Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
v-paci
aktív tag
válasz
nostromo73 #19094 üzenetére
Tutima-k nagyon szépek, de gyanítom, hogy 200ért nem nagyon tudnék válogatni még a használtak közül sem, de kösz a javaslatot
-
hukocsat
tag
-
v-paci
aktív tag
válasz
tupacamaru #19087 üzenetére
Feltöltöttem párat ami tetszik
Wizard: köszi, megnézem a Laco órákat.
-
v-paci
aktív tag
Óravásárlás előtt vagyok, ezért nem régóta olvasom ezt a topicot. Kicsoda ez a Fehér Úr? Néha olyan érzésem van, mintha maga Lord Voldemort lenne...
A hozzáálláson pedig nem kell csodálkozni, Mo-n sajnos elég gyakori. Hozzánk (műszaki áruház) is elég gyakran jönnek olyan emberek, akik azt hiszik, hogy a webshopok/szürkék bemutató/próba terme vagyunk. Bele sem gondolnak, hogy a csinadratta és a munkabérünk az biza pénzbe kerül és ezért vagyunk drágábbak.... Ez a helyzet sajnos.
Más: katonai stílusu órákat nézegettem, de igazából eddig csak Hamiltonba találtam olyat ami tetszik. Esetleg tudnátok ajánlani más márkát/típust is. Keret kb 200e és fontos, hogy mechanikus legyen.
-
blt.62
őstag
válasz
TimeCenter #19080 üzenetére
Ezt az órát néztem a "Fehér úrnál". jobban szeretném acél tokosban,acél szíjjal mert nekem jobban bejön a nehéz óra.Erről mi a véleményed? Jobban megéri hosszú távra mint az acéltokos,szíjas Skyhawk??? CITIZEN AS4050-51E PROMASTER RÁDIOKONTROLL ECO-DRIVE TITÁN ZAFÍRÜVEGES KRONOGRÁF ÓRA
A PROMASTER SKY SOROZAT CSÚCSMODELLJE!
A FULLEXTRÁS:
* Precíziós Japán gyártású óraszerkezet: Cal. E670
* ECO-DRIVE technológia, a fény energiája működteti, soha sem kell benne elemet cserélni
*Alacsony töltöttségi szint kijelzése
* Túltöltés elleni védelem
* RÁDIOKONTROLL, a fogadott rádiójelek alapján beáll a pontos időre
* Vételi jel erősségének megjelenítése
* Stopper 1/20 másodperces felbontásban 12 órán keresztül
* Zóna idő, egyszerűen átkapcsolható bármelyik földrajzi hely időzónájához és vissza, az óra elállítása nélkül
* Napi ébresztés funkció
* Öröknaptár
* Energiatakarékos üzemmód, sötétben a mutatók megállnak, csak a belső óra működik tovább. De ha egy kis fényt kap, a mutatók gyors pörgéssel beállnak a pontos időre
* TiCC TITÁN (Titanium-Carbid-Coating) óraház és szíj biztonsági csattal
* A karcolódásokkal szemben tökéletesen ellenálló ZAFÍRKRISTÁLY óraüveg tükröződésmentesítve
* Water Resist 200 méter vízálló minősítésű
* Átmérő 46 mm, vastagság 14 mm, súly 105 g
* 12 hónap nemzetközi garancia
* Díszdobozban, papírokkalA CITIZEN AS4050-51E egy rádiójel-vezérelt kronográf.
A Citizen modellje a Frankfurt melletti adótoronyból kapott DCF77 rádiójel vételével pontosítja magát az atomóra által adott pontos időhöz.
Megjelenése magáért beszél, a sportos és egyben elegáns kivitel ötvözve a kiváló technikai tudással.
Az óra tulajdonosa minden helyzetben büszkén viselheti a fokozottan karcálló zafír kristályüveges és bőrbarát titánium tokozású, 20bar nyomásig vízálló modellt. Az Eco-Drive szerkezet biztosítja a fényenergia hasznosításával az elem nélküli működést. Az öröknaptár mellett a stopper és az ébresztés is hasznos lehet rohanó világunkban. Utazásai során a zónaidő funkció segíti a helyi időre való gyors átállásban.
A termék ára: 154900 FtA Skyhwk amit régebben néztem szintén a "Fehértől". Az acélszíjas,acél tokos 105 ezerft. Ugyan ez titánban 125 ezer. De egyik sem zafír üveges. csak a felső óra.
-
seiko
senior tag
válasz
TimeCenter #19080 üzenetére
Nekem pedig a mechanikusakkal nem volt komolyabb problémám, cirka 30-at nyúztam eddig, és tisztításon kívül nem volt más bajuk. ;-)
De már leálltam, nem cserélgetem az óráimat.
Egy zafíros Casio jöhetne még, de nincs olyan árkategóriában, ami ne lenne túl az általam kijelölt lélektani határon. -
TimeCenter
tag
válasz
tupacamaru #19074 üzenetére
-
TimeCenter
tag
válasz
TimeCenter #19075 üzenetére
Kifelejtettem a G-SHOCK órám 1998-ból DW-9300.
Ez a RAYSMAN, az első TOUGH SOLAR óra a CASIO-tól. Még működik, nincs baja az akkumulátornak sem.
-
young78
tag
válasz
TimeCenter #19075 üzenetére
3 Casiom van, mind tőletek, egy DB-55W 1991-ből, egy AD-520 1995-ből (ez van Samuel L Jackson kezén a Die Hard 3-ban)és egy HDD600 2004 környékéről (első elem van benne) Mind működőképes most is.
-
TimeCenter
tag
Lehet, hogy nálam nem romlanak az órák, vagy csak jobban vigyázok rájuk, de nekem még minden saját quartz órám működik.
1. ZARIA mechanikus - nincs meg ( kb.1977 )
2. KESSEL - quartz LCA - digitális analóg mutatók - nincs meg ( kb. 1984 )
3. LONGINES - kétrugós, nagyfrekvenciás mechanikus - vizet kapott, tönkrement, nincs meg( kb. 1988 )
4. CASIO - analog quartz, acél tok, WR50 - letettem de jó volt ( 1993 )
5. CASIO POSEIDON - analóg digitális, acél tok, WR100 - megvan működik ( 1995 )
6. CITIZEN rádiójel vezérelt, Eco-Drive, titánium tokozás, WR100 - megvan működik ( 1996 )
7. CASIO MTD-1008D - analóg. acéltok, WR100 - megvan működik ( 1999 )
8. CITIZEN JP3020 AQUAMOUNT - magasság és mélységmérős ( búvár ), titánium tokozás, WR200 - megvan működik ( 2001 )
9. CITIZEN AS2031 - rádiójel vezérelt, Eco-Drive, titánium tokozás, WR100 -- ezt hordom ( 2004 óta )
10. Várom az új VECTOR COOLWATCH-omat, ez műanyag tok, szilikon szíj, WR50-es lesz.1993-óta acél vagy titán tokos, japán óráim vannak, mind vízálló - nincs velük probléma
Az első Eco-Drive órám 1996 óta működik tökéletesen, nincs vele probléma, még mindig az első kondenzátor van benne. Szerintem nem is lesz vele gond, mert betartom az előírásokat ( nem szabad lemerülni hagyni ). A mostani órám 2004-óta viselem, a menetes korona csövét tette tönkre ( 2010-ben ) egy tanuló, mert ezen gyakorolták a beállítást.
-
buci30
addikt
válasz
tupacamaru #19065 üzenetére
Nagyon pontosan nem tudom megmérni neked mert centit találtam
de 44-45mm igen nálam is. De tényleg "óriási" igen ,én ilyet is kerestem
-
seiko
senior tag
válasz
TimeCenter #19070 üzenetére
Majd 150 év múlva leülünk egy sörre.
Én hozok egy elromlott 300 éves kulcsos zsebórát, te egy működésképtelen Citizen Eco-Drive kronográfot.
Meglátjuk, melyiket lehet könnyebben életre kelteni úgy, hogy nem vonjuk be a projektbe a hivatalos márkakereskedőt (ha még lesz akkor egyáltalán).Ment már tönkre kvarcórám, Casio is.
Gazdaságtalan lett volna a szerkezetcsere.
Még egy szíjcsere is, mert majdnem az óra új árát érte volna el.Motanában nincs elektronyos órám, és szerintem nem is nagyon lesz.
Nehezményezem(?), hogy nem találni olyan digitális kvarcórát, ami elérhető árú, egyszerű, acéltokos-csatos, vízálló, és zafíros lenne.
Úgy tűnik ez már nem éri meg a gyáraknak, ezért csak műanyag tokkal-szíjjal, és minerállal gyártanak ilyet. -
TimeCenter
tag
Ez a legendás DW-5600-as G-SHOCK panelje, rajta a rendelhető alkatrészekkel.
Szó volt a pontosításról, itt van rajta trimmer. Be lehet szabályozni egy műszerrel.
Itt lehet alkatrészeket is rendelni, nem kell az egész szerkezetet cserélni mint a svájci ETA G10-es sorozatnál. De nem jellemző a meghibásodás.
Neked van elromlott quartz órád? Ami nálad romlott el? És tudod az előéletét?
-
TimeCenter
tag
1990 óta árulok quartz órákat.
Van egy múzeum vitrinünk, benne kb. 200 óra. Az elemcseréken kívül más meghibásodás nincs velük ( digitális ). Ez "csak" 22 év és csak 200 óra, de ha egy márkás ( CASIO-tól felfelé ) quartz óra elektronikája működik, az nem szokott elromlani. Van persze meghibásodás, de általában a víztől, magas hőmérséklettől vagy valami extrém ütéstől.
Ha pedig az elektronika hibásodna meg, a gyár szállít komplett panelt, sőt egyes modellekhez kondenzátorokat, tekercseket, ellenálásokat, kvarckristályt is. A meghibásodott alkatrészt ki lehet cserélni a panelen. Nincs szükség a teljes szerkezet cserére.
-
Sungoo
addikt
válasz
tupacamaru #19065 üzenetére
Elméletileg 45 mm.
-
seiko
senior tag
válasz
TimeCenter #19063 üzenetére
30 éve működik hibátlanul egy full müanyag Ruhla-m, szóval szerintem egy másodpercenként egyet kettyenő óránál tökéletesen megfelelőek a műanyag alkatrészek.
Ha az elektronika tojik be, na azt utángyártani nem igazán lehet.
Szerintem emiatt alacsony a több évtizedes kvarcórák számának aránya az előállítottakhoz képest. -
tomek017
tag
Hali.
chronós óraszerkezetek milyen ártól kezdődnek?
Swiss legend commander-nél elszállt a tömítés, vizet kapott és megállt... -
nostromo73
tag
válasz
TimeCenter #19063 üzenetére
hálásan köszönöm
-
TimeCenter
tag
válasz
nostromo73 #19058 üzenetére
Holnap megnézem a hibastatisztikát és a kerékrendszer anyagát. Az öcsém órája ha jól emlékszem 2006-óta megy hibátlanul.
-
buci30
addikt
válasz
nostromo73 #19058 üzenetére
Én ezt vettem pár hónapja amikor itt érdeklődtem ,csak a Titanium mellett döntöttem AS4050-51E
Nagyon szép óra és mutatós is. Nem bántam meg még
17045 hozzászólásnál tettem fel képet ha esetleg.... -
atkd5331
csendes tag
Rengetek profi kép órákról, lehet nézelődni!
[link]
(Én a Steinhart Nav B chronot II nézegetem igen gyakran és barátkozom a jövendő társammal! -
nostromo73
tag
válasz
TimeCenter #19055 üzenetére
köszönöm a bő információt
korábban már beszéltünk a citizen szerkezetek javíthatóságáról, van egy modelljük: Promaster Eco-Drive Radio Controlled
[AS4020-52E]ennek a szerkezete illetve a kerék rendszere fémből van? vagy esetleg más ellenálló anyagból készül, azért kérdezek ennyit mert most számba veszem azokat az órákat amik szóba jöhetnek egy esetleges vásárláskor, még egyszer köszönöm a segítséget
-
ans
aktív tag
válasz
TimeCenter #19055 üzenetére
És a különféle (polírozott, szálcsiszolt) titán felületeket lehet javítani eredetire? Vagy csak a mattot lehet (ahogy előzőleg írtam)?
-
TimeCenter
tag
válasz
nostromo73 #19051 üzenetére
150-220 -as Vickers keménységű az acél
170-200 -as Vickers keménységű a titánA titán keménysége valóban egy kicsit alacsonyabb mint a 316L acélé, de...
Simán a titánt csak kevés gyártó használja, azt is főleg az olcsó titán órákhoz (pl. CASIO, BOCCIA ).
A komolyabb gyártók valamilyen speciális eljárással a felületét keményítik.
Ez a CITIZEN esetében régen 2004 elött a GLASS COATING eljárás volt. Ahol üveggel vonták be a titán tokot és a csatot. Ez kevésbé karcolódott mint a sima titán. 2-3 évig volt hatásos utána hírtelen karcos lett, mikor a láthatatlan üvegréteg levált.Később a Ti.C.C ( Titanium Carbon Coated ) eljárást használták, ekkor szént vittek magas hőmérsékleten és nyomáson a felületre. 4-5-ször keményebb lett a felület mint az acél.
További eljárások amit a CITIZEN használ a felületi keménység növelésére a DLC és a DURATECT technológiák.
A legtöbb új modell a Super Titanium ( Ti+IP ) sorozatból kerül ki. Itt vákuumban, elektron sugárral, magas hőmérsékleten ( 2000 °C ) ionizálják a titánt. Ez az ionizált réteget lesz a bevonat a felszínen. Így érik el az 1000-1200-as Vickers keménységet.
Ez sem tart örökké, mivel csak egy bevonat, de a karcok sokkal később jelennek meg mint egy hagyományos 316L acéltokos órán, vagy egy sima titántokos órán.
-
ans
aktív tag
válasz
Én políroztattam titán csatot. A szálhúzott mintájú részt nem vállalták, viszont a matt egyenfelületű részt meg tudták csinálni.
-
nostromo73
tag
válasz
Miamiquake #19052 üzenetére
igen, ugyan az a modell és a szerkezet, régebben olvastam hogy a titán bár szilárdabb, de a felületi keménysége kisebb a 316L acélnál, tehát könnyebben karcolódik, bár gondolom nagyon nem mindegy hogy milyen minőségű titánt használ a gyártó ( Certina ) próbáltam utána nézni de eddig még nem sok infót találtam.
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
Na ez jó kérdés, én az acél mellett voksolnék, de azért megkérdezem: ugyan az a modell ugyan azzal a szerkezettel?
-
nostromo73
tag
sziasztok
hosszútávra melyiket lenne érdemesebb választani, a titán vagy az acél tokos órát?
csiszolni polírozni lehet a titánt? néztem a certina új titán automata búvár óráját, úgy láttam mintha csiszolt lenne a tokja.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest