Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1979
őstag
-
sysrq
őstag
Mosanke nem vett mostanában semmit?
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
Miamiquake
aktív tag
válasz Dzsana #18893 üzenetére
Tudom én hogy magas az az ár, de akkor is. Érted mit szerettem volna mondani. a modern villanyóra Tisókkal van bajom...
A Certina pedig nehéz nehéz nagyon nehéz eladás. Én is ár alatt tudtam ellőni...
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
f27
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz Miamiquake #18890 üzenetére
Ilyen szerkezetesek vannak olcsóbban is!
Mellesleg mi az a Matthey Tissot? Futnak ilyen néven is órák, és jó drágák.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
f27
senior tag
válasz Misi1979 #18860 üzenetére
Én eddig sem értettem az órákhoz és nemis nagyon szándékozom hozzá érteni
Azt viszont tudom hogy a ROAMER-t mikor bevittel kicsit helyrepofozni az órás egyől kérdezte nem e eladó adna érte 70K-t ilyen állapotban.
Ha egy órás adna érte 70K-t akkor nem anyit ér az ziher!
Több órásnál is jártam utánna és monták hogy sejtik miért venné meg minden órás ezt az órát.Az OMEGA szerintem is elvan szálva árilag
Nade ha elszált akkor most az egyszer hadélvezzem ki én is a lehetőséget és a (semiből) befuthat egykis csokipénz
Ma 3 ember hívott fel aki meglátta az OMEGA-t itt a forumon és meg akarta venni
az első egyből 25k mondot gondoltam látta az itteni ajánlatot.
A második monta hogy adna érte 35k-t
és volt egy gyüjtő aki igancsak törte a magyar az ő ajánlata már 45k így ilyen állapotban.
Feltettem magamnak a kérdést
ha felhivnak a gyüjtök és az óra ékszerészek azzal hogy kell nekik nagyon de csak enyit ér,az szöget üt a fejembe ,tényleg csak enyit ér!? -
robcsi30
csendes tag
Biztos 22mm az Orient Blue Mako szíjának szélessége? Mert az enyém nem így néz ki mint amit linkeltél..........az enyémnek az átmérője 45mm korona nélkül ez meg ha jól tudom akkor 42mm?! Vagy ez a szíj szélességétől független?
Ezek szerint Nato szíjak közül a legnagyobb ami rámegy az Orient Blue Makomra 22mm?
Az enyém így néz ki:
-
Miamiquake
aktív tag
És nem hiába azért a LEGDRÁGÁBB még mindig ez a TISSOT
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Miamiquake
aktív tag
válasz Dzsana #18888 üzenetére
Azért nem téveszteném össze a VINTAGE majdnem ékszer szépségű Szerkezetes kis Tissotokat (ami ugye neked is van pár), és a modern Quartz testvéreit.
A Tissot az a márka amiből minden egyes órásnak órabarátnak kedvelőnek volt, van és lesz egy esetleg több. A Certina sajna már nem ilyen.
Én a tömeggyártás miatt nem szeretem a modern TISSOT és Certina termékeket.[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz Miamiquake #18887 üzenetére
Na, jól meg lettek dicsérve a kis Tissot-im! :-( Akkor nekem már meg van a belépőm rendesen, már 5 Tissot-m van! :-)
-
Miamiquake
aktív tag
válasz menyko #18885 üzenetére
Pont vittem ki a börzére most hétvégén egy CERTINA DS Podiumot /full dobozzal, karc mentes állapotban/ mindennel és hát finoman szólva nem nagyon érdekelt senkit. Végül nagy nehezen elkelt.
Az egy dolog hogy az órás mesterek kb csak legyintettek rá, de az átlag nézelődök is így voltak ezzel.
Én mondjuk szeretem, és a Tissotal együtt kezdő, úgy mond belépő órának tartom az órák világába.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz menyko #18885 üzenetére
Nem kell fölé helyezni, egy szinten vannak, hiszen egy helyen is gyártják őket. A Tissot egyszerűen csak valahogy több rivaldafényt kapott, sportesemények hivatalos időmérője volt, vagy még most is, a Certina meg az árnyékában van. Minőségben nincs lényeges különbség, mindkettő jó.
[ Szerkesztve ]
-
menyko
tag
válasz Miamiquake #18880 üzenetére
Érdekes amit írsz. Én eddigi nézelődés alapján a Certinát egy kicsivel a Tissot fölé helyezném minőségben. Ráadásul azért az áruk sincs annyira elszállva szerintem.
Mi a gond a Certinával? Nem hisze rosszabb volna mint egy Steinhart.(#18881) seiko: csak már nagyon szeretnék egy svájci 3 mutatós automatát
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz tupacamaru #18883 üzenetére
Azóta egy cseh egyetemista srácot boldogít!
-
tupacamaru
veterán
-
Dzsana
senior tag
válasz tupacamaru #18879 üzenetére
Miért nem szóltál, volt egy vadi új, gyönyörű Orient zsebórám, elől-hátul zaffír üveggel. Na annál van értelme, mert látod mindig hátulról is! :-)
-
Miamiquake
aktív tag
válasz menyko #18870 üzenetére
Eredetinek tűnik és látom nem szempont a külseje sem, én reálisan 35-öt mondanék rá, ha van doboza kártyája mindene akkor max 40.000 Ftot tud.
Nehéz eladás a Certina mert csak "kezdő" órások adnak érte pénzt, ezért nyugodtan alkudj...
-
tupacamaru
veterán
válasz menyko #18870 üzenetére
Mindíg szerettem volna én is egy ilyen áttört hátlapos órát. Tudom hogy gyakorlati haszna nincs, meg kézen nem is látszik, de akkor is.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
menyko
tag
-
-
robcsi30
csendes tag
Valaki meg tudja nekem mondani hogy az Orient Blue Mako szíja milyen széles? Illetve hogy milyen szélességű Nato szíjat rakhatok rá max? Sajnos nincs itthon mérőeszközöm, ahogyan szemre meg másik órához nézem, létezik hogy 24mm a szélessége a Blue Mako szíjának?
-
Dzsana
senior tag
válasz Misi1979 #18860 üzenetére
Sajnos valamiért a Roamer-eknek kis hazánkban nincs értéke, nem értem, miért nem. Nekem is van egy, és nagyon jó kis MTS szerkezet van benne, pontos, mint a Sully (új fogalmat vezettem be) :-), és nagyon szép a hangja is!
-
Misi1979
őstag
Az omegára visszatérve, csak hogy kicsit lohasszam a kedélyeket:
Nem olyan ritka és pláne értékes az az omega. Ha valaki 400e Ft-ért felrakja a netre, lelke rajta, de senki nem fogja megvenni annyiért, max valami balek.. de manapság a balekek is tudnak guglizni. A reális ára, ha szép és működik hibátlanul, maximum 60e Ft. De inkább kevesebb. Az a gond vele, hogy nagyon lutri.
A roamered értéke max. 15e Ft. De már itt is túlságosan jóindulatú voltam. Továbbá semmi ritkaságot vagy különlegességet nem tudok felfedezni ebben az órában sem, bár lehet tévedek
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
f27
senior tag
Az órás szerint a számlap ,a hátlap az óra tokban a vésések és a hátlap az ami egyedi az órában!
Az hogy tuti arany a mutato a rovátkák és aranyozott az egész számlap tuti mert megnézték mikor kiváncsi voltam mit és és eredeti e
Maga az oramű létezik más típusban is az nem egyedi de álitólag maga az oramű is max 10,000 példányba készült anno.Én nemértek a számokhoz de az órás a számokból számolt ki mindent.
PL ma felhivott egy srác az OMEGA végett kérdezte a sorozat számát és megmonta hogy 1953 ban gyártoták.
Ez van ha valaki ért hozzá
Aztán azóta felhívott több órás is hogy érdekelné az OMEGA
nem gondoltam hogy ekkora port kavar ez a kis óra -
atkd5331
csendes tag
válasz nostromo73 #18808 üzenetére
Eddig az tűnik a legvalószínűbbnek - sztem - hogy az 500db-os limitáció miatt - mármint, hogy több db is készülhessen - készítettek ilyet és olyat is! Egyébként mikor és honnan rendelt a kollégád?
-
Empsepo
senior tag
válasz Miamiquake #18842 üzenetére
Szóval akkor ezért!
Köszi, nem tudtam hogy ez ilyen ritkaság. -
Dzsana
senior tag
válasz Dzsana #18850 üzenetére
e-bay-en kettőt találtam, de meg lehet nézni az árukat!
Ugyan olyan 27B-2-es szerkezettel vannak, mint az enyém, de ez leroggyant állapotban van:Ennek a számlapja felújított, de tovább semmi, és az aranynál is drágább áron van. Ennyiért szerintem nem is fog elkelni:
Ezek hol vannak az enyémhez képest?
[ Szerkesztve ]
-
-
Dzsana
senior tag
válasz Miamiquake #18844 üzenetére
Máris a tiéd, priviben kérnék egy postai címet!
-
Dzsana
senior tag
-
seiko
senior tag
Bocs, de te egy huszas évek beli, automata, arany Roamer-ről írtál, amiből egy darab készült.
Nem pedig egy hetvenes évek beli széria, aranyozottról.
Szerintem a többi, általad felsorolt alkatrésze is csak futtatott, de ne legyen igazam!!!!!
Nem akarlak én bántani, csak próbálok segíteni, nehogy eltévedj! ;-) -
Dzsana
senior tag
válasz Miamiquake #18842 üzenetére
Akkor én 1 millióért oda adom a Tissot-imat, gyűjtői ritka darabok, garanciával!
-
Miamiquake
aktív tag
válasz Empsepo #18840 üzenetére
Gyűjtői ritka darab, garanciával és extra megkímélt állapotban!
Ez olyan dolog hogy egy szinte null kilométeres makulátlan víz hűtéses 911-es Porsche-ért ma is elkérek kb egy új 911-es árát.A gyűjtők keresik és a kereslet szabályozza az árakat.
-
Empsepo
senior tag
Ez az óra miért kerül ennyibe? [link]
-
f27
senior tag
A roamer-t megcsináltattam saját részre,nem is árultam azóta.
Én ahoz csoró vagyok hogy a legdrágább fényképezőgépet megvegyem
Az arany óra, és a szín arany óra között van némi külömbség nem?
Én sosem írtam azt hogy a roamer szín arany csak 24K aranyal van bevonva a tok és a szíj. A számlap a mutató az arany. Ha szín arany lenne lenne vagy 100g aranyam -
Dzsana
senior tag
válasz Misi1979 #18827 üzenetére
Misi, ezt jól látod, így látatlanban semmit nem ajánlok azért az Omega-ért. Megnézetném a mesteremmel, és vele áraztatnám be.
Megmutatom a werkeket is, egyenlőre együtt jár a kettő. Ígérem, többet nem rakok fel róluk. :-)http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
seiko
senior tag
15 hónap alatt nem tudtál éles képeket csinálni egy olyan óráról, amiből állítólag egy darab van a Földön?
Ha ez igaz lenne (mint ahogyan nemrégiben még aranyóraként írtál róla), már a legdrágább fényképezőgépet is megvehetted volna!
Vagy még nem kaptál (számodra) elfogadható ajánlatot a Roamer-re? -
f27
senior tag
Találtam egyet ilyen számlappal de ugyan az.
És ez szintén megegyezik az enyémmel.
Anyi hogy az enyémnek a Referenciaszám 2505-31
De ezekszerint a referencia szám a számlap kinézetét takarja?Szépek ezek az órák így helyre pofozott állapotban
Most nézem ezek 15 kövesek nem 17
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Mariner #18749 üzenetére
a koronával atomra felhúzva ~38órát ment folyamatosan igaz végig az asztalon volt mozdulatlanul. egész korrekt bár mikor hordtam akkor bizony ennyit sosem ment egyhuzamban, lehet valami nem jó benne azért nem húzta fel magát.
adnék neki egy esélyt még ha 5ezer körül is kerülne a javítás mivel Tájföldről kaptam rokonoktól ajándékba 2002-ben, aztán megérné mert zafírüveges és tényleg melóba jó lenne, utána meg melóból hazafelé megveszem a Steinhart-ottovábbra is vadásznom kell olyan órást aki hajlandó akár csak kíváncsiságból is foglalkozni ilyennel, és előre is fizetek mert tudom sosem lesz tökéletes óra belőle de legalább menne valahogy normálisan
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Misi1979
őstag
Ez egy jelen ajánlat, látatlanul. Lehet ha megcsináltatod, többet fog érni, lehet a javítása húzós lesz. Nem hiszem, hogy csak rugóbaja van ugyanis. Annyi idő alatt a fogaskerekek, ha tényleg használva is van, durván szétkophattak.
Vostokból és Poljotból is sokféle van, sőt, Dunát lehetett anno rekeszteni velük, biztosan érnek valamennyit, de nem sokat. Poljot lehet érdekesebb.
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
f27
senior tag
válasz Misi1979 #18827 üzenetére
Kezdetnek nemrosz
megmondom őszintén hogy aki megveszi annak biztos becses érték lesz számára minthogy nekem itt kalódjon tovább.
Ha felujítanám is a fiokban heverne annak meg nemsok értelme lenne szerintem.Van egy elég jó állapotban lévő POLJOT -om is 17 köves
ezen eredeti bőrszíj is rajta vana WOSTOK 17 köves óra az márka? vagy csak óra
[ Szerkesztve ]
-
f27
senior tag
-
bandus
veterán
-
f27
senior tag
Az óra eredeti de egyetlen egy darabot nemleltünk a neten közel 1 heti keresgélés után sem!
hasonlók voltak de pont ilyen nem!
Az órába belevan vésve ki kapta ,és egy magasrangú tiszt kapta németországban.
Olyan mintha a katonaság gyártatta volna le egyedi darabként.
Kalódott ez minden felé szerintem,hozzám már lepukanva érkezett
és csiszoltattam fel az üveget rajt
ólajoztattam meg
A tokot nem polirozták fel mert monták hogy akkor az arany lejönne róla igy is a négy sarka kopottas már.
Viszont az óramű a számlap olyan mintha ma gyártoták volna!
Halál pontos és tényleg soha nemkellet felhuznom még ha a kezemen volt.
Az órán rugos szíj van ami szintén az órával egyidős és eredeti rajt.
A hátlapba jelentősen több szöveg számsor és nyilvántartási dolgok szerepelnek
Viszon a fényképezőgépem még mindig nemtalálom -
Dzsana
senior tag
Nem akartalak megijeszteni, és elkeseríteni, de mivel mondtad, hogy nem nagyon volt szétszedve, ezekkel számolni kell. Lehet, hogy tökéletes lesz, ha egyszer elkészül. Most, hogy így levertük az árát, egy ötösért megvenném!
-
f27
senior tag
válasz Dzsana #18813 üzenetére
Értem mire gondolsz ben szorakozok vele,csak jeleztem a működésképeségre utaló jeleket
Misi1979
Nemtalálok számokat betűket.
pár karcot látok amit talán tűvel véshettek bele de elszorva ide oda de abból is csak 2db 1mm nem nagyobbak.Viszont a hátlapon van valami finom olyan olajos hatású valami ....
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
Mindenesetre ne nagyon ketyegtessed így olaj nélkül, majd ez akkor derül ki, hogy lett-e baja, ha le van normálisan szervizelve, összerakva, és folyamatosan járatva kiderül, mennyi a járáseltérése. Lehet, hogy össze-vissza jár.
-
f27
senior tag
válasz Dzsana #18807 üzenetére
Az hogy órásnál járt e annó sajna nemtudom megkérdezni de biztosan járt.
Az hogy én szedtem szétt elsőnek,arra mondom hogy nem nyukált bele senki! vagyis nem berhálgaták bütykőlték stb.
Az mond valamit hogy hangsúlyozom az óra most is ketyeg és olyan szép hangja van amilyennek lennie kell. a 30év inkább az állásra mondható. -
-
Dzsana
senior tag
válasz Misi1979 #18804 üzenetére
Ja, ezt én is írni akartam! Félő, hogy ha sokáig volt használva, megkoptak a tengelyek, mert nem volt rendszeresen szervizelve. Az ilyen mechanikus órákat 4-5 évente szervizelni kell, ez takarítást, újra olajozást jelent, valamint 1-2 hetente fel kell őket húzni, hogy ne süljön be az olaj. Akkor ezek szerint ez miin, 30 évig olaj nélkül volt járatva! Az gáz!
-
f27
senior tag
válasz Dzsana #18800 üzenetére
Az óra most is megy mint montam tehát csak a rugó gibás,a szerkezett pormentes én szedtem szétt elsőnek mint montam
De az árak amiket írtál nemvészesek.Ha óra bolond lennék simán felújítatnám mert nem egy minden utcasarkon lévő óra.
A tokot hátlapot stb felpolíroztatni egy új plexi rá, a rugó felujítása vagy cseréje és annyi
én lehet a számlaphon nem nyulnék mert semmi baja,de ha megtakaritják valami cucal ami ehez való tutira szép lenne még.
De a kérdés még mindíg az hogy mit ér az óra ebben a felálásban.Persze azért erre az órára nem tennék 600ft szíjat! Alsó hangon 6000 inkább
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Path of Exile 2
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Lexus, Toyota topik
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.