- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
válasz
kenguru99 #8797 üzenetére
A user nem a bsa miatt fog szívni, hanem alalapcserénél, ugyanis csak egy bizonyos géphez köthető egy oem licensz.
Míg a nem oem változat szintén csak egy gépre telepíthető , de azt lecserélheted, mert nem kötődik a hardverhez, ha jól tudom.
Inkább az a szívás manapság, hogy a Microsoft mostanában még a lemezt is kispórolja az oem licenszből, legalább is az office 2007 esetén. -
kenguru99
senior tag
Kedves számtek boltosok!
Állok a helyi boltban mert kellett egy kábel. Az előttem álló fickó azt mondja, hogy kérek egy Windows Vista-t. A boltos letesz elé egy oem csomagot. Ráírva nagy bettűkkel, hogy csak komplett rendszerrel vagy számítógépel értékesíthető vagy valami ilyesmi. Ez rendben is lenne oem kiszerelésről lévén szó. Emberünk azonban nem vett semmi mást, fizetett és távozott.
Egyáltalán el szabad adni oem szoftvert csupaszon? Mert ez így nem lesz jogszerű használat szerintem. Vagy a boltosnak mindegy aztán majd szív a felhasználó ha kopogtat a bsa.
-
eziskamu
addikt
válasz
Darkness #8790 üzenetére
Nem volt nagy csoda ha lelkismeretesen rácsavarozta az aljára(oldalára) mert már a bemeneteknél lefőldelte a lapot, max a táp halt volna meg, és talán még egy Codegen féle táprobbatást is túlélt volna ilyen állapotban
ML320:
Már annak is örülnék, ha a gyártók csak angolul leírnának mindent, mert néhány alaplap bioszában előfordulhat egy-két opció, amire még a google se tud kihozni semmmi értelmeset. -
Darkness
aktív tag
Ebben teljesen igazad van. sokak gondolják az, hogy ha már egyszer láttak összerakni kis Pistitől, a szomszéd fiú, egy gépet, ez nekik is fog menni. hasonló mentalitással, mikor először sikerül önállóan telepíteni egy XP azonnal önjelölt "rendszergazdának" titulálja magát.
hogy a témánál maradjak. Annó a '99 ésvek végén dolgoztam egy számtekboltban mint szervízes. volt egy kedves vevő srác ki vett egy komplet gépet tőlünk, de nem kérte az összeszerelését. majd ő otthon, érthozzá. ok, legyen. két nap mulva hozza vissza az összerakot gépet azza, hogy a gép nem kapcsol be. persze fogadkozott, hogy ért hozzá s rossz alkatrészeket adtunk. gép átvesz tesztelésre, papír kitölt. emberünk el. gépet hátra a kínpadra. első nekifutásra be szerettem volna kapcsolni, hogy tényleg nem megy, de valami rezgést éreztem az erőbe. ebből kiindulva először felnyitottam a gépet. a látvány ami ott várt az percekre lebénított. csak áltam és bámultam. majd lassan felemeltem tekintetem s kérdőn néztem a teremtő felé. a gépeknek van őrangyaluk?
kedves "hozzáértő" barátunk a MoBo-t csak úgy alanatúr rácsavarozta a tálcára. semmi távtartó.és csodálkozott, hogy nem megy.
S akkor feltett kérdésemre a válasz: igen, lehet. a MoBo helyes, rendeltetés szerű behelyezése után a gép zokszó nélkül elindult. s rendesen működött... talán ma is működik, ha nem nyult bele.... -
ML320
senior tag
válasz
Vevőjelölt #8780 üzenetére
Aha, és persze mindenki otthon meg is csinálja? Ez okozza a gazdasági recessziót is? És csak papírgyárak és nyomdáknak emelkedik a csillaga?
A lényeg: már többször át lett tárgyalva, hogy a gépszereléshez is kellene némi IQ. Mindannyian úgy kezdtük, hogy szétszedtük a gépünket, és vagy sikerült összerakni, vagy nem. Akinek igen, az boltos/szervizes lett
Az hogy kap hozzá egy magyar nyelvűt, nem tesz senkit hackerré. Jogszabály alapján kell adni, és amit lehet, meg is kapnak. De ma már olyan nagy lett isten állatkertje, hogy a vevők nagy része fellengzősen félredobja egy "értek én ehhöz" felkiáltással. Azután jön a költői kérdés: "Garba megoldható?"
Egy magyar nyelvű útmutatótól ne várja senki, hogy szakkönyvet kap. Szerintem általános üzletpolitika, hogy a nálunk vásárolt eszköz beszerelése munkadíjmentes. És biztonságot ad az eladónak is, hogy nem egy kontármunka lesz, ami után csak a veszekedés jön.
A fogyvéd meg ezen hozzáállás után foglalkozhatna az összes multival, ahol a vevő tényleg addig fontos, amíg kifizeti az árut....Ezúton is köszönet a topikot támogató sok önjelölt rendszergazdának, programozónak, és szervizesnek. Nélkülük nem jött volna létre...
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Vevőjelölt #8780 üzenetére
hengerfely ?
-
nyunyu
félisten
Hááát, ha jól emlékszem, annak idején Bill bácsi azt mondta, hogy két kattintás és a hülye is fel tudja telepinteni a windowst...
DOS se sokkal bonyolultabb, berakod az elso floppyt a meghajtoba, bebootolsz, neha keri a kovetkezot, enter, harmadik lemez utan enterre ujraindul, mar mukodik is.
Kollegaval ma gyakoroltattam, hadd szokja...
-
Pötyi
őstag
Hááát, ha jól emlékszem, annak idején Bill bácsi azt mondta, hogy két kattintás és a hülye is fel tudja telepinteni a windowst...
A színekről meg annyit, hogy egy hónapon belül három dolgot kellett úgy beszereznem, hogy nem a paramétereket határozták meg, hanem a színt:
- kék színű MSI laptopot
- rózsaszín PQI pen-drájvot
- piros színű hordozható DVD lejátszót... -
adik
őstag
Őszőkesége.
- EEE pc-t szeretnék.
- ... GB... SSD ... XP ...
- <>
- fekete/fehér?
(csaj mellett vitrin, benne egy fekete darab, közelben nincs más noti, rá is mutat: )
- Ez a fekete?
-
lúzer
veterán
-
Zofren
aktív tag
szárítógép=centrifuga?
előszőr számítógépet olvastam -
Hequila
őstag
Ismét off: néhány boltos megírná nekem priviben, hogy mennyi a fizetése, az ehhez tartozó beosztása, és hogy az ország melyik részén? Kíváncsi vagyok, hogy amit nekem ajánlottak, mennyire reális. Természetesen az infókat harmadik fél részére nem adom ki!
-
Shadows
senior tag
Amerikában ez a filing!!! Nemrég vettünk a hires kutyás boltban ,ahol legkissebb tacskó is nagyot harap, egy hőlégfúvót.....mivolt ráirva "ne száriccson vele hajat"
Hát mondom ez nem igaz, de megcáfolták a mosógép használatiában vastagon szedve "mosás előtt ellenörizze, gyermek nem tartózkodik-e a dobban, mert halált okozhat"
-
ML320
senior tag
Autó alkatrészekre lennék kíváncsi. Hiszen pl egy hengerfejtömítés használati utasítása egyenértékű a cseréjével.
A végén átmegyünk lökött jenki informálásába: Nem, a DVD lejátszó nem alkalmas pizza melegítésére! Kiindulva abból, hogy a szárítógép nem alkalmas macskák mosás utáni szárítására...
-
adik
őstag
Re: Leírás
Ezt velem is folyton eljátszák, amikor oem meghajtót, vagy ramot, tápot adok ki. A kedvencem az a hülye volt, aki azt reklamálta, hogy a vga leírásában az volt, hogy egyéb beállításokért lásd alaplap, deszka leírásában meg egyéb beállításokért lásd vga. Közben a monitoré és az oprendszeré kellett volna, de mindegy (felbontás, képfrissítés, ilyenek, hogy mi az optimális, ő azt honnan tudja). Ezt persze vagy 15 percig ecsetelte, és komolyan nem értettem az első 13-ban, hogy mégis mi a problémája. Hiába mondtam neki, hogy miről van szó, ő csak hajtogatta a magáét, meg hogy oda az van írva. Majd amikor elkértem tőle a vga-t, hogy átnézzem (ha sértetlen, akkor visszaveszem) közölte velem, hogy "óvatosan". Ránéztem csúnyán. Minden rendben volt, nem égetett ki rajta semmit, stb, majd letettem az asztalra. Erre kifakadt, hogy "összekarcolom!". Ez lett az a pillanat, amikor sok mindenki hallatára kinyőgtem: "Uram, én szeretném visszavásárolni a kártyát." Mire ő: nem. "De én tényleg szeretném." - "Najó." Megjegyzem még csak nem is valami gagyi cucc volt, szóval nem esett jól kicsengetni a lóvét, de csak arra gondoltam, hogy ne, ne, ne nálam vásároljon. Másfél éve vagyok csak igazolt játékos a szakmában, de egyedül ezen egy alkalommal látták lilának a fejemet a kollégák, pedig egy darab rosszéletűrokon sem került elő.
imho: a magyar nyelvű leírás hiánya néha megvédi a terméket és a usert is igen sok mindentől.
-
nyunyu
félisten
Holnap asszem kisorsolok par akcios seggberugast a kollegak kozott, mert az USB FDD-ben felejtett, altalam alkoholista filccel 48 pontos betumeretben "NE TOROLD LE" felirattal ellatott bootlemezrol valaki letorolte az autoexec.bat+config.sys-t.
Nem volt vicces teljesen szuz ipariPC-re rendszert rakni, ha mar a gyari DOS telepitokeszletet elhagytak, a vesztartalek bootlemezemet meg elbarmoltak...
-
nyunyu
félisten
-
azbest
félisten
1 doboz szogre is ra kellett irni, hogy mi van benne, meg honnan importaltuk
Nos, tartalmi megkötés van a használati útmutató terén?
Pl ha az lenne ráírva, hogy "a koporsódba"azért szólhatnak?
Most hogy belegondolok a kenyérre sincs ráragasztva a használati útmutatóA kiflin és zsömlén még a származás sincs feltüntetve
-
nyunyu
félisten
Ugye szamla melle adtok garijegyet+magyar nyelvu luzergajdot is?
-
eziskamu
addikt
válasz
Thulcandra #8737 üzenetére
Akkor nem fizetett?
-
Thulcandra
senior tag
válasz
Shadows #8725 üzenetére
Haha, nyomtatók szívatósak, idedobtak nekem egyszer egy hp-t, hogy nem megy, 2 szervizben azt mondták nem tudják megcsinálni, nézzem meg én is...
Ok, tulaj lelépett, szétkapom, kiszedtem belőle egy kupac össze - vissza mindenhova belegyűrődött lapot, megigazítottam a patronokat, összerakom, láss csodát: gond nélkül nyomtat. Hívom tulajt, erre közli, hogy baszik rá, megtarthatom, most vett egy epsont a teszkóban. Epsont. Gratuláltam neki, a (soha)viszontlátásra.
Arra a másik két szervizre kíváncsi lennék viszont. -
lúzer
veterán
válasz
Templ@r #8710 üzenetére
Fontos korlátozás:
Figyelem! A Microsoft Action Pack előfizetésre kizárólag olyan vállalkozások jogosultak, melyek bevételük meghatározó részét számítástechnikai eszközök, illetve számítástechnikához kapcsolódó szolgáltatások értékesítéséből nyerik.Mit gondoltok, CAD (tervezés) ráhúzható?
-
ML320
senior tag
Múlt héten behoztak egy multifunkcióst. Nem lehetett scannelni, és valami kiesett belőle.
Gondolom, nem kell ecsetelni, hogy szétszedni, kipucolni, összerakni, tesztelni, drivert leszedni, tesztelni, stb mit takar. Ma jöttek érte.
- 1 óra munkadíj van a munkalapon, 5940 Ft lesz.
- Hm. Sokallom, mi kerül ezen a javításon 5000 forintba?
- Egy szétszedés és összerakás, valamint teljes átvizsgálás nem 1 órát vesz igénybe.
- Hát, nálam a biztonsági őrők 300Ft-os órabérben vannak.Vazze, akkor miért nem azokkal az őrőkkel csináltatod meg. Amúgy kiváncsian nézném meg, hogy a Passatja szervizelésénél mit nyög be.
-
Templ@r
tag
Elég egyszerűen, csak ki kell töltened az online regisztrációt és máris "Microsoft Registered Member" leszel. Igen a 300$ évente értendő, le is van írva az oldalon amit linkeltem.
Nem lennék annyira biztos benne, mármint az OEM olcsóságában.....
Dobj össze 5 gépre egy MS OS + Office OEM kombót, ez durván mondjuk 350 eFt.Ezért a pénzért az MS Action Pack-ben foglalt szoftvereket 5 évig kapod, csak 5 év múlva már nem Office 2007 + Windows Vista lesz hanem Office 2013 + Windows 9 (vagy valami hasonló) amit persze a kisvállalkozásnak újra meg kell vennie OEM, az AP meg alaból tartalmazza és nemcsak ezeket...
Persze vannak hátulütői is pl. a downgrade hiánya, kliens oldalon max. 10 db licensz, stb....
-
badgirl
csendes tag
Mai kérdés:
Jónapot! Az 1GB 400MHz-es memória DDR2 és USB 2.0 ? -
Templ@r
tag
Vagy esetleg ez [MS Action Pack].
Kb. 300$ szinte minden MS programot megkapsz 10-10 licensszel illetve a szerver termékeket 1-1 licensszel.
-
nyunyu
félisten
Multkor kollega kerdezte a salesesunket, hogy miert mindig ilyen hulyeket sikerul beszerveznie ugyfeleknek?
Erre az volt a frappans valasz, hogy azert az ugyfeleink.
Ha nem lennenek ennyire hulyek, es ennyire ertenenek a gepekhez, mint mi,
akkor a konkurenciank lennenek, nem az ugyfeleink... -
nyunyu
félisten
-
E(L)MO
csendes tag
Na mi pálya? Behalt a topic? Pedig lassan megint jön a szezon és kéne gy pá jópofa sztori... HEHE.
-
localhost
Közösségépítő
-
Zofren
aktív tag
Hali!
Tud vki ilyet beszerezni: [link] ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BestBuy topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Radeon RX 7700-as VGA-val gyarapította kínálatát az ASRock
- Path of Exile 2
- SONY LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- További aktív témák...
- Asztali PC v5 , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Latitude 5501 15.6" FHD IPS i5-9300H 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 7900 XTX 24GB VRAM
- Honor 90 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei FreeBuds Pro 3 // Számla + Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3514, 92% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest