Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Innen rendelt már valaki? Vélemény van erről a shopról?
-
törölt tag
válasz csabulaxi #188495 üzenetére
Ősszel szeretnék egy 2254-est, mert addigra áll össze annyi guba, amennyi itthon a jellemző ára. Ha pont akkor nem lesz, akkor szopás, de várok.
Van egy másik "olcsó" hobbim is (motorozás), nem jön össze olyan gyorsan az órára a pénz.
Néztem én is a kvarcot, 400-420 körül mozog, kb. 1 hónapja 2 is volt eladó.
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
válasz #45302528 #188493 üzenetére
ő jön ősszel
ezt hogyan kell értelmezni?
-ősszel lesz annyi rá amennyi a jellemző ár, és lehet egy eladó sem lesz kb félévig..
-ősszel fogja az eladni, akiét kinézted és ha közben lesz egy olcsóbbszebb..amúgy az óra tetszik, főleg hogy van kvarcban is, a lukacsos mutatós annyira nem jön be
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
törölt tag
válasz vadászcsiga #188488 üzenetére
yoda, csiga: ezt most miért kellett? Feltépni a sebeket.
Igen, ő jön ősszel. Addig "kibírom" a Sumoval.
Meg a SARX-szal.
csabulaxi: alapvetően én is új óra-párti vagyok, de a 2254-es nekem annyira tetszik, hogy abból bevállalok egy szép használtat. Meg hiába is szeretnék újat, ha mér évek óta nem kapható.
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
bírom mikor már nem kapható cuccokat ajánlgatnak, van, hogy lehetetlen küldetés és van, hogy van aki irtózik a használttól
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Empsepo
senior tag
válasz yodamastah #188487 üzenetére
Kinek mi a szép ugyebár.
-
yodamastah
őstag
válasz vadászcsiga #188488 üzenetére
Nem volt nehéz
-
vadászcsiga
félisten
válasz yodamastah #188487 üzenetére
-
p0lip
tag
válasz #45302528 #188482 üzenetére
Igen, emlékszem és már akkor is csodálkoztam, mert a fotón tényleg nem tűnt vészesen kicsinek rajtad.
Rajtam 44-től felfelé mutat már valahogy az óra. Ám nem csak a méret a kiképzés is számít és a szíjszélesség, valamint kell, hogy magassága is legyen a toknak, esetemben. A mostani órám 56x66x18 és nem borzasztóan nagy rajtam egyáltalán. -
törölt tag
válasz p0lip #188479 üzenetére
Nálam a Sumo mérete a maximum, nagyobbat nem vennék fel. A másik véglet, amit múltkor raktam fel, a Raketa. Édesapámé volt, érzelmileg kötődöm hozzá, de elsőre kicsinek tűnt. Azt nyilván alkalmanként viselném, nem evridéj. Viszont a SARX tök jól állt a csuklómon, amikor próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
p0lip
tag
válasz ricsik #188478 üzenetére
Opsz, csak most vettem észre, kifutottam az időből.
Szerettem mindig az órákat, de régebben tényleg csak a kisebb méretek voltak és rajtam már gyerekként, tiniként is borzasztó idétlenül hatottak. Még az amúgy szép - dögösebb órák is.
Persze az ízlés az egyik része, a méret a másik, ez azért meghatározó és a kolléga méretéhez nagyobb tokot képzeltem. -
ricsik
őstag
válasz #45302528 #188477 üzenetére
Teljes mértékben megértelek. Mindennapi órának nem vennék nagy krumplit, csak alkalminak.
Én a SBDC051-re vágyakozom. Kisebb, mint a Sumo, bár papíron vaskosabb, de szerintem kecsesebb.
A SARX szerintem maximálisan be fogja váltani a hozzá fűződő reményeidet.p0lip: ez attól függ mekkora a csuklód, de ez szerintem ízlés dolga, amit a divat próbál formálni. Régen sem volt ciki, mai szemmel vicces méreteket hordani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ricsik #188417 üzenetére
Köszönöm a megerősítést.
Az az igazság, hogy 3,5 év után is nagyon szeretem a Sumot, baromi szép tokformája van, de sokszor érzem úgy, hogy jó lenne egy kisebb diver. Úgy 42 körül és hasonló kidolgozottsággal. A Shogun is tetszik, de nem vagyok beljebb vele. Az MM300 számlapja ugyan kisebb, de annak meg magasabb a tokja a Sumoénál és így is lapos a csuklóm, hiába 19,5-es az átmérője.
Hamarosan érkezik a SARX035, az 40-es, ahhoz nagy reményeket fűzök.
-
biega
aktív tag
Segítségre lenne szükségem, egy óraforgatót (1, max. 2 órához) szeretnék vásárolni, ez lesz az első.
Mire figyeljek oda, mit tudjon?
A keret max. 100 euró, persze jó lenne, ha olcsóbban sikerülne.Tudnátok bevált típust ajánlani, ami belefér az árba?
-
titán
válasz Polarstar #188464 üzenetére
Akkor mit láttál 1100-ért?
És a Westendek számlapminősége egy másik kategória, nem a Hamilton, Steinhart szint.
De mutass 1050-ért ETA 289x-es (itt 2895), zafíros órát, ha a rozsdamentesre gondolsz.
De fontért is van: [link] 650 GBP, ami csak 850 CHF
A Westend azon kevés függetlenek közé tartozik, aki kap ETÁ-kat.
Pont a napokban licitáltam egy gyönyörű állapotú 1933-as West End Queen Anne porcelán számlapos trenchre, de sajnos elvitték előlem 60.000-ért.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
nagyúr
válasz Nekton #188451 üzenetére
Édesmindegy! Mindkettő kiváló darab!
Nagyon csipázom őket!Mellesleg nem lehetetlen, hogy van két cég között technikai együttmüködési megállapodás, mert ezzel a költségeket csökkenthetik.
Teljesen rendben van.[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Nekton
aktív tag
válasz Nekton #188448 üzenetére
Most pont a szemem elé került egy Damasko DC80 Central Minutes Chronograph. Hát ez pont egy-az egyben a már kifutott Sinn EZM 1. Mondom én, hogy tesók ezek. Még a mutatók is ugyanazok.
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
válasz Deskdiver #188439 üzenetére
Dee! Látjuk, hogy teljesen felszívtad magad.
Félreértés ne essék, nekem nem szívügyem a Sinn védelme, esetleg előtérbe hozása. Van a két óra, amit néztem (Sinn és Damasko) és ennek kapcsán kérdeztem, hogy te mi alapján választottad. Aztán persze a sárba döngölted szegény Sinn-t és ezt nem hagyhattam szó nélkül.
Ezeknek a karcolgatásos kísérleteknek nincs semmi értelme. Gyakorlatilag minden acél és titán órát meg lehet karcolni keményebb szerszámokkal. Nem is állítja senki, hogy nem lehet.
Ennél tényleg hasznosabb egy hordásos teszt. Példaként álljon itt egy Damasko Ice hardened Stainless steel óra és szíj. A szíjon egy hónap után ugyanúgy vannak hordásnyomok: link
Itt egy kis táblázatocska a keménységekről Vickers szerint:
Stainless steel: approx. 200–240 HV
Titanium Grade 2: approx. 210 HV
Titanium Grade 5: approx. 350 HV
Hardened mineral glass: approx. 800–900 HV
Sapphire crystal glass: approx. 2,000 HV
Diamond: > 4,500–10,000 HVmriya@ topiktársnak:
Ezen jól látszik, hogy a Grade 5 titán alig keményebb az acélnál. Nem csoda, hogy karcolódik hétköznapi használat esetén. Keménysége harmada az üvegnek, ami szintén könnyen karcolható.A Damasko az Ice Hardened acélra 750 Vickers keménységi fokot ír, ezt bevonatolja egy 1500 Vickers-es réteggel és arra nyomja rá a 2500 Vickers keménységű PVD-t. Ez a Damest.
A Sinn Tegiment rétege mélyebb, ez 1200 Vickers keménységű és erre PVD-znek. Ők 2000-3000 Vickers keménységűnek mondják a PVD-t.
A fentiek alapján a két technológia nagyjából egykutya. A PVD-nélküli - vagyis a nem fekete - órákikat simán lehet karcolgatni szerszámokkal. De ki az a hülye, aki direkt karcolgatja? Ki mondta, hogy ezt bírnia kellene? Ennyi reővel lehetne feltenni videókat zafírüveg karcolgatásról is.
Számomra egyébként a két cég ugyanabba az irányba halad fejlesztéseik terén. Szinte ugyanazokat a dolgokat csinálják ugyanazokkal az értékekkel. Lehet, hogy a Sinn egyik embere és Mr. Damasko valaha társak, vagy haverok voltak (vagy most is azok)?
De akkor én majd jól veszek egy Sinn 857 S UTC-t ETA szerkezettel és majd jól megmutatom.
Sőt, harcolhatunk is kezünkön az órával úgy, hogy csak az órák érhetnek össze.
Visszatérve a valóságba: Nagyon tetszik mind a két óra, de látatlanban 16,5-ös csuklóra mindkettőtől félek, hogy nagy lesz.
-
Veron
addikt
-
pikkubee
tag
Én miért most látom először ezt az órát???
[link]
Nem akarok több órát venni, de ez annyira kva jó -
Veron
addikt
Köszi! A Tisellt (is) nézegettem már, de sajnos ez nagy lesz a 40mm-es átmérővel és főleg a 49mm-es L2L távval. Pedig szép és kék mutatói vannak, ami külön öröm.
A 34-es témához meg annyit, hogy azt hittem nekem minden 34-es jól darab áll, mert elég vékony a csuklóm. Erre a minap felpróbáltam egy kézihúzós kis Max Billt és még rajtam is kicsinek tűnt. Pedig világos számlapos volt és a lünetta hiánya miatt nagyobbnak hat. Fura volt, nem is értettem.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Deskdiver
senior tag
válasz Polarstar #188438 üzenetére
Tudom. Ha bárkinek átment nem az volt a cél ,hogy bármit is bizonyítsak. Nekem édes mindegy ki milyen órát vesz és nem vagyok fanboy. Azt lejátsszák helyettem is a wus-on, a Sinn vs. Damasko "szakérők." Szimplán csak úgy éreztem szívüggyé vált egyik vagy másik márka fölényének bizonyítása. Szóval csak tettem rá egy picit. A neten ott van feketén fehéren mit kínálnak a cégek. Mindenki el tudja dönteni mit akar.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz marinea2 #188389 üzenetére
Az ár tekintetében szvsz a hiperszuperakciós 52 a reális, nem hiszem hogy valaha valaki ezt megvette 130-ért
Amúgy ez egy tök jó óra, szépen fogja tenni a dolgát. Nekem kékben volt a kezemben/kezemen, a 42-es méret a búvár design mellett mai szemmel már-már kicsinek hat. Lényegesen jobb választás volt mint az előzőleg linkelt darab!Holnap majd jól beletépünk...
-
@mriya@
őstag
válasz Deskdiver #188433 üzenetére
Vajon miért nem elég hordani, és egy év múlva megnézni, mik látszanak az órán?
A Citizen féle "Super(?) Titanium" sérülékenyebb, mint a 30 évvel ezelőtti, akkor még kuriózum Certina titán.
A csat ugyanúgy karcolódik, mint egy acél.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
titán
válasz Deskdiver #188433 üzenetére
PVD ilyentől nem kopik. Az enyémen a késem nyomot hagy. De nem a bevonat sérül meg. Konkrétan kopik rajta a kés, meg tudom rajta fenni. Aztán letörölni róla a felkent acélt. Épp most próbáltam. Ha volna kedvem, csinálnék róla videót, olyan vicces. De ha odabas..m valamihez, akkor bizony megsérül. Mivel játszós óra, van rajta pár sebesülés.
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
válasz Deskdiver #188418 üzenetére
Azt írtad, hogy ménökileg mindenben jobb. Az, hogy hol, hány fok van és hogy van-e argongáz az órásnál, mindegy. A teszteket kiállják ezek a mérnöki műtárgyak. Nekünk nyilván megtenné egy Casio MRW-300-is.
Ezt a karcolgatást kpróbálnám a Damasko-n is, de azért ez nem a rendeltetésszerű használat.
-
Aske
aktív tag
válasz Veron #188325 üzenetére
Tisell Pilot
http://tisellkr.com/?product=tisell-pilot-watch-40mm-miyota-90s5-automatic
200 USD, most épp kifogyott, de hamar meg szokott jelenni újra.
Szerk.
Ez a "gyémánt"-koronás, de kérheted azt hiszem hammer crownnal is. Az inkább ilyen hengeres kialakítású. Google dob ki képeket rá.
A gyémánt alakú szerintem iszonyúan dögös, és marha kényelmesen felhúzható, nekem ilyen van. Mondjuk ez inkább a rovátkolástól függ mint a korona alakjától.
Szerintem érdemes kipróbálni mielőtt az ember valami méregdrága űrtechnikát venne.
Miyota 9015 van benne, és -nem tudom véletlen-e- de kb. pontosra beszabályozva kaptam, az egyik legpontosabb órám.
[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
válasz Nekton #188410 üzenetére
Bárcsak lenne időm kifejteni, de ma már csak ennyire futja.
Sellita SW300 az. Bármire is hasonlít.
Argon gáz szupi ötlet, csak melyik órás fogja újratöltögetni szerviz idején?
Magyarországon az eddig valaha mért legalacsonyabb hőmérsékletet 1940. február 16-án jegyezték fel Görömbölytapolcán. A Miskolc melletti településen akkor mínusz 35 fokos hideg volt.
Az abszolút maximumot a kiskunhalasiak élhették meg 2007. nyarán: 41,9 fokot.
Hosszú nap volt ez, majd folytatjuk... -
ricsik
őstag
válasz #45302528 #188399 üzenetére
Sumo után el is hiszem. Én úgy gondolom, hogy egy kisebb óra jobb, szebb és kényelmesebb, mint egy aránytalanul nagy, nehéz.
Ma például a 19-es csuklómon egy 34-es pobeda figyelt és nem éreztem viccesnek, vagy gáznak.
Sok múlik a kialakításon, de nekünk kb 34-46-ig minden jól áll. Ennyi -
FerNandor
őstag
válasz szivarvég #188414 üzenetére
Valóban. Köszi.
Pedig figyeltem(#188411) Nekton: Köszi és sorry. 3-án megyek BP-re, ha belefér az időbe, szívesen megnézem.
(#188416) Nekton: milyen állapotú a SARB035? Mikori? 6R15C vagy D?
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Nekton
aktív tag
válasz Deskdiver #188401 üzenetére
Khm...
Mérnökileg mindenben jobb? Ezt kifejtenéd?
Tegiment vs. Damest
2892 vs. 2836
saválló tömítések vs. Viton (ez lehet, hogy teljesen ugyanaz a zöld cucc)
dupra AR vs. dupla AR
stb. vs. stb.
...De!
A Sinn argontöltéses (nem oxidálódik az olaj, nincs páralecsapódás), nedvszívó kapszulás (beázásjelzéssel), -45 - +80 C fokig üzemképes spéci olajozás.
Nem rossz cucc az.
-
FerNandor
őstag
válasz Nekton #188408 üzenetére
Szerintem érthető . Nem várom meg, míg megkapod, rendelek én is egyet.
Köszi, mi vagy ki az a Hantos és hol van?
(#188406) fagyalllo és melyik adott lepecsételt gari papírt?
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
titán
válasz Nekton #188394 üzenetére
Igen, nagyon szégyellős a drágám. Ha én terveztem volna, tuti, hogy lemaradt volna róla. Igazából semmi funkciója nincs azon kívül, hogy tudom mérni, hogy mennyire pontos a szerkezet.
7750:
Kézzel nem húztam rajta, és már 30 órája fut megállás nélkül, pedig tegnap alig mozogtam vele. Ha egy 2824-es ETA lett volna rajtam, már rég megállt volna. Szóval tényleg jónak tűnik a húzása[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Kicsúsztam, még egy kérdés. Budapesten szombaton valamelyik üzletben szerintetek meg lehet nézni egy SKX013 és SKX007 modellt?
-
FerNandor
őstag
(#188397) Nekton: köszi. Szerintem előbb megrendelem, mint hogy neked megérkezne
(#188371) yodamastah: köszi. Maradok akkor szerintem az ír kínaiaknál solonak úgyis csak utalni lehet.
(#188373) fagyalllo: köszi. Te melyik ír kínaitól vetted?
[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
válasz Nekton #188396 üzenetére
Kényelmes. Bár az leginkább szíj kérdése. Egy Opus Dei tövis láncra rakva biztos kényelmetlen lenne. Ez a Sinn nekem fel sem merült mint opció. Gyakorlatilag az extra 100m vízállóságon kívül a DA46 mérnökileg mindenben jobb és a Sinn kb. 100k-val drágább is. Nekem nem lenne kérdés melyiket vegyem meg, mert engem jobban érdekel a tartalom mint a név.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest