Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
von toth
tag
válasz bence0929 #102235 üzenetére
Nem fog a felhúzótengely okvetlenül kopni felhúzósnál. Az automatát is fel kell húznod, ha hétvégére leteszed vagy egyszer egy héten ha pontosságot állítasz, akkor is használod. A felsoroltakból azt vedd, ami tetszik.
Nézd meg jó-e a csuklódra, megy-e a stílusodhoz (nem öregapámos-e). Vizes helyeket meg el kell felejteni ezekkel.
Bevált ETA szerkezet mind.
Esetleg a Seikok között nézz körül 4R35 vagy 6R15 szerkezettel szereltek között. Százba talán egy Orient Star is belefér.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz bence0929 #103291 üzenetére
Árak: [link]
Ha találsz másik órában megfelelő számlapot és mutatókat, olcsóbban is megúszhatod, a maradék alkatrészekkel összeépített donort eladva akár nullára is kijöhet a projekt.
Csigusz 1: szokásos űrhajós óra, Omega X-33
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
squir
aktív tag
válasz bence0929 #103345 üzenetére
Késkészítőket keres meg, akik már csináltattak pengére bevonatot. Pl Szántó szabolcs [link], vagy Lovász Gyula [link]
Biztosan segítenek, hogy hova fordulj.
Bár jó kérdés, hogy az óratok mennyire bírná... Azok edzett késpengék voltak és utólagos pl DLC bevonattal ellátott tokot csak Omegával, illetve Rolexel láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz bence0929 #103618 üzenetére
A gravírizás az lehet lézer gravírozás, vagy kézi, amikor kis fogászati fúróhoz hasonlító géppel írnak, rajzolnak. Ez a technológia inkább vékony vonallal írt, rajzolt motívumok készítésére alkalmas. Amit mutattál Tissot szíjat, az sorozatgyártással készül, nagy felület van kiszedve az anyagból, azok CNC marógépeken készülnek.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Pé
senior tag
válasz bence0929 #103818 üzenetére
A WDL-ben az IWC Ingeniurre 600 euró szervízköltséget mondtak, és 3 hetet.
Ez ugye tartalmazza a futárt svájcba és vissza, szétszedést összerakást, tisztítást olajozást beszabályzást tömítéscserét, certifikátot, stb. Gondolom az IWC-nél svájcban nem 800Ft-os órabérben dolgoznak....
Úgyhogy kijön ez. De szerencsére lehet hozzá tömítést venni, így itthon 40-ből leszervizelték. -
fagyalllo
őstag
-
-
g0n21
senior tag
válasz bence0929 #104922 üzenetére
Hármast ezek közül, bár kicsit más stílus, mint az első kettő, de nekem tetszik.
Ha svájci automatát szeretnél ennyiért, akkor még a steinhart jöhet szóba, vagy nagyon belépő. tissot, pl pr50.
Ha vintage is jó, akkor ilyen áron Longines, Omega is lehet, vagy Mido, Bulova super seville
De igazán csinálhattál volna egy rendes online szavazást, mint Mr. Deluxea vesékkel..[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
t_a_m_a_s
addikt
Igaz, azt kérdezted, hogy a 3 közül melyik tetszik, nem pedig véleményt kértél, de én azért leírom Ez a három óra amiket kinéztél, stílusában eléggé különbözik egymástól. Ha nem igazán tudod még, hogy melyik stílus mellett voksolsz, akkor szerintem ne vegyél 100-130 ezerért órát, mert lehet hogy később megbánod majd.
Az első kifejezetten elegáns óra, a második szerintem semmi különös, a harmadik inkább már sportosan elegáns. amit fagyallo kolléga linkelt, stílusban szerintem egyiknek sem igazán alternatíva, inkább akkor lehet jó, ha lazábban jársz (én öltönyhöz fel nem venném), és van azért csuklód amire rá lehet aggatni.Én vagy gondolkodnék még picit, vagy vennék ebből a pénzből pl egy elegánsabb bambinot (kb 40K) meg valami sportosabb casiot (kb 20-25K), és még maradna is.
Holnap majd jól beletépünk...
-
squir
aktív tag
Ha jól értettem ez a három az, amit olcsóbban, a kereskedelmi ár alatt meg tudsz venni újonnan itthon (viszont tényleg ne videót, hanem képeket linkelj inkább legközelebb, telefonról elég sz@r tud lenni!).
A három lehetőség közül egyértelműen a 3-as és mindenképpen fémszíjjal!
Az Atlantic-ot hagyjuk, a második semmi extra (egy jó óra, de teljesen jellegtelen. Hordani lehet, de hamar ráunnál és megbánnád).
A Hamilton Khaki melletti érvek: van stílusa, jó méret, neves gyártó (minőségre nem lehet panasz). Sportosan elegáns, én minden további nélkül felvenném öltönyhöz is (megfelelő szíjjal persze)!
Ha az mellett döntez mindenképpen fémszíjjal szerezd be! Egy szép bőrszíjat, NATO-t, Zulu-t, stb. bármikor vehetsz hozzá, viszont utólag fémet beszerezni (ami passzol a tokhoz és elég jó minőségű is egyben) elég nehézkes és nagyon zsbbenyúlós téma! Akár alkalomhoz, öltözékhez, időjáráshoz is tudod cserélgetni a szíjakat otthon is mindig más arcot adva az órának. Amúgy sem bánnád meg, de ha főleg jó áron hozzájuthatsz ne hagyd ki!Amit Fagyálló linkelt Seiko szintén nagyon jó cucc, stílusában hasonló, az egyetlen hátránya, hogy idehaza nem kapható, mindenképpen külföldi beszerzés/berendelés.
Mr.Deluxe: nem gyenge kis csapat!
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz bence0929 #104992 üzenetére
Tavaly venni akartam tőlük egy Hamiltont, váltottunk pár levelet, mondták, hogy nincs jelenleg az a típus, mert eléggé kelendő, de lesz majd. A postát én is magasnak találtam, de a végén megegyeztünk 50 euróban. Befizettem 90 euró előleget, kaptam róla "papírt", eltelt egy hónap, két hónap, semmi. Írtam nekik azóta öt levelet, válaszra se méltattak. Persze egy ideje én is átmentem "leszarom" üzemmódba, de még nem adtam fel, skype-on vagy telefonon csak méltóztatnak majd válaszolni/visszaperkálni a manit. A bolt pedig létezik...
Mindenesetre olaszoktól többet nem veszek semmit.[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz bence0929 #105043 üzenetére
Condy, Gratula, csak így tovább!!!
5-ös kezelő: Ez még mindig csinos darab!!
Bence:
Ezt inkább úgy vedd, hogy alacsonyabb fordulaton adja le a maximális teljesítményt
A kettő összefügg, mivel a lengésszám határozza meg a mutató miként mozgását.
A legelterjedtebbek ugye a 21.600 (6 féllengés/sec, 3Hz), a 28.800 (8 féllengés/sec, 4Hz) órák, a 36.000 mi ritkább.
Minél nagyobb a lengésszám a szerkezet nyilván annál jobban használja magát, így javasolt a sűrűbb szervizelés.
Viszont magasabb lengésszám mellett az esetleges "félreütések" kevésbé befolyásolják a pontosságot, hiszen 28.800-ból hibázni, vagy 21.600-ból, nem mindegy, de ezek annyira kicsi eltérések, hogy 'haggyukmá'.
A Seikok nagyrésze például elég régóta 21.600-on ketyeg.Az ETA groupnak pedig meg kellett csinálni a VW Bluemotion-jét, ami a merci BlueEfficency-je, és mivel az átlag user nem érti a lengésszámot, így egyszerűbb azzal reklámozni, hogy pénteken leveszed irodából hazaérve, és hétfő reggel is jár még... Mindezt úgy, hogy ne csak az IWC in-house 8 naposa legyen, hanem egy közepes beosztású irodista is élvezhesse ezt...
De tényleg jobban néz ki a 28800, szeretem nézni a 40 éves Citizen chronoimon is..csak úgy úszik
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
g0n21
senior tag
válasz bence0929 #105049 üzenetére
A day-date nagyon jól néz ki.
Hol kapsz prs516-ot annyiért: Újat tuti nem, de használtat...
Nem kell ennyire félni a powermatictól sztem, ímeÉs le vagyon írva, hogy a powermaticc egy módosított 2824-2, ami azzal a céllal készült, hogy több, mint duplájára növeljék a járástartalékot. Ezt pedig nem +1 motorrugóval érték el, hanem a meglévő alkatrészek hatékonyságát maximalizálták: Először is csökkentették a lengésszámot, amitől 8 helyett hatot lép másodpercenként, és kevésbé látványos. Másodsorban ETA bemutatta az alacsony súrlódású horgony-gátszerkezetet, harmadrészt pedig nem egy plusz rugóházat tettek be, hanem a meglévőt módosították.
Ami még érdekes, hogy nem lehet finomhangolni a pontosságát, mivel lézerrel állították be.Szóval nem biztos, hogy olyan rossz az...
-
condy
senior tag
válasz bence0929 #105069 üzenetére
Akkor Bronx-ból kellene rendelni, sztem, vagy úgy beregisztrálni, hogy az ottani adatokat megadni. Nem tom. Ilyet még nem csináltam, de az oldal az frankó. Az Ebay-en is árulnak (ott is számolják az adót).
Wg5113: Köszi!
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
g0n21
senior tag
válasz bence0929 #105090 üzenetére
ITT elég sok van, és nagyon tetszetősek is, jellemzően 400 eur
-
ZiD
tag
De Neked sem egy külön szem, hanem az utolsónak a része. Míg pl egy jubilee-nél egy külön rész a zárószem. Nekem az csögött, miután leszedtem, és visszaraktam.
De csabulaxi-nál akkor a csat a bűnös.
Más: Monsterre Bonetto, vagy Obris? Obris jobban tetszik, de nem tudom, hogy a szőrös kezemen a lukak miatt nem-e állna bután
Illetve van valakinek ilyen szíja? Jóféle? -
csabulaxi
senior tag
kb 1,000 euro
Condy-nak volt már Eposa, hátha van a forgalmazóhoz valami kontaktja, biztosan lehetne occóbban is"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
g0n21
senior tag
válasz bence0929 #105096 üzenetére
Több oldalon is gyanítják, hogy módosított ETA, de igazából ennyi pénzért a Miyota is bőven jó lenne (főleg, hogy a Miyota kifejezetten jó minőség).
A made in Germany felirat miatt gyanítom, hogy egy erősen módosított ETA lehet talán.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
-
Mercutio_
félisten
válasz bence0929 #105121 üzenetére
Ez a 3, főleg az utolsó lyukas tetszik, bár pont annál nem derül ki milyen bőr. (1, 2, 3)
vadászcsiga: A disznó és a bivalybőr közül melyik a jobb, illetve melyiknek mi az előnye/hátránya?
Dzsana: Hátul az a jobb szélső mit lehet róla tudni?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest