alatt. (Legalabbis egyszer mar sikerult.)
Next question: most windows fut rakja, sales kollega emlegette, hogy DOS alatt fut a rendeles resz, milyen DOS-t rakjon a gepre, MS-DOS 6.22, vagy Win98?
Mondom teljes erteku DOS parancssor kene komplett DOS konyvtarral, szoval MS-DOS.Utana sales kollega a telepitesre kijelolt ujonc kollegahoz fordult, hogy mennyi ido osszerakni egy penztar terminalt, meg a manager+raktar funkciokat felrakni egy laptopra, mert utana oktatni is kene a hasznalatat.
Mondja fel nap, hatha beszopunk az ismeretlen hardverekkel.Erre halljuk, ahogy sales kollega 1 orat mond az uffelnek
Joparszor kilatasba lett mar helyezve, hogy agyonverjuk, ha megegyszer hulyesegeket iger ugyfeleknek. Altalaban az erre a valasz, hogy az o dolga eladni a rendszert, mienk meg hogy osszerakjuk.Erre tegnap reggel meg is jott a csoka, bevonul a bemutatotermunkbe, lerak egy HP/Compaq terminalt+egy laptopot, aztan erdeklodik, hogy mikor lesz kesz, mert a kolleganoi 20 perc mulva ideernek videkrol vonattal, oket kene oktatni.
Kollega kozolte, hogy annyi ido alatt ugysem lesz kesz, erre elkuldte oket par orara varosnezni.
Fonok+sales+1 tech kollega eppen a maradek bemutatotermi gepeket bontotta le, mert valami kiallitasra mentek, igy nem volt keznel semmi epkezlab gep, amin kesz rendszeresdit lehet "jatszani", masik 3 kollega meg valahol videken/varos tulso vegen.Ugyfel persze azonnal besertodott, mert o informatikus, hadd segitsen, akkor gyorsabban menne a telepites, kulonben is sales kollega 1 orat mondott, aztan oktatas...
Kollega viszont utalja, ha melo kozben beledumalnak a munkajaba. (meg tudom erteni.)Jo, nagy nehezen elmentek.
Kollega PC-vel hatra el, persze 1db NTFS particio figyel rajta valami virusos Windowszal, DOS sehol.
Kerdezem kollegat, hogy mi van, erre mutogat a bemutatoterem fele, hogy a csoka lerakott egy original MS-DOS 6.22 dobozt a gep melle, benne a floppykkal.
Anyad, f@szom fog DOS-t telepiteni floppyrol, vegye ki a vinyot, tolja ra egy ipari PC-re szant image-et, addig en turok valahonnan halodrivert.Persze a multkor i815G-hez letoltott Intel Pro100 DOS driver nem jo i845G-hez, ujabb Pro100/1000 drivert sem sikerult eletre kelteni fel ora alatt.
Na, ne tokoljunk, polcrol Realtek le, gepbe be, mukodj.
Nem kellett csalodni.
Kollega kozben telepiti a laptopot, haladjunk kerem.~1.5 ora mulva vissza is ertek az irodaba, csoka ki van akadva, hogy meg a fele sem kesz, nok meg lassan mennenek haza vonattal, most azonnal, de raktarkeszlet oktatas.
Nem sikerult megertenie, hogy a raktarkeszlet oktatas a procedura legvege, csak akkor szoktuk oktatni, mikor mar felvittek az osszes etelt/italt/nyersanyagot a rendszerbe, par het alatt belerazodtak a rendszer hasznalataba, mivel forgalmi adatok nelkul nincs semmi ertelme nezegetni a kulonbozo jelenteseket.
De nem, most azonnal.
Meg mi az, hogy nincs demo adatbazis, nem igaz, hogy nincs semmi mukodo adatbazisunk.
De van, csak az meglevo ugyfelek adatbazisa, azt meg ugye meg demo celbol sem mutathatjuk meg harmadik szemelynek...
Mi jatek adatbazisunkban van kb. 5 tetel, azzal meg nem lehet eles hasznalatot imitalni.
Kiallitasra vitt demo adatbazisban meg hardverek+szoftverek szerepelnek arajanlat keszites celjabol etlap helyett, azt meg hiba mutatod egy falusi boltosnak, ugysem ertene.Kolleganak marha nagy mazlija volt, hogy fonok felesege, aki a rendszer hasznalatat szokta oktatni, uj titkarno idomitas urugyen keznel volt, ahelyett, hogy a leendo kisfonokkel foglalkozna, igy sikerult lepasszolni a laptopot, hogy valamit potyogjenek rajta, amig mi hatul ossze tudjuk vegre rakni a rendelesfelvevo gepet.
Uffel persze nem birta ki, hogy 5 percenkent hatrajojjon megkerdezni, mikor lesz mar kesz a rendszer.
Meg hallgathattuk, hogy o anno C64-re irt ettermi szoftvert, nem lehet ez annyira bonyolult...En meg a sajat munkam helyett a "meregdraga" vonalkodolvasot (valami tok alap CCD, ranezesre ~10k) probaltam eletrekelteni, sikerult kideritenem, hogy tudnank hasznalni, de ahhoz at kene programozni, hogy ne csak a kodot potyogje be a billzet portra, hanem rakjon ele egy elvalaszto karaktert.
Olvasohoz persze semmi leirast nem hoztak, csak egy kinyomtatott A4-es oldalt valami alap programozo kodokkal.
Mondom ugyfelnek, hogy a komplett fuzetke kene az osszes letezo vezerlojellel.
Az nincs, toltsem le a gyarto weblapjarol, ott van egy 3MB-s pdf.Ja, azt mar atlapoztam, arrol szol, hogy milyen sorrendben kell bokodni a vonalkodolvasot a fuzetkeben levo kodokra, ha programozni akarjuk, de azzal semmire sem megyek a fuzetke nelkul.
-De abban a pdf-ben vannak a vezerlo kodok, nyomtassam ki.
De nincs, meg kulonbenis nyomtatja a halal, fonokom egybol le is orditana a fejemet, hogy minek pazarlok el 100 papirt ilyen hulyesegekre, draga a toner.
Ugyhogy uffel orra elott vegiglapoztam a pdf-et, egy deka vonalkod nem volt benne...Vegeredmeny az lett, hogy beallitottam a rendszert a vonalkodolvaso hasznalatara, de o dolguk lesz JOL felprogramozni, addig nem mukod.
Persze kijelolt utodom folyamatosan nyaggat videkrol telefonon, hogy eppen valami nyugje van a szallodai rendszernek, valaszolt-e mar a kulfoldi techsupp a kerdesere. (arra aztan varhatunk, altalaban hamarabb elharitom a problemat, minthogy a programozo leulne ele...)
Kozben fonoknenek el kellett valahova mennie, ugyhogy bevonult hozzank hatra a fel falu (~10 no, pultostol elkezdve a fokonyveloig...), hogy mutassuk mar meg vegre, hogyan kell a rendszerrel eladni.
Kollega laptopon megosztja a leendo etlap adatbazisat, beallitgatja, hogy a masik gep onnan vegye az adatokat, erre csoka nekiall okoskodni, hogy latja, hogy halozatot hasznalunk, ott van nala a Windows for Workgroups 3.11 network addonja DOS-hoz, rakjuk mar fel, azzal konnyu DOS ala halozatot berhelni.
Tenyleg, erre mi nem is gondoltunk, amikor a komplett mukodo DOS+halozat image-et rahuztuk a vinyora. (Na, vajon azon az image-en mi van jol bekonfiguralva?
)
Oktatas hellyel-kozzel lement, noknek persze ment a vonatjuk, ugyhogy sokaig nem sikerult eljutni.
Legjobb persze a vege volt, miutan a holgyeket vonattal hazazavarta a csoka, akkor kerult elo a piszkos papirmunka, szerzodes/munkalap az elvegzett munkarol/oktatasi jegyzokonyv/blabla, ala kene irni.
Akkor derult ki, hogy az illeto meg nem is latta a szerzodest, sales kollega meg igencsak erdekesen toltotte ki a vevo adatait, koszono viszonyban sem volt a valosaggal. (sajnos elofordul.)
Nem ertjuk, elvileg sales kollega emailben kuldozgetni szokta a szerzodes tervezeteket, hogyhogy nem olvastak/irtak vissza, hogy nem jo?
Sales kollega meg mar a kiallitason bohockodik, telefonon persze nem elerheto...Ugyfelnel meg nem volt semmi belyegzo, mert azt a konyvelovel egyutt hazakuldte.
Nem tudom, hogy gondoljak azt "hozzaerto" emberek, hogy idehoznak ket vadidegen gepet, aztan 1 ora mulva mar honuk ala is csaphatjak erintokepernyovel, konyhai nyomtatokkal, vonalkodolvasoval egyutt, hogy otthon csak kibontsak, osszedugjak, aztan mukodik az egesz rendszer, meg tudjak is hasznalni...
Raadasul nem is azon a gepen lesz 2 het mulva a rendszer, mint kiderult, csoka akarja atrakni a masik gepre a beallitasokat.
Mar elore felunk... -
-
diegho
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #7989 üzenetére
küldöm őket.
Jött még egy asus laptopos srác, úgy kezdtem, hogy szia. bármit is akarsz a laptop-al jövő hét
de nézzem meg gyorsan. Konrétan működés közben kihúzták, azóta bekapcsol, világítanak a ledek de semmi több. Mondtam neki akksi ki polcra feltesz fél napig, utána próba újra, ha nem megy, akkor benézett a ló az ablakon, de amúgy garos? Igen, csak lekopott a vonalkód. Akkor bizony go to:google.hu "asus magyarország" telefon felvesz, felhív, megkérdez, örül vagy sír.
-
-
diegho
nagyúr
ma összebeszéltek a környék problémás emberei és lerohantak. 6 gépet hoztak hogy nézzem meg mert ez meg ez nem megy... sokba fog ez nekik kerülni, mert mindenkinek mára kell
-
adik
őstag
Ne is mond! Igaz, nem Fireball, (egyébként valóban onnan kaphatta a nevét
) hanem a talán még annál is rosszabb, slim 40GB fűt most éppen az usb portom végén, meg persze rajta a GetDataBack for ntfs, immáron 6 órája, meló után kiderül, hogy Ki derül. Debrecenből vettem hozzá elektronikát (ez úton is köszönet crosgals fórumtársnak!), most már hajlandó a GDB foglalkozni vele, egyébként csak az eszközkezelőben látszik, a lemezkezelőig már nem jut el. Kafa. Természetesen egy darab bit sincs kimentve cd/dvd-re, semmiből nincs másolat, napok óta megy a körömrágás. Természetesen a user otthonról dolgozik, amolyan manager féle, szóval valóban fontos, pénzt érő adatokról van szó. Azt hiszem most megtanulja, hogy mindig, mindent menteni kell
Ilyen miniATX-ből a kedvencem az volt, amelyikben annyi venti volt, hogy már azt hittem fetisiszta az ürge. Aztán kiderült, az állandó fagyást az okozta, hogy a sok ventit nem bírta a táp (őő, khm, nem egyszerű eset, amikor +/-3 ventin múlik a dolog
). Ha meg kevesebb volt benne, akkor meg ugyebár melegedett, és azért fagyott. Végül eggyel kevesebb, és persze hűvösebb vinyó, csipetnyit downclock cpu, és 1-2vel kevesebb, alacsonyabb fordulatú venti lett a titok nyitja. És persze egy kis lemezvágó olló, amivel a ventik előtti szűk lukú rostát egy-az-egyben kivágtam. Nem elegáns megoldás, de 1.) nem látszik, 2.) működik
-
nyunyu
félisten
Kollega orak ota sziv ugyfelnel, mert allandoan kifagy DOS alatt egy ~1.5 eves Epia, mert tulmelegszik. (
fogyaszt kemeny 20W-ot az alaplap+proci)
Osszes haz+proci venti kipucolva, nem is voltak nagyon porosak, nem alltak be a csapagyak masfel ev alatt, konnyen porognek.
Ha a miniITX hazrol leveszi a tetejet, akkor nem fagy ki, de az alaplap tuzforro.
Felhiv, vajon mi lehet a baja.
Elso tippem latatlanban: biztos valamelyik marha TuzGolyo vinyot rakott bele, aztan az futi fel az apro hazat.Haaat, azt o nem latja, soros kartya alatt van ugyanis a vinyo.
10 perc mulva hiv, tenyleg Maxtor Fireball van benne.
Milyen jo, hogy kb. 3 eve elmagyaraztam fonokomnek, miert NE vegyen Maxtor vinyot.
Amig en inteztem az alkatreszbeszerzest, addig sosem volt ilyen gond... -
Zofren
aktív tag
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah, igen, ezaz. Régi szép idők
Csak igy tovább, ezért van ez a topic
-
Zofren
aktív tag
csávó mult héten vett nálam ramot és egy vinyot. ma jott vissza, hogy rossz a ram cseréljem ki és fizessek neki 2000 ft-ot, mert a másik boltban bevizsgáltatta és ennyit kértek érte.
kicseréltem a ramot, de nem fizettem neki, mert ha egyenesen idehozz a komplett gépet ingyen megnéztem volna. -
diegho
nagyúr
adott egy gép. partíciók törölve a vinyón, áramtalanítva. feltelepítem win-t. felmennek driverek és rögtön temp2.exe és egy rakás trójai meg minden. Enyhén vírusos az asrock gyári cd? Az, hogy kapnák be!
-
net84
őstag
válasz
localhost #7972 üzenetére
anno, amikor kb. fél éve dolgoztam eme idegörlő szakmában, és az első karácsonyomat éltem, jött egy telefon (az illetőt névről sikerült beazonosítanom, kb. 1 órával korábban vitték el a gépet... - sulinetes - alkatrészekből, hogy apuci és anyuci is visszakapja a maximumot)
- kibontottuk, mindent összekötöttünk, ahogyan elmagyarázták az üzletbe, de most mit kell csinálni?
(op.rendszer nem kellett, így feltételeztem, hogy okos üzenet fogadta őket)
- mit ír ki a gép?
- hova?
- a monitorra!
- az melyik?
- amire szöveget irogat ki a gép a bekapcsolás után, és úgy néz ki mint a TV (akkoriban még mentek a CRT-k, az LCD megfizethetetlen volt)
- olyan itt nincs, csak egy zöld és egy piros lámpa, vigyük a gépet a TV-hez és kössük össze?
-nem! nincs monitoruk?
- nincs. Kellene?
- igen! Azt rá tudják kötni a gépre és lesz akkor kép is már rajt.Aztán azt már nem tudom, hogy mi lett a vége, vissza tudtommal nem jöttek és késöbb sem telefonáltak, hogy van már monitor, de kiír valamit.
-
diegho
nagyúr
ilyen x-akták hozzám is szoktak jönni, pár kedvenc:
1. nem nálunk vásárolt gép, 2 havonta eltűnik róla winfos, szó szerint 1mb-os lesz a win partíció. Vírusvédelem, spyware védelem aktív, mégis ez van. Gondoltam egy merészet és karácsony előtt cseréltem tápot nekik, azóta tökéletesen megy a gép.2. feltelepítem a gépet, tökéletesen gyorsan megy, vírusírtózva minden védelemmel ellátva, de 2 hónap múlva elkezd kékhalálozni, hibajelentéssel indul. Szerintem itt a régi 40gb-os lapos maxtor-on van adatvesztés és amiatt csinálja, bár erre soha nem fogunk rájönni szerintem 100%-osan.
3. a legjobb dolog, mikor behozzák a gépet/laptopot, hogy nem megy. Bekapcsolom, feláll win, tökéletes. De náluk otthon be se kapcsol. Tegnap is jött egy laptop ami be se kapcsolt, de én megnyomtam a bekapcsoló gombot és indult... az már más kérdés, hogy az akksi enyhén szét van gyalázva benne, de megy.
-
net84
őstag
válasz
Balinov #7967 üzenetére
miért? nincs igazam?
Éljen a szabad program telepítgetés a mai napon!
Tegnap újratelepítettem egy rendszert, mert betöltéskor random időközönként belassult a gép. Frissítésket leszedtem, office-t visszaraktam. Nem is volt semmi gond mindaddig, amig az ügyfél el nem kezdett telepíteni. Nem tudom, hogy mit pakolgatott fel, de fél 6kor már hívott, hogy megint belassult.
- mit telepítettél össze már megint?
- semmit! az van rajt, amit ti raktatok fel
- és amit még itt nálunk mószeroltál vele?
- az csak a java és a flash player?
- ok! töröld le őket, majd java-t a sun.com-ról, flash player-t pedig csak azt, amit az x.hu felajánl.
- de minden gépre ezeket szoktam feltelepíteni
- nem baj, lehet, hogy itt a driverrrel akad össze, lehet, hogy valami mással
- nem lehet memória gond?
- nem! próbáltam másik rammal, táppal, odd-vel, odd nélkül, azzal is ezt csinálta az előző rendszer.
- akkor mi lehet?
- ha nem tér magához hozd be, megint újratelepítjük, és megnézzük mi borul meg rajt.az egyébként érdekes, hogy a partícionálás sem a leg egészségesebb, fizikailag a hdd-n fordítva vannak a partíciók, a 8 MB-al kezdi, de érzésem szerint a rendszer partíció is csak azért van elöl, mert a C alapján ABC sorrendbe pakolja őket...azóta nem hívott, kiváncsi leszek a fejleményekre...folyt.köv.
-
nyunyu
félisten
Tulaj erre kiakadt, hogy de hat o masfel misit koltott csak a Siemens villanyoraszekrenyre, meg ilyen komoly erintesvedelem, olyan komoly engedelyek, ne akarjuk mar erre fogni a hibat, biztos statikus elektromossag.
Ja, 5 percenkent feltoltodik a farmer+farmering kombo, mi?
Pultos csaj is panaszkodott a pultra...Mondtuk neki, OK, lehet, de szerintunk megsem koser a cucc, nezesse at villanyasszal, mert csak ugy magatol nem szokott elszallni a nyomtato soros portja, csak akkor ha tulfeszt kap.
Szoba kerult a gari, hogy a 4 ora szopasunk+alkatreszcsere az vajon fizetos-e.
Nana, hogy nem akarodzik neki fizetni, mondvan a mi sarunk, hogy megint tonkrement a "draga" nyomtatoja, hiszen ott van elotte a masfel millas villanyoraszekreny...Kiegyeztunk annyiban, hogy a megjavitott nyomtatoja melle raktunk egy uj tapot, raadasul atraktuk az eddig hibatlan nyomtatot az allandoan meghibasodo helyere.
Igy ha legkozelebb megint az a nyomtato szall el, ami eddig is, akkor komplett nyomtatot csereljuk gariban, de ha a masik, ami eddig jo volt, akkor viszont tudni fogjuk, hogy az egyik bontoszokeveny gepe nyirja folyamatosan a rakotott soros eszkozoket, es akkor kiszamlazzuk az osszes eddigi szervizoradijat+alkatreszt...Fejlemeny van, 3 honap elteltevel uffelnek megint elszallt a nyomtatoja.
Holnap kiszallo kollegat felvilagositottuk, hogy melyik nyomtatoban csereltunk multkor alkatreszt, ha megint az doglott, akkor csere, ha a masik, akkor kozolje az uffellel, hogy a gepe nyirja ki a nyomtatokat, igy log 3x250km kiszallassal, ~10 ora munkadijjal, meg 3 alkatresszel.
Ugyhogy amit sporolt azon, hogy nem tolunk vett uj gepeket, hanem kukazott valahonnan 2 bontoszokeveny P3-at, azt gyakorlatilag el is bukta...
-
net84
őstag
válasz
Balinov #7965 üzenetére
az nem jó buli! Az első pár évben akkor hiba van a rendszerbe, hogy az ember nem bírja idegekkel. Azt a térhangzást és hangerőt eddig egyik gyereknél sem tudták rendesen megcsinálni. Pedig csak egy egyszerű poti kellene bele, hogy lehessen rajt halkítani, esetleg egy mute gomb...
késöbb pedig bugossá válik a rendszer, hiába adsz ki valami utasítást, nem képes végrehajtani...
tehát: nem éri meg foglalkozni vele... -
net84
őstag
Éljen a munka!
Az elmult hét csütörtök, péntekét szabadságon töltöttem, de éreztem, hogy rosszul indul, mibel szerda este egy ismerős közölte, hogy akkor pénteken elvihetem a notiját és újratelepíthetem (jó ügyfél, jó barát, a maszek és céges infós dolgait is én csinálom, illetve néha besegítek neki a cégénél ebbe-abba, rábólintottam).
Még aznap este csörgött a mobilom. Szintén egy régi ismerős. Vett egy notit, fel kellene telepíteni, mert arra nem jutott idő (berohant az első boltba, ahol volt a kiszemelt áldozat, megvette és hazahozta). Jó! Ez is belefér gondoltam. De milyen rosszul. Csütörtökön meg is kaptam a gépet. Dél körül leesett, hogy kb. 3 hete megígértem anyósomnak, hogy most csütörtökön legkésöbb újratelepítem a gépüket. Okés! Gyorsan befejeztem az vitrines szekrény ajtóüvegét, és már húztam is telepítnei. Odaérek, majd közli:
- remélem mindent hoztál, mert nincs meg semmi lemez
- he?egy zöld dobozba betettem minden telepítőlemezt...anno
- akkor meglesz....
- remélem, különben vége(m)/tek/!
Okés! Telepítés megvolt, szerencsére a lemezek mellett előjött az internetszerződés is, de a következő zuhany az msn csúcsszuper program volt. Kb. 30 perces tortúra volt kideríteni a felhasználónevet (jelszó megvolt), ugyanis a bediktált nem stimmelt. A végén elővettem a noteszbukeszt és megnéztem...ez is rendben van! Vagy mégsem. Nem ilyen volt korábban a kinézete (foggalmam sem volt, hogy hogyan kell kinéznie egy msn-nek és azon voltam, hogy kapnak egy Pidgin-t) - kiderült, hogy valami Live szörnyűség futott előzőleg. De legalább ez is elkészült, és végre ment a media player is, amit korábban valami telepítéssel sikerült kinyírniuk, és azután hiába frissítettem le akár a win-t, akár a media playert, hibaüzenettel mindig elszállt.
Ezek után még egy gépet vihettem vissza az ügyfélnek, örültem is, amikor este 10-kor hazaértem, és már semmihez nem volt kedvem.Pénteken egy maratoni notitelepítés vette kezdetét először reggel, a win felment, majd otthagytam, este folytattam (vagyis újrakezdtem a telepítést) és kemény 9 órán át telepítettem, frissítettem, varázsoltam, majd szombaton hajnali 3-kor otthagytam a gépet, reggelig csak lefut rajt a frissítés. reggel 10kor már újra ott ültem elötte, de legalább megnézhettem, hogy hogyan néz ki az egyik grafikai szerkesztőproginak az új verziója
. Tetszett. Vasárnap estére már csak 1 telepítésem maradt, és azt hétfőn hajnali egykor otthagytam frissíteni, 3kor még hallottam, hogy tekert a hdd, de inkább aludtam tovább. Reggel a maradék frissítést lefuttattam, majd jött is érte a gazdája az alábbi kérdéssel:
- banki programok mennek?
- nemhinném! a X bank progija biztosan nem, mert vissza se másoltam, azt telepíteni kell, a Y bank elviekben megy, mert az ment korábban is...
Ma mehetek majd még hozzá, hogy átnézzük, mi maradt esetleg még le a gépről, azt pótolnom kell, majd rendezzük a számlát is remélem...Egyébként van jelenleg valamilyen világrekord a folyamatos megállás nélküli telepítésből?
-
adik
őstag
Bejön a user, hogy akkor most ezt szépen garozzam le. (bt gps vevő) Végülis, a lepényhalmegelőször.
mod: bevallottan a műszerfalon maradt ezekben a hideg, borús napokban...
-
diegho
nagyúr
öreg házaspár megáll autóval az üzlet előtt és behoz egy látszólag P3-as gépet. Diagnózis: nem indul. Bekötöm, tényleg se kép se hang. Szét akarom kapni, na itt jöttek a bonyodalmak, kb 15 perc alatt sikerült rájönni, hogyan tudom szétszedni a full műanyag házat amiben 0db csavar van anélkül, hogy darabokra törném.
Szétszedem, tényleg P3-as FSP táp stb. nem is néztem a többi cuccot, rádobtam egy még -5V-os tápot, erre gép azonnal indul, rákötöm monitort azonnal leaáll. Na mondom ez elég vga, vagy inkább rövidzár gyanús lesz. Nyúlok a VGA-hoz mikor meglátom mi van ott, rögtön kikívánkozott belőlem a kérdés:
-mire is használják ezt a gépet?
-csak internetezésre
Nos a gépben egy agp-s matrox kártya csücsült a hozzá tartozó digitalizáló kártya mellette és szépen össze is voltak kötve, mellette egy sima hangkártya és egy studiokártya. Aham mondom ez pont ilyen netezős gép. Sajna nem tudtam nekik segíteni, mert semmit nem tudtam cserélni a gépben 1x/2x AGP-be nincs kártyám, se P3 lapom, de most már bánom, hogy nem hagyattam itt velük azt a gépet, mehetett volna a gyűjteménybe a matrox páros -
ML320
senior tag
Szervizes kijön:
- Az a gép, amin újra kellett telepíteni a wint...
- Igen?
- Zörög a HDD cooler és chip cooler.
- HDD-t húzd le...
- Nem is volt rákötve!
- ... oké, az alaplapit meg cseréld ki.
- Ahhoz ki kell szedni az alaplapot.
- Aha.
- Nem is zörög az annyira ...A szervízünk...
-
nyunyu
félisten
Elobb csorog a telefon, nezem exkollega keres.
Na, vajon mit akarhat pentek kora este, talan lehalt az egyik melegbar szervere, aztan nem birjak nelkulem megcsinalni?
Mint kiderult, csak Laszlot akart kivanni.
Hiaba, a regi beidegzodesek...
-
nyunyu
félisten
válasz
as_Rock #7950 üzenetére
Hajaj, ezt az enyem is eljatszotta.
2 eve szinten e jeles nap alkalmabol elhivott minket sorozni az egyik kozeli ir pub ugyfelunkhoz (*), termeszetesen munkaido utan.
Harmadik kor Kilkenny (1000/korso) utan sikerult eloadnia, hogy akkor most o fizet minden Laszlonak 1 azaz egy korsot, tobbi zsebbol megy...
A, nemLaszlo kollegak nem akartak ott helyben agyonverni...
(*): Szerintuk volt az erintokepernyore raszakado whiskeyspolc garancialisan javitando hiba.
-
Zofren
aktív tag
Mai első ugyfél:
- Szia! Boldog névnapot! - (és előkap egy 5 literes hordó sört)
- Szia! Köszi! - én vagyok.
- Beugrottam behoztam ezt, mert a kocsiban nem fér el.Egy kis cég tulaja hozta be, akinél a gépeket és a titkárnőket én tartom karban
Máris jól indult a reggel, senki és semmi nem fogja elrontani!
-
localhost
Közösségépítő
válasz
macilaci78 #7944 üzenetére
Te amatőr : lásd!
-
lorcsi
veterán
tegnap egy boltos barátomnűl voltam belt
százlábút kértek tőle -
nyunyu
félisten
A fali kábel arra való, hogy aljzatba betűzzük, nem dugózgatásra.
Persze szükség szabványt bont...Ezt tavaly mi is beszoptuk az egyik nagy rendszerunknel.
Fonokom okoskodott, hogy milyen olcso a Belden fali kabel, meg mennyire dicserik, be is huzattattak ugyfelnel ~300m-t a falba, dugot majd mi rakunk ra cimszoval.
Kollega vegig is ment rajtuk, aztan szidta mindenkinek a nonemu felmenoit a baromi merev kabel miatt, alig lehetett ranyomni a dugot.Esti elesinditaskor nem is volt problema a 9 ipari PCvel, a gyenge lancszem a penztar Epia ME6000-es alaplapja volt, folyamatosan eldobta a halozati kapcsolatot, amikor valaki fizetni probalt.
Kabelteszter szerint jo a kabel, mind a 8 er megvan.
Kb. otszor ujradugoztam, semmi eredmeny, ugyanugy elszall.
Hajtogattam ossze-vissza a kabelt, hogy ne feszuljon, semmi eredmeny.Vegul ideiglenesen beallitottam a bemutatotermi regebbi Epia 5000-unket penztarnak, azzal erdekes modon jo volt amig nem akartak hajnali 4-kor zarni, akkor megint elszallt a halozati kapcsolat...
Masnap elzavartam fonokomet fali aljzatokert, szentsegelt ezerrel, hogy be nem tervezett koltseg, ki fogja kifizetni, satobbi. (Sajnos szokasa fogahoz verni a garast
)
Erdekes modon egybol megszuntek a rejtelyes fagyasok, amint rendesen ki lett epitve a kabel. -
Muton
addikt
hello!
bocs, h idepofátlankodok ezzel, de nem találok megoldást a pc boltok honlapjain.
csavarokat árultok? ha iden, akkor hány darab van csomagban és kb mennyi az ára a csomagnak? -
diegho
nagyúr
tegnap:
16:57perc: bejön kedvenc emberként aki tervezőmérnkök, ha kell neki valami akkor azonnal kell fizetni meg majd persze később akar, de S60-as volvo az van.
köszönés stb
-hoztam 2 gépet, az egyik amit itt vettem szombaton (még nincs kifizetve, elvileg tegnap kellett volna fizetnie) a másik meg a régi gépem és át kéne menteni az adatokat a régiről az újra, hogy tudjak dolgozni.
-3 perc múlva zárok szóval ez holnapra fog csúszni
nagy felháborodás
-de a főnökkel megbeszéltem azt mondta jöjjek be és megcsinálod
telefon elő főnök hív
-szeva figyi itt van xy hogy mentsem át egyik gépről a másikra a cuccait, de 2 perc múlva zárok, mit csináljak vele?
-szard le, majd holnap át lesz mentve. ennyi
xy elkéri a telefont tőlem, hogy majd ő beszél vele. Beszéltek is, majd visszaadja a telefont.
-akkor itthagyom a két gépet és holnap reggel 9től elkezdi átmenteni az adatokat?
-igen (de mondom dögöljek meg nem leszek köcsög), de átdobom a régi gép vinyóját az újba és akkor elérhetők lesznek ma is az adatok.
-hú azt nagyon megköszönném
szétkapom a gépeket, átpakolom a vinyót (14 csavart kellett lecsavaroznom hozzá) kábeleket is elrendezem, visszacsavarozom, elindítom, elmagyarázom, hogy na most az F, G meghajtó a régi vinyó ott vannak az adatok, otthon majd másolja át, gépet leveszem az asztalról összerakom a régit is.
-ő az internetet majd valamikor ki kéne jönni beállítani az új gépen
-milyen internet van?
-szélessávú
gép visszarak adsl kapcsolat ikon csinálás, elmagyarázás.
-még valamiben segíthetek?
-nem, ennyi lett volnaNa és most jön a pláne... amennyire ti megköszöntétek annyira köszönte meg ő is, meg se kérdezte mivel tartozik
gépet továbbra se fizette ki. Főnöknek majd mesélem, rögtön beér, előbb hívott.
Innentől jön az, hogy minden megkezdett óra után 5000FT-ot kérek mindenkitől kivétel nélkül a munkaidőmön kívül, ha nem tetszik a díjszabás lehet menni máshoz. -
Sytex
tag
Még az a szép, amikor hoznak fali kábel, hogy ugye ezt is meg lehet tűzni? Persze, ha olyan vastag a rézszál, hogy bele sem megy a helyére, a tömörsége végett meg nem fúródik bele a kés...
Erre van egy találmány, úgy hívják: RJ45 dugó fali kábelre. Ugyanannyiba kerül kb mint a patch-re való, és még a szerelési módja is ugyanaz, sőt másfajta fogó se kell hozzá
Engem a melóhelyemen lefejeznének ha fali kábelre patch dugót tennék (Használunk mind2 fajta kábelt, elég sokat)
Szerk: OFF
-
ML320
senior tag
válasz
localhost #7926 üzenetére
És működött is? A műszer néha mutatott szép kötésmintákat a párhuzamok helyett.
Multi gyártócég is hívott annó, hogy csak pár dugó. A kábel másik vége 10m magasan, és persze a nyomás után derült ki, hogy A és B szabvány között van egy kis eltérés.A hétvégén hoztak egy gépet hozzám, két slave vinyó egy szálon. Nem indul a gép
Még kísérletezek, de lehet, hogy inkább vetetek egy új gépet. 1db HDD-vel!!! Mert persze senki nem nyúlt a géphez.
-
ML320
senior tag
válasz
TheReMiXeR #7924 üzenetére
Pont ez volt a rövid futtatás lényege. Ha a belsőség nem sérült, akkor inkább válasszanak egy másik házat. Most mi értelme szivatni egymást?
Az itthagyott cuccokból meg össze-összedobok egy használt masinát, vagy jól jön egy, ha villámcsapásos témáról van szó. Hoppá! Elszóltam magam...
Na jó, az ember úgyis el tudja ránézés alapján dönteni, hogy van-e értelme vele foglalkozni, vagy sem. Az ügyfél meg kész tények elé állítva: csere, vagy otthon elkezd vele monyákolni. De persze az alkatrészek bevizsgálásáért tessenek már szurkolni egy kis lovettát.A kábeleknél: a harmincadik megtűzésénél már nem érzem az ujjaimat... Még az a szép, amikor hoznak fali kábel, hogy ugye ezt is meg lehet tűzni? Persze, ha olyan vastag a rézszál, hogy bele sem megy a helyére, a tömörsége végett meg nem fúródik bele a kés...
Ja, meg az egyik végét kell csak megdugózni, mert a másikra a szakemberek rárakták már a csatit. Aha! Nézem, és ennek a bekötése messze áll minden színszabványtól... -
TheReMiXeR
senior tag
Na értem én, de ilyennel nincs kedvem foglalkozni a logikából kiindulva.
Használt cuccokkal meg nem foglalkozom.Új ház 6700Ft-tól indul... ha meg bevizsgálok+takarítok akkor az is ennyi minimum.
Ilyenkor nem látom értelmét.EZ ugyanaz mint amikor valaki az UTP kábelekkel sz@rakszik. Ilyenkor van 500Ft szerelési díj. Azaz pont annyira jön ki, hogy 16m helyett vehetett volna 20méterest is... és nem kell várni se mert leveszem a polcról... A szerelési díj meg azért van, mert nincs kedvem hozott tyúksz@ros kábelekre dugót rakni 50Ft-ért...
ui.: nem 1x fordult elő, hogy hoztak egy bála kábelt és hogy majd én abból csinálok nekik vagy 30db rövid összekötőt mert 50Ft a csatlakozó... ja és mérjem is ki, hogy tuti legyen... meg azé jó lenne ha lemosnám a kábel burkolatát, mert hát eddig a padláson lógott az egér sz@rban de most beltérre kellene... 50Ft-ért/db... @anyádat azt...
-
ityam
őstag
Nem tipikus kiborulas de szoktam szidni az embert egy ilyen után:
Ki van irva hogy bankkartyaval valo fizetesnel elore szoljanak de ennek ellenere amikor elerek a programunkba oda ahol megkerdeyi hogz kp vagy kartya akkor en megkerdezem hogy KP e? válasz igen. lenyomom persze rögtön és fel msodperc mulva:jaj megsem. kártya.
ilyenkor meg a szar programunkon ujra minden adaton vegig kell menni hogy atirjam kartyasra a szamlat szal szoktam orulni az ilyeneknek.
van amikor miutan mondtak hogy igen es en leutottam utana az a kerdes on hogy: miert lehet kartyaval is? ilyenkor szoktam mondani hogy mostmar KPsre irtam ugyhogy majd legközelebb. -
ML320
senior tag
válasz
TheReMiXeR #7920 üzenetére
A házat daraboka kellett volna szedni, gombokat cserélni, víz alatt kimosni... és akkor még csak a ház van átnézve...
Alkatrészeket kiszedni, deszkában indul-e.
Ha igen, ajánlj fel egy új gépházat, plusz átépítésre 1/2-1 óra munkadíj. Az összeg még emberi. A régi házat otthagyja, unalmas óráidban kitakarítod, eladod.
Az optikai meghajtók nem szoktak annyira "beázni", elvileg egy letörlés elég lehet nekik.A mosodai szolgáltatás a te listádon sem szerepel, nem?
-
diegho
nagyúr
most hoztak egy fusi laptopot, hogy szedjek le róla egy vírust. Alapból rosszul kezdődik így már
kinyitom. Vista matrica. Csupa öröm bódottá Gép indít. Tetü lassú. Explorerbe beépülő spyware/adware toolbarok, felugró ablakok stb hogy fizess 100$-t és lejövök.Na mondom ez jó lesz, mert:
1. Vista lemezem nincs
2. Fusi-hoz lemezt nem adtak és mivel nem büntetünk senkit ezzel a "márkával" fogalmam sincs milyen recovery progija van.Kotortam egy telepítő lemezt végül, nézem a partíciókat a 160-as vinyón (Fusi gyári előtelepítés)
F: WinRE ~15GB
C: System ~105GB
szabad terület 2GB
D: Data ~25GBMelyik az az elmebeteg állat amelyik a gyárban így particionálja a merevlemezt?
Persze a notihoz töltőt nem hoztakés megkérdezi, hogy:
-Miért? Nektek nincs hozzá?
Univerzálist megbonthatok neki, de akkor ki is fizeti, viszont nem hiszem, hogy örülne a végösszegnek.Közben jött egy vevő.
-mikrofon van?
-igen ott azok a polcon
levesz egyet
-mennyibe kerül?
-x FT
fizet elköszön és elindul kifelé, majd az ajtóban megáll és megszólal
-hú de jó hogy ilyen sok magyar szöveg van rajtaTény... egy mikrofon beüzemeléséhez legalább 1000 oldalas magyar nyelvű leírást kéne adni
-
TheReMiXeR
senior tag
Tegnap :
1.,
-Belefolyt a kakaó a gépbe és szeretném ha kitakarítanák!
(Idegen gép, nem nálam vásárolt... stb stb..)
-
-az egész ház elejére ráfolyt a kakaó, még működött de mára már nem hajlandó elindulni
(codegen házikó)
-khm, sajnos mi erre nem vagyunk felkészülve...A házat daraboka kellett volna szedni, gombokat cserélni, víz alatt kimosni... és akkor még csak a ház van átnézve...
2.,
Telefon csörög :
-vettem maguknál egy hete egy wifis kártyát és nem működik!
-eddig működöt?
-nem, hát nem is tudtam föl telepíteni!
-milyen oprendszert használ?
-windóz 98 essét!
-hm, pedig azzal is kellene működnie, másik foglalatban is próbálta?
-igen, már mindent kipróbáltam!!!
-nos, akkor hozza vissza és megnézem ill. kicserélem stb... stb...Eltelik pár óra mire bejön egy faszi a boltba. Köszönés az neki az ajtónyitással egyenlő.
-jónapot, tudok segíteni?
-én vagyok az a wifis kártyás!
-na, nézzük...
-uram, a kártyának semmi baja...
-az nem létezik, nálam nem sikerült beállítani a titkosítást!
-milyen titkosítást? azt említette, hogy nem bírta telepíteni!
-de az szépen megtörtént!
-nos, akkor nem vagyunk 1 hullámhosszon! tehát a kártya működik, csak nem talál hálózatot... hány méterre van a rúter? hány fal van a jel útjában?
-kb.30méter, 2 emelet, sok fal, irodaház...
-jajóóó
-de a titkosítást akkor sem lehet beállítani!
-no, de ha nem lát semmilyen hálót akkor mihez akarja beállítani? előbb érzékelnie kellene a kártyának a rúter jelét...
-igen?
-na ja!
-akkor vigyem közelebb?
-próbálja ki és ha úgy működk, akkor a távolság a gond......és ezt telefonban is elmondhattam volna a fazonnak, ha nem a "nem működik" dumával rohan le rögtön...
-
diegho
nagyúr
nem pont ide tartozó de érdekes eset.
bejött egy volt osztálytárs csaj hétfőn, hogy kell a pasija nyomtatójába patron.
-milyen nyomtatóba?
-hát nem tudod?
-hát honnan tudnám?
-de hiszen mindig nálatok veszi a patront
-igen tudom tavaly decemberben is nálunk vette, meg nyáron is, vagyis kétszer eddigkomolyan azt hiszi, hogy én azt jegyezgetem fel, hogy a pasijának milyen patron kell? (komolyan azt hitte, mint ma kiderült)
bemegyek az abc-be, ahol dolgozik, nézegetem a jégkrémeket, ránézek:
-ez a joghurtos carte door finom?
-kóstold meg
-köszi
-másik nincs?
-de van
kipakoltam a hűtőt, tényleg volt legalul zserbo-s amit imádokmegyek a pénztárhoz, hallom valamit mesél haveromnak a csaj, mint kiderül a patronos sztorit az ő szemszögéből. Konkrétan azt, hogy mi az, hogy ő megjegyzi mindig kinek mi kell (és rámutat egy füzetre - vagyis a füzetbe írja a törzsvásárlók igényeit) és most mondta volna ő is, hogy hát honnan tudja? Mondtam neki, hogy enyhén más dolog a törzsvásárlók adatait írogatni egy füzetbe, mint egy fél évente betérő éves szintem 6000ft-ot nálunk elköltő egyén szaros nyomtatójának a típusát fejben tartani, ráadásul mivel ismerem őket elvárják, hogy olcsóbban adjam nekik a dolgokat. Természetesen hozzátettem, hogy ha nem tetszik a kiszolgálás lehet menni máshol patront venni, én is tudok máshol élelmiszert venni olcsóbban értelmes kiszolgálással. Ezen elkezdett nevetni... mondjuk mivel egy osztályba jártunk, igaz ő lebukott ott ahol az osztály 80%-a 4es feletti átlaggal volt nulla tanulással... hát ennyi intelligenciával lehet én is csak nevetni tudnék a saját nyomoromon.
-
-
diegho
nagyúr
bejön gyök2:
-lenne egy kis problémám
-mond mi a gond
elővesz a táskából egy mp4 lejátszót amit még év elején forgalmaztunk, bekapcsolja és odaadja, kijelző agyon vissza törve
-mentem az utcán a zsebemben volt, elhallgatott és egyszercsak ilyen lett...
-hát ez bizony alaposan betört, és mit csináljak én most ezzel?
-és nem lehetne kicseréltetni?
-de persze, azonnal... ez bizony nem garanciális dolog, ha betöröd a kijelzőjét akkor nem tudok vele mit kezdeni
-de én nem törtem be csak a zsebemben volt
-igen biztos attól tört be a kijelző, hogy nyomkodtad a gombokat rajta, ha fogok egy monitort és berúgom a képernyőjét az se garanciális már többet és ez pont ugyan az az esetmost komolyan... az emberek elhiszik azt, hogy tegyük fel vesznek egy telefont, ugrálnak rajta és utána kicserélik nekik garba? elég buta seggek élnek közöttünk.
-
as_Rock
őstag
Ott szúrtad el, hogy nem küldted az első alkalommal őket a "zegyéni vállalkozó" haverhoz, hogy "nála tessék az sw support & maintenance szolgáltatást is igénybevenni"
Apuci somákoló picifia aki alamuszin túlhajt meg mindenféle szart rak a gépre dolgok miatt nem vállalok évek óta semmi ilyesmit -
net84
őstag
és 40 évesen még faszán COD-ozok, de p*nát még nem láttam kategória - mutassak egy-kettőt?
nálunk az egykori nagy LAN-os társaság lassan eléri a 40 éves (van aki már meghaladta) átlagot, és az egy főre jutó gyerekek száma is elég erősen növegszik - pedig mint a kor, mint a gyerek tekintetében próbálom visszafogni ezt a gyatra átlagotéljen ismét a sok idióta és a "nem halgatok a szép szóra, mert te ugyis csak egy boltba dolgozol, az ismerős (vagy rokon) meg rendszergizda, meg egyéni vállalkozásba nyomja a dolgokat"
1. kb. 3 hónappal ezelött jeleztem először, hogy a gépen rendet kellene rakni
2. továbbra is egy azonos felhasználót használják könyvelésre és játékra+netre
3. 1,5 hónapja ismét szóltam, hogy nagyon kinézne a gépnek egy átvizsgálás és újratelepítés
4. 2 hete kb. fél óra szenvedés után el tudtam a gépnél érni, hogy elinduljon, akkor is jeleztem, hogy ez már biztosan telepítés lesz
5. itt a szünet, a kölkök hazavágták véglegesen a gépet, de sír a szájuk, mert már hét eleje óta nincs gép - nekem viszont csak tegnap elött este szóltak és tegnap este be is értek a géppel
6. most a winfosnak és a vga-nak is annyi (úgy néz ki, hogy kicsit túl lett hajtva, és a meleget már nem bírta), de valsz egy táp és egy hűtő csere is befigyelja és a 0. pont - anno még csak meg sem kérdezték, hogy mit szólok ehhez a géphez, megbíztak a rendszergizda vállalkozóba - igaz utánna megmutatták az új szerzeményt és az árát - hát mit mondjak? Magamba lefutott akkor az alábbi mondat: Át lettetek ba**va a palánkon (már megint)...aztán hangosan folytattam: nem rossssssz, idővel azonban nem ártana majd egy fejlesztés (itt az idő). Kb. 1,5 - 2 éves a vas, az illető 1 év garit vállalt rá, igaz Samsung HDD, Asus alaplap 3 év garos, de mind1 nem az én dolgom. Akkor amikor megvették, már játékra régen elavultnak számított a cucc - gratulálok - még pénteken is merhetem vissza a tehénbe a sz*rt! Pedig mennyire szeretném már ezt abbahagyni (3 hete ez megy folyamatosa, lassan eljutok oda, hogy otthon már undorom van, ha be kell kapcsolni egy gépet is) - ezért inkább a hét végén a gipszstukkózás folytatásának és a falazásnak szentelem.
-
Ygg
senior tag
-
Hequila
őstag
válasz
Coyote2000 #7877 üzenetére
Abban egyet értünk, hogy a rendszergazdálkodás nem életcél (számomra legalábbis nem). Abban viszont nem, hogy ugródeszkának nem jó. Mint írtam, pályakezdő vagyok, én egyelőre örülök, hogy egyáltalán van lehetőségem a végzettségemhez közel álló állás betöltésére. A későbbiekben szeretnék saját vállalkozást, de jelenleg se tapasztalatom, se pénzem nincs rá. Valahol mindent el kell kezdeni.
-
diegho
nagyúr
hoztak egy gépet, hogy vírusos, telepítsem újra, állítsam be, mentsek le 1-2 doksit. elkezdem telepíteni, partíció töröl, kettéosztom szépen, felmegy a win, felrakom avg-t, rákötöm a netet, avg befrissít és rögtön c:\porno.exe spool rundll stb és kész vége is volt a dalnak. most kezdhetem előről, húdejó. direkt külön meg van egy pendrive-on az avg, hogy még addig se legyen neten a gép vírusvédelem nélkül amíg leszedem, erre nesze neked.
-
azbest
félisten
emlékeim szerint egy külön a bioshoz való utillal kellett létrehozni particiót vagy fájlt hibernált memóriaterület tárolására.
awardhoz zvhddja és ezt a bios kezelte, nem az oprendszert (gondolom a cmos-ba vagy valahova bementette a progi hova lehet tenni az adatokat)
Egy p1es laptopnál volt, hogy tűzfal vagy vírusírtó progi akadályozta meg az elalvást mikor újratelepítettem. -
eziskamu
addikt
válasz
Kicsirics77 #7901 üzenetére
Ja, meg rá van matricázva az összes jelszava
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest