Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37101) scarabaeus válasza pycur (#37100) üzenetére


scarabaeus
őstag

"Ja a ghostot úgy indítom, hogy windows install bootol, shift+F10 és a paranccsorba regedit, onnan a fájl importálás ablakban az exe-t jobbklikkel adminnal indítom."

Tyű! Csak néztem, néztem, minden lépést, hogy mire futja ki magát végül a láncolat :)

Quoth the Raven "Nevermore."

(#37102) pycur válasza scarabaeus (#37101) üzenetére


pycur
tag

Jobb mint egy minipe vagy oroszpe boot cdvel bootolni és imádkozni hogy ismerjen fel mindent a legújabb laptopokban is, és onnan tudjam indítani. :)
És a frissített win install környezet frissített usb 2-3 és sata driverekkel is rendelkezik. Így ha az működik, akkor valószínűsítem hogy a gép is jól fog menni. Kivéve ez a gép, mert ez marha lassú :D

Az agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D

(#37103) MasterMark válasza wolfman (#37099) üzenetére


MasterMark
titán

Gyenge, és ma már kevesebb lett. :F

Egy laptopról van szó, szóval kábelcsere nem nagyon játszik. :R

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#37104) wolfman


wolfman
veterán

Korábbi (legutóbbi) ember, akinek laptopot kellett szereltessek, visszatért. Természetesen elromlott a laptop. Ugyan az a jelenség. Nincs kép, külső monitoron meg hibás ès pixeles. Negyed óra muszmuszolás után az sincs már, nem bootol. Meghalt. Kíváncsi vagyok is meg nem is mennyire fog nekem esni hogy kifizetett 20eFt-ot és 1hónapot bírt a szarja. Én megmondtam neki, lepergett róla, most majd azt hiszem itt fog habzani a szája. Vagy ha nem, hazaérve kígyó béka leszek az asszonynak.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#37105) quailstorm válasza wolfman (#37104) üzenetére


quailstorm
nagyúr

És oszt akkó mivan? Amíg nem akarja veled kifizettetni vagy agyonverni.
Nem kell feltétlen mindenkivel jóban lenni mert árt :DDD

(#37106) macilaci78 válasza wolfman (#37104) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha nem ajánlott a megoldás, kétséges a siker, mindig írásban kérem ennek tudomásul vételét és a szolgáltatás megrendelését.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#37107) quailstorm válasza macilaci78 (#37106) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ezt lehet nekem is be kéne vezetnem. Most max e-mail van és én telefonban utazok. Hozzám általában akkor kerül ha gazdasági totálkár.

[ Szerkesztve ]

(#37108) wolfman válasza quailstorm (#37105) üzenetére


wolfman
veterán

Nem, nem akarok jóban lenni mindenkivel, csak ezt a kelletlen beszélgetést szeretném a legrövidebbre zárni. Ott fog állni, hogy vagy én leszek a hibás vagy aki megforrasztotta neki (akihez küldtem), ami téma rohadtul nem érdekel. Majd ott kell tanakodjunk, hogy hát akkor most mi lesz. Most abban bízok, hogy legutoljára mikor beszéltem vele működő laptop mellett, azt mondta, hogy azért majd akar ő újat venni, de még nem tudja mikor.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#37109) macilaci78 válasza quailstorm (#37107) üzenetére


macilaci78
nagyúr

E-mail is ugyanúgy jó nekem. Leírom neki a tényeket mailben, akár hivatkozva a személyes/telefonos beszélgetésre, és írásban kérek tőle megerősítést, megrendelést.
Ha ezen besértődik, inkább akkor tegye, amikor még nem került pénzébe, és csak köcsög legyek, mint lehúzós köcsög.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#37110) Pötyi


Pötyi
őstag

…és akkor hétfő délután kettő óra magasságában azt mondja nekem a gazdasági igazgató csaj, hogy elajándékozunk egy pár régi, még májusban leselejtezett gépet egy szefós intézménynek, valahova az ország keleti végébe. Merthogy a jótékonykodásnak jó píár értéke van. Kedd reggel jön értük a Pest környéki üzemünkbe egy kisteherautó. DE ELŐTTE le kéne gyalulni mindent a vinyókról, nehogy egy unformattal visszaállítsák a tartalmát és megszerezzenek mindenféle céges adatot, merthogy ilyen előfordul. Éberség, ugyebár. Mégis, hány gép vinyójáról lenne szó? Ááá, nem sok, kábé húsz darab. Dehát egy vinyót legyalulni alig tíz perc, mi az nekem…

Ilyenkor mindig hisztérikusan felkacagok kínomban.

Na jó, bakker, de milyen vinyók ezek? Vegyesen SATA, IDE. Remek. Az üzemben nincs nagy számtek részleg, csak egy kis vackunk van, néhány szerszám, pár bekészített cseregép, ilyesmi. Az IT részleg a székhelyen van elszállásolva, ott van mindenünk. A pótalkatrészek, raktár, a szerverszoba, a két fejlesztőmérnök, minden! Ha bármelyik gépet szervizelni kell, azt mindig bevisszük a központba. Meg az USB-s SATA/IDE adapter is a székhelyen van, meg a pár éve kikönyörgött Active KillDisk is ott van feltelepítve egy gépre a szervizpadon. Merthogy a format, fdisk nem elég. Vinyók kiszerelve? Legalább előkészítették? Dehhhogy is! Ők a gazdálkodás! Ők nem nyúlnak a gépekhez! Szóval nem, azt is nekem kell csinálnom. Végzek a kiszereléssel. Egy kocsit kérhetek? Kérhetek, de nincs. Remek. Imádok HÉV-ezni. Elindulok a központba. Délután három után beérek. Felcsatolom a legkisebb, százhatvan gégás vinyót. Elindítom a legalapabb, leggyorsabb, egykörös törlést. Ha jól látom, a legdurvább, Department of Defense szintű törlés az tizenhétszer írná felül felváltva egyesekkel és nullákkal. Amit választottam, az csak egyszer.

Röpke két és fél óra alatt végzett az elsővel. Már csak tizenkilenc maradt. Fél hat múlt. A munkaidőm másfél órája lejárt. Felhívom a gazdasági igazgató csajt. Vázolom neki a helyzetet. Közlöm, hogy én egy percet se maradok tovább, mert a túlórámat nem fizetik. A legkisebb vinyó ilyen sok ideig tartott, ennél csak nagyobbak vannak, 250 és 320 gégások. Max ennyit voltam hajlandó puszira bent maradni. Az én véremet is szívja a nőm, hogy több időt töltök a munkahelyen, mint otthon. Miért nem szóltál hamarabb, hogy lássunk neki ennek a munkának? A selejtezés májusban volt, azóta eltelt egy-két hónap, bőven lett volna rá idő. Azt javaslom, hogy vigyék holnap a gépeket, a vinyókért meg jöjjenek vissza később. De hát azt nem lehet, mert ők egész gépet igértek! Hogy hozná már ki magát! Égő lenne! Különben is, a fuvart is úgy csinálja nekik szívességből valaki, nincs pénzük teherautót bérelni! Egy kis doboz vinyóhoz nem kell teherautó, az egy kocsi anyósülésén is elfér! Jajj, dehát azt akkor megint szervezni kell! Hát, én nem maradok bent, mert a húsz vinyóval egész éjszaka elszórakoznék, de talán reggelre se végeznék. Aztán ezeket ki kellene vinni a telephelyre és beszerelni a gépekbe. Nem érdekel, nekem is van, illetve kéne, hogy legyen családi életem, oldja meg valahogy, én megtettem mindent, amit délután kettő óta meg lehetett tenni, elköszönök és lerakom.

Ma reggelre kiderült, hogy valahogy sikerült elhalasztani a szállítást, nagy telefonálgatással, aztán majd jönnek a gépekért, amikor szólunk, hogy kész, de én ezt már a nagyfőnök szőnyege szélén állva tudtam meg. Hogy én hogy beszélek a gazdasági igazgatóval, aki valahol még rokona is a nagyfőnöknek, valami első, vagy másodunokatestvér felesége. Panaszkodott rám a gazdasági vezető csaj a nagyfőnöknek, hogy én nem vagyok konstruktív. Nem ám ő hülye, aki nem szól időben és egy délután alatt csináljak meg másfél-két napi munkát, ááá, dehhogy! Én vagyok a nem konstruktív. Meg különben is, állandóan lerázom a kéréseit, nem segítek. Ja. A múltkor, amikor színeset akart nyomtatni a gazdaság osztály fekete-fehér nyomtatóra és nem értette meg, hogy az fizikailag lehetetlen. Én meg csak annyit mondtam neki, hogy erre a nyomtatóra nem lehet. A másik épületben van színes nyomtató, csatlakoztassa fel, gyerekjáték, hülyebiztos ikonok vannak mindenki desktopjára felpakolva, amik elvégzik bármelyik nyomtató felcsatolását beccsfájlból. Nyomtassa ki és menjen érte. De ez neki túl bonyolult, nem csinálnám meg én? Aztán behozhatnám neki a kész doksit. Értem, nem volt kedve a szakadó esőben átmenni a másik épületbe. Ázzak el én. Mivel erre nem voltam hajlandó kapásból, ezért nem vagyok konstruktív. Nem ám ő a hülye, ááá, dehhogy! Én vagyok nem konstruktív. Aztán abban maradtunk, hogy ha már ilyen jól meg vagyok fizetve, akkor ha kell, a cég érdekében bent maradok éjjel-nappal. De jótékonykodásból neeem.

A mai napot gyalulással töltöttem a központban… A megrendelt ebédem is az üzembe ment.

QNX is cool!

(#37111) föccer


föccer
nagyúr

Lehet, hogy nem konstruktív, de ő az igazgató.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#37112) ViZion válasza Pötyi (#37110) üzenetére


ViZion
félisten

Nagyon szép történet. Legyél vele kedves, ő utalja a fizudat... :DDD
Már a kiszerelésre kellett volna 3 napot mondani, de belehúzol, hátha meglenne estig... majd a munkaidő végén jössz, h nah, ez megvan, holnap mehet a törlés. Az egy hét kb., de ráhúzol kicsit, kész lesz az 3 nap alatt is... :K És jajjdecsinoskamaebbenaruhában még férjen bele. ;)

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#37113) bullseye válasza ViZion (#37112) üzenetére


bullseye
addikt

Ó, a jól bevált Montgomery Scott féle munkaidő-becslési módszer!

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#37114) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Mobilról nem tudok linkelni: https://prohardver.hu/tema/processzor_labak_javitasa_helkis_modra/hsz_271-272.html

Esti mese... :D

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#37115) *Ropi* válasza *Ropi* (#37114) üzenetére


*Ropi*
félisten

Közben hazaértem: a link helyesen.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#37116) shteer


shteer
titán

Vótmá

..szerintem jónak tűnik

(#37117) wolfman válasza Pötyi (#37110) üzenetére


wolfman
veterán

Azért ha neked van maximálisan igazad és a technikai korlátokat is felvázolod, akkor elmesélheted a főnöknek, hogy hülyeséget beszél.

(#37112) ViZion: nem a főnököd utalja a pénzed, ő csak dirigál és elvár.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#37118) HoaryFox válasza *Ropi* (#37114) üzenetére


HoaryFox
őstag

Hogy lehet valaki ekkora sügér? :W

[ Szerkesztve ]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#37119) Out válasza Pötyi (#37110) üzenetére


Out
addikt

Nem vagy méltó a feladatra, ki kellett volna, hogy rúgjanak és wolfman-t felvennék a helyedre, ő jó munkásember :P

Mindig mindenki akkor jön azzal a kifogással, hogy a családdal is lenni kellene, amikor túlórázásról lenne szó. Bezzeg, ha nincs túlóra, akkor rohan haza CS:GO-zni meg Minecraft-ozni, a család meg kit érdekel :D

[ Szerkesztve ]

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#37120) wolfman válasza Out (#37119) üzenetére


wolfman
veterán

Ezzel haverom van így. Ha otthon van akkor gép előtt görnyed és játszik, túl sokat nem foglalkozva azzal hogy 2 gyerek és egy felajzott asszony szeretne vele lenni. Ám ha túlóra van, márpedig van, akkor fel van háborodva, hogy alig van otthon. Mondjuk fel lehet háborodva, csak ő nem a családjával akar lenni, hanem a WoT-al. :)

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#37121) -=RelakS=- válasza wolfman (#37120) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

És az asszony ezt tolerálja?

Nincs nővére/húga? :DDD
Mármint az asszonynak

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#37122) Ygg válasza Out (#37119) üzenetére


Ygg
senior tag

Teljesen mindegy, 8 órért fizetnek, 8-at dolgozik,
Én sem mondhatom, hogy egy kiló hús áráért adjatok 1,25 kg-t, lécci-lécci.
A munkaidőn kívüli szabadidejével meg nem tartozik elszámolással a cég felé.
(Kivétel az MT által szabályozott pontok, vagy szerződésben leírt összeférhetetlenség).

(#37123) Out válasza Ygg (#37122) üzenetére


Out
addikt

Teljesen igazad van és rugalmatlanságért még senkit sem rúgtak ki a munkahelyéről :)

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#37124) Pötyi válasza Out (#37123) üzenetére


Pötyi
őstag

Ha nincs benne a munkaszerződésben a rugalmas munkaidő, akkor rugalmatlanságért _nem_ rúghatják ki a paripát, mert igen gyorsan munkaügyi bíróság előtt találja magát a cég.

QNX is cool!

(#37125) Out válasza Pötyi (#37124) üzenetére


Out
addikt

Nem tudtam, hogy ennek benne kell lennie a szerződésben. Akkor én balek voltam mindig és rugalmasan kezeltem a munkaidőt. Egyik nap 1 óra túlóra, másnap 1 órával hamarabb eljöttem :)

yozsee11: Na ott nem szívesen dolgoznék bármennyit is fizetnének :P

[ Szerkesztve ]

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#37126) yozsee11 válasza Out (#37125) üzenetére


yozsee11
aktív tag

Csak nagyon sok munkahelyen a túlórát elvárják, de se fizetésben nem honorálják, és még lecsúsztatni sem lehet, hogy máskor lelép előbb az ember, vagy később megy be... :(((

Origin/Steam/UPlay: yozsee

(#37127) Pötyi válasza Out (#37125) üzenetére


Pötyi
őstag

Nem kell benne lennie, de ez egy ilyen felülről korlátos dolog. Ha a főnököd nem szól amiatt, hogy korábban eljössz, akkor oké a dolog, akkor nem probléma. Akkor nem is kell feltétlenül benne lennie.

De viszont ha a főnököd szól amiatt, hogy miért nem maradsz bent tovább, akkor nem árt, ha benne van.

QNX is cool!

(#37128) ollie válasza Pötyi (#37124) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Csak kérdés, hogy érdemes e olyan munkahelyen maradni, ahol nincs jó viszony a felettesekkel.

***

(#37129) macilaci78 válasza Pötyi (#37124) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nincs egy olyan kitétel az MT-ben, hogy amíg a személy munkaügyi perben van akár felperesként, addig nem lehet munkaviszonya? Ki az, aki munkanélkülikén saját zsebből finanszírozni képes egy ilyet?

Pötyi: ha szóvá teszi, miért nem maradok a munkaidő végéig, akkor természetesen maradok, vagy elkéreckedek. Ezzel párhuzamosan egy perccel sem maradok tovább, ha az aznapi feladataimmal készen vagyok.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#37130) *Ropi* válasza shteer (#37116) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem vó't. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#37131) MR_Joe válasza *Ropi* (#37130) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Lehet ez pont nem, de keress vissza Helkis történetei között, akad pár szép :DDD

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#37132) gozso válasza macilaci78 (#37129) üzenetére


gozso
senior tag

munkaügyi perek nem díjmentesek? rémlik ilyesmi

szerk: tévedtem

[ Szerkesztve ]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#37133) *Ropi* válasza MR_Joe (#37131) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ja értem, a kaptafa. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#37134) MR_Joe válasza *Ropi* (#37133) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Úgy-úgy. :)

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#37135) pikszel válasza *Ropi* (#37115) üzenetére


pikszel
őstag

Súlyos :O

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#37136) ViZion válasza Ygg (#37122) üzenetére


ViZion
félisten

Jogos.
+Out: Jobb helyeken normális a főnök, engedi a csúsztatást, stb. Nálunk túlórára is fizetnek, páran visszaélnek vele erősen. Nekem is gond, mert ilyenekkel a fene akar foglalkozni, meg odamenni a 15 évvel idősebb kollégához, h mivel kamura írta az időt, így lehúzom az óráit...
Másik a szerződés, és / vagy a pozícióvaj járó "extrák". Engem el kell tudjanak érni, ha valami nyűg van, be kell mennem. Viccből még nem hívtak soha mondjuk.

macilaci78: nálunk erre van kilépő, szól, h gond van, vagy akármi. Írok egy cetlit, leadja a portán, kész. Hónap végén a túlórákból levonjuk, ennyi. Ha azt akarom, h jól dolgozzanak, túlórázzanak, akkor bizony lelkeket kell venni, mert egy rossz melós több kárt csinál, mint hasznot...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#37137) wolfman válasza gozso (#37132) üzenetére


wolfman
veterán

Fú de jó helyen élünk, konstatálom folyton ilyen cikkek után.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#37138) Veatta válasza wolfman (#37137) üzenetére


Veatta
aktív tag

Ne feledd: "Magyarország jobban teljesít!"

(#37139) MageRG válasza Pötyi (#37110) üzenetére


MageRG
addikt

Valami vicces sztoriért néztem be ide, de...
uhh, őszinte részvétem. :U
Ilyenkor mindig elgondolkodom azon, mi volna ha a nagyfőnöknek előadnád ezt a történetet a standard asszertív kommunikációs bullshittel:
Felvázolod mi történt, végig tényeket állítva, az igazgató csajt nem vádolva semmivel. Csak közlöd, hogy nem te döntöttél, nem volt betervezve és fizikai képtelenség a határidőre elvégezni a melót.
A végén rákérdezhetsz, hogy mit javasolna konstruktív megoldásként (a halasztáson kívül). Illetve ha baj van a hozzáállásoddal, akkor mondjon példát, és helyette milyen viselkedést vár.

A legtöbb főnök ilyenkor neked ad igazat, mert különben saját magából csinálna barmot.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#37140) thesound válasza MageRG (#37139) üzenetére


thesound
őstag

Ördögi kör ez sajnos. Ha nem vagy megfelelő helyen hierarchiában a vállalatnál, vagy nem vagy egy magasan lévő személynek a "puszipajtása", akkor csak egy jelentéktelen, bármikor feláldozható katona vagy ha úgy kívánja az érdek. Agyarország, 2016. :( Szerintem ebből már igazán jól nem tud kijönni sajnos.

Tisztelet a kivétel cégeknek, de a környezetemben nem ez a tapasztalat. (IT, nagyvállalati, nemzetközi ERP terület)

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#37141) macilaci78 válasza MageRG (#37139) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A legtöbb főnök ilyenkor püffögve kihátrál a véleményét nem lobogtatva, hogy neki erre nincs ideje, oldjátok meg, azért fizet. Esetleg meglebbenti, hogy az ilyen destruktív, akadékoskodó hozzáállás nem illik a cég struktúrájába és kapd össze magad...

Nálunk is van egy középvezető, aki valakinek a valakije. Szolgáltatás nyújtásának, gyártás vezetésének felelős döntésekkel rendelkező oszlopos tagja az illető. Semmit nem lehet vele kezdeni, pedig vezetőnek egész egyszerűen alkalmatlan. Azt a példát hoztam fel a cégtulaj ügyvezető igazgatónak, hogy a pontos időt is képtelen megmondani elsőre. Aszondta a főnök, hogy hülyéskedek.
Felhívtam a srácot, kihangosítottam. Felvette, köszönök és kérdem, meg tudná-e nekem a pontos időt? Visszakérdezett, minek az nekem? Megköszöntem, elköszöntem, letettem. Főnöknek nem volt több kérdése, de semmilyen szervezeti, vagy személyi változás nem történt.
Ezzel együtt a gyártásban résztvevő szakembernek első rangú, munkájára igényes, stb... De vezetőnek alkalmatlan.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#37142) MageRG válasza macilaci78 (#37141) üzenetére


MageRG
addikt

Simán lehet jogos az ellenszenved, de ez így előadva tényleg csak személyes akadékoskodásnak tűnik.
Ha nem tudod a felettesének bemutatni az alkalmatlanságát konkrét, tényszerű példákkal, akkor mit csináljon?
Egyébként lehet, hogy csak lassan mozdul a cég.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#37143) Pötyi válasza macilaci78 (#37141) üzenetére


Pötyi
őstag

Na, amit mondott a paripa, az az a kérdés, amitől a hajam leteszem! "Minek az neked?" Ezzel a kérdéssel engem a világból ki lehet kergetni!

Beszélnem kéne X emberrel. Nincs meg a telefonszáma. De tudom, hogy országos cimborák Y emberrel és Y telefonszáma megvan nekem. Felhívom Y-t és elkérem tőle X telefonszámát. Minek az neked? Ilyenkor egy kicsit mindig megtörök. Összeesek pár centit. Lehúnyom a szemem és lassan kezdek lélegezni, hogy megnyugtassam magam. Aztán persze mégiscsak kijön belőlem az állat.

Hát mégis, mi a jó francra lehet használni egy telefonszámot azon kívül, hogy tárcsázom? Megjátszanám a számjegyeit kettesével lottón?!?

:DDD

QNX is cool!

(#37144) Ygg válasza Pötyi (#37143) üzenetére


Ygg
senior tag

Lehet, többre mennél, ott legalább van minimális nyerési esélyed :DD .

(#37145) bullseye válasza Pötyi (#37143) üzenetére


bullseye
addikt

Scusi, de az más. Ha valaki felhívna engem, hogy kolléga vagy pláne barát számát adjam meg, azért szeretném tudni mennyire lesz pipa érte...

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#37146) Pötyi válasza bullseye (#37145) üzenetére


Pötyi
őstag

Jóóó, ebben igazad van, de szerintem akkor sem ez a helyes válasz, hogy minek az neked. Hanem mondjuk az, hogy Figyi, nem tudom, hogy megadhatom, mert ez a privát száma, nem a melóhelyi, tiszteletben tartanám a magánszféráját, nem adom ki, de most azonnal megcsörgetem és megmondom neki, hogy keresed. (Aztán majd X vagy visszahív engem, vagy nem, de ez már az ő dolga.) Ez szerintem kultúráltabb megoldás lenne, mint a minek az neked.

:DDD

Kiegészítés:

Valószínűleg fontos okból hívom, komoly munkahelyen nem poénkodunk telefonbetyárkodással.

[ Szerkesztve ]

QNX is cool!

(#37147) macilaci78 válasza MageRG (#37142) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Konkrét tlényszerű példákat tudnék csinálni: 2,2 tonna készárut vittünk ki, amiről az utolsó lezáró munkafázis maradt ki. Az a szerencse, hogy a beépítést is mi csináltuk és a beépítőnek volt annyi esze, hogy jelezze és visszavittük a műhelybe befejezni a gyártást. Ez a felesleges talicskázás 3 munkanapba és 300k-ba fájt.

Rendszeres, fizető ügyfélhez 6 hét alatt nem tud kimenni a helyszínre felmérni.

Hosszú a lista, és minden értékesítő tud hozzá tenni. Lassan 3 éve dolgozom itt, ez a probléma régebbre nyúlik vissza. De már egy éve nem foglalkozom vele, próbálom úgy intézni a dolgokat, hogy neki a lehető legkevesebb köze legyen hozzá, mert kénytelen vagyok úgy kezelni, hogy amihez hozzá kell nyúlnia, az egész egyszerűen nem lesz készen. De ezt úgy értsd, hogy ha például a műhelyben használunk 6-os és 8-as fúrókat és 7-es lyuk kell, akkor mással megvetetem a 7-es fúrót az adott fúróhoz, mert ez a jószág képes ott állni a munkával együtt, mert nincs 7-es fúró és nem is szól, hogy nincs, venni kéne.

Pötyi: Személyes adatokkal, elérhetőségekkel én sem üzérkedek. Céges telefont örököltem, benne kb másfélezer névjegy. Hívnak, felveszim, az elődömet keresik, akinek történetesen tudom az új elérhetőségét. Nyilván megkérdezem, milyen ügyben keresik, persze nem a "Minek az neked?" stípusban.
- céges ügy -> én vagyok az illetékes
- magánügy (régi ismerős, rokon) -> megadom az új elérhetőséget
- akármilyen marketing, lejárt tartozás, bármi -> elmondom, hogy céges szám, illető már nem dolgozik itt. Majd az illetőnek megadom, milyen számról milyen ügyben keresték és majd intézi belátása szerint.

"Minek az neked?" - nekem egyszer tették fel ezt a kérdést egy üzletben. Válasz: - "Köszönöm, további szép napot!"

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#37148) Pötyi válasza macilaci78 (#37147) üzenetére


Pötyi
őstag

Teljesen korrekt amit írsz. De az is lehet, hogy bizalmas ügyben keresem. (Mondjuk otthagyta a brifkóját a Kék Osztrigában, a pulton, vagy valami ilyesmi.) Szóval konkrétan még arra az illetőre se tartozik, aki tudja az elérhetőségét, ha haver, vagy munkatárs, akkor se. Államtitkot nem kötnék annak az orrára, aki csak a telefonszáma elérésében közvetít.

QNX is cool!

(#37149) macilaci78 válasza Pötyi (#37148) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Akkor a 3. opció, aztán ha kell neki a brifkója, vagy érdeklik az államtitkok, majd hív. :D

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#37150) Balinov válasza Pötyi (#37148) üzenetére


Balinov
félisten

Te meg pont arra sertepertéltél, véletlenül, mi? 😈

Bocs, magaslabda

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.