- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thulcandra
senior tag
Felesleges ezen vitatkozni, azt kell megérteni, hogy a felhasználók 80% -a nem fog tuningolgatni, nem érdekli, s nem is ér rá, nincs türelme ilyen menő dolgokkal foglalkozni, neki csak egy gép kell ami megy gyorsan, jól.
Persze azt is megteheted, hogy bemegy valaki AMD -t venni, s te kioktatod, hogy az intel húzva mennyivel jobb, te időd megy el rá, plussz még ottvan a lehetőség, hogy rohadtul nem fogja megérteni miről beszélsz, vagy úgytesz mintha megértené, aztán otthon meg szépen kinyír majd valamit.
-
diegho
nagyúr
válasz
as_Rock #6498 üzenetére
nem hitvita egy 15+fás lappal 3500+ mhz kijön belőle lazán. ez nem hitvita ez tény 6000+ x2-őt m2n sli deluxe lappal cseréltem erre és úgy 20%-ot gyorsultam, fogyasztásba meg 50W-ot ugrottam le, ha nem hiszed tesztelgethetünk, de a tényekkel ökörség lenne vitázni részedről, ezt remélem belátod.
-
Gézengúz
addikt
Sziasztok!
Ha valakit esetleg érdekel......
Haverral cseréltünk az enyém ment nála is......Szal már erről írok!
Boltba a 2 Codegányt szintén nem ette meg, szervizes gyerek is csak lesett... mikor visszafele mutattam neki.....
Haveromnak......
Nagyon rendes volt.....Innen is megköszönöm neki...Csak a csifi csak az kell neki ..........azt szereti...........ezzel minden gond nélkül megy még ezer dolgom van, este ráadásul meló......De nem bírtam kihagyni és már 15*200-al telepítettem és megy. Nyamvadt igloo 7311-el se mászik túl 55fokcelsiuson....
Nagyon jó ez a Black Edition 5000+ hűtővel együtt is csak 23000 volt.....Örülök neki
2500@ 3200 Bartonról végre nagy váltás volt....
Kösz itt is a segítséget.......
Hy..
-
diegho
nagyúr
tegnap: kissrác apukával hoz egy gépet. kérdezem mi a hibajelenség. kissrác: hááát ő nem, izé, hááát nem megy, a kép elcsúszik és nem megy. na mondom ez fárasztó lesz
végülis sikerült kiszednem belőle hogy egy idő után játék alatt elcsúszik a kép és mintha folynának a betűk. mondom az nagy eséllyel videókártya lesz. de a szomszéd megnézte és azt mondta az jó
gépet felteszem tesztasztalra, megnyitom, nézem fx5600 aktív hűtős nagy réztömb, oké indítom a gépet, 3dmark01 mondom elég lesz ennek (csak lássam mi is csúszik el), 1 óra futtatás után meguntam mondom lekapcsolom és újra be. na lekapcsolásba belefagyott. kikapcs bekapcs, csíkoz a káp, tipikus vga hibás szétesés. másik kártyát belerakom pöpec. azóta az fx5600 már képet se hajlandó adni
szomszéd jól letesztelhette, mert mikor kivettem a kártyát akkor látom, hogy meg van tisztítva szépen... igen, a mag is a szilikontól
egyik "kedvenc" "vásárlónk" (tipikus ingyen kell minden, mert láttuk egymást 3szor) behoz egy compaq kis P2-es gépet és közli tegyünk rá vistát
aha persze hogyne
ma: egy 50 körüli Úr behoz egy gépet ebédszünet előtt 2 perccel, hogy fagy meg kéne nézni mi a baja. mondom majd ebéd után megnézem 3 kor érdeklődjön addigra tudok valami konkrétat mondani. visszajöttem, gépet feldobtam asztalra, szedem szét. slot1-es lap, átalakítóval figyel benne valami, csak az átalakító több mint fele ki van csúszva és úgy lóg le az egész
ja mondom bocs. visszaraktam az átalakítót, visszadugtam bele a szintén félig kicsúszott hálókártyát, most 15 perce megy rajta orthos blend, eddig semmi hiba.
-
Balinov
titán
válasz
TheReMiXeR #6493 üzenetére
esküszöm,először hengercédét olvastam,azt még értem ugye,hogy eszik-e vagy isszák,de wtf is "hangérce"? hangszóró?mágnes? vagy mikutya?
-
TheReMiXeR
senior tag
nem mondom, hogy ki, de ezt mondta :
-hangércét keresek
-öö, egy pillanat, mit is szeretne pontosan?
-hangércét
-hm, nem igazán tudom, mi lenne az...
-hát az eldzsi hifibe kell, mert a gyerekek rákötöttek valamit és azóta nem szól a hangérce
-ez a hangfalban van?
-azaz (közben mutatja a kezével, hogy mekkora)
-sajna azt nem itt lehet kapni (adtam neki útmutatást)
-viszlát -
törölt tag
baratnom anyukajanak a gepe csikoz, pottyoz, van h inditas utan rogton is, majd kemenyre fagy. gondolom videokartya. gep szedszed, megszagolgat, megnezeget. vidkari fx5600 passziv, a borda szinte lotyog (a harom gyari pocok alig tartja). vicc kedveert raigazitom ugy, ahogy gyanus h jo, gep indit.
siman indul, hibamentesen. freeav lefuttat, semmi. mondtam h ha megint jon hiba szoljanak, hozok tartalek agp-s videokartyat. en most egy oran keresztul inditgattam a gepet szetszedve, osszeszerelve, futott is, semmi hibajelenseg.masnap atment hozzajuk ismeros szakember, aki megallapitotta h alaplapot es processzort kell cserelni, mert az a rossz es az en velemenyemre pedig idezem: 'az hulyeseg, a videokartyan passziv hutes van, ezert az mozoghat'.
tehat most rakolthetnek a gepre ~40k-t, ami csakis es kizarolag netezesre volt hasznalva. es persze 3 nap alatt nem keszult meg el, mert varnak az alkatreszekre.nem mondom h tevedhetetlen vagyok, de mar 8 eve is raktam ossze gepeket es ejszakaztam bent a szamtechbolt tulajaval dolgozva karacsony kornyeki orultekhazakor. ilyenkor mindig megertem azokat a boltosokat/szervizeseket, akiknek a kedvenc vasarloi igy jonnek be: "- a ket hete vett gepem rossz, mar az osszes hozzaerto szomszed megnezte, de meg nekik sem sikerult megcsinalni..."
respect a boltosoknak
-
Shad0w
senior tag
válasz
Gézengúz #6486 üzenetére
Ez a kérdés ide való: Azonnali kérdések órája. Nem kéne help desket csinálni ebből a topicból, sztm.
Amúgy fogalmam sincs mértnem megy, majd az okosak megmondják... -
Gézengúz
addikt
Sziasztok!
Hozzáértőket kérdeznék míg ki nem nyit a bolt...Tegnap vásárolt AMD-s lap Asus m2n-e nem hajlandó indulni régebbi de kellően erős 20 tüskés tápról átalakítóval, havernél 24-es csatival megy (másik táp)... mindenféleképp tápcsere? Esetleg vágjam a boltosok fejéhez a péksütizacsis átalakítót??? Illetőleg indul de csupán csak a ventik pörögnek fel, még a monitor sem kattan...
Kösz mindenkinek!
-
nyunyu
félisten
Mai agymenes:
Fonokom eppen valami Mini Tiger digitalis merleg beszerezhetosegerol erdeklodott telefonon.
Kozben kollega megszolal:
-Mi az, lassan allatkertet nyitunk?
Aztan elkezdte sorolni, hogy van mar Zebra nyomtatonk, Pocok adomemoriank, Katica magneskartya programozonk, emelle jonne a tigris. -
nyunyu
félisten
válasz
Nyugdíjas #6480 üzenetére
Orulok neki, hogy mar nem ezzel foglalkozok, igy pont megusztam a masik hasonlo intezmeny gepesiteset.
Mivel mas pont nem ert ra, igy ujonc kollega ment ki, hogy elmagyarazza a klub tulajanak mi merre, hogy mukodik, min kene finomitani. Vegen megkerdezi:
-Egyeb kerdes?
Csoka szokasos noies hanglejtesevel viccesen megjegyezte:
-Hozzam jossz felesegul?
Na, erre szegeny srac kopni-nyelni nem tudott.Masnap cegnel csorog a vezetekes telefon, kedvenc klubtulajdonosunk erdeklodott, hogy hallja, hogy uj bika van a cegnel, vele szeretne beszelni, mert elozo nap olyan kedves volt vele.
Na, ennek lassan mar 1 eve, szegeny sracot azota is azzal b@sztatjak a kollegak, hogy legkozelebb is o megy oda...
-
nyunyu
félisten
válasz
Shadows #6477 üzenetére
Akkor legalabb nem hivnak szombat hajnali kettokor valamelyik buzibarbol, hogy aramszunet miatt elszallt a szerveruk.
Aztan amikor taxit rendeltem, hogy azonnal ott vagyok, akkor a soforok altalaban szuros szemmel neztek ram, amikor bediktaltam az utca/hazszam kombot, pedig gondosan ugyeltem ra, hogy reszemrol meg veletlenul se hangozzon el a muintezmeny neve.
Allandoan szabadkoznom kellett, hogy en csak a gepeiket szerelem... -
ML320
senior tag
Most volt egy telefon. Állandó vevőnk öccse keresett egy házat. A gyártó weboldalán ott van róla minden infó. Emlékszem is a házra, de most nincs a rendelhető listán, több nagykert is végignéztem. Gugliban is csak a tesztek jönnek be.
Elmondom, hogy nem beszerezhető, mert más egyebet nem tudok tenni. Ha netán valóban kifutó/kifutott típus, és egy webes boltban hozzájut egyhez, akkor mennyire jogos az én hozzáállásom fikázása?
Ha valami van, az még nem biztos, hogy Magyarországon is forgalmazható, vagy beszerezhető.És az örök igazság: mindig az a legjobb termék, ami a polcon van
-
MaciG
addikt
SZiasztok
Jó kis topik
Unalmas infóórákon mindig ezt olvasom és jókat mulatok
Nekm 2 dolog van ami nagyon tetszett az eddig vásárlásaim során, ami persze nem is 1x fordult elő, és inkább nagyobb üzletekben!
Az egyik az amikor az eladó megpóbálja elmagyarázni nekem, hogy az a videókari amit ő javasol az jobb ,merthogy az csak x forint és 512MB-os amit én akarok az meg drágább ,de az meg csak 256... (amit ő javasol az mindig valmi gagyi kártya volt nagy memóriával, parasztvakítás)
A másk az mikor kinézek egy terméket, utánaolvasok, megnézem mit tud a tesztben, és mikor bemegyek a boltba és mondom, hogy én ezt szeretném, az eladó "belenéz" a gépbe és közli velem, hogy ilyem termék nem létezik
-
Zofren
aktív tag
reggeli telefon:
-jo napot. vettem onoknél laptopot és most nyomtato szeretnék venni.
-jo napot. milyen nyomtatora gondolt? laser, tintasugaras?
-hát én most itt állok a teszkoban és ön szerint jo a blabla nyomtato?
....agydurranásom volt.
-
-
Pacák
senior tag
Létezik olyan önvédelmi mechanizmus a user ill. szervizes kobakjában, hogy nem aktiválunk XP/Vista -t addig, amíg a frissítések kivételével nincs fent minden driver és koppra nem működik minden. Lehet vírusirtót is feltenni meg tűzfalat, de nem aktiválunk, nem ragasztunk matricát, amíg nem megy pöccre a rendszer.
Ha pár nap/óra után is minden klappol, akkor aktiválunk is. Legfeljebb addig nem megyünk a netre.
-
nyunyu
félisten
Tenyleg, mi van olyankor, ha az ugyfel OEM XP Home-mal egyutt vette, mi ra is nyaltuk a licensz matricat az aljara, bonuszkent aktivaltuk is neten, viszont fel nap szivas utan sem birtuk rendesen mukodore fogni azt az istenverte laptopot. (Amd weblapjarol letoltott alaplapi chipsetdrivertol 5 percenkent kekhalal, Anusz weblapjan meg semmi nincs zikszpehez...)
Uffel persze utolag kinyogte, hogy akkor jo lesz ra a nyista is, ugysem munkara kell.Ilyenkor vajon be lehet csereltetni az OEM XP Home-ot OEM Vista Home Basic-ra?
Egyelore kapott egy mukodokepes Vistat a laptopjara, kod nelkul, 30 napos probaidore.
Aztan a tobbit meg leszkanderozza a Microsofttal.Nyilvan nem lett volna problema, ha az ugyfel eleve Vista Businessel keri a laptopot, akkor barmilyen XP-t hasznalhatna jogtisztan, csak eppen a Vista Business az 25+fa, OEM XP Home meg 17+fa...
-
nyunyu
félisten
válasz
TheReMiXeR #6463 üzenetére
Anusz A7U?
Arra tenyleg csak nyistat lehet telepiteni, zikszpet nem
-
TheReMiXeR
senior tag
Hétfő, új hét, új problémák
-hát vettünk egy lábtopot és nem lehet telepíteni a Zikszpét!!!
-hát ha itt vették volna, akkor segítettem volna eldönteni, hogy melyiken fog majd futni a windóz... -
net84
őstag
szerda: csak egy ADSL-t kell beállítani, a kábelezést megcsinálják a számítógépig, és lesz minden, ami kellhet, amire megyek...
Persze! Ahogyan az Micimackó elképzelte. A kábelezés nincs megcsinálva, aki csinálta
(volna) az ott volt, de sem csípő fogó, sem csavarhúzó nem volt nála. Faxa. Mire odaért a kábel a számítógéphez, arra én már készen voltam a gép beállításával. Minden összeköt, LAN Link nincs. Faxa. Kábel előbányász. Természetesen kábelt sem kellett vinnem, mert az is van két fajta. Volt! Egy egyenes kötésű UTP patch kábel és egy egyenes kötésű UTP fali kábel. Faxa. Igaz, hogy volt nálam cross kábel a táskában, de nehogymá! Van fogó, van dugó, hát akkor csináljunk egy cross kábelt. Utánna minden megy, csak a levelek nem tudja lekérdezni, a jelszó nem tetszik neki. Webmail - itt meg beenged. Megváltoztatmo a jelszót, semmi. Minden stimmel, úgy van beállítva, ahogyan a kell, akkor sem. Kb. 10 perc szarakodás után, és az után, hogy újra beállítottam a levelezést (kihagyva pár biztonsági beállítást, amit a szolgáltató kért), láss csodát, jönnek befele a levelek. Igaz, amit először tesztként küldtem, az egy kicsit eltévedt és az jött meg utoljára.csütörtök: este notebook szerelés, valami elposszant bent, meg kellene nézni, hogy mi engedte ki magából ki a meghajtófüstöt, esetleg menthető-e a vas. Elkezdem szétszedni. Csillagcsavarhúzóval kezdtem, aztán lapos, majd torx 9-es és még mindig nem tudtam levenni az alját. Aztán a 8-as torx segített, és a bele is azzal volt midenhol szerelve.
-
ML320
senior tag
Ma este csak egy floppy beépítésem volt. Csak...
Berakom, és akkor hogyan is kell a bootolható CD-t/DVD-t készíteni? Megmutatom.
Kipróbáljuk? Legyen meg a te örömöd, azon a pár percen már nem múlik.
De akkor már próbáljuk ki Drive Image-t.
Hát jó. A srác elkezdi, a gép dob egy hibaüzenetet.
Mindig ezt szokta csinálni. Mi lehet a gond?
Inkább restart. A partíciók eltűntek...Csak egy floppy... Megyek más topikba érdeklődni
-
diegho
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #6457 üzenetére
nekem volt egy szombaton nyáron 1000ft
igen... valakinek kellett lemez, bejött, vett párat és ennyi volt az aznapi vásárló az üzletben.
-
Shadows
senior tag
válasz
TheReMiXeR #6457 üzenetére
nekünk egész héten ritka gyenge napjaink vannak ilyen 50-60-70-max 110 volt eddig
-
TheReMiXeR
senior tag
Mai csúcsforgalom adatai : 53.139.- Ft bruttó
-
TheReMiXeR
senior tag
Ezt ott megteheted, ahol egyedül vagy (vagy jobb vagy mindenkitől) de pl. felénk van 10-12 kókler kereskedés és mondjuk az 500-1000Ft-os beépítési díj már sokat lökne az áron...
5700Ft-os dvd-írót nem szerelhetem be ezerért mert hát akkor nem venné meg az ipse.Természetesen, ha valaki csak házat vesz, ott már én is kérek 1óra szerviz díjjat. Mikor divat volt a full plexi ház ott igencsak elpöcsöltük az időt mire kész lett a gép. Ráadásul egy "takarítás" is ráfért az alkatrészekre, mert néha elég pókhálósan került be az átépítésre szánt masina és hogy is nézett volna ki egy plexiben a szpájdörmen???
-
Dzoli
tag
válasz
Barthezz2 #6451 üzenetére
Mindenki döntse el maga, mennyit ér a munkája, és meg tud-e élni kizárólag az értékesítésből. Nálunk kedvezmény van a saját alkatrészeink beépítésére, a nálunk vásárolt gépeket pedig díjtalanul rakjuk össze. Az autószerelők sem dolgoznak ingyen, és érdekes módon ez mindenkinek természetes. Meg sem fordul az emberek fejében, hogy egy fékjavítás díja = az alkatrészek árával. Talán lehet azért, mert autók régebb óta vannak mint otthoni számítógépek?
-
Sziasztok!
Marha jó ez a topik, csak nemrég találtam meg és még nem olvastam végig, de már igy is párszor majdnem leestem a székről olvasás közben
És bocsánat az off-ért, csak arra vok kiványcsi, hogy bár szereltem már gépet, de azért a magamét jobb szakemberre bízni
szal ha beviszem a gépem, hogy alaplap, proci, ram csere kellene és ott veszem a dolgokat(mellesleg ami most van is abbol a boltbol származik) akkor azt ingyen beszerelik nekem, vagy fizetni kell szerelési dijat?
ne értsétek félre nem sajnálom a pénzt arra hogy jól össze legyen rakva, csak egyetemista lévén sajna anyagiak terén meg van kötve a kezem, igy jó lenne előre tudni, hogy ilyenkor mi a helyzet. És mégegyzser bocsi a nem ide tartozóért...és ha már itt vagyok egy kis szösszenet:
Mint már említettem, szoktam "haveroknak" gépet szerelni, bár nem vok boltos azért értek hozzá(nem amolyan "szomszéd józsika" módon, mert ha vmibe nem vok biztos azt inkább hagyom) szal egyik nap hív a delikvens, hogy lapot kéne cserélni a gépébe(p2-es) mondom ok, ha időm engedi megyek. Hétvégén mentem is.
mondom: mi a baj, mért kell lapcsere?
ö: hogy nem megy a win, meg próbálták ujrarakni, és felénél meghalt telepítés közbe..
én: akkor had nézzem a másik lapot
Kezembe nyomja: hát volt vele vmi baj, de ott volt havernál és elvileg megycsinálta(nah mondom lapot javított egy haver....biztos jó lett) persze mondanom se kell, hogy a chipset bordák a másik kezemben voltak külön, rászáradt pasztával, paszta nuku...
mondom: nem kéne kicserélni, mert kitudja mi van a lappal, meg bordák stb, had nézzem azt a gépet, hogy mért nem megy...
gép bekapcs, indul, majd kiirja hogy nincs rendszerlemez....hmm...első gondolat, hogy bent van a flopy..nem voltakkor nézzük a bios beállításokat, hogy mire van állítva a boot, hát semmire, mert 0db eszköz volt felismerve
gép szétkap, még a régi at-ház, tele minden jóval, egy fikarcnyi hely nem volt benne, winyó, cd-rom, cd-rw, dvd-rw...mondom neki, ugye tudod, hogy a dvd elég lenne? erre ő persze csak azt használom..(akkor minek van beletömve a többi
) kiszedem a mi nem kell neki, átrakom a kábelokat, hogy frankón elférjen minden és ne legyen katyvasz, gép indít, és láss csodát indul
(mint kiderült a winyó tápkábelja nem volt jó) de... mivel félbemaradt egy telepítés, volt egy fél uj, meg egy fél régi win, ami abban nyilvánult meg, hogy se tálca, se start menü(egy szürke keret volt helyettük, ilyet még nem is láttam)
mondom neki, ha nem volt fontos cucc a winyón, akkor formatot neki, aztán mehet fel a win, de most erre nincs időm. ő: semmi gond, azt meg tudja csinálni...mondom ok, sok sikert! S eljöttem. Köv héten összefutok vele az utcán, mondom na megy a gép? Erre: nem, nem ment a win telepítés(mibe le hogy nem formázta előtte....de ő tudja) vettem új lapot....
Hát innen már az lenne vicces, ha tényleg új lapot vett volna, és akkor dobhat el mindent a p2-es bőlAzóta még nem hívott...
Jah és további jó sztorikat, öröm olvasni
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
TheReMiXeR #6445 üzenetére
kösszépen
-
diegho
nagyúr
áhh ne is mond. amíg volt kunkurencia (már megint van de inkább nevettséges mint komoly) addig olyan átverések mentek náluk, hogy az már a pofátlanság teteje. egyik cimbi cseszett engem megkérdezni, hogy milyen gépet vegyen, hanem a nőjére bízta. az meg elment konkurenshez és vett egy ilyen gépet tavaly nyáron: asrock integrált ddr1-es 775-ös lap, 3 gigás cerka, 512/400 ram, 200gb hdd, lg író, mercury ház+táp, 17" lg lcd és ez volt 220k
150-ért adtunk annó 3800+ x2, 2 giga ddr2, 320hdd, 7600gt, stb 17" hansg lcd-vel stb gépet és nekünk is megvolt rajta bőven a haszon, kérdem én akkor a konkurens mekkora árréssel dolgozott? 150%-al? persze be is zártak mert 2 havonta vettek tőlök gépet... nem csoda.
-
Zofren
aktív tag
háháá bejott egy srác, aki kb fél éve vett laptopot máshol és pont játszottam egy laptopon NFS pro street-et (demo változat). kérdezte mennyibe kerul a gép. válaszoltam neki. döbbenet az arcán, mert az övén nem fut
wehwheehee kicsi gonosz voltam wehweheee
-
-
Shadows
senior tag
válasz
TheReMiXeR #6445 üzenetére
leBasholtak
-
TheReMiXeR
senior tag
ma vazze szellőztetnek megint... már csak 1-2 arc hiányzik, hogy teljes legyen a kép
A halmozott hangulatjeleket eltávolítottam.
[ Módosította: Bash ]
-
ML320
senior tag
Imádom a villanyászokat!!!
Ismerős felhívott. Persze az első percben el kellett volna már küldenem a jó búsba, hogy miért a kivitelezés végén keres meg. Az üzletét átköltöztette. Az új helyen bent van a rack szekrény, meg kéne nézni, hogy akkor hogyan tovább, mert a villanyszerelők idáig megcsinálták, oszt annyi.
8 gép lesz összesen. Ehhez persze kell 2x16 patch panel (telefon és hálózati aljzat vegyesen), és 2x24 portos gigabites switch. Én is ráterveztetek, de ennyire? Ja, és a régi helyén megvolt már a 8-as switch (4 géppel), valamint a router (ott még csak 2 géppel).
Kivitelező otthagyott mindent. A szekrény aljában ömlesztve minden. Kontasetről és kábelrendezőkről még nem hallhattak. A szekrénybe betéve még egy video rögzítő rendszer is. UPS minek. Oldalfal leszedve, végülis a panelek így is elérhetőek. Mert a rendezőtől bekábelezni a switchekig már luxus.
Gyorsan legyártottam pár kábelt, legalább indulni tudjanak. A földön lévő hosszabbítóból két otthagyott cuccot kihúztam, helyükre bekötöttem a switcheket. Legyen egy belső háló, és egy internetes. Ha már azt szeretnék, hogy két fizikailag elkülönülő háló legyen...
Ma hívtak. A villanyszerelők befejezgettek dolgokat. Viszont nincs belső háló. Két-három oda-vissza telefon eredménye: Ha a rendezőszekrényben kihúznak egy kábelt a 220-as elosztóból, azt minek visszatenni?
Esztétika és logika? Ha egyszer ezek lennének a kötelező felszerelések... -
diegho
nagyúr
nálam tegnap egyik kedvenc fárasztó okostojásunk betörte a kirakatot... a szomszéd faluból jár be bicajjal és azzal hordja a gépet. valami x aktás dolog volt neki a gépével, nem szaroztunk vele kicseréltük az egészet (lap, proci, vinyó, ram) ráadásul jobbat kapott mint volt neki és 1 fillért nem kértünk el érte (mert épp kurvajófej kedvünkben voltunk
), jah és 320 giga adatot mentettünk le neki régi vinyóról... legalább lesz mit tesztelgetni így sokadikai unalmunkban. az eset úgy történt, hogy a bolt előtt van egy barna kuka, ilyen dönthető tartós, ő annak támasztotta a szállító eszküzét, majd megpróbálta a csomagtartóra rászenvedni a gépet, kimentem segítettem neki, feltettük, minden okés, kiadom neki a hátitáskáját, majd bejöttem kasszát zárni meg csukni mert már 5 óra volt, erre hallom nagy csattanás, nézek oda kirakat végigrepedve. ez az állat még a hátitáskát is rá akarta gumipókozni a csomagtartóra, persze hogy a gép súlyától meg már eldőlt a bicaj meg a kuka is, bele a kirakatba. @nyád!! és mindezt záráskor mikor már kurvára mennék haza, mert halál fáradt voltam. mondtam neki nem érdekel, dupla üveg van, leszarom én most megyek haza, majd megbeszéljük mi lesz. ma felhívja fönökömet, és mondja majd a biztosító fizeti tuti. na igen erre tuti van biztosítás, hogy beb@szom kukával a kirakatot direkt... persze főnöknek se volt ideje sokat foglalkozni vele, kiváncsi vagyok mit fog mondani neki, mert amikor bejön mindig akkora ökörségeket kérdez, hogy fáj, ráadásul minden szarját ide hordja, hogy csináljuk meg neki, lehetőleg ingyen vagy occsóért és 2-3 napokat szoktunk szopni vele... úgy szeretem az ilyeneket
-
TheReMiXeR
senior tag
Fazon tegnap vett egy iMicro usb elosztót ezervalamennyiért...
Ma jön vissza, hogy nem működik az egerével, levásárolná.
Olyan dolgokat akart venni amiket épp nem tartunk. A végén aszongya, hogy akkor vinne CDRW-t. Kolléga tudatja vele, hogy kb. 1éve nem volt, mivel nem keresik, nem tartjuk.
(tudom lehetne, de tényleg mi a f@szomnak?)Erre benyögi : Most akkor mit vigyek ha ilyen gyér a választék?
@nyádEkkor odaléptem, kérdem milyen egér is az ami nem működik? Hát rádiós... nos, az valszeg nem is nagyon fog ezen keresztül menni, ha nincs külön tápja az elosztónak.
(mert amúgy működik rajta egy pendrive...)
Hát neki ezt nem mondta senki! Nem is kérdezte... csak egy elosztót kért.Visszaadtam neki a lét, legyen vele boldog és másszon el valamelyik multihoz és vegyen egy másik ilyet amivel megint csak nem fog menni a rádiós egere ami töltős is egyben...
Sok sikert, viszlát.
-
net84
őstag
válasz
Balinov #6438 üzenetére
nemhát! a hűtő alá
a régebbiek aljának a hátsó része elég jól tud melegedni...
Ma reggel 7:06-kor csörög a telefon. 8:00-tól vagyunk nyitva és csakis abból a megfontolásból vagyok bent 6:30-7:00-tól, mert nincs kedvem majd fél órát gyalogolni reggelente a város széléből, és így inkább korábban jövök be.
Felveszem, kedves hölgyike bemutatkozik, közli, hogy xy cégtől telefonál és a pénzügyis kolléganőt keresné.
- sajnos nem tudom adni, 8 órakor kezdődik a munkaideje, 8 után kellene keresni, de adok egy telefonszámot, azon könnyebben el tudná érni.
Lediktáltam neki a kollegina közvetlen számát, majd bele szeretett volna kezdeni, hogy miért is keresi, de "Na mindegy!" felkiáltással magába is folytotta a szót.8:01 - telefon csörög, akkor már a kolléga veszi fel a telefont. Ismét az a hölgyemény, ismételten a kolléganőt kereste... (és még be is tartotta, amit mondtam neki - 8 óra után telefonált)
Kolléga megadta a közvetlen telefonszámot, erre közli:
- jaaa! az imént is ezt a számot mondta
- én biztos nem......és végül azért javasolta neki, hogy azért még 5-10 percet várjon, és úgy próbálja meg a kapott számon.
-
Vamp
senior tag
Anno párbeszéd köztem meg a kisker eladója között:
-Helló! Érkeztek már új AMD procik?
-Melyikre gondolsz?
-E-3-as vagy E-6 os Venice, esetleg erősebb Sempron.
-Jah nem, a Velencei szállítmány még nem érkezett meg.(Vártam, hogy hatásszünetet tart, vagy komolyan gondolja, de b*zze, komolyan gondolta
)
-
diegho
nagyúr
most hoztak be egy gépet. az még okés hogy kivülről retkes, na de belül a gép alja tele volt egérszarral
ott röhögtünk, az ügyfél persze már nem volt bent az üzletben.
-
GrandeP
addikt
Értem köszönöm a hsz-ket...
Majd meglátom, még nem volt személyes interjú.. így nem tudom h konkrétan mit akarnak.
Mondjuk én utálom a hiteleket... itt mennyit kéne felvenni? Én olyan 10 misi körül gondolom, annyit meg akkor se vennék fel ha agyonvernének.
-
-
ML320
senior tag
válasz
sutykuru #6402 üzenetére
Most hétvégén történt:
Vasárnap reggel 8-kor csengetnek. Kitántorgok. Srác, géppel a kezében.
- Ez meg az a probléma. Oszt éppen megyünk vásárolni, addig megnézhetnéd.
Gondolkodás, milyen cifrát mondjak. Inkább magamban körvonalazódott egy terv
Úgy egy óra múlva jöttek.
- Kész van?
- Aha.
- Hú, de jó! Mennyi lesz?
- Huszonkétezer.A chkdsk /p /r csodákra képes
- Khm. Hukk. Pfff. Huhu. Őőőőőőő....
- Egy. Vasárnap van. Kettő, reggel 8. Három, szülinapom.Négy, ideszóltál? Öt, azonnal. Hat, folytassam?
- Hát, izé...
- Akkor adj egy ötöst, és legközelebb ezeket azért gondold át.Meglátjuk, lesz-e foganatja.
-
Balinov
titán
válasz
GrandeP #6424 üzenetére
ezt nevezik franchise rendszernek.a Meki is ilyen,mind.
-
GrandeP
addikt
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék tőletek, mint kívülálló és off-os.... erről mi a véleményetek.
Értesz a számítástechnikához? Akarsz a saját üzletedben biztonságban és nem másnak dolgozni? Légy üzlettulajdonos egy számítógépes hálózatban. Stabil, saját, jól fizető állás. Minimális tőke és általad választott, a legkedvezőbb banki hitel ehhez lehet, hogy szükséges, de ez elérhető és megvalósítható. Mindenben segítünk. Jelentkezőket a következő városokba várunk: Kecskemét, Nagykőrös, Cegléd.
Ezt egy viszonylag megbízható bolt hirdeti... 3 üzletük van és nem tegnap kezdték.
Esetleg vki dolgozik így közületek, vagy mindenki alkalmazott? Mik a hátulütői vagy ez hogyis van ez?
Mert az én értelmezésemben az jön ki h felvetettnek hitelt velem, ők meg adják a cégnevet és éljek meg, de lehet h én vagyok a hülye!
Köszönöm. és bocsi az offért.
-
biker
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #6421 üzenetére
ráírhatják, ez hülyeség...
-
-
net84
őstag
válasz
eziskamu #6408 üzenetére
ANTSZ szerint kötelező a kesztyű, a pormaszk és a forrsztások alatt az elszívó.
van minden
Az egyik multinál pedig kötelező volt a védősisak használata a hálózatépítés idelyére. Méghozzá azon szerelőnek kellett viselnie, aki a létrán volt. Aki lent tevékenykedett, annak nem volt kötelező. Kérdeztem is egyszer, hogy miért a fenti emberkének kell viselni, miért nem a lentinek, hiszen, ha valamit leejt a létrán álló kolléga, akkor az a lentiekbe beleáll.
Két perc múlva leejtettem a csipőfogót a létráról. -
Thulcandra
senior tag
védőszemüveg, depersze, nekem védősisakom is van!
bibíííííííí
-
rovar1
csendes tag
az utóbbi időben nem válogathattunk, ezért mindent elvállaltunk. Ha a gép koszos volt még akkor is. Az ügyféllel közöltük, -akár telefonon, akár a helyszínen- hogy a tisztítás portalanítás 2-3e. szélsőséges esetekben akár 6ezer forint.
Egy márkaszervízbe kérték haveromtól ugyanezt, ha nem mossa le a kocsit a kuton 900forintért, ők is lemoshatják, de az már 5ezer lesz
-
cbmfan
senior tag
válasz
TheReMiXeR #6397 üzenetére
Ön nyert. fél óra után bevallotta, hogy a kutya brunzolta le a gépet... addig tagadott mindent, ő nem csinált semmit.
-
Zolás
addikt
Nagyon tetszik a topik. Majd a többi kihagyott 6500 oldalt is elolvasom
Igazából csak azért írok mert húzzátok a multikat hogy sz@rt árulnak stb. Én multiba vettem a gépem 4 éve. Még 1 venti se döglött meg benne. Igaz vettem bele egy erősebb VGA-t de hát ez sajnos kellett és még a régi is mükszik. Mondjuk akkor vettem 220k-ért ma ér 60-40k-t szegény de nem kellett vele szervízbe futkározni. A Win-Xp-t is totál hülyén a géphez simán feltettem újra mikor láttam hogy döglik a rendszer meg minden. Mondjuk lehet csak szerencsém volt a géppel de rosszat nem tudok mondani. Ezt a konfigot(legalábbis hasonlót) min 50k-val drágábban akartak összerakni nekem és nem 2 kiskerbe voltam Bp-en. Most vidkarihoz kellett paszta mert másik hűtést raktam rá rögtön a 8k-s Thermal Take meg társait kezdik el ajánlani. Szereztem ph-n 1000-ért és mikor mondtam emberenk mihez kell nem csak annyit mondott hogy jól odakened és már király is(bolti hozzáértő szerint ez így müxik)
A sztorik a hozzáértő vevőkről jók. Mondjuk így a topik vége felé már nincs igazán ilyen beírás de remélem lesz még.
Ja és bocs hogy ideírtam és nem vagyok boltosRemélem nem baj
Amúgy meg ezzel a nem hozzáállással a multiknak se fog sokáig menni a biznisz( nem adtam el visszaküldöm és visszakapom a pénzem) Én szálítottam ki cégeknk és a 3 éve az udvaron rohadt dolgot is sikeresen visszaküldte a megrenedelő. Aztán meghalt a cég akinek szállítottam és csodák csodája a megrendelő is bezárt. Nem talált másik hülyét ilyen fetételekkel.
Mindenkinek további szép napot és éljen a PH!!!! -
-
törölt tag
én is sok ilyet csinálok de valahogy mindig belefutok az olyanokba hogy már haldoklok től. legutóbbi story. felhív hogy xy tól látta hallotta hogy mit csinálok, ott egy teljes háló volt konfigolva laptopokkal, asztali gépekkel, szerverrel profin összerakva. mondom miben segíthetek. van egy nem olyan régi gép vistával és lassú. rutin kérdések (proci memó) semmi értelmezhető válasz. ok kiszállok. kint kiderül hogy vagy 8 éves gép xpvel, 64 mega memóval p3. a többi stimmelt mármint hogy lassú... persze nem vittem magammal csak a vistás szrvizcsomagom, abban csak ddr2 volt, mondom akkor haza. nem lakott messze mákosan. sd memópakk be, kimegyek kapott egy köteggel, kiganajoztam mindent, ment. csodálkozott hogy ezért pénzt is kérek. nevettem.
azóta vett laptopot. mobil netet mellé. hív, megvesz, elvisz belő, ellenőrzöm minden rendben, kap open offic-t nem mintha kellene neki de akkor is ha jön mail legyen valami, pdf, winrar, tűzfal, vírusírtó. szájbavágva hamar mert minden úgy van összekészítve hogy pörögjön. megint lóvé megint néz. azóta legalább 20x hívott hogy nem tudja megnézni a levleleit a freemailen meg lassú a freemail (mintha tehetnék róla minden más jó) meg nem tud csatolni file-t... és menjek ki hozzá és csináljam már meg. az ilyen kiborít mert ha kiszámlázom a kiszállást akkor megint néz hogy most nem jópofiból megyek ki megint?
pedig lehet ez lesz és leszoktatom magamrólsok olyan embernek van pcje aki nem csak angolul nem tud de magyarul sem ért, ha megmutatom akkor két napra rá nem tudja megcsinálni. és elvárja hogy ilyen szintű supportot vállaljak. szerintem vicc
a mac azért jó mert nehéz úgy belenyúlni hogy ne menjen. de azt használni is tudni kellene, az sem találja ki ha a mailt el kell küldeni és csatolni is akarsz valamit. sajna mert akkor azokat ajánlanám ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gyúrósok ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Androidos fejegységek
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged