Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #18397 üzenetére
OK, szerintem most már mindenki tudja, hogy mit-mennyiért akarsz eladni.
Innentől már figyelj arra, nehogy egy moderátor kitiltson a sok "off" miatt! -
nostromo73
tag
válasz nostromo73 #18397 üzenetére
szerkezetre=műszerre
-
nostromo73
tag
helló
én is körülbelül erre a 100-130 ezer Ft köröli összegre gondoltam amit kapni szeretnék érte ,
amikor bevittem az Andrássy út 64 Orex szervizbe hogy méretre igazítsák a szíját , kértem az órást hogy nézze meg a szerkezetet hogy esetleg kábé hány év múlva kell olajozás tisztításra hozni ( újonnan vásároltam az órát , de azt nem tudom hogy előtte mennyit álhatot raktárban vagy a boltban ) általában 4-5 évet mondanak amikor ez esedékesé válik egy óránál , szóval az órás rátette egy szerkezetre , a mi egy monitoron írta hogy mennyi a járás pontossága azt mondta 8 másodpercen belül van az érték , napi gyakorlatba nekem hozza a napi +4-sec pontosságot , utána ránézett a billegőre azt mondta szépen megy 360 fokban körbe ( mondjuk ezt nem tudom hogy pontosan mit jelent ) de a lényeg hogy szerinte nem állhatott sokáig az óra , úgyhogy 4-5 év múlva lesz esedékes a szerviz vagy ha elkezd késni ,
elnézést hogy bő lére sikerült az írásom ( ha valakit esetleg érdekelne az óra , itt is megkereshet ) -
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #18390 üzenetére
Van egy mondás: minden annyit ér, amennyit adnak érte.
A 7750-essel szerelt karórák ~200ezer Ft-nál kezdődnek, és a csillagos ég a határ.
Használt órák (noname) általában az újkori ár fele körül szoktak elkelni.
Vagyis a tied szerintem reálisan olyan 100-130 ezer Ft körül lehet.Hozzáteszem, hogy egy precíz szerviz ezen a szerkezeten olyan 30-40 ezer Ft, amit az új tulaj belekalkulál a vásárlásba.
-
Misi1979
őstag
Egy kis kora reggeli nyálcsorgatás?
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
torogyuri
aktív tag
válasz TimeCenter #18388 üzenetére
de azért köszi az infót, nézegetek tovább az acéltokosok között
-
torogyuri
aktív tag
válasz TimeCenter #18388 üzenetére
jó hát mondjuk ha majd "örök" órát akarok majd azt nem ennyi pénzért gondoltam
-
tupacamaru
veterán
válasz busman #18389 üzenetére
A tok ugyanaz. De hát ami bevált azon minek változtassunk.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
nostromo73
tag
szerintetek reálisan mennyit érhet most az én órám , azért kérdezem mert lehet "irreálisak" az elvárásaim , elkótyavetyélni fillérekért meg nem akarom
-
busman
veterán
-
seiko
senior tag
válasz tupacamaru #18385 üzenetére
Nem rossz az a Miyota, de ennyiért inkább keresnék egy ETA-s órát.
-
torogyuri
aktív tag
válasz TimeCenter #18384 üzenetére
annyira könnyen lekopik?
-
tupacamaru
veterán
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
TimeCenter
tag
válasz torogyuri #18381 üzenetére
Mindkét modell réztokos, ezeket nem ajánlanám napi használatra, mert a bevonat lekopik és utána kiütést kaphatsz tőle.
Keress acéltokos változatot. Nem sokkal drágább, de töbszöröse a tok élettartama.
itt kereshetsz, ennek megfelelően:
http://casio.timecenter.hu/reszletes+kereses.html
-
torogyuri
aktív tag
tudom h nem többszázezres órák de ti melyiket választanátok inkább?
[link]
vagyhttp://www.kup-casio.pl/product-zul-13129-Casio-MTP-1308L-1AVEF.html
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
válasz nostromo73 #18378 üzenetére
Eszembe nem jutna óraboltban órát hordani, pláne ha ott dolgozok
Nincs itthon csokid??
-
robcsi30
csendes tag
A Nautica órákról mi a vélemény? Mennyire megbízhatóak? Egy ilyen mennyire lehet jó választás?
-
bandus
veterán
kellene valami elfogadható ráú fémszíj az órámra, ami jó lesz addig, amíg nincs időm pénzt keresni és veszek egy gyárit
23mm-es való rá azthiszem, milánói kizárva. volt már ez korábban is téma, de nem találom a hszeket
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
robcsi30
csendes tag
Szerintetek egy ilyen SEIKO mennyire vállalható Fehér úrtól?
http://oragaleria.hu/orak_details.php?idorak=410
Vagy Seiko Monster beszerzésében tud valaki segíteni? Ha jól látom 50.000ft a Monster Weisz úrnál, ennél olcsóbban be lehet szerezni?
-
nostromo73
tag
válasz Csigusz 1 #18372 üzenetére
köszi
régebben nem voltam annyira oda a Steinhart-ért , volt egy ocean órám tőlük , annak a tokja hibásan volt megmunkálva , de a mostani óráik közt van egy két annyira eltalált modelljük ( legalábbis az én ízlésemnek ) igaz megkérik rendesen az árát ,régebben valahol olvastam hogy a szerkezet kivételével mindent Kínába gyártatnak le , nem tudom hogy a felső kategóriás óráikkal is így van e . -
Csigusz 1
aktív tag
válasz nostromo73 #18371 üzenetére
Nem lehet túl rossz, a szerszámgép-gyártásban is használják...
CBC (DLC)
Carbon-Based Coating (Diamond Like Coating) - kemény kenő bevonat, feketeDLC-bevonat (Diamond-Like Carbon): gyémánthoz hasonló bevonat, tulajdonságai a kis rétegvastagság, a finom rétegstruktúra, a nagyon nagy szívósság és kopásállóság
Ha ott elfogadott a strapabírása, akkor egy karóra viselésekor kapott behatásokat meg sem érez!
Valamint még taktikai kések, és gondozásmentes (nem kell olajozni) egymáson elcsúszó (ollózó) pengék bevonatára is használni szokták...
My name is Biga... Csigabiga! :D
-
nostromo73
tag
üdv mindenkinek
van valakinek tapasztalata a DLC bevonatos órákkal ? egy szép Steinhart kronót néztem ami DLC bevonatos , a napi gyakorlatba mennyire válnak be ezek a bevonatok ?
köszi a válaszokat -
tupacamaru
veterán
válasz Csigusz 1 #18369 üzenetére
Pont az a bumszli gomb nem tetszett az Orienteken! +1
[ Szerkesztve ]
-
Csigusz 1
aktív tag
Igen, tudom!
Pont az a bumszli gomb nem tetszett az Orienteken!Nem hinném, hogy a szerkezet más lenne, mert a korábbi verziókba a cal 46943-as volt beépítve, ami a Mako-ban is ketyeg. Egyszerűen csak kihagyták a gombot, és az újabb gyártásúakba meg beletették (gondolom, ők is olvasták a vásárlók visszajelzéseit) - csak, mivel nem akarták megváltoztatni az Aviator design-ját, ezt a süllyesztett gombot tervezték rá. (aminek én nagyon örülök )
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz tupacamaru #18363 üzenetére
Teljesen lötyögésmentes, mintha oda lenne hegesztve!
Szerintem fejlesztettek rajta a két évvel ezelőtti kiadáshoz képest, mert azokon még tényleg nem volt rajta a nap-váltó rejtett gomb!
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
válasz Csigusz 1 #18360 üzenetére
Igen arra gondoltam. Amúgy stabilnak tűnik? Nem lötyög, nem mozog az a szem? Mert volt már itt olyan aki panaszkodott rá. De nem biztos hogy mindegyik tipushoz ugyanazt adják.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz tupacamaru #18353 üzenetére
Ami a két fül között a rugós tüskét takarja, az szerintem igen. A többi már tömör.
-
nostromo73
tag
az óra nálam van , mivel a sajátom , korábban be linkeltem a vatera oldalát .
megjegyzem nem akarom a fórumot eladásra használni , mivel nem lenne egy korrekt dolog és inkább kérdezni , meg tapasztalatokat cserélni szeretnék , véleményt megosztani a fórumon .
[ Szerkesztve ]
-
sysrq
őstag
válasz nostromo73 #18356 üzenetére
Hello, de az óra nálad van? Megtekinthető? Eladó?
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
nostromo73
tag
válasz Empsepo #18352 üzenetére
Nagyából tisztába vagyok vele , de azért annyira nem " kenem vágom " a témát
van még mit tanulnom ! egyébként igen szeretném eladni ,
viszont azt tényleg nem tudom hogy a márkát hova lehet pozicionálni , nagyon széles palettán mozognak , és ha jól tudom a Wengerst és a Swiss Army márkákat a jogokkal együtt megvásárolták néhány éve -
m3tr0
őstag
válasz nostromo73 #18348 üzenetére
Én ezt már akkor végképp nem értem.
De főelg azt,hogy márciusban megvettél egy órát cirka 150 ezer forintért és most hirdeted...kb. féláron, ide meg véletlenül másik képeket töltesz fel.[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
válasz Csigusz 1 #18322 üzenetére
A tokhoz kapcsolódó első szem ennél is lemezből van?
-
Empsepo
senior tag
válasz nostromo73 #18350 üzenetére
Én most ezt nem értem.
Te most akkor árulod ezt az órát?
A legelején azt éreztetted, hogy nem ismered a werket, meg eleve a Victorinox, mint óragyártó sötét ló számodra.
Ehhez képest kened-vágod az egész témát.
Akkor most hogy is van ez? -
Empsepo
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Megfogadom a tanácsokat. -
nostromo73
tag
válasz nostromo73 #18348 üzenetére
és ha valami vaj lenne a fülem mögött , akkor biztosan nem azzal a névvel regisztráltam volna amit a vaterán is használok
-
nostromo73
tag
oké , szívesen válaszolok
a vaterán a saját órámról készült képek vannak fent , illetve a gyári doboz és papírokról is bele értve azt a magyar Vám és Áfa bizonylatot is amit az országba beérkezés után kellett fizetnem a ( 27% Áfa +Vám ) NAV-nak , ide nem tudtam feltenni a szemből készült fotókat ezért a nettről szedtem le , gyorsan amit tudtam .
ha megnézed az a vaterán értékeléseimet , akkor látod hogy nincs miért aggódni ,
egyébként nálam tényleg gyorsan mennek jönnek az órák , mindig valami másik tetszik meg éppen ,
az enyémen victorinox swiss army van írva 24159 a szám úgy tudom arra utal hogy Európai piacra készült , az USA az 25-tel kezdődik , legalábbis én így olvastam. -
m3tr0
őstag
válasz nostromo73 #18345 üzenetére
Igen, csak rossz helyre nyomtam.
-
m3tr0
őstag
Te ne haragudj meg, de valami itt nem kerek.
A vaterán is hirdetsz órát eladásra,ami egyáltalán nem így néz ki.
Az alapján ez, kb. replicának tűnik...vagy ez egy teljesen másik óra mint amiről eddig beszéltél?Amúgy ha most vetted akkor miért adod el vaterán?
[ Szerkesztve ]
-
nostromo73
tag
válasz nostromo73 #18337 üzenetére
az enyémre victorinox swiss army van írva , mindenben megegyezik ezzel , a sorszáma alapján Európai piacra készült
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #18330 üzenetére
Ki beszélt a te órádról, a Seiko5-ről volt szó. :-O
-
nostromo73
tag
válasz nostromo73 #18334 üzenetére
-
Empsepo
senior tag
válasz atkd5331 #18320 üzenetére
Szívesen!
Más!
Szeretném megkérdezni az órákhoz valóban értő topiktársakat:
Teszteltem a 3133-as Poljot-ot és 48 óra után még nem állt meg!
Ez tényleg egy jó eredmény vagy csak én gondolom annak?
( Azt, hogy meddig bírja majd egyszer megnézem, csak én nem vagyok az az egész nap órát figyelő típus. )
A másik kérdés ebből következik:
Ha vígan elmegy ennyit egy felhúzással elég kétnaponta felhúzni vagy egészségesebb minden reggel?Minden választ megköszönök!
-
nostromo73
tag
képet hogy kell feltölteni ? próbálom de sehogy sem sikerül
köszi -
jookomak
őstag
Melyik órást ajánljátok inkább? Mammutban levő óraguru, vagy Hantos? Egy ismerősöm victorinox kvarcát kéne javítani. Leesett róla a mutató.
-
catroot
veterán
Múltkor érdeklődtem, hogy az Eco-drive-s Citizent, vagy a Seiko 5-t (SNK809K2-es, katonai) válasszam.
Végül Seiko lett belőle. Ugye ebben 7S26-os szerkezet van, viszont nem az "A" és nem is "B", hanem már "C".
Csak meglepett, mert nem gondoltam volna, hogy "B" lesz benne, nemhogy "C".
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
WiZARD
addikt
eladó egy 20mm pillangózár.
hülye voltam, és 20ast rendeltem, pedig csak 18as kell nekem...4000 ft
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
nagyúr
válasz Csigusz 1 #18322 üzenetére
Gratula, szép darab!
Nem hinném, hogy annyira vakok/buták lennének a külföldi fórumozók, hogy ezt nem veszik észre!
Pedig de!
Valahol a napokban olvastam, hogy azon vitatkoztak, hogy a Titanic valóban létezett-e, de a többségi vélemény az maradt, hogy az egy filmAki él és nem boldog, az téved!
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz Csigusz 1 #18117 üzenetére
Nos, közel egy hét után leírnám a tapasztalataimat az Orient Aviator-omról:
Jó!
Bővebben: Nagyon jó!
Szép, nagy, férfias 43 mm átmérőjű, 22 mm-es csattal.
Eleinte nagyon élesnek (szinte sorjásnak) éreztem rajta az éleket, de ez mostanra elmúlt - lehet, hogy megszoktam.
A lume nagyon jó! Még reggel 5-kor is könnyedén le tudom olvasni róla az időt!
Amúgy is nagyon könnyen olvasható a számlapja.
Mivel vitrinből vették ki, már nem voltak rajta a gyári védőfóliák, csak a hátlapján egy átlátszó korong, azon meg egy hologramos matrica - ezt pár nap múlva levettem róla.Elegáns fekete, selyem-betétes tetejű fadobozban kaptam meg, ami még egy fehér papírdobozba is bele lett téve. 1 év garancia.
Eleinte nagyon keményen járt a racsnis lünetta (a barátnőm meg sem tudta mozdítani), de sok tekergetés után, most már könnyebben lehet állítani - bár még mindig nagyon határozott. Külföldi fórumokon olvastam, hogy néhány embernek nem pontosan a percjelölésekhez kattant be, az enyém szerencsére tökéletes!
A nap-dátum is könnyen olvasható, és szépen a helyére ugrik.
Szintén külföldi fórumokon nagyon sokan hiányolták a 2 óránál lévő gyors nap-váltó gombot. Lehet, hogy azóta újabb verziót adott ki az Orient, mert az enyémen van rejtett gomb!
(Nem hinném, hogy annyira vakok/buták lennének a külföldi fórumozók, hogy ezt nem veszik észre! )A szerkezet nagyon halkan ketyeg, alig hallom.
Az első 1-2 napon még késett pár másodpercet, de aztán beállt, és ha nem veszem le éjszakára, akkor gyakorlatilag másodpercre pontos! (Rádiós vezérlésű órához hasonlítva)
Azt nem tudom, hogy mi történne ha éjjelre levenném, majd pár hét múlva kipróbálom úgy is.
A fémszíjból két szemet kellett kivennem, így kényelmes, és ha kellene akkor a csaton is lehetne még kétszer kb. 2,5 mm-t állítani.Kétszer zuhanyoztam vele - természetesen bírta!
Az én példányom hátlapján ezt a típusmegjelölést találtam: KY EM7A-C2-A CA M4
A gúgli csak egy találatot dobott ki rá, valami orosz fórumban tavaly, Augusztus végén említették.Szóval nagyon meg vagyok elégedve vele, bár talán az óra/perc-mutatók lehetnének egy kicsit nagyobbak, vaskosabbak. Így is tökéletesen olvashatók, csak (szerintem) a számlaphoz képest arányaiban nagyobb mutatókat is elbírna.
A linkelt képek nem sajátok, a netről bogarásztam - Nekem a fekete számlapos verzió van.
[ Szerkesztve ]
-
nostromo73
tag
esetleg ha valakit érdekelne , eladnám a szóban forgó órámat ( Victorinox Swiss Army ChronoPro 24159 Valjoux 7750 ) 2012 03 06 vásároltam az ebay.com-ról .
-
nostromo73
tag
válasz atkd5331 #18308 üzenetére
ha a Poljot Spitfire a ( Moscow Classic ) márka terméke , akkor én nem ajánlanám jó szívvel , mert egy kollégámnak ettől a markától van egy Sturmovikja és nem valami jól lett összerakva ,
egy év után esett le a kis mutató , a számlap dátum kivágása nyersen lett hagyva..stb ..stb .
persze azért lehet , hogy csak a kollégámnak nem volt szerencséje . -
zeno70
tag
Bocsika, nem erre az osregi kerdesre akartam reagalni (de igy sikerult), hanem tajekoztatni az ujakat, akik nem tudjak.
Akinek nem inge, ne hordja...koszi.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz Alvin66 #3340 üzenetére
Ha meg valaki nem irta...
Linket ugy teszel fel, hogy ha van egy kimentett linked, akkor itt iraskor megnyitod a "Link" gombot es oda bemasolod. Azt leokezva beilleszti a szovegbe. Ha a linknek mas nevet akarsz adni, akkor a kis kek mezot atirod. Ennyi.[ Szerkesztve ]
Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
nostromo73
tag
válasz jookomak #18310 üzenetére
ilyen órám van , nemrég vettem , csak nem tudom hogy a márkát hova lehet pozicionálni a minősége alapján , mert a belepőszintöl az egészen drágáig mindent gyárt , az enyémnek ahogy eddig néztem szép aprólékos a kidolgozása , napi + 4 másodpercet siet , ami nem rossz érték
-
-
jookomak
őstag
válasz nostromo73 #18309 üzenetére
A tok jó, a szerkezet pedig "tucat" (már a mechanikus kronók közt). Keress rá, sok vélemény van a 7750-ről a topikban. Ha tetszik, és van rá keret, meg lehet venni.
-
nostromo73
tag
sziasztok
még új vagyok itt
szeretném a véleményeteket kérni ezzel az órával kapcsolatba: Victorinox Swiss Army ChronoPro 24159 / valjoux 7750 , köszi -
atkd5331
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy mechanikus repülős órát és eddig egy Poljot Spitfire-t tartok legesélyesebbnek. http://www.eurowatch.hu/?page=euw&op1=kep&op2=bgd264&op3=hun
Ki mit gondol, tapasztalatok?! Azt tudom, hogy a 3133-s modell 24óra mutatóval kiegészített szerkezete dolgozik benne, de eddig még sosem volt poljotom (bár régebb ota gondolkodom rajta) Használtan, újszerű állapotban ki mennyit adna érte?
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest