Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nebancsa
senior tag
Ha már a karcosodás a téma én is kérdeznék?
A sima üveget és a zafírt is bevonják mindkét felét tükröződés mentes bevonattal, legalábbis sok óránál ezt kihangsúlyozzák. Ezt hogy kell elképzelni, mint egy átlátszó lakkréteg nagyon vékonyan? Amennyiben igen, akkor viszont ez a réteg viszont nagyon könnyen karcolódhat is? Azért kérdem mert van egy elvileg zafír üveges órám de a felületén nagyon sok mikrokarc van. Csak bizonyos szögből látszik, és a körmömet hiába huzomkeresztbe rajta, nem lehet érezni semmit. Nem lehet hogy ez a lakkréteg lehet csak karcos? -
gipsztigris
addikt
válasz Polarstar #187596 üzenetére
Nekem sem a szívem csücske az Evolvens féle forma, de legalább Magyar tokozás.
Nagy volt a felbuzdulás az elején, jónéhány hazafi azonnal vásárolt és ennek megfelelően el is volt ájulva tőle, de már fel-felbukkannak használt Evolvensek és a használt árakon (meg a vásárlási kedven) látszik, hogy nem az értékállóság szinonímája lesz."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
nagyúr
válasz gipsztigris #187595 üzenetére
Nem tudom. Ahhoz ki kellene kérdezi....
Könnyen lehet, hogy fogalma sincs róla ki is ez. Van még pár igen hasonló forma a világon.
Mindenesetre engem ezek sem szólítanak meg. Ezen a formán én csak "átnézek".Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
Találtam nektek szép órát!
Garrick.co.uk angol kámpeni.
A Regulator nagyon bejön, persze saját szerkezettel készülnek. Nem viszi túlzásba a dekort, csak semmi érzelem, angolok vagyunk!
A másik meg:
Egy amerikai bácsika, aki igencsak a mi jó kis Evolvens Budapest forma óráinkat csinálgatja.
Berkbinderandbrown.com
Ne az én anyukámat tessék szidni, valamiért nem tudok linkelni. A Garrick meg úgy is sz.r mobilon. Mondjuk, ha egy sima acél óráért elkérnek 20ezer angol fontot, miért nem tellik egy használható weboldalra...Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
bence0929
tag
válasz Lauda #187584 üzenetére
Nekem a Monster-emmel pozitív tapasztalataim voltak, pedig odacsaptam párszor, a lünettán keletkezett karcok igazolták is, de az üveg bírta. Mindenesetre az árkategória versenytársaihoz képest jól teljesített, de ez lehet modellfüggő is és természetesen ezért is írtam, hogy a zafír a jobb, bár volt aki azt is megkarcolta. Tanúlság, ha lehet mindenképp zafír és még akkor is vigyázzon rá a tulaj főleg a budiban
-
Deskdiver
senior tag
válasz Lauda #187584 üzenetére
Karcold vissza! Szemet szemért! Hasonló modell volt a tettes?
Egyszer nekem is sikerült mosolyt húzni egy nem zafíros Citizenre. Valami keményebb szemcse ragadt a törlőkendőbe. A wc-n még nem ért baleset, de most már jobban odafigyelek.(#187585) rbalint88
(#187589) sipi83 Köszönöm. Ismerem a Dievas-t. Listán volt. Én is kíváncsi vagyok ,hogy a hétköznapokban mennyire bírja majd. Túl sok leharcolt vagy karcosról nem találtam eddig fotót.
[ Szerkesztve ]
-
sipi83
aktív tag
válasz rbalint88 #187585 üzenetére
You made my day !
@Deskdiver: kicsit késve, de enged meg kérlek, hogy gratuláljak én is az órádhoz, kemény egy cucc.
Nem sok fog szembe jönni veled az már biztos, a hosszú távú karcállóságára, pedig szerintem mind kíváncsiak vagyunk. Használd egészséggel.
Kicsit hasonló iskola még a Dievas is.
Nekem a kedvencem a linkelt Focal típus, de van még egy pár szép példány itt is. -
Mercutio_
félisten
-
gipsztigris
addikt
válasz spajcer #187575 üzenetére
Az első, ebben a színösszeálításban számomra erősen túlzás, főleg az arany színű tok miatt. Van egy sokkal "szolidabb" változata is, az SSC261P1. Én inkább ilyet keresnék.
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
bence0929
tag
válasz spajcer #187580 üzenetére
Nagyon jó órák amúgy, a zafír üveg sosem árt, de a Seiko Hardlex mineral üveg sem túl rossz, keményebb behatásoknál is állta a sarat, de a zafír azért többet bír. A 2-es jelölt jobban tetszik, de ebben a kategóriában rengeteg lehetőség van, kérdés mennyire fontos, hogy chrono legyen stb.?
-
spajcer
újonc
válasz pulutodurumo #187578 üzenetére
Véletlenül kipublikáltam, utána buzeráltam össze a képeket :/
-
spajcer
újonc
Hehe, köszönöm szépen a véleményeteket
-
pulutodurumo
addikt
válasz pulutodurumo #187576 üzenetére
Amikor írtam, csak az első látszott
Az utolsó még egész jól is néz ki. A lényeg, hogy jók. Egy solar Seikóval sok baj nem lehet.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
bence0929
tag
válasz pulutodurumo #187576 üzenetére
Jajj és tényleg, +1
-
spajcer
újonc
Sziasztok!
Zsír új vagyok a témában szinte, szeretném a segítségeteket. illetve a véleményeteket kikérni a következő órákról:
Seiko SSC264P1
10Bar/Sapphire/Solar
valamint
Seiko SSC141P1
10Bar/Mineral/Solar
továbbá
Seiko SSC147P1
10Bar/Mineral/Solar
A segítségeteket/véleményeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
Deskdiver
senior tag
válasz squir #187562 üzenetére
(#187563) 5-ös kezelő , (#187564) DJosef, (#187571) bence0929 Köszönöm.
Egy ilyen saját werkes modellt szívesen kipróbálnék tőlük. Sajnos az egy milliós ár már túllépi a fájdalomküszöbömet. Talán majd ha megint egekbe száll a Bitcoin. (amit kétlek) Itt sem spóroltak az innovációval. 52 óra járástartalék. Kerámia csapágyas rotor. Száraz gátszerkezet. Antimágneses rugó stb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz 5-ös kezelő #187563 üzenetére
Az enyém még biztosan bejáratós Egyenlőre nem zavar ez a 20 pm. Ha pedig mégis, majd beállíttatom.
Nagyon szép ezzel a kék számlappala tied is, nekem ez a tokozású a fekete tankossal van meg . Gondolkozok egy pilótaszíjon hozzá. -
zümzümm
senior tag
válasz pulutodurumo #187566 üzenetére
Úristen... Most látom hogy a típusuknak a vége F vagy R...
De én nem is látok különbséget a kettő közt. -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
-
nagyúr
Kerestem Orien Starokat, WZ0011AC pl, (Seiko SARB tesó) de főleg csak Japán ebay-lehetőség adódik. Ez reális, vagy esetleg van még hely ahol szét lehet nézni? Vagy SARB tuti lelőhely nem horror áron?
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Sungoo
addikt
válasz lkksioskdl3 #187542 üzenetére
Mármint külföldön? Mert az itthoni üzletek az első találat a google-ban.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Tudtok ajánlani Seiko szervizt? Van egy Diver 200-am ami reggelre késik 5 percet.
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
vadászcsiga
félisten
válasz @mriya@ #187549 üzenetére
Majd ha a közvetlen környezetedben sorozatos problémák lesznek sellitaval, akkor talán elhiszed hogy valami nem stimmel azokkal a werkekkel.
Tavaly egyik topiktarsunknal pont egy vadiúj sinn állt meg egyszercsak, napi használat mellett. Deskdiver jól döntött hogy nem sellitat vett, bár az U1 nagyon dögös darab.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Deskdiver #187547 üzenetére
Szép lista, innen is grat!
Megnyugtató, hogy a német iparnak van még olyan része ahol nem kötnek kompromisszumot
hagel: Hú basszus, ezt nem kellett volna bedobnod, ez a ProMare Chronograph ...
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Deskdiver
senior tag
válasz @mriya@ #187549 üzenetére
Valójában én is szkeptikus vagyok egy kicsit ,hogy az sw200-zal bármi probléma van, de nálam okosabbak lebeszéltek róla. Nincs vele tapasztalatom. Szóval a döntés inkább a lelki békémet szolgálta nem a racionalitásomat.
(#187548) hagel Ja, hát ez mindennek a teteje. Mi lesz így a tervezett elavulással??? Nem tisztelnek ezek semmit. A Mühle nagyon jól néz ki csak 100k-val drágább sajna. A Flieger változat meg a duplája.
(#187553) Mercutio_ Köszönöm. Fiatal cég még az óraiparban.Nehéz a piacon maradni a nagyok mellet. Gondolom ezért szeretnének kicsit mások lenni mint a többi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz futizoli #187528 üzenetére
Köszönöm szépen !
Igazából nem csak a ruszkik, van zöld számlapos néhány japán isconsono : Köszönöm ! Nekem tetszik és az elosztása is szimpatikus Van többféle szinben, mindegyik nagyon szép.
hagel: Köszi ! Hát igen, nem lehet mindíg csak Seiko Nem csodálom, a többi ruszkimmal is megvagyok elégedve, bár azokon van 1-2 dolog amin változtatnék, de ez tényleg nagyon egybe van. Nem kotyog, nem lötyög sehol, még a kihúzott felhúzó tengely sem
-
nagyúr
válasz Deskdiver #187547 üzenetére
Mocskos németek!
Csak nem akarják, hogy az óra tönkremenjen.
Néztem én is itthon eladó Mühle Nautische Glasshütte SAR rescue timert... az is nagyon faszentos.
Belopta magát a szivembe nagyon a ridegség és tartósság.
A másik a Sinn U1 diver, ja és persze a Damasko.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Deskdiver
senior tag
válasz vadászcsiga #187546 üzenetére
Akkor már kb. sejted miért ezt választottam.
Ez legalább egy jó időre megfékezi ,hogy elcsábuljak. Nehéz a Damaskot überelni ebben az árban, és még talán felette is.
Csak érdekességképpen amit adnak a nehezen megkeresett pénzért.
Saját fejlesztésű ice-hardened acél tok. Nem csak felületen, hanem teljes anyagában 710 Vickers keménység. ( 316L kb. 150 Vickers) A csat és a korona is ugyanebből készül.
Ezen a tokon 7 mikron "Damest" bevonat 2500 Vickers.
Lünetta keménység 3300 Vickers.
Kerámia csapágyas lünetta. Nulla holtjáték. ( A hangja furcsa lehet egyeseknek ,mert az nincs )
Önolajzó korona.
A tokba nem préselt, hanem menettel rögzített felhúzó tengely cső. Ami cserélhető ha valakinek mégis sikerül elxarnia a menetet.
Viton tömítések. -20-200 fok hőállóság, vegyi ellenállóság stb.
Antireflexív bevonat kívül belül a zafíron.
Meg a többi amiről már beszéltünk.
Szóval "tipikus" német over-engineered cucc.[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
válasz vadászcsiga #187541 üzenetére
Csak átnyomtatták a nap és dátumtárcsát. Ennyit simán enged. Nézz egy számlap felőli szerkezeti képet!
Viszont: a GMT lünetta így 24 klikkes? Úgy lenne értelme, mert eltelt perceket mérni ezzel a beosztással nem könnyű.
Csabulaxi!
Uff. Nem olvastam el a Compressor Seiko leírást. Sorry! Így már érthető
-
Deskdiver
senior tag
válasz vadászcsiga #187541 üzenetére
Azt hiszem csak egy extra alkatrész kell bele és tudja az. A Damasko-nál módosítanak ezt-azt az ETA-n. Belövik több pozícióban, egy kis "Geneva stripes" itt-ott, kap egy aranyozott Damasko rotort stb.
Így váltja a dátumot. [link]
Ami még érdekes a tokban a keménységen kívül ,hogy enyhén mágneses az edzési eljárás miatt. Szóval a werket a Seamasteredhez hasonlóan antimágneses belső tok veszi körül ami 1000 Gauss-ig bírja a strapát. (Egy hűtőmágnes kb. 50 Gauss) -
lkksioskdl3
aktív tag
Sziasztok!
Tudjátok esetleg, hogy lehet-e még kapni valahol Seiko SNX111-et?
Előre is köszi!
-
Deskdiver
senior tag
válasz alphaville #187537 üzenetére
és (#187536) ans és (#187539) vadászcsiga
Köszönöm. A lume nem a legdurvább ami létezik, de ezt tudtam. (Az Everest Watch Works megoldja ezt is. )
Arra ott vannak a Seikok (SKX, Alpinist )
Kedves gesztus az üzlettől.[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz alphaville #187537 üzenetére
Nem dizájn az hanem GMT lunetta
Deskdiver
Gratula a Damaskohoz! Egy Seikonál lényegesen komolyabb darab.[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
válasz Szulita28 #187531 üzenetére
Igen. Már egy pár éve kinéztem magamnak de csak most állt össze minden ,hogy lelkiismeret furdalás nélkül tudjak ennyit kiadni "beteges" hobbimra. Page & Cooper-től rendeltem. Hozzám ők vannak a legközelebb. Profi cég, másfél nap alatt itt volt. Vívódtam még hét elején egy kicsit, mert valójában két órára szűkült le az érdeklődésem. Sinn U1 és ez. Sajnos (vagy inkább nem ) a kinézett U1-ben Sellita SW200 volt ,ezért nem vettem meg. Inkább ETA. A vízállóságon kívül ebbe "mérnökileg" amúgy is többet pakoltak.
Mint látható a szíját már le is cseréltem. Túl sötét volt az összhatás együtt. Kapott egy Fluco Touareg-et. Ezt a szíjat ajánlom figyelmébe mindenkinek akinek tetszik a Hirsch Liberty. Szintén egy darab bőrből kivágott, igényesen varrt darab.(#187532) BAti77 Köszönöm. Én örülök a Seikonak is. Persze ennek most egy picit jobban.
(#187533) bucsher A majdnem az elég.
(#187534) pulutodurumo És olyan szépen váltja át egy pillanat alatt mint a nagy Rolexek. Öröm nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Szulita28
senior tag
-
-
törölt tag
Sziasztok !
Kicsit megkésve, de végre megérkezett hétfőn a Vostok Classica 690B25
Nagyon rendben van az óra. Szépen összerakott, igényes.
Új órák közül (ami nekem volt) a Bambínóhoz tudnám hasonlítani. Nekem ez jobban tetszik a csuklómon, mivel kicsit kisebb. Kn. 39mm. És mivel szeretem a kézi húzósokat, ez nekem pozitívum, hogy nem autómata.
Napi +20mp-et szedett eddig össze, de azt szigorúan tartja
20-as minőségi bőr szij, széles tüskés, kellemes viselet. Egy plusz mesh szíjat is kértem hozzá, ami meglepően jó minőségű, az Amphibianéhoz képest legalábbis.
Elég nehéz fényképezni, de azért próbálkoztam. -
feel2006
tag
válasz Tiszteletes #187524 üzenetére
De, 2500 Ft-ot. . De ez most az a szaki, aki a mutatókat is rendbe tette. Remélem igazat mondott, és nem "csak" lerázni akart.
Az óra 18 éves, novemberben kaptam örökségül, azóta volt 5, majd 21, majd 3 és most ismét x napot szervizbe. Bízok benne, hogy egyszer már jó lesz, mert már az árában van egy új ilyen órának. Igaz még egy üveghátlapot nagyon szeretnék rá..Aki először szervizelte budafokon (üvegcsere, nagyszerviz -elmondása szerint-, majd a rossz mutató állás, most a megállások), hozzá vissza nem viszem, pedig a kiváló honlap, fb-posztok alapján azt hittem Ők igazi szakik, da hatalmasat csalódtam bennük.
Most a mutató beállítás és most ez a probléma már egy másik XI. kerületi órás, Őt annyira "még" a munka alapján nem hibáztathatom, hisz nem nála volt decemberben a nagyszervíz.
[ Szerkesztve ]
Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/
-
-
-
Dyrtyho
őstag
A trendmakernél most felfedeztem egy egész szép darabnak tűnő Puma PU103461017 karórát. Van valakinek valamilyen tapasztalata erről a márkáról ? Bár ahogy nézem van belőle egy 16 ezres változat is, mi a különbség a kettő között ? Melyik éri meg jobban az árát ?
[ Szerkesztve ]
best regards, egy fórumozó blogger
-
nagyúr
Upsz! Ahhoz képest, hogy itthon mennyibe kerül, igencsak le vannak akciózva.
Nem csodálkozom, hogy el is fogyott.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Mercutio_
félisten
válasz csabulaxi #187493 üzenetére
CW-n már a 3-ból 2 verziót listáznak is és van ilyen színkombináció is
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
petterke
újonc
Sziasztok, Seiko 6R15D szerkezettel van valakinek tapasztalat? Bő 1 hete hordom, minden nap volt csuklón valamennyit és eddig 20 kerek másodpercet hozott össze. Konkrétan késik. Furcsa, hogy az első pár napban szedett össze többet, 3-4 napja pedig stabilan hozza amit addig összegyűjtött. Csak én vagyok ennyire szerencsés, vagy ezek tényleg ilyen jók gyárilag kalibrálva is?
-
Mercutio_
félisten
-
nagyúr
válasz gipsztigris #187508 üzenetére
És a Frigidaire-hűtőt is pl. Meg a Klenex-et, a Charmin-t....
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
gipsztigris
addikt
-
csabulaxi
senior tag
válasz Nekton #187506 üzenetére
te is kezded?
kattints a linkre, olvasd el!
A szerző, blogger is írja, hogy nem az, de ezt a nevet adja neki, mivel a köznyelvbe, köztudatba a két koronás búvár stílusú órákat így hívják, nevezik.Nálunk itt vidéken a nagynyomású mosót "mindenki" sterimónak hívja, mert anno a tsz-ben ilyen márkájú volt.
A sarokcsiszoló is flex, pedig az egy márka.
vagy pl. régen apáméknál az irodában, a titkárnőnek, - kszerokszozza le! , egy dukofotót, persze rosszul mondva a dokufotót, így jár aki kukuricát mond kukorica helyett"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
válasz Lauda #187502 üzenetére
ja, az igen, de ő azt a kép eredetijére írta nem a linkre és ha a képre nézem annak nem február , mindegy...
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
válasz Lauda #187498 üzenetére
sajnos ezzel nem vagyok kisegítve, mert nem tudom mit kell néznem, de a lementett kép exif adataiban nem február van
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest